Članki

Rocker, nekdanji zasvojenec, je sinovega raka pozdravil s kanabisom?

18.08.2014

Chico Ryder je sin Paula Ryderja, basista zasedbe Happy Mondays, ki so mu leta 2012 odkrili redkega raka mehkega tkiva. Zdavniki so menili, da je operacija preveliko tveganje, zato je opravil kemoterapijo in obsevanja. Družina pa je prepričana, da ga je ozdravilo konopljino olje.

S talentov na londonski oder s Cheryl Cole

18.08.2014

24-letni plesalec in koreograf Marko Stamenković je sledil svojim plesnim sanjam in se lani preselil v London, kjer je dobro izkoristil dane priložnosti. V pogovoru nam je med drugim zaupal tudi, kaj ima vedno s seboj na nastopih.

FOTO: S pomočjo sonde smo pokukali na površje oddaljenega kometa

06.08.2014

Evropska vesoljska agencija postavlja nove mejnike v spoznavanju in razumevanju našega vesolja. Sonda Rosetta, ki je svoje potovanje začela leta 2004, je dosegla komet 67P, zdaj pa se mu bo počasi približevala in novembra nanj celo spustila pristajalni odsek Philae.

Kanuist Savšek za las zgrešil stopničke v Španiji

02.08.2014

V španskem La Seu d'Urgellu, kjer ta konec tedna na tekmi svetovnega pokala nastopajo kajakaši in kanuisti na divjih vodah, je Slovenija prvi dan finalnih odločitev imela dva predstavnika, kanuista Benjamina Savška in Jureta Lenarčiča. Savšek je končal na četrtem mestu, Lenarčič je bil sedmi.

FOTO: Neverjeten 'selfie' z brniškega letališča

30.07.2014

Predstavniki Arsa so na Twitterju objavili prav neverjeten ’selfie’ z brniškega letališča. Pred njihovo spletno kamero se je namreč z mišjo v kljunu bahala čudovita kanja.

Policija: zgodbe šoferjev o pritiskih delodajalcev so resne

23.07.2014

Poročali smo, da mnogi šoferji vozijo pod pritiski delodajalcev, ki od njih zahtevajo, da kršijo zakonodajo. Med poostrenim nadzorom prometa na počivališču Lukovica so policisti odkrili več kršitev, od preveč naloženih do tehnično neustreznih vozil.

'Mi smo drugačni': To so Cerarjevi novi in stari obrazi ter njihove obljube

15.07.2014

S SMC v poslanske klopi prihaja vrsta novincev. Številni med njimi odgovarjajo, da so kandidirali, ker verjamejo, da lahko Cerar v državo prinese novo politiko. Vprašanje pa je, če se bo z "nepopisanimi listi" Cerar lahko izognil že videnim težavam, ko se je izkazalo, da "neznani" niso nujno tudi "nepopisani".

Bo Angelina z drugim filmom v borbi za oskarje?

15.07.2014

Nedavno je preminul Louis Zamperini, olimpijec in veteran druge svetovne vojne, ki je preživel zaporniški tabor na Japonskem. O njem je novi film Unbroken posnela Angelina Jolie, za katero je to drugi režiserski podvig. Menda pa se ima namen potegovati tudi za oskarje.

'Kot država smo izjemno tolerantni do tistih, ki so zafurali firme'

02.07.2014

Židan napoveduje, da bi lahko letos imeli dvo-, prihodnje leto pa triodstotno rast BDP. Govora je sicer bilo o tem, kako ohraniti delovna mesta in zagotoviti nova. Oster je bil Andrej Božič iz Steklarne Hrastnik. Direktorje, ki ne plačujejo plač, v Avstriji zaprejo, je poudaril razliko s Slovenijo.

Bratuškova ob prazniku: Če bi odločitve v državi sprejemala trojka, bi bila država bistveno drugačna

25.06.2014

Premierka, ki opravlja tekoče posle, Alenka Bratušek, je ob dnevu državnosti v video nagovoru poudarila, da je Slovenija v zadnjih 20 letih naredila velike korake naprej, a pred njo kljub temu ostajajo še številni izzivi.

Forum