Članki

Policija: zgodbe šoferjev o pritiskih delodajalcev so resne

23.07.2014

Poročali smo, da mnogi šoferji vozijo pod pritiski delodajalcev, ki od njih zahtevajo, da kršijo zakonodajo. Med poostrenim nadzorom prometa na počivališču Lukovica so policisti odkrili več kršitev, od preveč naloženih do tehnično neustreznih vozil.

'Mi smo drugačni': To so Cerarjevi novi in stari obrazi ter njihove obljube

15.07.2014

S SMC v poslanske klopi prihaja vrsta novincev. Številni med njimi odgovarjajo, da so kandidirali, ker verjamejo, da lahko Cerar v državo prinese novo politiko. Vprašanje pa je, če se bo z "nepopisanimi listi" Cerar lahko izognil že videnim težavam, ko se je izkazalo, da "neznani" niso nujno tudi "nepopisani".

Bo Angelina z drugim filmom v borbi za oskarje?

15.07.2014

Nedavno je preminul Louis Zamperini, olimpijec in veteran druge svetovne vojne, ki je preživel zaporniški tabor na Japonskem. O njem je novi film Unbroken posnela Angelina Jolie, za katero je to drugi režiserski podvig. Menda pa se ima namen potegovati tudi za oskarje.

'Kot država smo izjemno tolerantni do tistih, ki so zafurali firme'

02.07.2014

Židan napoveduje, da bi lahko letos imeli dvo-, prihodnje leto pa triodstotno rast BDP. Govora je sicer bilo o tem, kako ohraniti delovna mesta in zagotoviti nova. Oster je bil Andrej Božič iz Steklarne Hrastnik. Direktorje, ki ne plačujejo plač, v Avstriji zaprejo, je poudaril razliko s Slovenijo.

Bratuškova ob prazniku: Če bi odločitve v državi sprejemala trojka, bi bila država bistveno drugačna

25.06.2014

Premierka, ki opravlja tekoče posle, Alenka Bratušek, je ob dnevu državnosti v video nagovoru poudarila, da je Slovenija v zadnjih 20 letih naredila velike korake naprej, a pred njo kljub temu ostajajo še številni izzivi.

Za obletnico jo je peljal v romantične Benetke

24.06.2014

Nicole Scherzinger in Lewis Hamilton praznujeta šesto obletnico zveze. Ta je sicer vse prej kot monotona, saj sta se zvezdnika v tem času večkrat razšla, a na koncu vedno pristala v objemu drug drugega.

Portugalec Machado zmagovalec dirke Po Sloveniji

22.06.2014

Na kolesarski dirki Po Sloveniji je skupno zmago slavil Portugalec Tiago Machado, najboljši Slovenec v skupni uvrstitvi je bil Kristijan Koren. Etapno zmago si je zagotovil Italijan Elia Viviani, slovenski kolesar Borut Božič je bil četrti.

Taljat in Božič tretja v Pragi

22.06.2014

Slovenska kanuista Luka Božič in Sašo Taljat sta na tekmi svetovnega pokala v Pragi osvojila tretje mesto med kanuističnimi dvojci. Zmagala sta Slovaka Ladislav in Peter Škantar pred Poljakoma Piotrom Szczepanskijem in Marcinom Pochwalo.

Kanuist Savšek tretji v Pragi

21.06.2014

Slovenski kanuist Benjamin Savšek je na tekmi svetovnega pokala v Pragi osvojil tretje mesto. Zmagal je Slovak Michal Martikan, ki je tako prevzel vodstvo v skupnem seštevku pokala, drugi je bil Britanec David Florence.

Slovenske odbojkarice presenetljivo še drugič boljše od Bolgarije

20.06.2014

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je dobila tudi drugo tekmo evropske lige proti Bolgariji. Tako kot dan prej je zmagala s 3:2.

Forum