Članki

Rok se je iztekel, odločitve še ni. Bo moral Janša v zapor?

22.04.2014

Rok, do katerega bi moralo višje sodišče odločiti o pritožbah Janeza Janše, Ivana Črnkoviča in Toneta Krkoviča na prvostopenjsko obsodilno sodbo v zadevi Patria, je tudi formalno potekel. V četrtek bo padla odločitev. Kakšne pa so možnosti?

Samozavestni Janković pred kongresom PS: Tenis igram zato, da zmagam

22.04.2014

PS je volitve dobila zaradi jasnega programa in "brez zamere, ampak na čelu z mano", pravi Zoran Janković. Na vprašanje, ali na kongresu PS pričakuje zmago, pa odgovarja: "Tenis igram zato, da zmagam."

FOTO: Skupne liste liberalcev ne bo. Kacin na čelu liste noče evroskeptika

22.04.2014

Dan po prazniku so svojo kandidatno listo za evropske volitve vložili v SDS. S skupno listo bodo na evropskih volitvah nastopili v SLS in NSi, svojo listo pa so vložili tudi predstavniki stranke Solidarnost. Ker se o skupnem nastopu niso uspele dogovoriti liberalne stranke, bo PS v četrtek vložila svojo listo.

Bratuškova in Janković merita moči, podpora vladi pa najnižja doslej

21.04.2014

Medtem ko se Alenka Bratušek in Zoran Janković pripravljata na končni obračun za prevlado v Pozitivni Sloveniji, vladi podpora še naprej pada. Delo vlade kot uspešno ocenjuje le še dobra petina vprašanih.

Janković: Da bi po odstopu Bratuškove zavladal Janša, je nesmiselno ustrahovanje

19.04.2014

Bratuškova je prepričana, da bo na kongresu stranke PS izvoljena za predsednico stranke. Kandidiral bo tudi Janković, ki pa pravi, da ne kandidira proti njej. Če bi ob njegovi morebitni zmagi Bratuškova odstopila, pa pravi, da za to ne bo prevzel odgovornosti.

Erjavec: Hrvaška me je izigrala

19.04.2014

Slovenska stran ne bi nikoli podpisala memoranduma v Mokricah, če bi vedela, da bodo hrvaška sodišča ustavila postopke proti slovenskim bankam zgolj začasno, pravi Erjavec, ki je za hrvaške medije priznal, da je osebno prizadet, ker Pusićeva trdi, da je bilo to ves čas jasno. "Prijatelji se ne pogovarjajo na tak način," je dejal.

Med 12 ovadenimi tudi Kovačič: Če sem vzel le 1 evro, bom šel kar sam v zapor!

17.04.2014

Rezultat preiskave NPU, ki je pod drobnogled vzel posle NKBM na Hrvaškem, naj bi bile prve ovadbe. Neuradno je med ovadenimi tudi nekdanji prvi mož banke Matjaž Kovačič, ki naj bi o poslih, za katere trdi, da niso sporni, menda obveščal celo takratnega premierja Janšo.

SDS je odprla poseben račun za pomoč obtoženim ali obsojenim članom

16.04.2014

Največja opozicijska stranka je po "številnih pozivih k pomoči pri plačevanju" odprla poseben račun za pomoč obtoženim ali obsojenim "v politično motiviranih sodnih postopkih". Vsa sredstva bodo namenjena izključno za poravnavo sodnih in upravnih stroškov, zagotavljajo.

Film, namenjen mobilizaciji desnih volivcev?

15.04.2014

Brez cenzure o dejstvih, ki so nam jih zamolčali strici iz ozadja, se glasi vabilo na ogled filma, ki si ga menda ni upala predvajati nobena slovenska televizija in bo zato na ogled v kinu. Maska demokracije je dokumentarni film v angleščini s slovenskimi sogovorniki - vsi pa so blizu Janezu Janši.

Janša bo moral plačati več kot 27.000 evrov

08.04.2014

Ljubljansko okrožno sodišče je zavrnilo tožbeni zahtevek Janeza Janše zoper finskega novinarja Magnusa Berglunda, televizijo YLE in nekdanjega v. d. generalnega direktorja policije Bojana Potočnika. Janša mora vsem povrniti sodne stroške.

Forum