Članki

SDS je odprla poseben račun za pomoč obtoženim ali obsojenim članom

16.04.2014

Največja opozicijska stranka je po "številnih pozivih k pomoči pri plačevanju" odprla poseben račun za pomoč obtoženim ali obsojenim "v politično motiviranih sodnih postopkih". Vsa sredstva bodo namenjena izključno za poravnavo sodnih in upravnih stroškov, zagotavljajo.

Film, namenjen mobilizaciji desnih volivcev?

15.04.2014

Brez cenzure o dejstvih, ki so nam jih zamolčali strici iz ozadja, se glasi vabilo na ogled filma, ki si ga menda ni upala predvajati nobena slovenska televizija in bo zato na ogled v kinu. Maska demokracije je dokumentarni film v angleščini s slovenskimi sogovorniki - vsi pa so blizu Janezu Janši.

Janša bo moral plačati več kot 27.000 evrov

08.04.2014

Ljubljansko okrožno sodišče je zavrnilo tožbeni zahtevek Janeza Janše zoper finskega novinarja Magnusa Berglunda, televizijo YLE in nekdanjega v. d. generalnega direktorja policije Bojana Potočnika. Janša mora vsem povrniti sodne stroške.

FOTO: V Grahovem odkritje spomenika domobrancem in poklon žrtvam nacizma

06.04.2014

V Grahovem so slovesno odkrili spomenik domobrancem, ki so bili tam pobiti med drugo svetovno vojno. Dogodka se je udeležilo tudi nekaj aktivnih politikov, pred tem pa so se tam žrtvam nacizma poklonili Puntarji. Oba dogodka sta minila mirno.

Koalicija se je dogovorila o ukrepih, Bratuškova vztraja pri zaupnici

06.04.2014

Predsedniki koalicijskih strank so se uskladili glede ukrepov za krpanje proračunske luknje. Povečali bodo učinkovitost izterjave javnih dajatev, med 40 in 50 milijonov evrov bodo poiskali s prihranki v širšem javnem sektorju, povišali bodo tudi trošarine. Bratuškova vztraja pri zaupnici, SLS pa jo poziva, da jo veže na zakon o fiskalnem pravilu.

Janša: Pravi predsednik vlade je prišel na Gregorčičevo in ukazal, kaj je treba storiti

04.04.2014

Premierka Alenka Bratušek bo šla po zaupnico v DZ. Preveriti namerava, ali še uživa podporo poslank in poslancev. Prvak SDS je ob tem dejal: "Pravi predsednik vlade je pred nekaj dnevi prišel na Gregorčičevo in ukazal, kaj je treba storiti". Premierka se je sicer ta teden srečala z Milanom Kučanom.

Klemenčič: Napaka nismo mi, ampak sistem, v katerem smo delovali

29.03.2014

Odhajajoči predsednik KPK Goran Klemenčič je danes še bolj trdno prepričan, da odstop vodstva KPK ni bil napaka. Meni, da napaka niso oni, ampak sistem, v katerem so delovali. Spregovoril je tudi o zdravstvu in zaposlitvi Roka Praprotnika pri NLB.

Bratuškova ne namerava odstopiti in grozi z bolečimi ukrepi, krivdo za padec zakona pa išče pri Janševi vladi

28.03.2014

Razveljavitev zakona o davku na nepremičnine je popolna nezaupnica vladi in čas je, da premierka odstopi, opozarja opozicija. Bratuškova tega ne namerava storiti, za padec zakona so po njenem krivi drugi. "Očitno ima naša vlada to smolo, da mora neprestano reševati probleme, ki so se zgodili v preteklosti," je dejala.

Kronologija: zakon, ki razburja že osem let

28.03.2014

Zamisel o uvedbi davka na nepremičnine ima dolgo brado. Podlago zanj je leta 2006 postavila vlada Janeza Janše, Borut Pahor bi ga uveljavil že z letom 2011, zadnja pa je v to kislo jabolko zagrizla Alenka Bratušek. Ves ta čas zapletom ni bilo ne konca ne kraja.

Vrnitev Janeza Janše in padec Boruta Pahorja

23.03.2014

Vrnitev za nekatere že odpisanega Janeza Janše v bitko za politični vrh in padec Boruta Pahorja z vrha lestvice najbolj priljubljenih politikov. To prinaša marčevsko merjenje volilnega razpoloženja v anketi Vox populi. Pahorja je na vrhu lestvice politikov zamenjal kmetijski minister Dejan Židan.

Forum