Članki

FOTO in VIDEO: Tina potrebuje počitek: Že nekaj dni sem na koncu z močmi

21.12.2014

Tina Maze se je v francoskem Val d'Iseru razveselila že svojih šestih stopničk v tej sezoni. Črnjanka ima v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučark 249 točk prednosti pred Avstrijko Anno Fenninger, Američanka Lindsey Vonn na tretjem mestu pa zaostaja za 344 točk.

Hirscher zmagovalec veleslaloma v Alta Badii

21.12.2014

Marcel Hirscher je zmagovalec veleslaloma za svetovni pokal v Alta Badii. Avstrijec je v finalu ubranil prednost s prve vožnje. Drugo mesto je zasedel ameriški šampion Ted Ligety, ki je na stopničke skočil s sedmega mesta po prvi vožnji, tretje mesto pa je pripadlo Francozu Thomasu Fanaraju.

FOTO in VIDEO: Tina spet na zmagovalnem odru, nov padec Lindsey Vonn

21.12.2014

Najboljše alpske smučarke sveta so se pomerile na superveleslalomski tekmi v francoskem Val d'Iseru. Najhitrejša je bila Avstrijka Elisabeth Görgl pred rojakinjo Anno Fenninger, tretje mesto pa je pripadlo Slovenki Tini Maze, ki je v cilju zaostala za 13 stotink sekunde.

VIDEO: Fak: Ko bom prišel v pravo strelsko formo, bo tudi tekmecem ob meni težje

21.12.2014

Rus Anton Šipulin je zmagal na tekmi s skupinskim startom biatloncev za svetovni pokal na Pokljuki. Drugi je bil Francoz Martin Fourcade, tretji pa Avstrijec Simon Eder. Edini slovenski predstavnik Jakov Fak je bil osmi.

Svindal: Prepričan sem, da bom nastopil na SP

21.12.2014

Norvežan Aksel Lund Svindal, poškodovani alpski smučarski zvezdnik, se še vedno nadeja, da bo lahko nastopil na svetovnem prvenstvu februarja v ZDA (Vail/Beaver Creek), kjer bi branil naslov prvaka v smuku.

Hud padec Maruše Ferk v Val d'Iseru: zlom fibule in poškodbe palca leve roke

20.12.2014

Slovenska alpska smučarka Maruša Ferk, ki je na smuku za svetovni pokal v francoskem Val d'Iseru padla, ima zlomljeno fibulo na desni nogi in poškodbo palca leve roke, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije. Ferkovo bodo operirali v Chamberyju.

Superveleslalomska zmaga Jansrudu, Klemen Kosi 22.

20.12.2014

Norvežan Kjetil Jansrud je zmagovalec smuka za svetovni pokal alpskih smučarjev v italijanski Val Gardeni. Drugi je bil domačin Dominik Paris, tretje mesto pa je pripadlo Avstrijcu Hannesu Reicheltu. Točke je osvojil le najmlajši Slovenec na startu. Klemen Kosi je bil z zaostankom 1,60 sekunde 22.

FOTO in VIDEO: Tina brez stopničk v Val d'Iseru, smukaška zmaga pa v roke Lindsey Vonn

20.12.2014

Američanka Lindsey Vonn je zmagala na smuku za svetovni pokal v francoskem Val d'Iseru. Drugo mesto sta si razdelili Nemka Viktoria Rebensburg in Avstrijka Elisabeth Görgl z 19 stotinkami zaostanka. Tina Maze je bila sedma, do točk pa je prišla tudi Ilka Štuhec na 29. mestu.

Nymanu zmaga v Val Gardeni, Perko najbližje točkam

19.12.2014

Steven Nyman je zmagovalec smuka za svetovni pokal alpskih smučarjev v italijanski Val Gardeni. Američan je na tem smuku še tretjič zmagal.

Lindsey Vonn: V hitrih disciplinah se počutim vse bolj suverena

19.12.2014

Ameriška alpinka Lindsey Vonn je v izjavi za medije onstran Atlantika sporočila, da je njeno koleno končno povsem zdravo. Kljub dobremu počutju pa je Američanka napovedala, da se bo v tej sezoni najverjetneje posvečala izključno hitrim disciplinam.

Forum