Članki

Vrhovno sodišče zavrglo pritožbo KPK v zadevi Alenke Bratušek

28.10.2014

KPK v pritožbi na odločitev upravnega sodišča v zadevi Alenke Bratušek ni izrecno navedla, da ima njen predsednik Boris Štefanec opravljen pravosodni izpit. Zato je vrhovno sodišče pritožbo zavrglo.

Cerar na mestu Bulčeve vidi bančnico Alenko Smerkolj

28.10.2014

Alenka Smerkolj je bila vrsto let vodilna bančnica v NLB, pred kratkim je postala državna sekretarka, zdaj pa jo Cerar vidi kot novo ministrico. O kandidatu za gospodarskega ministra pa Cerar še molči, čeprav se neuradno govori, da bo kader iskal na GZS.

Bratuškova: Bitke proti vsem nisem mogla dobiti. Največ je izgubila Slovenija

27.10.2014

Alenka Bratušek je v pismu članom stranke ZaAB zapisala, da je komisarska zgodba pri marsikom pustila grenak priokus. Ker je dogajanje pustilo tudi sledi na stranki, je po njenem mnenju nujno, da se pogovorijo, kako naprej.

Medenih tednov med Mirom Cerarjem in volivci je očitno konec

26.10.2014

Stranki Mira Cerarja je podpora javnosti v zadnjih dveh mesecih padla za kar 10 odstotnih točk, pada mu tudi podpora na lestvici politikov. Med slednjimi se je na vrh najbolj priljubljenih zavihtela nesojena komisarka Tanja Fajon.

Bratuškova spregovorila o dogajanju v Bruslju: Napaka je bila, da nisem obljubljala služb

25.10.2014

"Naredila sem vse, kar je bilo v moji moči, da bi se ta zgodba dobro končala. Danes, z nekaj distance, sem vse bolj prepričana, da moj bistveno drugačen nastop ne bi mogel spremeniti razvoja dogodkov," meni nesojena komisarka Alenka Bratušek.

Zdaj je uradno: poglejte, kje vse bi vlada rezala

22.10.2014

Pridobili smo izhodišča vlade za pogajanja z javnim sektorjem in ta kažejo, da bodo nepriljubljeni ukrepi iz letošnjega leta veljali tudi vnaprej, obeta se tudi dodatno zmanjševanje števila javnih uslužbencev. Popustil je celo Erjavec in se odpovedal 21 obljubljenim milijonom za upokojenski regres.

Skrivalnic je konec! Vlada bo morala razkriti sporni magnetogram

21.10.2014

Vlada bo morala razkriti, kaj se je dogajalo na razvpiti seji, ko se je Alenka Bratušek sama predlagala za evropsko komisarko. Informacijska pooblaščenka je namreč odločila, da podlage za skrivanje magnetograma ni; javnost ima pravico izvedeti, kaj se je na seji dogajalo.

Evropske politične igrice in slovenska privoščljivost

21.10.2014

Slovenija je končno dobila evropsko komisarko. Kako pa so v Bruslju potekala zaslišanja drugih kandidatov? Kdo je bil sporen in zakaj, kako so odgovarjali na vprašanja in kako jim tečeji tuji jeziki? Kakšna so politična kupčkanja v ozadju in kaj usoda Bratuškove pove o slovenskem značaju?

Odgovoril na vprašanja, ki so spodnesla Bratuškovo: Ostre besede za Rusijo, južni tok 'na hladno'

21.10.2014

Miloš Šefčovič bo podpredsednik Evropske komisije za energetsko unijo. Dobil je zeleno luč odborov ENVI in ITRE, ki ju je prepričal z odgovori na vprašanja, na katera Alenka Bratušek ni imela jasnih odgovorov. Napovedal je bolj strog odnos do Rusije.

Imamo komisarko, zelena luč brez glasovanja. Nemški poslanec: Gledali ji bomo pod prste

21.10.2014

Člani odbora Evropskega parlamenta za promet so potrdili, da je Violeta Bulc primerna za evropsko komisarko. Da težav ni pričakovati, so kazali že pozitivni odzivi po njenem zaslišanju. Alenka Bratušek ji želi vse najboljše.