Članki

Google prejel skoraj 100.000 zahtev za izbris iz iskalnika

01.08.2014

Google je do sredine julija prejel več kot 91.000 zahtev za izbris več kot 320.000 povezav iz svojega spletnega iskalnika. Največ zahtev so podali državljani Francije in Nemčije, statistik za Slovenijo pa ne zbirajo. Doslej so ugodili približno polovici.

Francoski policisti izgubili 50 kg kokaina, vrednega več kot dva milijona evrov

01.08.2014

V Franciji iščejo 50 kilogramov kokaina, ki so izginili s sedeža policije v Parizu. Drogo so nazadnje videli 23. julija, da je ni več, pa so odkrili v četrtek in takoj sprožili preiskavo.

Za prvo obletnico poroke jo je presenetil

01.08.2014

Chad Kroeger je poskrbel, da se bo njegova žena, pevka Avril Lavigne, še dolgo spominjala njune prve obletnice poroke. Podaril ji je namreč darilo, ki se ga ne bi branila marsikatera predstavnica nežnejšega spola.

WHO: Napori za nadzor epidemije ebole ne preprečujejo njene širitve

01.08.2014

Za ebolo je v Afriki umrlo že 729 oseb. Američani so v prestolnico Liberije poslali posebno letalo za evakuacijo dveh ameriških zdravstvenih delavcev, ki sta se okužila, kar je med Američani povzročilo pravo paniko. WHO je trenutno epidemijo označil za najhujšo, odkar so ebolo odkrili pred skoraj 40 leti.

Enomesečnega dojenčka udaril, ker je jokal, nato pa fotografijo objavil na Facebooku

31.07.2014

Francoze je zgrozil primer očeta, ki je dojenčka tepel, ker ni mogel več prenašati njegovega joka. Nato pa je fotografijo poškodovanega otroka ''za zabavo'' objavil na Facebooku. Policija ga je obtožila zlorabe otroka.

Nadal bo počival do OP ZDA

31.07.2014

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je zaradi poškodbe desnega zapestja odpovedal nastopa na mastersih v Torontu in Cincinnatiju, kjer bi branil naslova. Turnirja bi bila zadnja v pripravah pred odprtim prvenstvom ZDA.

Po letu dni naslednikov Stresa in Turnška še ni

31.07.2014

Na "povabilo" papeža sta pred letom dni s položaja odstopila takratna nadškofa Anton Stres in Marjan Turnšek. Njunih naslednikov še ni, mariborska nadškofija pa se z bankami upnicami še pogaja o poravnavi.

Po Piresu, Ljungbergu v Indijo tudi Trezeguet

30.07.2014

Za nogometaše vabljiva postaja tudi Indija, saj jih je kar nekaj v zadnjem obdobju tam poiskalo nove delodajalce. Zadnji na seznamu nogometšev, ki so izbrali nov izziv je tudi Trezeguet, v Indiji pa bodo igrali recimo tudi James, Capdevilla, PIres, Ljungberg, ....

Kazahstan si želi dirke po Franciji

30.07.2014

Vodstvo kazahstanske kolesarske ekipe Astana slavi zmago Vincenza Nibalija, ki je bil najboljši na dirki po Franciji, v prihodnji sezoni pa si želi celo organizacije ene izmed etap preizkušnje oz. start dirke.

Stres in Turnšek se po enem letu vračata k delu v slovenski Cerkvi

29.07.2014

Upokojena nadškofa Stres in Turnšek, ki sta se ob odstopu s funkcij pred letom dni po navodilu iz Vatikana tudi umaknila iz javnosti, se vračata k delu v slovenski Cerkvi. V skladu s svojimi željami in po dogovoru s krajevnimi škofi bosta lahko pomagala s svojimi izkušnjami in znanjem.

Forum