Članki

Komisije za nadzor obveščevalnih služb še ni, Janša grozi z Brusljem

19.09.2014

Državni zbor spet ni imenoval komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb. Tudi tokrat se je zataknilo pri zaporniku Janezu Janši, ki ga za člana komisije predlaga SDS. Za večino poslancev je namreč njegovo imenovanje sporno.

Gašperšičeva izjava o drugem tiru lapsus?

18.09.2014

Ko je bil Gašperšič še kandidat za infrastrukturnega ministra, je javnost razburil z izjavo o drugem tiru. Erjavec meni, da gre za lapsus. Cerar pa ocenjuje, da je Gašperšič nekoliko odstopil od tega, kar bo zagovarjala koalicija.

Vrhovno sodišče bo v zadevi Patria odločalo 30. septembra

18.09.2014

Za 30. september je namreč predsednik Vrhovnega sodišča Branko Masleša v zadevi Patria odredil senat in sejo. Senatu bo predsedoval Masleša, v njem pa bodo sodelovali še Marko Šorli, Barbara Zobec, Maja Tratnik in Vesna Žalik.

FOTO: Bratuškova predala posle, Cerarjeva ekipa se je takoj lotila dela

18.09.2014

54 poslancev je odločilo, da s svojim glasom podpre ministrsko ekipo Mira Cerarja. S tem je bila izvoljena 12. slovenska vlada. Med razpravo je bilo slišati tako pohvale kot graje. Cerar na slednje odgovarja, da ministrska ekipa ni tako zelo razglašena, kot so ji očitali.

FOTO in VIDEO: Na Janšev rojstni dan protestirali pred našo medijsko hišo

17.09.2014

Protestniki, ki že vse od odhoda Janeza Janše na Dob protestirajo pred ljubljanskim sodiščem, so se očitno odločili, da je Janšev rojstni dan pravi dan za obisk naše medijske hiše. Pred stavbo so vzklikali: "Janša, Janša!"

VIDEO in FOTO: Neisha opozarja na prisilno prostitucijo

15.09.2014

Glasbenica Neisha je za skladbo Gloria z albuma Za vesoljke in kavboje posnela družben angažiran videospot, s katerim želi opozoriti na problem prisilne prostitucije. Neisha pa je glavno "junakinjo" upodobila tudi na fotografijah …

Novinarka, ki je razkrivala delovanje desničarskih skupin, mora na zatožno klop

12.09.2014

Državno tožilstvo Anuški Delić, ki piše za časopis Delo, očita, da je objavila tajne podatke Sove o delovanju desničarskih ekstremističnih skupin. Ovadbo zoper Delićevo in nekdanjega direktorja Sove Sebastjana Selana je vložil Damir Črnčec, ki zagovarja oprostitev Janeza Janše.

Miloš Janša: Na stanje v veslanju gledam kot na trenutni zastoj

12.09.2014

Miloš Janša, ki je bil za selektorja veslaške reprezentance nazadnje imenovan lansko pomlad, je to funkcijo opravljal vse od osamosvojitve. Predsednik zveze Jošt Dolničar bo v naslednjih dneh pričel z izbiro novega kandidata za selektorja.

Juncker brani svojo izbiro: Cerar mi je dal proste roke

10.09.2014

Jean-Claude Juncker je slovenski premierki v odhodu Alenki Bratušek res dodelil enega od podpredsedniških položajev v Evropski komisiji. Pet slovenskih evropskih poslancev meni, da bi moral Cerar predlagati novega kandidata.

Zadeva Patria pred senatom v mesecu dni, senatu bo očitno predsedoval Masleša

09.09.2014

To izhaja iz dopisa, ki ga je sodnica poročevalka poslala Janševemu zagovorniku Matozu. Ta je komentiral, da je "seveda naključje, da se odločanje o zahtevi dogaja prav med lokalnimi volitvami". Medtem je sodišče zavrnilo Črnkovičevo prošnjo za alternativno prestajanje kazni.

Forum