Članki

Afera Clinton–Lewinsky spet razburja: pri zasliševanju nekdanje pripravnice prekoračili pooblastila

25.10.2014

Nekdanja pripravnica Bele hiše Monica Lewinsky se s cmokom v grlu spominja januarskega dne leta 1998, ko so jo FBI in tožilci kar 12 ur v hotelski sobi prepričevali, naj sodeluje pri preiskavi proti Billu Clintonu. Poročilo razkriva, da so prekoračili pooblastila.

V Iranu obesili žensko kljub obsežni mednarodni akciji

25.10.2014

V Iranu so usmrtili 26-letno Rejhaneh Džabari, ki je ubila moškega, za katerega je zatrdila, da jo je hotel posiliti. Človekoljubna organizacija Amnesty International je sporočila, da so jo obsodili na podlagi zelo pomanjkljive preiskave.

VIDEO: Tako se je odvil napad: kanadska policija v javnost posredovala posnetke varnostnih kamer

24.10.2014

Kanadska policija je objavila posnetke napada, v katerem je umrl vojak, streli pa so odmevali tudi v parlamentu. Policija domneva, da je strelca razjezil ustavljen postopek pridobivanja potnega lista. Njegova mati je dejala, da je hotel v Sirijo.

Tretje poročno slavje za slavni par bo tokrat na Otoku

24.10.2014

Pred Amal in Georgeom Clooneyjem je še tretje poročno slavje, ki ga bosta priredila njena starša v Veliki Britaniji. Par se je pretekli mesec poročil v Benetkah, sedaj pa njena starša za vikend načrtujeta svečano večerjo v britanskem Buckinghamshiru.

Niti dež jih ni pregnal: avgusta v Sloveniji spet več turistov

24.10.2014

Avgusta je v Sloveniji prespalo več kot pol milijona turistov, velika večina med njimi je bila tujcev. Teh je bilo v primerjavi z lanskim letom za kar šest odstotkov več. Podatki torej dokazujejo, da je Slovenija turistično vedno bolj zanimiva destinacija.

Tinin kotiček v Pitztalu

22.10.2014

Svetovna smučarska elita odšteva dneve do začetka nove sezone. Tina Maze je zapustila Hintertux in se preselila v Sölden. V sosednjem Pitztalu je pri tradicionalnem gostitelju v hotelu najboljša slovenska smučarka dobila svoj kotiček.

Fištravec: Našli smo rešitev za sezono na Pohorju

22.10.2014

Mariborski župan je po srečanju s stečajnim upraviteljem ŠC Pohorje zagotovil, da so našli primerno rešitev za letošnjo smučarsko sezono. Do ponedeljka bodo pripravili pravni model, po katerem bodo vse tri žičniške koncesije prenesene na občinsko podjetje Pohorje šport in turizem.

Črni scenarij na Pohorju: zadnji hotel zaprt, vzpenjača stoji

21.10.2014

Na Pohorju se tik pred zimsko sezono, kot kaže, uresničuje najbolj črn scenarij za mariborski turizem. Potem ko je šel Športni center Pohorje prejšnji teden v stečaj, je moral vrata zapreti še njihov zadnji hotel Arena. Mariborski vodovod jim je namreč odklopil vodo, stoji pa tudi vzpenjača.

Bulčeva se je učila tudi 16 ur na dan

20.10.2014

Violeta Bulc je v Evropskem parlamentu uspešno popravila vtis Alenke Bratušek. S samozavestnimi odgovori in priznavanjem pomanjkljivosti, si je nabrala precej simpatij članov odbora in podporo slovenskih evropskih poslancev.

Poskušala sta prikriti, da sta spet skupaj

18.10.2014

Kelly Brook in David McIntosh sta pred tremi tedni presenetila z novico, da nista več zaročena. Parček se je razšel, a vse kaže, da zvezdnika nista dolgo zdržala drug brez drugega. Zaljubljenca sta namreč skupaj preživela noč.

Forum