Članki

Stanovnik pred velikimi izzivi, v Postojni Marentič vodi s petimi glasovi razlike

19.10.2014

Zmagovalec drugega kroga županskih volitev v Piranu je Peter Bossman, ki ga podprlo 60 odstotkov volivcev. Na Jesenicah bo župan ostal Mencinger, motorist Miran Stanovnik pa bo vodil občino Log-Dragomer. V Ajdovščini bo župan Tadej Beočanin.

Osterman bo moral razvojne programe prilagoditi financam

13.10.2014

Novi načelnik generalštaba Slovenske vojske Andrej Osterman je prevzel posle. Deloval bo v smeri, ki sta jo začrtala skupaj z njegovim predhodnikom Dobranom Božičem, minister Janko Veber pa od njega pričakuje, da bo razvojne programe prilagodil finančnim zmožnostim.

Namesto Božiča bo vojski poveljeval Osterman. Pahor manever označil za nevarnega

09.10.2014

Minister za obrambo Janko Veber je razrešili dosedanjega načelnika Generalštaba Slovenske vojske Dobrana Božiča in na to mesto imenovali Andreja Ostermana. Minister trdi, da gre za dogovorjeno menjavo, predsednik Pahor pa opozarja, da je tovrstna praksa lahko nevarna.

Katere občine so dobile župane in kje bo potreben drugi krog?

05.10.2014

V Ljubljani in Kopru drugi krog volitev ne bo potreben, županske stolčke sta namreč obdržala tako Janković kot Popovič. Fištravec in Kangler se bosta znova soočila. Kdo pa so zmagovalci v ostalih občinah in kje bo potreben drugi krog?

Računalniški hrošč Shellshock ogroža več sto milijonov strežnikov

25.09.2014

Strokovnjake za računalniško varnost je presenetil nov računalniški hrošč Shellshock, ki bi lahko prizadel najmanj pol milijarde računalnikov. Najbolj so izpostavljeni Linux spletni strežniki, osebni računalniki z operacijskim sistemom Windows pa so pred njim varni.

Andrej Jelenc po SP: Vesel sem za vse tri kolajne

23.09.2014

Slovenska reprezentanca v slalomu na divjih vodah je v ameriškem Deep Creeku presegla pričakovanja in osvojila kar tri kolajne. Z doseženim na svetovnem prvenstvu je bil več kot zadovoljen tudi direktor reprezentanc Andrej Jelenc.

Svetovna prvaka Taljat in Božič v en glas: Prišel je najin čas

22.09.2014

Kanuista Luka Božič in Sašo Taljat sta na SP v Deep Creeku osvojila naslov prvakov v konkurenci dvojcev. Sezono sta začela z bronom na EP na Dunaju, tokrat pa sta pokorila vso svetovno konkurenco. Po številnih uspehih v zadnjih letih je prišel tudi čas za zlato kolajno na SP.

Taljat in Božič svetovna prvaka v Deep Creeku

21.09.2014

Kanuista Luka Božič in Sašo Taljat sta na SP v Deep Creeku osvojila naslov prvakov v konkurenci dvojcev. Druga sta bila Francoza Hugo Biso in Pierre Picco, tretja pa Slovaka Ladislav in Peter Škantar. Kajakašici Eva Terčelj in Urša Kragelj sta z 18. in 28. mestom ostali brez finalnega nastopa.

Savšek svetovni podprvak v Deep Creeku, ekipi bronasto odličje

20.09.2014

Kanuist Benjamin Savšek je na SP v ameriškem Deep Creeku brez kazenskih sekund osvojil naslov svetovnega podprvaka. Po pritožbi je zmagal Francoz z ameriškim potnim listom Fabien Lefevre. Luka Božič je bil z dvema dotikoma na koncu osmi. Savšek, Božič in Anže Berčič so osvojili še bronasto kolajno v konkurenci ekip.

Kajakaši ostali brez finala v Deep Creeku

20.09.2014

Vsi trije slovenski kajakaši so na SP v Deep Creeku ostali brez finalnih nastopov. Janoš Peterlin je bil v polfinalu 24., Simon Brus 32., Martin Albreht pa 37. Vse tri čaka še moštveni nastop, pred tem se bosta za vstop v finale najboljše deseterice borila še kanuista Benjamin Savšek in Luka Božič.

Forum