Članki

Sodišče DZ obvestilo o uvedbi kazenskega postopka zoper Janšo, neuradno v primeru Trenta

17.12.2014

Ljubljansko sodišče je DZ obvestilo, da so zoper Janšo uvedli kazenski postopek. Šlo naj bi za primer Trenta, zoper predsednika SDS pa potekata še dve kazenski obravnavi. DZ bo moral sedaj odločiti, ali bo dovolil pregon ali pa mu bo podelil imuniteto.

FOTO in VIDEO: 'Danes je konec nekega začetka, ni pa še konec poti'

12.12.2014

Janez Janša se je na shodu pred vrhovnim sodiščem zahvalil svojim podpornikom, hkrati pa jih opozoril, da z njegovo izpustitvijo še ni konec poti, ki so si jo zadali. Soditi bi morali tisti, ki niso kršili človekovih pravic, je dodal podpornikom, ki so sicer zahtevali odstop predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleše.

Ude in Jerovšek o Janši: Tudi končna odločitev bi lahko bila ugodna za Janšo

12.12.2014

Nekdanja ustavna sodnika Lojze Ude in Tone Jerovšek menita, da začasna odločitev ustavnega sodišča lahko napoveduje ugodno rešitev za Janeza Janšo tudi v dokončni odločitvi. Udeta je nekoliko zmotila le obrazložitev sodišča.

FOTO: Tako se je Janez Janša odpeljal iz zapora na Dobu

12.12.2014

Ustavno sodišče je ugodilo predlogu predsednika SDS Janeza Janše, naj do končne odločitve začasno zadrži izvršitev sodbe v zadevi Patria. Janša je že zapustil zapor na Dobu, ob 17. uri pa bo pred vrhovnim sodiščem nagovoril vztrajnike. Vrhovno sodišče je v odzivu dejalo, da se sodstvo do dela državnih institucij do zdaj ni opredeljevalo.

Janševa pritožba: ustavni sodniki naj bi že sprejeli odločitev, a še pišejo ločena mnenja

11.12.2014

Po neuradnih informacijah naj bi ustavni sodniki sprejeli odločitev o Janševi pritožbi v zadevi Patria, a je še niso objavili, ker še pišejo ločena mnenja. Možnih scenarijev je več. Njegovi podporniki, ki so že pričakovali njegovo izpustitev, so zelo razočarani.

Forum 21 po Kučanovih besedah nima politične moči, kot mu jo pripisujejo

09.12.2014

Forum 21 nima politične moči, kot mu jo pripisujejo nekateri, in si je tudi ne želi, je dejal predsednik foruma Milan Kučan. Zavrnil je tudi možnost, da bi forum prerasel v stranko. Je pa priznal, da se je zgodil tudi osip članstva.

Kazen za SDS: stranka mora plačati 4000 evrov

05.12.2014

Zaradi žaljive obdolžitve mora SDS Franciju Perčiču plačati odškodnino. V SDS so namreč trdili, da je Perčič sodeloval z Udbo, višje sodišče pa je zdaj stranki naložilo kazen. V SDS napovedujejo vložitev revizije na vrhovno sodišče.

Janševo pritožbo bodo obravnavali absolutno prednostno

03.12.2014

Kazenski senat ustavnega sodišča je sklenil, da se ustavna pritožba Janeza Janše v zadevi Patria obravnava absolutno prednostno. Pritožba bo šla v preliminarno obravnavo pred vse ustavne sodnike.

Janševa 56 strani dolga pritožba pred ustavnimi sodniki

02.12.2014

Kazenski senat ustavnega sodišča bo v sredo začel obravnavati Janševo pritožbo zaradi sodbe v zadevi Patria. V njej predlagajo, naj sodišče zadrži izvršitev sodbe, da lahko Janša nemudoma odide iz zapora. Začasno odredbo pričakujejo do novega leta.

FOTO: Ljudmila Novak ostaja predsednica NSi

29.11.2014

Na volilnem kongresu stranke NSi je bila s precejšnjo prednostjo za predsednico izvoljena dosedanja voditeljica stranke Ljudmila Novak. Pred glasovanjem sta oba dejala, da odločanje o vodstvu stranke vidita kot soočenje različnih pogledov.

Forum