Članki

FOTO in VIDEO: Rebeka Dremelj na albumu z golo zadnjico

31.10.2014

Pevka Rebeka Dremelj, ki je sinonim za odlično zabavo in neustavljivo energijo, je visoko nad mestom predstavila svoj najnovejši album Best of me. Pred njenim nastopom je za dodatno mero smeha poskrbel Denis Avdić, s katerim se je zavrtela na skladbo Na Golici.

Sloveniji še ena neslavna srebrna medalja, čeprav smo nekaj naloge le opravili

30.10.2014

Delo, ki smo ga opravili na področju povečevanja privlačnosti za podjetja, potrebuje temeljito nadgradnjo. Tako poročilo Svetovne banke, ki pa ugotavlja tudi, da je pomanjkanje reformne volje splošen evropski problem.

Sloveniji odprta vrata do štirih milijard evrov

30.10.2014

Evropska komisija je Sloveniji potrdila partnerski sporazum. S tem se končujejo intenzivna usklajevanja, naši državi pa je zdaj odprta pot do dobrih štirih milijard evrov evropskih sredstev.

FOTO: Je nesrečo zakrivil železniški čuvaj, ki je bral časopis?

30.10.2014

Preiskava železniške nesreča pri kraju Rožanec se nadaljuje. Neuradno naj bi bil zanjo kriv železniški čuvaj, ki je bral časopis, pozabil na čas in tako voznika bagra ni obvestil, naj se umakne. Potniki so sicer imeli srečo v nesreči – prevrnjen vagon so ustavila drevesa, sicer bi bile posledice veliko hujše.

FOTO: Potnica na vlaku, ki se je iztiril: 'Pometalo nas je po vagonu'

29.10.2014

Potniški vlak, ki je vozil na relaciji Semič - Črnomelj, je pri kraju Rožanec trčil v bager, ki je ob progi opravljal zemeljska dela. Pet potnikov, strojevodja in voznik bagra je lažje poškodovanih. "Najprej smo slišali, kako je vlak trobil, potem smo treščili. Udarec je bil silovit, pometalo nas je po vagonu," opisuje potnica.

Mramor začasno še gospodarski minister

29.10.2014

Državni zbor se je seznanil z odstopom ministra za gospodarstvo Jožefa Petroviča in ministrice brez listnice, pristojne za razvoj in kohezijo, Violete Bulc. Ministrstvo za gospodarstvo začasno vodi finančni minister Dušan Mramor.

Vrhovno sodišče zavrglo pritožbo KPK v zadevi Alenke Bratušek

28.10.2014

KPK v pritožbi na odločitev upravnega sodišča v zadevi Alenke Bratušek ni izrecno navedla, da ima njen predsednik Boris Štefanec opravljen pravosodni izpit. Zato je vrhovno sodišče pritožbo zavrglo.

Cerar na mestu Bulčeve vidi bančnico Alenko Smerkolj

28.10.2014

Alenka Smerkolj je bila vrsto let vodilna bančnica v NLB, pred kratkim je postala državna sekretarka, zdaj pa jo Cerar vidi kot novo ministrico. O kandidatu za gospodarskega ministra pa Cerar še molči, čeprav se neuradno govori, da bo kader iskal na GZS.

Cerar ima kandidatko za ministrico za kohezijo, o kandidatih za gospodarskega ministra še molči

27.10.2014

Cerar bo za ministrico brez listnice, pristojno za razvoj in kohezijo, predlagal državno sekretarko v službi vlade za razvoj Alenko Smerkolj. Kandidata ali kandidatko za vodenje gospodarskega resorja Cerar, kot je dejal, še išče.

Bratuškova: Bitke proti vsem nisem mogla dobiti. Največ je izgubila Slovenija

27.10.2014

Alenka Bratušek je v pismu članom stranke ZaAB zapisala, da je komisarska zgodba pri marsikom pustila grenak priokus. Ker je dogajanje pustilo tudi sledi na stranki, je po njenem mnenju nujno, da se pogovorijo, kako naprej.

Forum