Članki

Janković pred kongresom: A drugo leto ne bo nevarnosti, da bo prišel Janez Janša?

24.04.2014

Alenka Bratušek in Zoran Janković. Brskanje po arhivu spomni na marsikaj o njej, njemu in njima. "Z Alenko Bratušek se odlično razumeva, imava pa različne poglede na to, kaj je odgovornost stranke," je o odnosih s tekmico povedal Janković, medtem ko je bila Bratuškova manj zgovorna.

Veliko zanimanje za kongres PS, izida glasovanja ne upa napovedati nihče

24.04.2014

Na kongresu PS bosta moči pomerila Alenka Bratušek in Zoran Janković. Zmaga slednjega bi državo pahnila v še globljo krizo in spet bi imeli volitve. Na kongresu pričakujejo 800 udeležencev, mediijsko zanimanje, tudi iz tujine, je veliko.

V zakulisju kongresa PS: se Janša in Janković dogovarjata o nekom tretjem?

23.04.2014

Vladajočo Pozitivno Slovenijo v pričakovanju petkovega kongresa, na katerem z Alenko Bratušek pade tudi 11. slovenska vlada, pretresajo zakulisne igre klanov. Janković in Janša naj bi bila namreč že dogovorjena o tehničnem mandatarju, ki bi ga poslanci PS in SDS potrdili s skupnimi glasovi.

Samozavestni Janković pred kongresom PS: Tenis igram zato, da zmagam

22.04.2014

PS je volitve dobila zaradi jasnega programa in "brez zamere, ampak na čelu z mano", pravi Zoran Janković. Na vprašanje, ali na kongresu PS pričakuje zmago, pa odgovarja: "Tenis igram zato, da zmagam."

Bratuškova na lov za britanskimi vlagatelji

22.04.2014

Premierka Alenka Bratušek bo odpotovala v London, kjer se bo med drugim srečala z britanskim kolegom in potencialnimi britanskimi vlagatelji. Gospodarsko sodelovanje med Slovenijo in Veliko Britanijo je sicer relativno skromno.

Bratuškova in Janković merita moči, podpora vladi pa najnižja doslej

21.04.2014

Medtem ko se Alenka Bratušek in Zoran Janković pripravljata na končni obračun za prevlado v Pozitivni Sloveniji, vladi podpora še naprej pada. Delo vlade kot uspešno ocenjuje le še dobra petina vprašanih.

Janković: Da bi po odstopu Bratuškove zavladal Janša, je nesmiselno ustrahovanje

19.04.2014

Bratuškova je prepričana, da bo na kongresu stranke PS izvoljena za predsednico stranke. Kandidiral bo tudi Janković, ki pa pravi, da ne kandidira proti njej. Če bi ob njegovi morebitni zmagi Bratuškova odstopila, pa pravi, da za to ne bo prevzel odgovornosti.

Janković v boju za oblast vse bolj osamljen?

18.04.2014

Skupina znanih Slovencev, ki je pred dobrima dvema letoma Zorana Jankovića na magistratu javno snubila za vstop v državno politiko, ga zdaj javno poziva, naj se umakne. Umik iz tekme za predsedniški položaj v PS bi bil, kot pravijo, častno in državotvorno dejanje.

Odlok o referendumu razveljavili, ker bi bilo na glasovanje treba takoj po praznikih

17.04.2014

Ustavno sodišče je razveljavilo odlok o referendumu o arhivski noveli. Državnemu zboru so ustavni sodniki naložili, da mora v sedmih dneh sprejeti nov odlok z novim datumom izvedbe referenduma.

Janković: Predčasne volitve šele četrta možnost

16.04.2014

Bratuškova si težko predstavlja, da bi vodila vlado, če Janković zmaga v tekmi za mesto predsednika PS. Tudi koalicijske partnerice menijo, da bi bile predčasne volitve najverjetnejša možnost, če zmaga Janković. Ta pa meni popolnoma drugače.