Članki

Združeni levici podpora pada, NSi raste, zmagala bi SDS. Bulčeva na vrhu najbolj priljubljenih politikov

21.12.2014

Po 100 dneh vladanja se vlada Mira Cerarja sooča s padanjem podpore, je pa trend padanja naklonjenosti volivcev uspelo umiriti Cerarjevi SMC. Na lestvici politikov pa je evropska komisarka Violeta Bulc na prvem mestu prehitela predsednika države Boruta Pahorja.

Mladi Lei Einfalt z 20. mestom krstne točke

20.12.2014

Marit Björgen je zmagovalka tekme svetovnega pokala smučarskih tekačic v Davosu. Norvežanka je bila najhitrejša v tekmi na desetkilometrski razdalji v drsalni tehniki.

Dobra dva tisočaka za nasvet Bratuškovi, dober milijon za odvetnike za arbitražo

18.12.2014

Ministrstva in organi v sestavi so letos za svetovalne pogodbe porabili že 2,3 milijona evrov. Dober milijon smo plačali za tuje odvetnike, ki se ukvarjajo z arbitražo z mejo s Hrvaško, med stroški pa sta tudi dobra dva tisočaka za nasvet bivši premierki Alenki Bratušek o fiskalni politiki.

69-letnega Mata Čangijo našli živega in zdravega

17.12.2014

Po zaslugi vestnih občanov so policisti našli 69-letnega Mata Čangijo iz Šentjerneja, ki je 17. decembra peš odšel v neznano.

FOTO in VIDEO: Alenka Godec: Mogoče sem ta prava Slovenka, ker sem zadovoljna z majhnimi stvarmi

16.12.2014

Alenka Godec, ki je lani obeležila 25 glasbenih let, je po dveh albumih priredb znova izdala avtorsko ploščo. Na njej je 12 skladb, štiri od njih pa je na veliko veselje povabljencev s skupino predstavila v živo in v akustični verziji.

Za gripo zboleli tudi cepljeni, na infekcijski prepovedali obiske

16.12.2014

Na infekcijski kliniki v Ljubljani bodo zaradi gripe prepovedali obiske, prav tako so obiski prepovedani na kliničnem oddelku za kardiologijo ljubljanskega kliničnega centra. Za gripo naj bi zboleli tudi zaposleni na infekcijski kliniki in celo taki, ki so bili cepljeni.

'Norveško državno prvenstvo' Oestbergovi, Višnarjeva izpadla v polfinalu

14.12.2014

Norveška smučarska tekačica Ingvild Flugstad Oestberg je zmagovalka prostega sprinta za svetovni pokal v Davosu. Druga je bila Maiken Caspersen Falla, tretja pa Celine Brun-Lie. Slovenka Katja Višnar je tekmovanje končala v polfinalu, Alenka Čebašek in Vesna Fabjan pa sta se poslovili v četrtfinalu.

Johaugova pred Björgnovo, Slovenki brez točk

13.12.2014

Norvežanka Therese Johaug je zmagovalka tekme svetovnega pokala v smučarskih tekih v švicarskem Davosu. Na prvem in drugem mestu sta bili Norvežanki. Marit Björgen je za rojakinjo zaostala 42,5 sekunde, tretja je bila Finka Kerttu Niskanen (+58,5). Slovenki brez točk.

Zmaga Marit Bjoergen, Alenka Čebašek spet pri točkah

07.12.2014

Slovenske smučarske tekačice so z zasledovanjem v klasični tehniki sklenile tekmovalni konec tedna v Lillehamerju. Alenka Čebašek je osvojila 24. mesto. Zmage se je veselila Marit Bjoergen.

Johaugovi pet kilometrov, Čebaškova 14.

06.12.2014

Norveška smučarska tekačica Therese Johaug je zmagovalka 5-kilometrske preizkušnje smučarskih tekačic v prosti tehniki, ki se je odvijala v Lillehamerju. Edina Slovenka s točkami je bila Alenka Čebašek.

Forum