Članki

ELECTRONIC FESTIVAL WINTER TEMPTATION 2014

27.12.2014

TECHNASIA b2b UNER MIKE VALE * MARX.P * ALEX RANERRO 27/12 @ TRG LEONA ŠTUKLJA, MB

Morrissey

11.12.2014

najava koncerta

METAL ALL STARS

04.12.2014

najava koncerta

Na Liffu vodomec filmu Lahko noč, mamica

22.11.2014

Na filmskem festivalu Liffe je nagrada vodomec v sekciji Perspektive, pripadla avstrijskemu filmu Lahko noč, mamica režiserjev Veronike Franz in Severina Fiale. Nagrado FIPRESCI svetovnega združenja filmskih kritikov in novinarjev je prejel ameriški film Mrhovinar režiserja Joela Potrykusa.

VIDEO: Sedem ur in pol filma, v katerem se zgodi nič

21.11.2014

V okviru festivala Liffe so si ljubitelji stvaritev madžarskega režiserja Bele Tarra lahko ogledali njegov večkrat nagrajeni Satantango. Film, ki je dolg sedem ur in pol, je navdušil številne obiskovalce, ki so lahko pokramljali tudi z režiserjem.

Sólstafir: 'Najlepše je, ko vidimo ljudi z zaprtimi očmi, ki uživajo v naši glasbi'

21.11.2014

"Ljudje morda ne norijo pretirano na naših koncertih, še najbolje se nam zdi, če vidimo med njimi nekatere obraze z zaprtimi očmi, katerim se vidi, kako uživajo v naši glasbi," je po nastopu na Metelkovi razmišljal Óli, bobnar zasedbe Sólstafir.

FOTO: Nagrada za izjemne novinarske dosežke oddaji Epilog

21.11.2014

Društvo novinarjev Slovenije je podelilo novinarske in fotoreporterske nagrade, med nagrajenci za izjemne novinarske dosežke pa je tudi oddaja Epilog.

25. Liffe: Vojna in ljubezen ob palestinsko-izraelski meji

20.11.2014

Film Omar režiserja Hanyja Abu-Assada ponuja vojno, prijateljstvo, ljubezen, smrt, izdajstvo in vse kar sodi zraven. Ljubezen je gonilo filmske zgodbe ob palestinsko-izraelski meji, ki pa ni prav nič romantična, temveč sproži klopčič usodnih dogodkov,

25. Liffe: Aborigini na robu družbe in preživetja

19.11.2014

Čarlijeva dežela je že tretji film, kjer sodelujeta nizozemski režiser Rolf de Heer in glavni igralec David Gulpilil. Slednji je za vlogo Čarlija dobil igralsko nagrado na festivalu v Cannesu. Življenje v aboriginski skupnosti ni lahko, še posebej, če je pisana po zakonih belcev in ker je Čarli zelo samosvoj.

Forum