Članki

Balažic pod drobnogledom KPK in inšpektorata za notranje zadeve

23.07.2014

Na komisiji za preprečevanje korupcije in na inšpektoratu za notranje zadeve so potrdili, da so pod drobnogled vzeli ravnanje odpoklicanega veleposlanika Milana Balažica, ki s svojimi razkritji že nekaj časa razburja slovensko javnost. Dodatnih pojasnil niso želeli navesti.

Bo Slovenija spet poskrbela za blamažo?

23.07.2014

Neizprosna bitka za mesto evropskega komisarja: se bo moral predsednik Evropske komisije prvič v zgodovini odločiti med tremi kandidati ene države? Po neuradnih informacijah bo Bratuškova v Bruselj poslala kar tri imena: svoje, kandidata iz vrst SD, najverjetneje Rada Genoria, in še nekoga tretjega, ki ga podpira SMC.

FOTO: Rad ima, da se ves čas nekaj dogaja

23.07.2014

Mladi glasbenik Žiga Lakner je širšo javnost prvič navdušil z opernim nastopom v oddaji Slovenija ima talent. Kot pravi, se mu je življenje po oddaji precej spremenilo. Slaven pa ni le v Sloveniji, ampak tudi na Hrvaškem, kjer so ga poimenovali kar Pavarotti.

Cerar na prva pogajanja povabil vseh pet izvoljenih strank, z izjemo SDS

22.07.2014

Najverjetnejši novi mandatar Miro Cerar je vse nove parlamentarne stranke, z izjemo SDS, povabil na prva srečanja. Cerar je že dejal, da si želi mavrično koalicijo, a po drugi strani čvrsto in programsko aktivno. Nekatere stranke so že napovedale, da bodo vztrajale pri svojih programskih načelih oziroma ne bodo popuščale.

Balažic: Pahor me je odpoklical, ker so nanj pritiskali in ga izsiljevali

22.07.2014

Nekdanji veleposlanik v Avstraliji Milan Balažic trdi, da ga je Pahor odpoklical, ker so ga v stranki SDS izsiljevali. Vedeli naj bi za njegove zunanjepolitične napake, zato so mu dali ultimat, on pa je izbral zanj ugodnejšo odločitev. Urad predsednika odgovarja, da gre za absurd, SDS pa: "To so navadna natolcevanja!"

Cerar poklical SD, Združeno levico in Zavezništvo Alenke Bratušek, pogovarjal bi se za zaprtimi vrati

21.07.2014

V SMC menijo, da mora biti prihodnji evropski komisar oseba z visoko stopnjo integritete, odličnim jezikovnim znanjem ter političnim občutkom za usklajevanje poslanstva funkcije evropskega komisarja z interesi Slovenije in drugih članic EU. Vprašanje komisarja bi lahko vplivalo tudi na koalicijske pogovore.

Sopotnica motorista padla na nasprotni pas, vanjo je nato trčil avtomobil. Poškodbam je podlegla

19.07.2014

Na cesti Novo mesto–Metlika na Vahti se je zgodila huda prometna nesreča. 49-letni motorist s sopotnico je v ovinku izgubil oblast nad vozilom. 47-letna sopotnica je padla na nasprotni vozni pas, kjer je vanjo trčil voznik osebnega avtomobila. Ženska je umrla na kraju nesreče.

Potočnik 'povprečen', SDS bi Zvera, NSi Peterleta, Cerar jasna pravila, ZL 'antikapitalista'. In kakšno je delo za 20 tisočakov?

18.07.2014

V kratkem bo znano, kdo bo zasedel slovenski stolček v evropski komisiji. Za prestižno in dobro plačano službo naj kandidatov ne bi manjkalo, vprašanje pa je, koga bi ob tako različnih stališčih lahko politika izbrala s "širokim konsenzom".

Plača evropskih komisarjev mamljiva, Bratuškova naj bi bila še vedno v igri

17.07.2014

Alenka Bratušek naj bi bila še vedno v igri za dobro plačano službo evropske komisarke. Njeni ministri pa ugotavljajo, da bi bilo njeno imenovanje nehigienično oziroma da si ne moremo privoščiti v Bruselj poslati nekoga, ki je izgubil na volitvah. Poleg Bratuškove naj bi za ta položaj lobirala še Anja Kopač Mrak in Karl Erjavec.

Bratuškova ne izključuje možnosti, da bi jo vlada predlagala za komisarko. Cerar nejevoljen

16.07.2014

Premierka Alenka Bratušek, ki opravlja tekoče posle, ni izključila možnosti, da bi jo lahko vlada predlagala za kandidatko za evropsko komisarko. Miro Cerar meni, da se mora vlada v odhodu o postopkih imenovanja posvetovati tudi s SMC in drugimi v DZ izvoljenimi strankami.

Forum