Članki

Herminator bo 'reševal' avstrijske nogometaše

02.09.2014

Legendarni avstrijski alpski smučar Hermann Maier ima novo službo. Nekdanji olimpijski prvak bo namreč v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu, kot motivator pomagal avstrijskim nogometašem.

Tina Maze o Schildovi: Slalomski navdih!

02.09.2014

Slovenska smučarska šampionka Tina Maze je ob slovesu izjemne slalomistke Marlies Schild dejala, da je bila Avstrijka velika šampionka, tudi sama pa jo je označila za slalomsko kraljico.

Marlies Schild končala kariero

02.09.2014

Napovedi, da bo 33-letna avstrijska alpska smučarka Marlies Schild končala kariero, so se uresničile.

FOTO: Nizke temperature, obilne padavine, reka Mura poplavlja znotraj protipoplavnih nasipov

01.09.2014

Reke po Sloveniji bodo še naraščale. Reka Mura je že začela poplavljati znotraj protipoplavnih nasipov. Ker je voda zalivala kleti in ceste, so imeli ponoči gasilci polne roke dela. Ponekod je klestila toča, švigale so strele, veter pa je podrl nekaj dreves.

Lapanja dela po istem programu kot Mikaela Shiffrin

29.08.2014

Ameriška smučarska reprezentantka Lila Lapanja se skupaj z Mikaelo Shiffrin pripravlja na novo sezono svetovnega pokala. Na Novi Zelandiji je imela sicer veliko težav s smučarskim čevljem, zadnja ovira za nemoteno vadbo pa so bolečine v predelu hrbta.

Je slalomska kraljica že naredila zadnje zavoje?

29.08.2014

Avstrijska smučarska šampionka Marlies Schild še ni sprejela dokončne odločitve, ko gre za nadaljevanje športne poti, kot vse kaže pa bo v prihodnji sezoni le kot opazovalka spremljala dogajanje v beli karavani.

Tina Maze tudi letos v finalnem izboru za svetovno športnico leta

27.08.2014

Slovenska alpska smučarka Tina Maze je tudi letos ena od finalistk za naziv najboljše športnice leta na svetu, ki ga podeljuje Ženska športna fundacija (WSF). Lani je prestižno nagrado osvojila ameriška plavalka Missy Franklin.

Selitev v Chillan zadetek v polno

27.08.2014

Slovenska alpska smučarka Tina Maze se je skupaj s člani ekipe iz Portilla preselila v Chillan, kjer imajo vse pogoje za nemoteno vadbo. Večino časa posvečajo treningom hitrih disciplin.

Raich o nadaljevanju športne poti: Odločitev je bila lahka!

26.08.2014

Eden najbolj popularnih alpskih smučarjev vseh časov, Avstrijec Benjamin Raich, bo podaljšal športno pot za vsaj še leto dni. Od sprejetju odločitve je dejal, da je bil ta korak zanj zelo lahek.

Team to aMaze zapustil Portillo in se preselil v Chillan

25.08.2014

Slovenska smučarska šampiona Tina Maze je skupaj z ekipo zapustila Portillo in se na novo sezono pripravljal v Chillanu. Razlog so veliko boljše snežne razmere, saj je bila snežna podlaga v Portillu preskromna za trening.

Forum