Članki

Mauro Pini zapušča Team to aMaze: Odločitev je moja!

16.04.2014

Švicarski ’čarovnik’ Mauro Pini v prihodnji sezoni ne bo več sodeloval s Team to aMaze. S takšnimi zapisi so postregli italijanski in francoski poročevalci in zapisali, da je velika verjetnost, da bo v prihodnje sodeloval z Italijani.

Perko se vrača po hudem padcu v Sočiju

15.04.2014

Osem tednov po operaciji obeh meniskusov se slovenski smukač Rok Perko v sklopu rehabilitacije že pripravlja na novo tekmovalno sezono, ob tem pa si želi, da bi bil strokovni štab reprezentance čim prej imenovan.

Američanke s Švicarjem nad Tino Maze in konkurenco

12.04.2014

Novi trener ameriške ženske ekipe za hitre discipline je Švicar Stefan Abplanalp, ki je na položaju zamenjal Chipa Whitea. Omenjeni bo tako skrbel za napredek povratnice na bele strmine Lindsey Vonn in njenih reprezentančnih kolegic.

Avstrijci našli menjavo za Bertholda, prihaja izkušeni Puelacher

12.04.2014

Vodstvo avstrijske smučarske zveze je za novega glavnega trenerja avstrijskih alpincev imenovalo Tirolca Andreasa Puelacherja, ki bo zasedel izpraznjeno mesto po slovesu Mathiasa Bertholda.

Pointner po 10 letih nič več na čelu avstrijskih skakalcev, naslednik Heinz Kuttin

11.04.2014

Avstrijska zveza in glavni trener reprezentance v smučarskih skokih Alexander Pointner po desetih letih uspešnega sodelovanja ne bosta podaljšala pogodbe. Novico je 43-letni trener prek elektronske pošte sporočil kar sam. Na njegovo mesto je krovna zveza že imenovala Heinza Kuttina.

VIDEO: Massi ostaja ob Tini: Ostajam, če ne najde menjave!

07.04.2014

Šef ekipe Team to aMaze Andrea Massi bo očitno nadaljeval sodelovanje z najboljšo slovensko alpinko vseh časov Tino Maze. Do spremembe lahko pride le v primeru, da Črnjanka najde primerno zamenjavo zanj.

Berthold 'okrepil' Nemce

07.04.2014

Avstrijec Mathias Berthold je novi glavni trener moškega dela nemške smučarske reprezentance. 48-letnik bo nasledil Karlheinza Waibla. Berthold je v preteklosti že deloval v nemški smučarski reprezentanci.

Tina Weirather prvič po poškodbi na smučeh

07.04.2014

Obetavna alpska smučarka Tina Weirather je prvič po poškodbi kolena stopila na sneg in bila zelo zadovoljna. Še pred začetkom olimpijskih iger so se namreč zaradi težav s kolenom razblinile njene sanje o odličju v Sočiju.

Tina Maze prva zvezda večera

05.04.2014

Slovenska smučarska šampionka Tina Maze je bila prva zvezda večera v St. Gallnu, kjer je proizvajalec prestižne blagovne znamke avtomobilov, predstavil novi model Macan.

Tina v prihodnje z Massijem in (ali) Pinijem?!

04.04.2014

Dušan Gorišek je novi predsednik alpskega zbora na SZS. Le ta bo moral v kratkem sestaviti trenerske štabe in razjasniti, ali bo imela Tina Maze tudi v prihodnji sezoni šampionski status. Črnjanka bo na podlagi tega sprejela odločitev o sestavi ekipe za naslednjo zimo.

Forum