Članki

Zdaj je uradno: poglejte, kje vse bi vlada rezala

22.10.2014

Pridobili smo izhodišča vlade za pogajanja z javnim sektorjem in ta kažejo, da bodo nepriljubljeni ukrepi iz letošnjega leta veljali tudi vnaprej, obeta se tudi dodatno zmanjševanje števila javnih uslužbencev. Popustil je celo Erjavec in se odpovedal 21 obljubljenim milijonom za upokojenski regres.

Skrivalnic je konec! Vlada bo morala razkriti sporni magnetogram

21.10.2014

Vlada bo morala razkriti, kaj se je dogajalo na razvpiti seji, ko se je Alenka Bratušek sama predlagala za evropsko komisarko. Informacijska pooblaščenka je namreč odločila, da podlage za skrivanje magnetograma ni; javnost ima pravico izvedeti, kaj se je na seji dogajalo.

Evropske politične igrice in slovenska privoščljivost

21.10.2014

Slovenija je končno dobila evropsko komisarko. Kako pa so v Bruslju potekala zaslišanja drugih kandidatov? Kdo je bil sporen in zakaj, kako so odgovarjali na vprašanja in kako jim tečeji tuji jeziki? Kakšna so politična kupčkanja v ozadju in kaj usoda Bratuškove pove o slovenskem značaju?

Odgovoril na vprašanja, ki so spodnesla Bratuškovo: Ostre besede za Rusijo, južni tok 'na hladno'

21.10.2014

Miloš Šefčovič bo podpredsednik Evropske komisije za energetsko unijo. Dobil je zeleno luč odborov ENVI in ITRE, ki ju je prepričal z odgovori na vprašanja, na katera Alenka Bratušek ni imela jasnih odgovorov. Napovedal je bolj strog odnos do Rusije.

Imamo komisarko, zelena luč brez glasovanja. Nemški poslanec: Gledali ji bomo pod prste

21.10.2014

Člani odbora Evropskega parlamenta za promet so potrdili, da je Violeta Bulc primerna za evropsko komisarko. Da težav ni pričakovati, so kazali že pozitivni odzivi po njenem zaslišanju. Alenka Bratušek ji želi vse najboljše.

Tudi tokratno sejo MVK o komisarski kandidaturi Bratuškove zaznamovali proceduralni zapleti

21.10.2014

Člani mandatno-volilne komisije tudi tokrat niso opravili razprave o sumu korupcije pri kandidaturi Alenke Bratušek za evropsko komisarko. Seja je sicer potekala za zaprtimi vrati.

Bulčeva se je učila tudi 16 ur na dan

20.10.2014

Violeta Bulc je v Evropskem parlamentu uspešno popravila vtis Alenke Bratušek. S samozavestnimi odgovori in priznavanjem pomanjkljivosti, si je nabrala precej simpatij članov odbora in podporo slovenskih evropskih poslancev.

Bulčeva obljublja, da se bo nalog lotila 'predano, zavzeto in profesionalno'

20.10.2014

Violeta Bulc je v odgovorih na pisni vprašalnik Evropskega parlamenta napovedala svež pogled na prometni resor. Poudarila je nujnost inovativnih rešitev, trajnostne rasti prometa in diverzifikacije energetskih virov tudi v prometu.

Bulčeva: Na zaslišanje grem z mirnim srcem

19.10.2014

Violeta Bulc gre na zaslišanje za evropsko komisarko za promet z mirnim srcem. Zahvalila se je za podporo doma, katero čuti in sprejema. Poudarja, da so v tem kratkem času naredili vse, kar je bilo mogoče, da se pripravijo na zaslišanje.

ZaAB bo predlagal spremembe zakonov, ki bi omejile kandidiranje obsojencev

17.10.2014

Poslanska skupina ZaAB bo v parlamentarni postopek vložila predlog šestih novel, s katerimi bi omejili možnost kandidiranja in opravljanja javnih funkcij za osebe, ki so obsojene na zaporno kazen. S tem želijo prehiteti koalicijo, ki je napovedala, da se bo s tem ukvarjala prihodnje leto.