Članki

Cerar podprl Erjavca in Fajonovo. Bratuškova: Težko bi pričakovala kaj drugega

28.08.2014

Miro Cerar je v zasebnem telefonskem pogovoru z Jean-Claudom Junckerjem podprl Erjavca in Fajonovo za evropskega komisarja. Bratuškova, ki je tretja kandidatka za to mesto, pravi, da bi težko pričakovala kaj drugega.

Cerar uradno molči, a odgovor ga je izdal

27.08.2014

"Gospod Cerar, smo videli danes tudi evropsko komisarko?" "Ja tako je, bila je v naši družbi," je novinarju na sejmu Agra, ki ga je obiskala tudi Tanja Fajon, dejal novi mandatar. Uradno pa molči. Bratuškova medtem še ni vrgla puške v koruzo, politične koristi pa išče tudi tretji kandidat Erjavec.

Komisarski stolček se nasmiha Tanji Fajon

26.08.2014

Alenka Bratušek najverjetneje ne bo evropska komisarka. Miro Cerar naj bi javno podprl ostala dva kandidata z liste, Karla Erjavca in Tanjo Fajon. Predsednik Evropske komisije Juncker pa bo zelo verjetno izbral Fajonovo.

ZaAB: Smo samostojni posamezniki, ki znamo sprejemati lastne odločitve

25.08.2014

Na svetu stranke ZaAB so sklenili, da bodo konstruktivno opozicijsko držo primarno pokazali na petih področjih, in sicer na področju konkurenčnega gospodarstva, mlade generacije, boja proti korupciji, vprašanju enakopravnosti in pri vprašanju samouprave.

Med politiki najbolj priljubljen Miro Cerar, najmanj Alenka Bratušek

24.08.2014

Dolgotrajno sestavljanje koalicije je SMC odneslo nekaj podpore, a je stranka med volivci še vedno prepričljivo najbolj priljubljena. Drugače je z Zavezništvom Alenke Bratušek, stranki odhajajoče premierke volivci vse manj zaupajo.

Bratuškova in Pahor sprta?

21.08.2014

Ker je Alenka Bratušek na izhodnih vratih vladne palače in ker je predsednik države vrhovni poveljnik oboroženih sil, se je Borutu Pahorju zdelo primerno, da on potuje na septembrski vrh Nata. A Bratuškova je ta predlog gladko zavrnila in si nakopala predsednikovo jezo.

Predsedstvo SD zadovoljno s pogajalskim izkupičkom in naklonjeno vstopu v koalicijo

21.08.2014

Predsedstvo SD je večinoma naklonjeno vstopu v koalicijo, dokončna odločitev pa bo znana 3.septembra. SD bodo pripadli trije resorji. Ob tem je Dejan Židan dejal, da so v stranki striktno zahtevali le enega, in sicer ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Odločitev je padla: Cerar Bratuškove ne želi v koaliciji

20.08.2014

Svet stranke SMC je odločil, da bo v koalicijo povabil le DeSUS in SD. Cerar je vrata zaprl Bratuškovi, češ da v njeno stranko nima dovolj zaupanja. Od odločitve ne bo odstopil, niti v primeru, če SD zavrne vstop v koalicijo, pravi. Bratuškova razočarano trdi, da se bo ta odločitev izkazala kot neodgovorna in napačna za državo.

FOTO: Kako hiter bo v primerjavi s predhodniki pri sestavljanju vlade Miro Cerar?

19.08.2014

Predsednik države Borut Pahor je podpisal predlog kandidature Mira Cerarja za novega mandatarja. Pojasnil je, da ga je predlagal iz treh razlogov. Cerar že ima zagotovljeno podporo na glasovanju, ki bo predvidoma prihodnji teden.

Ne 12, imeli naj bi 15 ministrstev. Kdo bodo novi ministri?

18.08.2014

Vedno bolj je jasno, da bomo imeli kar 15 ministrstev in ne 12 kot doslej. Tri nova ministrstva oziroma ministre bomo najbrž dobili, če se koalicijska pogodba ne bo spreminjala. Kdo bo vodil kateri resor?