Članki

Po Svindalu tudi Neureuther brez uvoda v Söldnu

21.10.2014

Sölden bo ta konec tedna tradicionalno gostil uvodni smučarski preizkušnji svetovnega pokala v moški in ženski preizkušnji. Po Aleksu Lundu Svindalu bo moško preizkušnjo izpustil tudi Felix Neurether, ki ga muči poškodba hrbta.

VIDEO: Pri SZS računajo na uspešno sezono in vrhunske izide

20.10.2014

Vodstvo Smučarske zveze Slovenije po napornem poletnem obdobju, ko so se pretežno ukvarjali z nabiranjem sponzorskih sredstev, sedaj optimistični pričakujejo začetek svetovnega pokala.

Študija razkriva, kaj smo storili z alpskimi rekami: le še desetina je neokrnjenih, ogrožena tudi Soča

20.10.2014

Študija svetovne nevladne organizacije WWF opozarja, da je v naravnem stanju le še desetina rek v Alpah. Porečje Soče je sicer med najbolj ohranjenimi, a na pritoku Učja in na reki Idrijci se načrtujejo nove hidroelektrarne, opozarjajo člani organizacije.

Nesrečni Svindal zaradi nogometne poškodbe že končal sezono

19.10.2014

Le teden dni pred začetkom nove sezone svetovnega pokala se je hudo poškodoval norveški smučarski zvezdnik Aksel Lund Svindal. Strgal si je namreč Ahilovo tetivo in tako je sezona 2014/15 zanj praktično končana, še preden se je sploh začela z ledeniško uverturo v Söldnu.

Lindsey Vonn ima velike težave z depresijo

18.10.2014

Ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn se je že dalj časa zdravi za depresijo. Priznala je, da ima slabe in dobre dneve. Glavni cilj sezone pa bo, kot pravi, nastop na svetovnem prvenstvu v ameriškem Vailu meseca februarja.

Olimpijski prvak brez uvoda v Söldnu

15.10.2014

Avstrijski alpski smučar Matthias Mayer bo moral zaradi poškodbe desnega kolena izpustiti uvod v novo tekmovalno leto. To ga sicer pretirano ne skrbi, saj 'njegove' hitre discipline pridejo na vrsto šele meseca novembra.

Massi je prepričan, da je naslednja sezona njegova zadnja

14.10.2014

Tina Maze ne razmišlja o koncu kariere, oziroma premoru, tako kot njen šef ekipe Andrea Massi. Na ledeniku Hintertux je povsem osredotočena na vijuganje med količki. Črnjanko zanimajo samo vrhunski dosežki, zato njeno vnovično spogledovanje z velikim kristalnim globusom in medaljami na SP, ne preseneča.

Anna Fenninger pričakuje napeto sezono

14.10.2014

Avstrijska smučarska šampionka Anna Fenninger pred začetkom sezone poudarja, da so težave s kolenom skorajda preteklost. Za ponovitev lanskega uspeha se bo osreotočala na vsako tekmo posebej, saj ne želi čutiti bremena, ki ga prinaša veliki kristalni globus.

Hirscher besni: V Avstriji bi morali imeti prednost!

13.10.2014

Napetost pred začetkom nove sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju narašča, avstrijski šampion Marcel Hirscher pa očitno, kot tudi drugi Avstrijci, ne bo mogel trenirati v Söldnu.

Tekme v Söldnu navkljub visokim temperaturam niso pod vprašajem

13.10.2014

Kljub izredno toplemu vremenu za oktober si prireditelji uvodnih tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju, ki bodo 25. in 26. oktobra tradicionalno v avstrijskem Söldnu, ne belijo glave z izvedbo tekem.

Forum