Članki

Mrakova in Macarolova priborili prvo jadralsko olimpijsko vozovnico

19.09.2014

Tina Mrak in Veronika Macarol sta na svetovnem prvenstvu v jadranju v olimpijskih razredih, ki se končuje v španskem Santanderju, Sloveniji priborili prvo olimpijsko vozovnico. Pred sobotno regato za medalje sta v razredu 470 na sedmem mestu (65 točk).

Slalomisti uspešno čez kvalifikacije

18.09.2014

V ameriškem Deep Creeku se je začelo SP slalomistov na divjih vodah. Uvodoma so bile na sporedu kvalifikacije kajakašev, kanuistov in kanuistk. Od Slovencev so se v polfinale prebili kanuista Benjamin Savšek in Luka Božič ter vsi trije kajakaši Martin Albreht, Simon Brus in Janoš Peterlin.

VIDEO: Gerransu VN Montreala, Polanc drugi v seštevku gorskih ciljev

15.09.2014

Avstralec Simon Gerrans (Orica) je postal prvi kolesar, ki je v istem letu osvojil zmago na obeh kanadskih enodnevnih kolesarskih dirkah, po veliki nagradi Quebeca je dobil še veliko nagrado Montreala. Slovenec Jan Polanc (Lampre-Merida) je dirko končal kot drugi v seštevku gorskih ciljev.

Annie je 'preveč srečna', da bi ustvarjala nove pesmi

11.09.2014

59-letna pevka Annie Lennox, v osemdesetih in devetdesetih poznana po zasedbi Eurythmics, je priznala, da je trenutno "preveč srečna", da bi lahko pisala pesmi. Le-te je vedno ustvarjala iz nekega krča, da so jo potegnile iz nesrečnega vsakdana. Zato bo izdala album priredb.

Pridružite se ekipi uspešnih v centru priložnosti in znanja

10.09.2014

September je čas, ko se po zasluženem dopustu in počitnicah, spočiti in z novo zalogo energije, vrnemo k novim delovnim nalogam, razmišljamo pa tudi, kaj bi počeli v prostem času. Prosti čas poleg hobijev in športnih aktivnosti vse pogosteje zajema tudi učenje. Učenje je lahko sprostitev, če se učimo tistega, kar nas resnično zanima in veseli.

Prvi 'selfie' vročega para

03.09.2014

Priljubljena kolumbijska igralka Sofia Vergara in njen partner Joe Manganiello sta se odpravila na kratek oddih na mehiško obalo. 42-letnica je z oboževalci delila tudi prvi 'selfie', ki ga je posnela s svojim dragim.

'Žal so tudi med vojaki taki posamezniki'

22.08.2014

V Slovenski vojski so bili seznanjeni, da je moški, ki je v Litiji streljal na policista, osumljen sodelovanja v različnih kriminalnih dejanjih. V postopkih zoper njega so tudi sodelovali. Sicer pa strelec ni imel službenega orožja, tudi v službi ne.

Rocker, nekdanji zasvojenec, je sinovega raka pozdravil s kanabisom?

18.08.2014

Chico Ryder je sin Paula Ryderja, basista zasedbe Happy Mondays, ki so mu leta 2012 odkrili redkega raka mehkega tkiva. Zdavniki so menili, da je operacija preveliko tveganje, zato je opravil kemoterapijo in obsevanja. Družina pa je prepričana, da ga je ozdravilo konopljino olje.

S talentov na londonski oder s Cheryl Cole

18.08.2014

24-letni plesalec in koreograf Marko Stamenković je sledil svojim plesnim sanjam in se lani preselil v London, kjer je dobro izkoristil dane priložnosti. V pogovoru nam je med drugim zaupal tudi, kaj ima vedno s seboj na nastopih.

FOTO: S pomočjo sonde smo pokukali na površje oddaljenega kometa

06.08.2014

Evropska vesoljska agencija postavlja nove mejnike v spoznavanju in razumevanju našega vesolja. Sonda Rosetta, ki je svoje potovanje začela leta 2004, je dosegla komet 67P, zdaj pa se mu bo počasi približevala in novembra nanj celo spustila pristajalni odsek Philae.

Forum