Članki

Janković v boju za oblast vse bolj osamljen?

18.04.2014

Skupina znanih Slovencev, ki je pred dobrima dvema letoma Zorana Jankovića na magistratu javno snubila za vstop v državno politiko, ga zdaj javno poziva, naj se umakne. Umik iz tekme za predsedniški položaj v PS bi bil, kot pravijo, častno in državotvorno dejanje.

Odlok o referendumu razveljavili, ker bi bilo na glasovanje treba takoj po praznikih

17.04.2014

Ustavno sodišče je razveljavilo odlok o referendumu o arhivski noveli. Državnemu zboru so ustavni sodniki naložili, da mora v sedmih dneh sprejeti nov odlok z novim datumom izvedbe referenduma.

VIDEO in FOTO: 2.500 evrov za kreacijo slovenskih modnih oblikovalcev

17.04.2014

Za nami je 6. slovenski teden mode. Organizatorji so tokrat navdušili s prostorsko razporeditvijo, 'mimo pa brcnili' z osvetljavo, saj je bila ta z izjemo sredinske piste, obarvana z (večinoma) modrimi lučmi, tako da bile vse kreacije drugje videti enake barve, le odtenki so bili malce drugačni.

Janković: Predčasne volitve šele četrta možnost

16.04.2014

Bratuškova si težko predstavlja, da bi vodila vlado, če Janković zmaga v tekmi za mesto predsednika PS. Tudi koalicijske partnerice menijo, da bi bile predčasne volitve najverjetnejša možnost, če zmaga Janković. Ta pa meni popolnoma drugače.

Mussomeli postavil spomenik žrtvam totalitarnih režimov: 'To sem pričakoval od slovenske vlade'

16.04.2014

Veleposlanik Joseph Mussomeli je dolga tri leta in pol čakal na to, da slovenska država postavi skupen spomenik vsem žrtvam totalitarnih režimov. Ker se to ni zgodilo, je spomenik postavil kar sam. Namestil ga je na ograjo velepolsaništva ZDA.

VIDEO: Brigita Šuler si je za Slovenko ’sposodila’ politike

16.04.2014

Brigita Šuler se po dolgem času predstavlja z novo pesmijo Slovenka, v kateri prepeva o vroči Španiji. Ob izdaji novega singla je posnela tudi hudomušen video, kjer imajo glavno besedo naši politiki.

Vrhunec: Gre za boj Davida proti Goljatu. Gre za besedo proti besedi

15.04.2014

Gre za neresnice. S temi besedami se je prvak DeSUS Karl Erjavec odzval na pismo žene prvega moža UKC Ljubljana Simona Vrhunca, da je izvajal politični pritisk na njenega moža. Tudi Vrhunec pravi, da se je soočal s pritiski in dodaja: "Gre za boj Davida proti Goljatu. Gre za besedo proti besedi".

Se nam zaradi Jankovića obetajo predčasne volitve? Scenarij je črn, je prepričan Erjavec

15.04.2014

Če na kongresu PS zmaga Janković, nas čakajo predčasne volitve, napovedujejo koalicijske partnerice največje stranke. Rešili smo se trojke, dvojke pa se nikakor ne moremo, misleč na Jankovića in Janšo pravi vodja poslancev SD Han. Bogovič pa je pojasnil, zakaj SLS ne bi šel v koalicijo s SDS.

Odstavljeni Gašpar Mišič predal posle, pravico bo iskal na sodišču

14.04.2014

Odstavljeni direktor Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič je predal posle svojemu nasledniku Andražu Novaku. Napovedal je, da bo pravico iskal na sodišču, saj je prepričan, da je "statut neskladen z zakonom".

Bratuškova bo šla v boj z Jankovićem: Bilo bi neresno, da bi kar dvignila roke

14.04.2014

"Ne gre za tekmo med Alenko Bratušek in mano. Državi želim dobro, za to pa se mora izvajati gospodarski program, ki ga je PS sprejela na zadnjem kongresu," odločitev, da bo kandidiral za predsednika PS pojasnjuje Janković. Meni tudi, da se druge stranke preveč vtikajo v njegovo.

Forum