Članki

Glavni izvršni direktor DUTB: Tu nismo zato, da bi nas imeli radi

25.11.2014

Glavni izvršni direktor DUTB Torbjörn Mansson pravi, da je njhovo delo umazano, a nekdo ga mora opraviti. "V preteklem obdobju je bilo s strani KPK kar nekaj govoric, namigovanj in obtožb, da smo koruptivni. To poročilo zaključuje, da nismo," je komentiral poročilo KPK, za katerega Cerar pravi, da ga še preučujejo.

Vlada predlaga postopno uveljavljanje fiskalnega pravila

25.11.2014

Minister Mramor je poslancem koalicijskih strank predstavil delovni osnutek zakona o fiskalnem pravilu, ki bi ga sicer moral DZ sprejeti že novembra lani. Po predlogu naj bi zakon veljal pri načrtovanju proračuna za leto 2016, primanjkljaj pa bi odpravljali postopno, predvidoma štiri do pet let.

SDS le štiri mesece po volitvah prehitela SMC

23.11.2014

Posledica neuspešnega iskanja gospodarskega ministra in odprta fronta s sindikati je hud padec podpore vladi – nezadovoljnih z njenim delom je že kar 70,4 odstotka vprašanih. SDS pa je zgolj štiri mesece od volitev prehitela SMC. Pahor je znova najbolj priljubljen politik.

Nekdanji minister Čufer se vrača v NLB, kjer bo pomagal upravi

19.11.2014

Uroš Čufer, ki je bil v vladi Alenke Bratušek finančni minister, se vrača v NLB. Tam bo pomočnik uprave in tako ne bo zasedel izpraznjenega mesta člana uprave, ki ga zapušča Nima Motazed.

V ZaAB še razmišljajo, kako naprej

18.11.2014

V času od 8. do 12. decembra bo znano, kdaj bo stranka ZaAB določila datum kongresa, na katerem bi lahko izbirali novega predsednika. Podpredsednica Maša Kociper sicer pravi, da si Bratuškova za stranko želi le najboljše.

Cerar in Mramor ob rebalansu obljubljata ukrepe za gospodarsko rast, primanjkljaj se povečuje

18.11.2014

V DZ so obravnavali predlog rebalansa letošnjega proračuna, s katerim se primanjkljaj povečuje na 1,2 milijarde evrov. Stanje v državi je po besedah premierja resno in potrebno je odločno ukrepanje. Vlada je odločena konsolidirati javne finance, vsi ukrepi bodo šli v smeri spodbujanja gospodarske rasti.

Za leto dni bodo ohranili najvišji razred pri dohodnini

15.11.2014

Rebalans letošnjega državnega proračuna je obravnaval še odbor za finance. Ob ostrih kritikah opozicije je soglašal, da se primanjkljaj zviša na 1,2 milijarde evrov. Odbor je ob nasprotovanju opozicije potrdil tudi, da se za leto dni ohrani lani uvedeni začasni najvišji razred pri dohodnini.

Je premier Miro Cerar ostal brez kandidata za ministra?

14.11.2014

Gojko Koprivec je premierja Mira Cerarja obvestil, da se mu je nenadoma poslabšalo zdravje. Zato je bilo njegovo zaslišanje pred parlamentarnim odborom odpovedano. Ta vlada očitno izvaja politike, ki jih nihče noče izvajati, je novico komentiral vodja poslanske skupine ZL Luka Mesec.

Štefanec anonimko predal tožilstvu: Lahko bi rekli, da gre za samoprijavo

04.11.2014

Predsednik KPK Boris Štefanec je pojasnil, da ni ovadil piscev anonimnega pisma, ki opozarjajo, da so razmere, v katerih deluje KPK pod njegovim vodstvom, nevzdržne, pač pa je dokumente predal tožilstvu, ki naj razišče, ali gre res za kazniva dejanja, ki mu jih očitajo.

Bratuškova: O svojem odstopu se lahko odločam samo sama

03.11.2014

Bratuškova pravi, da je prav, da si vzame čas za razmislek, ali bi bilo morda primerno, da odstopi s položaja predsednice stranke ZaAB. Dodaja, da stranke ne bo imela za talca. "Imamo različna mnenja o določenih stvareh, odločitev glede svojega umika pa bom sprejela le sama," je poudarila.