Članki

Angleški klubi spet rekorderji v zapravljanju

02.09.2014

Angleški nogometni klubi so v dvomesečnem prestopnem roku spet največ zapravljali. Po podatkih revizijske hiše Deloitte so za nove igralce zapravili 835 milijonov funtov oziroma približno milijardo evrov, tokrat je prednjačil Manchester United, ki je za novince odštel 150 milijonov funtov.

Štarši hudo bolnega dečka odkorakali iz pripora

02.09.2014

Starše hudo bolnega petletnega britanskega dečka so vendarle izpustili iz pripora. Zdi se tudi, da britanska bolnišnica popušča glede metode zdravljenja in da obstaja možnost, da bi dečka zdravili s protonsko terapijo.

Španija nadigrala Brazilijo, poraz Hrvatov

01.09.2014

Na svetovnem prvenstvu v košarki v Španiji so presenečenje pripravili igralci iz Senegala, ki so v skupini B tesno premagali Hrvaško s 77:75. V tej skupini je Argentina ugnala Filipine (85:81), Grki so premagali Portoriko (90:79). Manj razburljivo je bilo v skupini A, kjer je Srbija odpravila Iran s 83:70. Francija je visoko porazila Egipt (94:55), Španija pa je nadigrala Brazilijo (82:63).

Ukrajinska vojska pregnana z letališča v Lugansku, uporniki želijo status avtonomije

01.09.2014

Proruski uporniki so po celonočnih bojih z letališča v Lugansku pregnali ukrajinsko vojsko. Predstavniki upornikov predlagajo Kijevu, da prizna avtonomijo dveh proruskih pokrajin, britanski BBC pa poroča, da se na obeh straneh bojujejo tudi borci iz tujine. Prihajali naj bi tudi iz Slovenije.

Haaški obsojenci lahko zaslužijo več kot srbski predsednik ali premier

01.09.2014

Nekdanji načelnik generalštaba vojske ZRJ Nebojša Pavković lahko v zaporu na Finskem zasluži več kot 1200 evrov, kar je več kot znaša plača srbskega predsednika Tomislava Nikolića. Plačan je tudi bolje kot premier Aleksandar Vučić.

Rupel Cerarju: EU nas uvršča v jugoslovansko skupnost, ukrenite kaj!

01.09.2014

Pretresljivo je, da nas po dveh desetletjih oddaljevanja od jugoslovanskega modela EU še vedno obravnava kot državo, ki spada v jugoslovansko skupnost, Miru Cerarju po konferenci o Zahodnem Balkanu sporoča Dimitrij Rupel s somišljeniki.

Prijeli 16-letnico, ki naj bi bila na poti v 'džihad'

31.08.2014

Francoske oblasti so na letališču prijele dekle, ki naj bi bilo namenjeno v Sirijo, kjer naj bi se pridružilo islamskim skrajnežem. Kasneje so prijeli tudi moškega, ki naj bi jo novačil za "sveti boj" skrajnežev in ji tudi kupil vozovnico.

Hrvati presenetili Argentince, Francozi premagali Srbe, Američani premočni za Turke

31.08.2014

Hrvaška košarkarska reprezentanca je v 2. krogu SP skupine B opravila z Argentino z 90:85. Na uvodni tekmi "slovenske" skupine D je Avstralija visoko ugnala Južno Korejo z 89:55. Na tekmi med Srbijo in Francijo so bili s 74:73 boljši Francozi, ZDA pa je porazila Turčijo (98:77).

FOTO: Brad Pitt v New Yorku, Angie na Malti

31.08.2014

Novopečena zakonca Brad Pitt in Angelina Jolie sta hitro zaključila medene tedne, saj je hollywoodski igralec že prispel v New York, kjer je največ pozornosti zopet pritegnil njegov prstan. Njegova žena pa se v tem času že mudi na Malti.

FOTO: Zvezdniški pari, ki so se poročili v Franciji

30.08.2014

Francija je, kot vse kaže, precej priljubljena pri slavnih in bogatih parih. Kar nekaj se jih je namreč prav v tej romantični deželi sprehodilo do oltarja in si obljubilo večno zvestobo. Zadnja v vrsti sta bila Angelina Jolie in Brad Pitt.

Forum