Članki

Murska Sobota bogatejša za gugalnico za gibalno ovirane otroke

19.04.2014

V Murski Soboti so odprli prvo gugalnico za gibalno ovirane otroke. S tem želijo obogatiti javne površine otroških igrišč po Sloveniji ter spodbuditi otroke in starše k vzpostavljanju novih vrednot.

Je otroško lepotno kraljico umoril morilec znan pod imenom Zodiac?

19.04.2014

Nekdanji ameriški detektiv John Cameron v svoji knjigi trdi, da je odkril, kdo je sloviti morilec Zodiac in kdo je ubil malo JonBenet Ramsey. Čeprav so med Zodiacovimi umori in smrtjo otroške lepotne kraljice minila desetletja, naj bi žrtve imel na vesti isti človek.

12-letna Britanka dobila otroka s 13-letnikom

16.04.2014

Komaj 12-letna Londončanka je povila hčerko. Oče je njen leto starejši fant, s katerim sta, kot trdita, noro zaljubljena. Ena od babic ima komaj 27 let. Novopečeni stari starši, ki so šele mesec dni pred porodom ugotovili, da je deklica noseča, se trudijo mlademu paru čim bolj olajšati življenje.

Nizozemec presenetil favorite, najboljši Slovenec Koren 36.

13.04.2014

Niki Terpstra je presenetljivi zmagovalec slovite enodnevne kolesarske dirke Pariz-Roubaix, ki se je je zaradi 29 odsekov cestišč z granitnimi kockami prejel vzdevek severni pekel. Nizozemec je ugnal vso konkurenco, tudi glavnega favorita za zmago, trikratnega zmagovalca Švicarja Fabiana Cancellaro.

Že deset let je Nato tudi Slovenija. In kaj imamo od tega mi?

29.03.2014

Pred natanko desetimi leti je Slovenija vstopila v severnoatlantsko zavezništvo Nato. Od takrat vse manj vlaga v obrambni proračun, pa ne zaradi tega, ker se počuti bolj varno, ampak zaradi krize. Politika in velika večina stroke je prepričana, da je Slovenija z Natom pridobila, so pa tudi izjeme.

Mezgec dobil še tretjo etapo na dirki po Kataloniji

28.03.2014

Slovenski kolesar Luka Mezgec (Giant-Shimano) si je na dirki po Kataloniji priboril še tretjo etapno zmago. Uspešen je bil tudi na peti etapi, 218-kilometrski preizkušnji od Llanars Vall de Camprodona do Vallsa.

AVDIO: Po krokodilčkih, komarju in štorkljah je svojo pesem dobila še mačka

17.03.2014

Člani skupine Čuki so veliki ljubitelji živali. Jože in Matjaž imata doma mucke, Jernej psičko, Vinko pa kar celo farmo raznih živali. Zato ni čudno, da jih opevajo tudi v svojih pesmih.

Mamilarski kralj 'El mas loco' umrl že drugič

10.03.2014

Mehiške oblasti so več kot tri leta verjele, da je mamilarski kralj Nazario Moreno mrtev. Temu ni bilo tako. Zdaj vendarle je mrtev in mehiške oblasti govorijo o drugi večji zmagi v boju proti mafiji, potem ko so ujeli Guzmana.

Londonska razstava o Bowieju prihaja v Berlin

02.03.2014

Velika londonska razstava o Davidu Bowieju prihaja v Berlin. Prva retrospektiva o britanski ikoni pop glasbe bo v razstavišču Martin-Gropius-Bau na ogled od 20. maja do 10. avgusta.

25 trapastih stvari, o katerih se prepirajo pari

27.02.2014

Verjetno ne obstaja par na svetu, ki se ne bi vsaj enkrat sporekel o popolnoma vsakdanjih stvareh, kot je menjanje toaletnega papirja ali tega, koliko časa bo na obisku tašča. Preverite o čem vse, se še prepirajo pari. Ste med njimi?

Forum