Članki

DZ potrdil Smerkoljevo za ministrico

19.11.2014

Imamo novo ministrico brez resorja, pristojno za razvoj, strateške projekte in kohezijo. Alenka Smerkolj bo tako na tem položaju zamenjala Violeto Bulc, zdaj evropsko komisarko za promet. 53 poslancev je bilo za, 19 pa proti.

Nekdanji minister Čufer se vrača v NLB, kjer bo pomagal upravi

19.11.2014

Uroš Čufer, ki je bil v vladi Alenke Bratušek finančni minister, se vrača v NLB. Tam bo pomočnik uprave in tako ne bo zasedel izpraznjenega mesta člana uprave, ki ga zapušča Nima Motazed.

V ZaAB še razmišljajo, kako naprej

18.11.2014

V času od 8. do 12. decembra bo znano, kdaj bo stranka ZaAB določila datum kongresa, na katerem bi lahko izbirali novega predsednika. Podpredsednica Maša Kociper sicer pravi, da si Bratuškova za stranko želi le najboljše.

FOTO in VIDEO: Pogumni 27-letnik se ni obotavljal, skočil je v mrzlo vodo in rešil 59-letno voznico

18.11.2014

59-letna voznica je obračala svoje vozilo ob potoku v Novem mestu, ko je to začelo drseti proti strugi. Pristala je v vodi, vozilo pa je pričelo toniti. V hladno vodo se je pognal 27-letnik, ob velikem naporu odprl vrata in rešil voznico. V prihodnjih dneh bo pogumnega mladeniča sprejel direktor novomeške policije.

Cerar in Mramor ob rebalansu obljubljata ukrepe za gospodarsko rast, primanjkljaj se povečuje

18.11.2014

V DZ so obravnavali predlog rebalansa letošnjega proračuna, s katerim se primanjkljaj povečuje na 1,2 milijarde evrov. Stanje v državi je po besedah premierja resno in potrebno je odločno ukrepanje. Vlada je odločena konsolidirati javne finance, vsi ukrepi bodo šli v smeri spodbujanja gospodarske rasti.

Za leto dni bodo ohranili najvišji razred pri dohodnini

15.11.2014

Rebalans letošnjega državnega proračuna je obravnaval še odbor za finance. Ob ostrih kritikah opozicije je soglašal, da se primanjkljaj zviša na 1,2 milijarde evrov. Odbor je ob nasprotovanju opozicije potrdil tudi, da se za leto dni ohrani lani uvedeni začasni najvišji razred pri dohodnini.

Zelena luč za Smerkoljevo

14.11.2014

Alenka Smerkolj, kandidatka za ministrico, zase pravi, da je nepopisan list papirja. Za Slovenijo pa, da je na razpotju in da ima dve možnosti. S svojo predstavitvijo je prepričala člane parlamentarnega odbora za gospodarstvo.

Je premier Miro Cerar ostal brez kandidata za ministra?

14.11.2014

Gojko Koprivec je premierja Mira Cerarja obvestil, da se mu je nenadoma poslabšalo zdravje. Zato je bilo njegovo zaslišanje pred parlamentarnim odborom odpovedano. Ta vlada očitno izvaja politike, ki jih nihče noče izvajati, je novico komentiral vodja poslanske skupine ZL Luka Mesec.

Kam bo vlada investirala evropska sredstva?

13.11.2014

Vlada je ustvarila dve kohezijski regiji, saj je tako želela pridobiti več evropskih sredstev. Vzhodni kohezijski regiji bo tako pripadlo približno 1,26 milijarde evrov sredstev, zahodni pa približno 845 milijonov evrov sredstev. Kam bo šel denar?

Koalicijski poslanci želijo slišati več vsebine

12.11.2014

Kandidat za gospodarskega ministra Gojko Koprivec in kandidatka za ministrico za razvoj Alenka Smerkolj sta se predstavila poslancem koalicije. Medtem ko so v SMC z njima zadovoljni, v DeSUS in SD želijo slišati več vsebinskih odgovorov.

Forum