Članki

Bratuškova poslance prosila za denar za tečaj angleščine

20.09.2014

Alenka Bratušek se je odločila za tečaj angleščine, za njegovo plačilo pa se je obrnila na svoje strankarske kolege. Na koncu je Bratuškova vseeno tečaj plačala sama, v poslanski skupini pa se bodo odločili, ali ji bodo denar povrnili za nazaj.

Bogovič, Tomc, Šulin in Zver ne bodo podprli Bratuškove

19.09.2014

Le še deset dni loči kandidate za evropske komisarje do zaslišanj pred pristojnimi odbori. A Bratuškove ne bodo podprli vsi slovenski evroposlanci. Zver, Bogovič, Tomc, Šulin, zagotovo ne, medtem ko Fajonova in Šoltes pravita, da bosta počakala, kako se bo samooklicana kandidatka izkazala pred odbori.

FOTO: Virant: Fino je, da bo pretežno moško notranje ministrstvo vodila ženska roka

19.09.2014

Stari ministri in njihovi sodelavci so pospravili pisarne in posle predajali novim ekipam. Virant, ki je predal tako ministrstvo za javno upravo kot notranje zadeve, je dejal, da oba njegova naslednika čaka veliko izzivov. Zadovoljen pa je, da bo pretežno moško notranje ministrstvo vodila ženska roka.

Potočnik: Bratuškovi želim vso srečo

18.09.2014

Janez Potočnik opozarja, da zaslišanje v evropskem parlamentu za Bratuškovo ne bo lahko in da je prav, da se nanj v miru pripravi. Dodaja, da ji je dodeljen pomemben in močan položaj. "Želim ji vso srečo," je dejal Potočnik.

FOTO: Bratuškova predala posle, Cerarjeva ekipa se je takoj lotila dela

18.09.2014

54 poslancev je odločilo, da s svojim glasom podpre ministrsko ekipo Mira Cerarja. S tem je bila izvoljena 12. slovenska vlada. Med razpravo je bilo slišati tako pohvale kot graje. Cerar na slednje odgovarja, da ministrska ekipa ni tako zelo razglašena, kot so ji očitali.

KPK preiskuje tudi sejo vlade, na kateri so potrdili Junckerjevo listo

17.09.2014

Protikorupcijska komisija je pod drobnogled vzela tudi dopisno sejo vlade, na kateri so člani vlade s tesnim izidom potrdili Junckerjevo komisarsko listo. Pred tem je komisija preiskovala zgolj predlaganje slovenskih kandidatov v komisijo.

Cerar glede imenovanja Bratuškove poziva k državotvornem ravnanju

17.09.2014

Miro Cerar je na seji odbora DZ za evropske zadeve dejal, da vlada kandidature Alenke Bratušek za komisarko ne bo znova odpirala. Treba je zanemariti osebne ocene in interese ter ravnati državotvorno, je poudaril mandatar.

Klemenčič: Z ognjem in mečem slovenskega pravosodja ne moremo spremeniti

15.09.2014

Kandidat za pravosodnega ministra Goran Klemenčič je uspešno prestal preizkus pred parlamentarnim odborom za pravosodje. Ni sem mogel izogniti vprašanjem, kaj bo storil, če bo protikorupcijska komisija zaznala kršitve glede kandidature Alenke Bratušek za evropsko komisarko. Poudaril je, da ne bo tiho.

V čigavem imenu Bratuškova odhaja v Bruselj?

13.09.2014

Alenka Bratušek bo v Evropski komisiji zavzela enega od podpredsedniških položajev kljub temu, da je ne podpira ne večina njene vlade ne predsednik nove vlade in tudi ne javnost. Kaj bo naredila, če bo protikorupcijska komisija ugotovila kršitve v postopku?

VIDEO in FOTO: Miss Slovenije 2014 je 20-letna Julija Bizjak

11.09.2014

Dobili smo novo, že 24. miss Slovenije, ki je nasledila Novogoričanko Majo Cotič. Na lepotnem izboru, na katerem se je za laskavi naziv najlepše potegovalo 14 kandidatk, je lento najlepše osvojila Julija Bizjak.

Forum