Članki

Juncker pozdravlja dejstvo, da mu je več članic predlagalo zelo sposobne ženske

01.08.2014

Bodoči predsednik Evropske komisije Juncker je prejel okvirne predloge o komisarskih kandidatih od 25 članic EU, manjkata še Belgija in Bolgarija. Ob tem pozdravlja dejstvo, da je več članic na njegov poziv predlagalo zelo sposobne ženske.

FOTO in VIDEO: Slovenija dobila sedmi parlament, tokrat v njem tudi poslanec iz zapora

01.08.2014

Poslanci so potrdili vse poslanske mandate skupaj, torej tudi mandat predsednika SDS Janeza Janše, ki sicer prestaja zaporno kazen v zadevi Patria. S 66 glasovi za in enim proti je predsednik Državnega zbora postal Milan Brglez. Zdaj je na vrsti sestavljanje koalicije, kar očitno ne bo enostavna naloga.

Bratuškova predlagala sebe, Fajonovo in Erjavca

31.07.2014

"Kadrovska kuhinja" in "farsa". S temi besedami je Gregor Virant označil oblikovanje paketa treh kandidatov za evropskega komisarja. Sedanji evropski komisar iz Slovenije Potočnik ne želi biti na seznamu z več kandidati. Gre res za dogovor med ZaAB in SD?

Janša bo lahko brez spremstva zapustil zapor in se udeležil ustanovne seje

31.07.2014

Janez Janša bo lahko v petek brez spremstva zapustil zapor na Dobu in se udeležil ustanovne seje DZ. Odšel bo z dovolilnico, na kateri bo določena ura odhoda in predvidena uro prihoda. "V zakonu ne obstaja določba, ki bi udeležbe na sejah onemogočala," pojasnjuje vodstvo zapora.

Erjavec je Cerarju že dal košarico

30.07.2014

Potem ko je po drugem krogu koalicijskih pogajanj kazalo, da je DeSUS že skoraj potrjen člen koalicije, prvak stranke Karl Erjavec pa bo predsednik DZ, si je Erjavec zdaj premislil. Med drugim naj bi vstop v koalicijo pogojeval s tem, da v njej ne sme biti NSi.

Fajonova: Juncker bi Bratuškovo izbral, če bi na mizo dobil pet imen, med njimi štiri moška

30.07.2014

Bodoči predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker naj bi želel, da bi komisarska kandidatka iz Slovenije postala premierka Alenka Bratušek. Doslej je med predlogi za komisarske kandidate premalo žensk.

Cerar za komisarja predlaga Janeza Potočnika. Bratuškova: premoremo še kakšnega drugega kandidata

29.07.2014

SMC za evropskega komisarja predlaga Janeza Potočnika. Razlogov za takšno odločitev v SMC še niso pojasnili, premierka Alenka Bratušek pa napoveduje, da se bo vlada o predlogu še usklajevala.

Gospodarstvo opozarja na škodo pri "igranju" s privatizacijo

29.07.2014

Potem ko se je vlada po skoraj enem mesecu odločila za odmrznitev privatizacije, gospodarstvo opozarja na škodo pri "igranju" s tem. "Preklic že sprejetih parlamentarnih odločitev je draga igra z verodostojnostjo države," so ocenili na GZS, v Združenju Manager pa menijo, da je škoda že storjena.

Carina in davkarija se bosta združili

29.07.2014

1. avgusta bo začela delovati Finančna uprava RS. Združevala bo carinsko in davčno upravo, med njenimi novimi nalogami pa bosta boj zoper delo na črno in nadzor nad časom vožnje, odmora in počitka voznikov.

Vlada odmrznila privatizacijo

28.07.2014

Po 25 dneh je vlada Alenke Bratušek odpravila lasten sklep o zamrznitvi postopka prodaje trinajstih podjetij. Hkrati so sprejeli tudi sklep, da se do imenovanja nove vlade ne sme prodati nobenega podjetja.

Forum