Članki

Juncker naj bi se danes pogovoril z Bratuškovo. Ga bo dokončno prepričala?

02.09.2014

Jean-Claude Juncker naj bi danes opravil pogovor s kandidatko za komisarko Alenko Bratušek. Poziv na pogovor še ne pomeni, da je vse odločeno, a za zdaj je Bratuškova edina slovenska kandidatka, s katero se bo pogovoril, so pojasnili viri blizu Junckerju.

Bratuškova odhaja v Bruselj, Erjavec in Fajonova vabila nista dobila

01.09.2014

Prihodnji predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker bo kmalu pričel pogovore s kandidati za komisarje. Njegova tiskovna predstavnica je potrdila, da bo v primeru Slovenije opravil razgovor le z našo odhajajočo premierko Alenka Bratušek. Neuradno naj bi se pogovorila v torek.

Koalicijski sporazum bo parafiran v sredo

01.09.2014

SMC, DeSUS in SD bodo besedilo koalicijskega sporazuma parafirale v sredo dopoldne. Predvidoma bodo imena novih ministrov in ministric znana še v tem tednu, saj bo Cerar opravljal drugi krog razgovorov s potencialnimi kandidati in kandidatkami.

Bratuškova: Odločitev je izključno Junckerjeva

31.08.2014

Bratuškova ni zanikala niti potrdila informacij, da naj bi bila z bodočim predsednikom Evropske komisije Junckerjem že najmanj dva meseca dogovorjena za komisarski položaj. Odločitev je izključno njegova, pravi. Se mu je pa pohvalila, da svojemu nasledniku prepušča državo v dobrem stanju.

Bratuškova naj bi bila z Junckerjem že dogovorjena

30.08.2014

Miro Cerar naj bi neuradno popustil in privolil v imenovanje Alenke Bratušek za evropsko komisarko. Popustil naj bi, ker naj bi se bila Bratuškova že vse dogovorila s prihodnjim predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem.

Tusk namesto Junckerja, Mogehrinijeva pa namesto Ashtonove

30.08.2014

Voditelji članic EU so odločili, da bo Ashtonovo na visokem zunanjepolitičnem položaju nasledila italijanska zunanja ministrica Federica Mogherini, Van Rompuya pa na položaju predsednika Evropskega sveta in predsednika vrha območja evra Donald Tusk.

'Rusija je praktično v vojni z Evropo'

30.08.2014

Evropska komisija opozarja, da je treba čim prej najti politično rešitev za Ukrajino, saj lahko v nasprotnem primeru kmalu pridemo do točke brez izhoda. Litovska predsednica pa pravi, da je Rusija praktično v vojni s celotno Evropo.

Bencinski cent, družinski zakonik in par dobrih novic za upokojence

29.08.2014

Znana je že polovica bodočih ministrov, a še vedno le eden iz vrst SMC. Končno obliko dobiva tudi koalicijski sporazum. Po žepu nas bo udaril bencinski cent, v vrtcih in šolah bodo morali streči lokalno pridelano hrano, kar bo všeč slovenskim pridelovalcem, razloge za zadovoljstvo pa bodo našli tudi upokojenci.

Cerar podprl Erjavca in Fajonovo. Bratuškova: Težko bi pričakovala kaj drugega

28.08.2014

Miro Cerar je v zasebnem telefonskem pogovoru z Jean-Claudom Junckerjem podprl Erjavca in Fajonovo za evropskega komisarja. Bratuškova, ki je tretja kandidatka za to mesto, pravi, da bi težko pričakovala kaj drugega.

Cerar uradno molči, a odgovor ga je izdal

27.08.2014

"Gospod Cerar, smo videli danes tudi evropsko komisarko?" "Ja tako je, bila je v naši družbi," je novinarju na sejmu Agra, ki ga je obiskala tudi Tanja Fajon, dejal novi mandatar. Uradno pa molči. Bratuškova medtem še ni vrgla puške v koruzo, politične koristi pa išče tudi tretji kandidat Erjavec.