Članki

VIDEO: Peter Pen: Rad bi postavil ekipo, ki bo smučarsko prepoznavna

21.08.2014

Po ženskem delu smučarske reprezentance se v Južno Ameriko odpravlja še moška ekipa. V poletno bazo v čilski La Parvi bodo odpotovali smukači Andrej Šporn, Klemen Kosi, Martin Čater, Rok Perko in Boštjan Kline. Trener smukačev Peter Pen želi narediti homogeno ekipo, ki bo konkurenčna.

Tina Maze: Valerio uporablja prave besede, ob pravem času!

18.08.2014

Slovenska alpska smučarka Tina Maze se na začetek tekmovalnega leta pripravlja v Portillu. V Čilu je dobila še zadnje potrditve, da so s trenerjem Valerijem Ghirardijem zadeli v polno. Uporablja prave besede, ob pravem času, pravi Črnjanka.

Marko Baloh drugi na Dirki okoli Švice

18.08.2014

Pretekli vikend je slovenski ultra-maratonski kolesar Marko Baloh nastopil ultra-kolesarski dirki Tortour 2014. Dirka je s svojimi 1.010km in več kot 14.000m višinske razlike ena izmed najtežjih tovrstnih preizkušenj na svetu.

VIDEO: Perko: Dirkači imajo izletno cono, naša pa je …

16.08.2014

Slovenski alpski smučar Rok Perko si prosta dneva pred sklepnim delom priprav v Argentini izkoristil za obisk motociklistične dirke v Brnu, kjer je imel to srečo, da so ga z varnostnim avtom zapeljali po dirkališču.

VIDEO: Američanka slovenskih korenin želi biti uspešna kot Tina Maze

15.08.2014

Ameriška alpska smučarka slovenskih korenin Lila Lapanja se skupaj z reprezentančnimi kolegicami mudi na Novi Zelandiji, v letošnji sezoni pa bo pri 20-ih debitirala v svetovnem pokalu. Osredotočena je na slalom, v prihodnje pa bi si želela biti konkurenčna najboljšim tudi v drugih disciplinah.

Narastejo lahko manjši vodotoki in hudourniki, na severu Italije klestila toča

15.08.2014

Občano in deževno vreme se nadaljuje. Ob močnejših nalivih in nevihtah lahko narastejo manjši vodotoki in hudourniki. V nekaterih delih na severu Italije so se razbesnela neurja s silovito točo.

HIŠNI SEJEM – 10 % popusta – vljudno vabljeni

11.08.2014

Prihranki in novosti pri kurjenju z drvmi. Izvedeli boste vse o izkoristku, inovativnosti in funkcionalnosti kurjenja.

Si je Marlies Schild premislila?

10.08.2014

Vodstvo alpskih disciplin pri Avstrijski smučarski zvezi (ÖSV) še naprej čaka na odločitev slalomske specialistke Marlies Schlid, ki ne bo odpotovala na intenzivne priprave na Novo Zelandijo. 33-letnica naj bi konec meseca razjasnila vse dvome o športni prihodnosti.

Lindsey Vonn: Če bi blestela v Sočiju, bi se upokojila letos!

06.08.2014

Lindsey Vonn bo med smučarsko elito vztrajala še štiri leta, njen primarni cilj pa je doseči še štiri zmage in postati rekorderka po številu zmag v svetovnem pokalu. Med rehabilitacijo ni razmišljala o slovesu z belih strmin, drugače pa bi bilo, če bi nastopila v Sočiju.

VIDEO: Po Tini v Ushuaio še preostanek reprezentance

05.08.2014

Potem ko je na južno poloblo kot prva med slovenskimi alpinkami odpotovala Tina Maze, so se za njo na pot v Argentino odpravile še Ilka Štuhec, Maruša Ferk, Katarina Lavtar, Ana Bucik in Ana Drev. Pogodbe s krovno organizacijo so v veliki večini že podpisale.

Forum