Članki

Cerar: Vlada bo nadaljevala s prodajo Telekoma Slovenije

01.10.2014

Cerar je na Reutersovem investicijskem vrhu za vzhodno Evropo v Ljubljani zatrdil, da bo vlada v prihodnjih dneh nadaljevala s prodajo Telekoma Slovenije. Opustili so namreč idejo o razdelitvi podjetja na infrastrukturni in storitveni del, pri čemer bi prodali le storitveni del.

'Nekateri nimajo niti toliko integritete, da sprejmejo pošto državnih organov'

01.10.2014

Nova vlada ima priložnost, da po 20 letih zatiskanja oči iz svoje sredine izloči neprimerne politike, meni predsednik KPK Štefanec. Živimo v času, ko posamezniki nimajo niti toliko integritete, da bi sprejeli pošto državnih organov; aroganca do državljanov se je razširila tudi na imenovanja na položaje v mednarodnih institucijah, pravi.

VIDEO in FOTO: Med snemanjem albuma se je moral ščipati

30.09.2014

Kantavtor Andrej Šifrer je predstavil svoj novi album z naslovom Srce in razum, ki ga je posnel v slovitem Abbey Road Studios, kjer so snemali tudi The Beatles, zaradi katerih je Šifrer sploh zajadral v glasbene vode - sicer bi bil verjetno pravnik …

Alenka Bratušek 'in ingliš': kuharica ali vodja?

30.09.2014

Alenka Bratušek je že doživela ostre kritike glede znanja angleščine, ki tudi zdaj, ko skuša zasesti stolček komisarke, še vedno ni popolno. To je razvidno iz obrazca o predstavitvi dosedanjega dela, ki ga je morala predložiti Evropski komisiji.

Bruselj pričakuje, da bo Bratuškova v uvodu zaslišanja pojasnila vse očitke

29.09.2014

Alenka Bratušek ima le še en teden časa, da se pripravi na zaslišanje pred odborom. Iz Bruslja so sporočili, da bo morala kandidatka za komisarko pojasniti vse dvome, ki so se pojavili v javnosti. Evropski parlament je medtem objavil njene pisne odgovore, ki bodo osnova za ustno zaslišanje.

Cerar še naprej najbolj priljubljen, njegovi vladi pa je podpora že skopnela

28.09.2014

Nova vlada je komaj začela dobro delati, pa je že ostala skorajda brez podpore ljudi. Da je vlada uspešna, namreč meni le 27 odstotkov vprašanih, da je neuspešna, pa 64 odstotkov vprašanih v raziskavi Vox populi.

Bratuškova najela Čeferina

26.09.2014

Alenko Bratušek bo v postopku pred KPK zastopala odvetniška družba Čeferin, je potrdil Aleksander Čeferin. Kot je znano, protikorupcijska komisija preiskuje njeno samokandidaturo za evropsko komisarko oziroma postopek izbire slovenskih kandidatov.

Domnevna izbira Bratuškove že sproža pomisleke v Bruslju

25.09.2014

Alenka Bratušek, ki kljub obljubam ni prevzela pošte KPK, že sestavlja svoj bruseljski urad. Po neuradnih informacijah naj bi šef kabineta postal 30-letni Jernej Pavlič, ki je vodil že njen premierski kabinet. Da ga je lahko tam zaposlila, pa so morali celo spremeniti zakonodajo.

Kakšno Slovenijo lahko pričakujemo od Cerarja?

23.09.2014

Kaj bo novi predsednik vlade Miro Cerar storil za Slovenijo? Kaj za slovenske državljane? Urednik informativne oddaje SVET se je z njim pogovoril o prvih dneh v novih prostorih, cestah, zdravstvu in Janezu Janši ter Alenki Bratušek. Pogovor s premierjem si poglejte v dodanem videu!

Alenka Bratušek ne najde časa za KPK

23.09.2014

Alenka Bratušek kljub obljubam, da ne bo zavlačevala, še ni našla časa, da bi dvignila pošto protikorupcijske komisije. V kuverti je tudi magnetogram seje vlade, na kateri naj bi se samopredlagala za komisarko. Tega bi radi dobili tudi novinarji, a uradni odgovor je - Ne! V ZaAB se medtem obetajo spremembe.

Forum