Članki

Samozavestni Janković pred kongresom PS: Tenis igram zato, da zmagam

22.04.2014

PS je volitve dobila zaradi jasnega programa in "brez zamere, ampak na čelu z mano", pravi Zoran Janković. Na vprašanje, ali na kongresu PS pričakuje zmago, pa odgovarja: "Tenis igram zato, da zmagam."

Bratuškova na lov za britanskimi vlagatelji

22.04.2014

Premierka Alenka Bratušek bo odpotovala v London, kjer se bo med drugim srečala z britanskim kolegom in potencialnimi britanskimi vlagatelji. Gospodarsko sodelovanje med Slovenijo in Veliko Britanijo je sicer relativno skromno.

Bratuškova in Janković merita moči, podpora vladi pa najnižja doslej

21.04.2014

Medtem ko se Alenka Bratušek in Zoran Janković pripravljata na končni obračun za prevlado v Pozitivni Sloveniji, vladi podpora še naprej pada. Delo vlade kot uspešno ocenjuje le še dobra petina vprašanih.

Janković: Da bi po odstopu Bratuškove zavladal Janša, je nesmiselno ustrahovanje

19.04.2014

Bratuškova je prepričana, da bo na kongresu stranke PS izvoljena za predsednico stranke. Kandidiral bo tudi Janković, ki pa pravi, da ne kandidira proti njej. Če bi ob njegovi morebitni zmagi Bratuškova odstopila, pa pravi, da za to ne bo prevzel odgovornosti.

Janković v boju za oblast vse bolj osamljen?

18.04.2014

Skupina znanih Slovencev, ki je pred dobrima dvema letoma Zorana Jankovića na magistratu javno snubila za vstop v državno politiko, ga zdaj javno poziva, naj se umakne. Umik iz tekme za predsedniški položaj v PS bi bil, kot pravijo, častno in državotvorno dejanje.

Odlok o referendumu razveljavili, ker bi bilo na glasovanje treba takoj po praznikih

17.04.2014

Ustavno sodišče je razveljavilo odlok o referendumu o arhivski noveli. Državnemu zboru so ustavni sodniki naložili, da mora v sedmih dneh sprejeti nov odlok z novim datumom izvedbe referenduma.

VIDEO in FOTO: 2.500 evrov za kreacijo slovenskih modnih oblikovalcev

17.04.2014

Za nami je 6. slovenski teden mode. Organizatorji so tokrat navdušili s prostorsko razporeditvijo, 'mimo pa brcnili' z osvetljavo, saj je bila ta z izjemo sredinske piste, obarvana z (večinoma) modrimi lučmi, tako da bile vse kreacije drugje videti enake barve, le odtenki so bili malce drugačni.

Janković: Predčasne volitve šele četrta možnost

16.04.2014

Bratuškova si težko predstavlja, da bi vodila vlado, če Janković zmaga v tekmi za mesto predsednika PS. Tudi koalicijske partnerice menijo, da bi bile predčasne volitve najverjetnejša možnost, če zmaga Janković. Ta pa meni popolnoma drugače.

Mussomeli postavil spomenik žrtvam totalitarnih režimov: 'To sem pričakoval od slovenske vlade'

16.04.2014

Veleposlanik Joseph Mussomeli je dolga tri leta in pol čakal na to, da slovenska država postavi skupen spomenik vsem žrtvam totalitarnih režimov. Ker se to ni zgodilo, je spomenik postavil kar sam. Namestil ga je na ograjo velepolsaništva ZDA.

VIDEO: Brigita Šuler si je za Slovenko ’sposodila’ politike

16.04.2014

Brigita Šuler se po dolgem času predstavlja z novo pesmijo Slovenka, v kateri prepeva o vroči Španiji. Ob izdaji novega singla je posnela tudi hudomušen video, kjer imajo glavno besedo naši politiki.

Forum