Članki

Upravno sodišče spet zavrnilo Jankovićevo tožbo v zadevi KPK

28.07.2014

Upravno sodišče je že drugič kot neutemeljeno zavrnilo tožbo Zorana Jankovića glede zaključnega poročila KPK o nadzoru nad premoženjskim stanjem predsednikov parlamentarnih strank. Janković se bo prtiožil.

Nasproti si bodo sedeli poslanci NSi ter ZL, o Janši na prvi seji ne bodo odločali

28.07.2014

Začasni vodje poslanskih skupin so se dogovorili o poteku ustanovne seje, na kateri bodo izvolili novega predsednika DZ. Odločanje o morebitnem odvzemu mandata Janezu Janši ni predvideno, znano pa je, katere sedeže bo zasedla katera od poslanskih skupin.

Janša nakazal 37.000 evrov, Črnkovič poravnal zgolj sodne stroške, Krkovič pa še nič

28.07.2014

Odvetniška družba Matoz je v imenu Janeza Janše poravnala 37.000 evrov denarne kazni v zadevi Patria. Ivan Črnkovič je nakazal skoraj 5270 evrov, kolikor znašajo sodni stroški. Rok za plačilo denarne kazni se sicer izteče danes.

Cerar daleč najbolj priljubljen: To ne pove še nič, vse naloge nas še čakajo

27.07.2014

Volitve so precej premešale karte priljubljenosti političnih strank. Tisti, ki so bili uspešni, priljubljenost še krepijo, tisti, ki so ostali pred vrati parlamenta pa v spominu volivcev tonejo v pozabo. Največ simpatij medtem uživa zmagovalec volitev Miro Cerar.

V Mekinjah pri Kamniku molili za Janšo

23.07.2014

V Mekinjah pri Kamniku so se nekateri verniki s posebno mašo spomnili na Janeza Janšo, ki je v zaporu. To je razburilo nekatere vaščane, a tamkajšnji župnik odgovarja: Ne gre za Janšo kot politično osebnost, le za človeka, ki je v zaporu in Sveto pismo nas uči, da ti ljudje potrebujejo naše sočutje.

V zadevi Patria zavrnili še zahtevo za izločitev sodnika Šorlija

23.07.2014

Podpredsednica vrhovnega sodišča Nina Betetto je v zadevi Patria zavrnila tudi zahtevo za izločitev vrhovnega sodnika Marka Šorlija. Ocenila je, da ugotovljena dejstva ne utemeljujejo sklepanja o "predhodni vpletenosti" niti "dvojni vlogi" Šorlija v postopku.

Tudi sodnica Barbara Zobec ne bo izločena v zadevi Patria

22.07.2014

Podpredsednica vrhovnega sodišča je zavrnila tudi zahtevo tožilca Andreja Ferlinca, ki je zahteval izločitev sodnice Barbare Zobec v zadevi Patria. V obrazložitvi je zapisala, da so "sodniki vrhovnega sodišča osebe s poudarjeno osebnostno in strokovno integriteto ter avtonomijo".

Bogovič: Od političnih konkurentov smo doživeli nepotrebno blatenje

22.07.2014

Predsednik SLS Franc Bogovič, ki se sooča s hudim porazom na volitvah, je dejal, da so politični konkurenti širili laži in natolcevanja. Hotel je odstopiti takoj, a le če odstopijo tudi trije podpredsedniki.

Vrhovno sodišče zavrnilo zahtevo Janševega zagovornika za izločitev Žalikove v zadevi Patria

21.07.2014

Vrhovna sodnica Vesna Žalik, ki je poročevalka v zadevi Patria, iz postopka ne bo izločena. Zahtevo za izločitev je podal Janšev zagovornik Franci Matoz, a vrhovno sodišče je odločilo, da ta ni utemeljena. Matoz je prepričan, da je pretirano zavlačevanje sodnice v postopku kazalo na njeno pristranskost.

Janši se je izteklo sprejemno obdobje

19.07.2014

Janez Janša, ki je pravnomočno obsojen na dveletno zaporno kazen v zadevi Patria, je v zaporu na Dobu že natanko 30 dni. S tem se zanj tudi končuje t.i. sprejemno obdobje. Kaj to konkretno pomeni?

Forum