Članki

Juncker pozdravlja dejstvo, da mu je več članic predlagalo zelo sposobne ženske

01.08.2014

Bodoči predsednik Evropske komisije Juncker je prejel okvirne predloge o komisarskih kandidatih od 25 članic EU, manjkata še Belgija in Bolgarija. Ob tem pozdravlja dejstvo, da je več članic na njegov poziv predlagalo zelo sposobne ženske.

FOTO in VIDEO: Slovenija dobila sedmi parlament, tokrat v njem tudi poslanec iz zapora

01.08.2014

Poslanci so potrdili vse poslanske mandate skupaj, torej tudi mandat predsednika SDS Janeza Janše, ki sicer prestaja zaporno kazen v zadevi Patria. S 66 glasovi za in enim proti je predsednik Državnega zbora postal Milan Brglez. Zdaj je na vrsti sestavljanje koalicije, kar očitno ne bo enostavna naloga.

Bratuškova predlagala sebe, Fajonovo in Erjavca

31.07.2014

"Kadrovska kuhinja" in "farsa". S temi besedami je Gregor Virant označil oblikovanje paketa treh kandidatov za evropskega komisarja. Sedanji evropski komisar iz Slovenije Potočnik ne želi biti na seznamu z več kandidati. Gre res za dogovor med ZaAB in SD?

Fajonova: Juncker bi Bratuškovo izbral, če bi na mizo dobil pet imen, med njimi štiri moška

30.07.2014

Bodoči predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker naj bi želel, da bi komisarska kandidatka iz Slovenije postala premierka Alenka Bratušek. Doslej je med predlogi za komisarske kandidate premalo žensk.

Cerar za komisarja predlaga Janeza Potočnika. Bratuškova: premoremo še kakšnega drugega kandidata

29.07.2014

SMC za evropskega komisarja predlaga Janeza Potočnika. Razlogov za takšno odločitev v SMC še niso pojasnili, premierka Alenka Bratušek pa napoveduje, da se bo vlada o predlogu še usklajevala.

Vlada odmrznila privatizacijo

28.07.2014

Po 25 dneh je vlada Alenke Bratušek odpravila lasten sklep o zamrznitvi postopka prodaje trinajstih podjetij. Hkrati so sprejeli tudi sklep, da se do imenovanja nove vlade ne sme prodati nobenega podjetja.

Upravno sodišče spet zavrnilo Jankovićevo tožbo v zadevi KPK

28.07.2014

Upravno sodišče je že drugič kot neutemeljeno zavrnilo tožbo Zorana Jankovića glede zaključnega poročila KPK o nadzoru nad premoženjskim stanjem predsednikov parlamentarnih strank. Janković se bo prtiožil.

Cerar daleč najbolj priljubljen: To ne pove še nič, vse naloge nas še čakajo

27.07.2014

Volitve so precej premešale karte priljubljenosti političnih strank. Tisti, ki so bili uspešni, priljubljenost še krepijo, tisti, ki so ostali pred vrati parlamenta pa v spominu volivcev tonejo v pozabo. Največ simpatij medtem uživa zmagovalec volitev Miro Cerar.

Medtem ko se pri nas prepiramo o kandidatu: tako bodoče komisarje izbirajo v drugih državah

27.07.2014

Ne le v Sloveniji, tudi v drugih članicah EU mrzlično izbirajo kandidate in kandidatke za evropske komisarje. Številne države bodo še naprej stavile na svoje aktualne komisarje, druge bodo izbirale med nekdanjimi in aktualnimi vidnimi domačimi politiki.

Cerar: Če se bo kdo odrekel vabilu v koalicijo, bo vlada pač ožja in na koncu bomo videli, kdo se je umestil na pravo stran

26.07.2014

Najverjetnejši mandatar pred nadaljevanjem koalicijskih pogovorov ocenjuje, da je bil prvi krog spodbuden, da pa bo iskanje rešitev pri vprašanjih, kjer so razlike, izziv, da se vidi, koliko je kdo pripravljen v dobro vseh državljanov popuščati.