Članki

Anni Fenninger uspelo, Marcelu Hirscherju zmanjkal glas

31.10.2014

Najboljša avstrijska športnika leta 2014 sta postala alpska smučarka Anna Fenninger in nogometaš nemškega velikana Bayerna iz Münchna David Alaba, ki je za vsega glas ugnal smučarskega asa Marcela Hirscherja.

Höfl Rieschova se bo pridružila Kaiserju, Beckerju in Schumiju

30.10.2014

Upokojena nemška smučarska šampionka Maria Höfl Riesch – po upokojitvi opravlja vlogo strokovne sodelavke nemške nacionalne televizije – bo prejela nagrado namenjeno nemškim športnim legendam.

Finančna policija pod drobnogled vzela söldensko uverturo

30.10.2014

Organizacijski odbor söldenske uverture v novo sezono svetovnega pokala v alpskem smučanju je po moški preizkušnji dočakal neprijeten obisk. Zaradi sumljivo visokih stroškov, so izvedli temeljito zaslišanje odgovornih.

Smučaj brezplačno v Kranjski Gori!

28.10.2014

60 evrov za tri dni smučanja, dve noči v apartmaju in doživetij polno otvoritev sezone? Sliši se odlično, pa še blizu je. Pohiti! Rezervacije samo do 31.10.

Jutri je nov dan …

27.10.2014

Slovenska smučarska šampionka Tina Maze je na uvodni tekmi nove sezone razočarala. 22. mesto je bistveno manj od njenih pričakovanj, a to ji, za razliko od prejšnjih let, ni pokvarilo razpoloženja.

SZS ponovno o sanaciji, v alpskih disciplinam uvedena "trojka"

27.10.2014

Izvršni odbor (IO) Smučarske zveze Slovenije (SZS) je mesec dni po sprejetem sanacijskem programu zveze pregledal opravljeno in predvsem velike težave, s katerim se sooča slovensko smučanje v sezoni svetovnih prvenstev.

Bo carving smuči zamenjala nova tehnologija? Fis je že izdal dovoljenje, sledi testiranje

27.10.2014

Vsako leto se na smučiščih po svetu poškoduje na tisoče smučarjev. Težava je v carving smučeh, ki so težje vodljive, pravi nekdanji slovenski skakalec Velja Štrucla. Na podlagi njegovih raziskav se je porodila ideja o posebnem profilu, ki bi povečal varnost. Fis je že izdal dovoljenje, sledi prvo testiranje.

VIDEO: Hirscher: Brez Svindala ne bo tako zabavno ...

27.10.2014

Branilec zmage v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučarjev Marcel Hirscher je bil v uvodu v sezono hitrejši od "gospoda veleslaloma" Američana Teda Ligetyja, petkratnega lastnika veleslalomskega malega globusa, olimpijskega in svetovnega prvaka v tej disciplini.

Hirscherju prva ledeniška zmaga, Kranjcu prve ledeniške točke

26.10.2014

Avstrijec Marcel Hirscher je zmagovalec uvodnega veleslaloma svetovnega pokala alpskih smučarjev v Söldnu. Drugi je bil Nemec Fritz Dopfer, tretje mesto pa je osvojil Francoz Alexis Pinturault. Edini slovenski finalist Žan Kranjec je po 18. času v prvi vožnji v drugi zdrsnil na le 24. mesto.

FOTO in VIDEO: Tina: Lahko bi iskala različne vzroke, rečem pa lahko le, da je bil to slab dan

25.10.2014

Dvakratna olimpijska zmagovalka Tina Maze je na prvi tekmi svetovnega pokala v novi sezoni, na veleslalomu v Söldnu, zasedla šele 22. mesto. Črnjanka je po nastopu dejala, da je bila proga težka in da lahko reče le, da je bil to zanjo slab dan.

Forum