Članki

Dobra dva tisočaka za nasvet Bratuškovi, dober milijon za odvetnike za arbitražo

18.12.2014

Ministrstva in organi v sestavi so letos za svetovalne pogodbe porabili že 2,3 milijona evrov. Dober milijon smo plačali za tuje odvetnike, ki se ukvarjajo z arbitražo z mejo s Hrvaško, med stroški pa sta tudi dobra dva tisočaka za nasvet bivši premierki Alenki Bratušek o fiskalni politiki.

Vilfan zapustil Zavezništvo Alenke Bratušek

04.12.2014

Poslanec in podpredsednik ZaAB Peter Vilfan je izstopil iz stranke. Poslanske skupine pa ne namerava zapustiti, ker meni, da dela dobro. Tudi Jani Möderndorfer ne vidi ovir, da ne bi nadaljevali s skupnim delom.

Očitno bomo le izvedeli, kaj vlada skriva

02.12.2014

Kako je Alenka Bratušek postala kandidatka za evropsko komisarko? Vprašanje, s katerim smo se ubadali poleti, bo, kot kaže, kmalu dobilo odgovor. Novinar, ki zahteva objavo magnetograma sporne seje, je dobil še eno bitko z vlado.

Hitro vstali in še hitreje padli: slovenske politične 'zvezde', ki jih je hitro odneslo

28.11.2014

Politika je neizprosen boj. A očitno dovolj privlačna, da se v areni vsakokrat meri veliko število političnih strank. Optimizem tistih, ki životarijo na robu, da se bodo vrnile v parlament, sicer nima prav velike realne osnove.

Imamo novega direktorja Sove

27.11.2014

Zoran Klemenčič je nekdanji državni sekretar ministrstva za obrambo, ko ga je vodil še Roman Jakič. "Ima vsa potrebna znanja in kompetence za opravljanje tega dela," je poudaril Cerar. Tako smo dobili že 13. direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije.

Z izbiro Počivalška (za zdaj) zadovoljne vse strani

26.11.2014

Cerar za kandidata za gospodarskega ministra predlaga direktorja Term Olimia Zdravka Počivalška. Kot je pojasnil, je opravil razgovore z več kandidati, a je bil Počivalšek eden od favoritov, ki pa je "potreboval nekoliko več časa za sprejem odločitve". Koalicijski partnerji so z izbiro zadovoljni, tudi iz opozicije ni slišati kritik.

Glavni izvršni direktor DUTB: Tu nismo zato, da bi nas imeli radi

25.11.2014

Glavni izvršni direktor DUTB Torbjörn Mansson pravi, da je njhovo delo umazano, a nekdo ga mora opraviti. "V preteklem obdobju je bilo s strani KPK kar nekaj govoric, namigovanj in obtožb, da smo koruptivni. To poročilo zaključuje, da nismo," je komentiral poročilo KPK, za katerega Cerar pravi, da ga še preučujejo.

Vlada predlaga postopno uveljavljanje fiskalnega pravila

25.11.2014

Minister Mramor je poslancem koalicijskih strank predstavil delovni osnutek zakona o fiskalnem pravilu, ki bi ga sicer moral DZ sprejeti že novembra lani. Po predlogu naj bi zakon veljal pri načrtovanju proračuna za leto 2016, primanjkljaj pa bi odpravljali postopno, predvidoma štiri do pet let.

SDS le štiri mesece po volitvah prehitela SMC

23.11.2014

Posledica neuspešnega iskanja gospodarskega ministra in odprta fronta s sindikati je hud padec podpore vladi – nezadovoljnih z njenim delom je že kar 70,4 odstotka vprašanih. SDS pa je zgolj štiri mesece od volitev prehitela SMC. Pahor je znova najbolj priljubljen politik.

Nekdanji minister Čufer se vrača v NLB, kjer bo pomagal upravi

19.11.2014

Uroš Čufer, ki je bil v vladi Alenke Bratušek finančni minister, se vrača v NLB. Tam bo pomočnik uprave in tako ne bo zasedel izpraznjenega mesta člana uprave, ki ga zapušča Nima Motazed.