Članki

Ni zadetkov!

Nekdanji minister Čufer se vrača v NLB, kjer bo pomagal upravi

19.11.2014

Uroš Čufer, ki je bil v vladi Alenke Bratušek finančni minister, se vrača v NLB. Tam bo pomočnik uprave in tako ne bo zasedel izpraznjenega mesta člana uprave, ki ga zapušča Nima Motazed.

V ZaAB še razmišljajo, kako naprej

18.11.2014

V času od 8. do 12. decembra bo znano, kdaj bo stranka ZaAB določila datum kongresa, na katerem bi lahko izbirali novega predsednika. Podpredsednica Maša Kociper sicer pravi, da si Bratuškova za stranko želi le najboljše.

Cerar in Mramor ob rebalansu obljubljata ukrepe za gospodarsko rast, primanjkljaj se povečuje

18.11.2014

V DZ so obravnavali predlog rebalansa letošnjega proračuna, s katerim se primanjkljaj povečuje na 1,2 milijarde evrov. Stanje v državi je po besedah premierja resno in potrebno je odločno ukrepanje. Vlada je odločena konsolidirati javne finance, vsi ukrepi bodo šli v smeri spodbujanja gospodarske rasti.

Za leto dni bodo ohranili najvišji razred pri dohodnini

15.11.2014

Rebalans letošnjega državnega proračuna je obravnaval še odbor za finance. Ob ostrih kritikah opozicije je soglašal, da se primanjkljaj zviša na 1,2 milijarde evrov. Odbor je ob nasprotovanju opozicije potrdil tudi, da se za leto dni ohrani lani uvedeni začasni najvišji razred pri dohodnini.

Je premier Miro Cerar ostal brez kandidata za ministra?

14.11.2014

Gojko Koprivec je premierja Mira Cerarja obvestil, da se mu je nenadoma poslabšalo zdravje. Zato je bilo njegovo zaslišanje pred parlamentarnim odborom odpovedano. Ta vlada očitno izvaja politike, ki jih nihče noče izvajati, je novico komentiral vodja poslanske skupine ZL Luka Mesec.

Štefanec anonimko predal tožilstvu: Lahko bi rekli, da gre za samoprijavo

04.11.2014

Predsednik KPK Boris Štefanec je pojasnil, da ni ovadil piscev anonimnega pisma, ki opozarjajo, da so razmere, v katerih deluje KPK pod njegovim vodstvom, nevzdržne, pač pa je dokumente predal tožilstvu, ki naj razišče, ali gre res za kazniva dejanja, ki mu jih očitajo.

Bratuškova: O svojem odstopu se lahko odločam samo sama

03.11.2014

Bratuškova pravi, da je prav, da si vzame čas za razmislek, ali bi bilo morda primerno, da odstopi s položaja predsednice stranke ZaAB. Dodaja, da stranke ne bo imela za talca. "Imamo različna mnenja o določenih stvareh, odločitev glede svojega umika pa bom sprejela le sama," je poudarila.

'Celotna afera z Bratuškovo je bila za Slovenijo dokaj boleča'

01.11.2014

Premier Cerar je spregovoril za nemški Die Welt. Priznal je, da je bila afera s kandidatko za evropsko komisarko za Slovenijo dokaj boleča, saj je izgubila podpredsedniško mesto in s tem tudi del moči, ki bi jo lahko imela v novi komisiji.

Juncker: Čas je, da zavihamo rokave

01.11.2014

Nova Evropska komisija je začela petletni mandat. Juncker poudarja, da je čas, da poprimejo za delo, saj se Evropa mora s težavami, ki jo pestijo, spopasti takoj. Nestrpno čaka, da Evropo povede novim zmagam naproti.

Po 'volilnem superletu' serija kongresov

31.10.2014

Novakova razmišlja, ali še vztrajati na vrhu NSi, Bratuškovi se resno maje stolček v njenem Zavezništvu. SLS intenzivno išče naslednika Bogoviča, Židan pa, kot kaže, tudi formalno prevzema vodenje SD, čeprav del stranke na njegovem mestu vidi Fajonovo. Serija strankarskih kongresov lahko prinese vrsto političnih sprememb.