Članki

Je bil voznik pluga pijan? Preiskovalci pravijo 'da', odvetnik pa 'ne'

21.10.2014

Na letališču v Moskvi sta trčila falcon in snežni plug. Po trčenju je izbruhnil požar, umrli pa so vsi trije člani posadke in potnik na letalu. Ta potnik je bil svetovno znan šef francoskega naftnega giganta Total.

Cehte se vrača, kdaj bo prostor za Poteka, Blagotinška, Zarabca …

20.10.2014

Selektor slovenske moške reprezentance Boris Denić je v izbrano vrsto vrnil levega zunanjega igralca Klemna Cehteta, sicer pa z izborom posameznikov za prihajajoča kvalifikacijska obračuna, ni presenetil.

Na mobilniku mrtvega džihadista odkrili srhljive posnetke: so dojenčico obglavili?

19.10.2014

Kurdski borci poročajo o grozljivih fotografijah, ki jih odkrivajo na mobilnih telefonih skrajnežev IS. Na udaru so tudi dekleta, pripadnice manjšine Jazidov, ki jih silijo v spolno suženjstvo. Dekleta so razdelili med vojake IS, jih prisilili, da se spreobrnejo v islam in da se z njimi poročijo. Turški predsednik Erdogan je kurdske sile, ki branijo sirski Kobane, označil za teroriste. Turčija je zato zavrnila možnost, da jim pomaga.

Pantanijeva mati: Moj sin je bil žrtev morilske zarote!

18.10.2014

Letos je minilo deset let od smrti italijanskega kolesarja Marca Pantanija, ki je leta 1998 v istem letu zmagal tako na dirki po Italiji kot dirki po Franciji. Pantanijeva mama Tonina sinove smrti ni prebolela, trdi, da je bil njen sin žrtev umora.

Svet izgublja bitko z ebolo? WHO priznava napako: odziv je bil prepočasen

18.10.2014

Svet izgublja bitko z ebolo zaradi pomanjkanja solidarnosti, je dejal predsednik Svetovne banke Jim Yong Kim. WHO je priznal, da je bil prvi odziv na izbruh ebole počasen in slabo pripravljen. Ameriški predsednik Barack Obama je Američane pozval, naj se ne prepustijo histeriji.

Del Bosque se bo poslovil po EP 2016

17.10.2014

Selektor španske nogometne reprezentance Vicente Del Bosque je naznanil, da se bo po EP v Franciji leta 2016 poslovil od tega položaja. Španija je pod njegovim vodstvom slavila na evropskem prvenstvu pred dvema letoma na Poljskem in v Ukrajini ter na SP v Južnoafriški republiki leta 2010.

Dva sestanka in zmeren napredek v plinskem sporu

17.10.2014

Putin in Porošenko sta se v družbi še nekaterih evropskih voditeljev srečala kar dvakrat. Sestankovanje je očitno obrodilo sadove, saj so se sogovorniki strinjali glede treh stvari. Med drugim so glede plinskega spora dosegli zmeren napredek.

Severina novi videospot promovira z zapeljivim dekoltejem

17.10.2014

Hrvaška pevka Severina Vučković, ki se je že vrnila s potovanja po Franciji, je že zakopana v delo. Z oboževalci je delila fotografijo s snemanja novega videospota, s katero je razkrila svojo elegantno in zapeljivo podobo.

Želi, da bi njegov maček spet zaživel

16.10.2014

Na prošnjo moškega iz Francije je ljubljanskemu podjetju uspelo iz tkiva poginule mačke razviti žive celice. Te so za lastnika shranili, da bodo na voljo, ko bo nekoč mogoče mačko tudi klonirati.

Srbska nogometna zveza: Za prekinitev so v celoti krivi Albanci!

16.10.2014

Srbska nogometna zveza se je zaradi incidenta na tekmi z Albanijo znašla pod plazom kritik zaradi slabega varovanja in neprimerne organizacije tekme. Srbi se branijo z očitki, da so za neljube dogodke v Beogradu krivi izključno Albanci.

Forum