Članki

Sodišče ustavilo sodno preiskavo zoper avtorja Resnice o Patrii

30.08.2014

Finski novinar Magnus Berglund, ki ga slovenska javnost pozna zaradi oddaje Resnica o Patrii, ne bo moral pred sodnika. Sodišče je namreč izdalo slep o ustavitvi sodne preiskave zoper omenjenega novinarja.

Janša: Izvoljen sem bil na novo, volivci so za obsodbo vedeli

28.08.2014

Ker večina poslancev nasprotuje Janševemu članstvu v komisiji za nadzor obveščevalnih služb, je DZ zavrnil sklep o ustanovitvi omenjene komisije. Janša medtem pravi, da mu poslanskega mandata nimajo pravice z ničemer omejevati.

Na SP v Amsterdamu grenka ura resnice za slovensko veslanje

27.08.2014

Po dvojcu brez krmarja so iz boja za odličja na veslaškem SP izpadli še slovenski dvojni četverec, lahki skifist Rajko Hrvat ter skifist Matej Rojec. Vse štiri posadke se bodo zdaj potegovale za finale C, cilj četverca in Hrvata pa je bil boj za najboljšo šesterico na svetu.

Masleša bo lahko še naprej odločal v zadevi Patria

27.08.2014

Vrhovni sodniki so sklenili, da predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleše ne izločijo iz odločanja v zadevi Patria. Seje se je udeležilo 29 sodnikov od 32, kakšen je bil izid glasovanja oziroma ali je kdo glasoval drugače od končne odločitve, pa niso razkrili.

Bo Janša nadziral tiste, ki nadzirajo njega?

25.08.2014

SDS je v odbor za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb predlagala Janeza Janšo, kar bi pomenilo, da bi zapornik nadzoroval tiste, ki nadzorujejo njega. Pojavlja se tudi skrb, da bi lahko s pomočjo članstva dobival zaupne informacije o drugih postopkih proti njemu.

FOTO: Miro Cerar zaprisegel: Storil bom vse, kar morem in znam za dobro Slovenije

25.08.2014

Poslanci so Mira Cerarja potrdili za mandatarja. Njegova vlada si bo prizadevala za socialno podprto ter duhovno in psihofizično zdravo družbo, je dejal Cerar, ki je tudi poudaril, da bo storil vse, da bo njegova vlada dober gospodar.

Veslači na SP želijo dva finala

23.08.2014

V Amsterdamu je bil žreb predtekmovalnih skupin za svetovno prvenstvo v veslanju, ki se bo začelo v nedeljo. Slovenski cilji ostajajo nespremenjeni - finale dvojnega četverca in lahkega skifista Rajka Hrvata.

Matoz zahteval izločitev Masleše, sodniki o tem vnovič prihodnjo sredo

21.08.2014

Podpredsednica vrhovnega sodišča je za sredo sklicala občno sejo sodnikov vrhovnega sodišča, na kateri bodo obravnavali zahtevo za izločitev predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleše iz odločanja v zadevi Patria.

FOTO: Kako hiter bo v primerjavi s predhodniki pri sestavljanju vlade Miro Cerar?

19.08.2014

Predsednik države Borut Pahor je podpisal predlog kandidature Mira Cerarja za novega mandatarja. Pojasnil je, da ga je predlagal iz treh razlogov. Cerar že ima zagotovljeno podporo na glasovanju, ki bo predvidoma prihodnji teden.

Konec počitnic za sodnike

18.08.2014

Sodnih počitnic je konec. Sodišča so v času sodnih počitnic opravljala naroke v nujnih zadevah. Odprta ostaja tudi zadeva Patria, na vrhovnem sodišču obravnavajo zahtevo za varstvo zakonitosti, ki jo je vložil predsednik SDS Janez Janša.

Forum