Članki

Imamo novega direktorja Sove

27.11.2014

Zoran Klemenčič je nekdanji državni sekretar ministrstva za obrambo, ko ga je vodil še Roman Jakič. "Ima vsa potrebna znanja in kompetence za opravljanje tega dela," je poudaril Cerar. Tako smo dobili že 13. direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije.

Janša zaradi obsodbe v zadevi Patria vložil ustavno pritožbo

27.11.2014

Janez Janša je na ustavno sodišče vložil ustavno pritožbo zaradi obsodbe v zadevi Patria. Kdaj jo bodo obravnavali, še ni znano. Že v kratkem naj bi njegovemu zgledu sledila tudi Tone Krkovič in Ivan Črnkovič.

Podržaj: Pravila so enaka za vse. Janša njegove besede označil za manipulacijo

26.11.2014

V tem primeru je kvečjemu šlo za izenačevanje statusa, ne pa za diskriminacijo, kakor trdi Janša, je zaplet z njegovim odhodom iz zapora komentiral v. d. generalnega direktorja uprave za izvrševanje kazenskih sankcij Jože Podržaj. Janša je Podržajeve besede označil za manipulacijo.

Cerar obžaluje privatizacijo Telekoma. Prodaje bi se lotil drugače

26.11.2014

V pogovoru za nemški časnik Die Presse je premier Miro Cerar dejal, da obžaluje privatizacijo Telekoma. Glede depresivnega stanja v družbi pa je dejal, da so do tega pripeljali pokvarjeni politiki, omajan ogled sodstva in spodkopavanje bančnega sektorja.

FOTO: Janša: Ponujamo pomoč vladi, ki se po vsem tem času še ni sestavila

22.11.2014

Posvetu širšega vodstva SDS se je pridružil tudi predsednik stranke Janez Janša, ki sicer prestaja zaporno kazen. Na vprašanje, ali ostaja predsednik stranke, je odgovoril, da so imeli posvet in ne kongres. Napovedal je pripravo alternativnega programa za upravljanje z državo in izhod iz krize. Pomoč ponujajo tudi vladi.

Janša od poslancev zahteva opravičilo, v SMC poudarjajo, da to še ni končna odločitev

21.11.2014

Ustavno sodišče je glede poslanskega mandata Janeza Janše odločilo, da se do njihove končne odločitve zadrži izvršitev sklepa DZ, tako da je Janša začasno spet lahko poslanec. Po mnenju Francija Matoza je sodišče "spoznalo, da je treba Janezu Janši končno zagotoviti učinkovito varstvo pravic".

Ustavni sodniki Janši vrnili poslanski mandat?

20.11.2014

Uradno bo odločitev ustavnega sodišča o usodi poslanskega mandata predsednika SDS Janeza Janše znana v petek, a po neuradnih podatkih naj bi mu sodniki poslanski mandat vrnili. Vodja poslancev SDS meni, da bi bila takšna odločitev prava.

Kaj je Brglez povedal o Janši in udarcih pod pas?

18.11.2014

Največja opozicijska stranka zaradi njegovega domnevnega poveličevanja komunizma zahteva razrešitev predsednika državnega zbora Brgleza. Sam pravi, da so to udarci pod pas, razgovoril pa se je tudi o predsedniku te stranke, Janezu Janši. Kaj je še povedal?

DVK odločanje o 'odložnem pogoju' Predaliča glede poslanskega mandata predaja DZ

18.11.2014

DVK bo DZ obvestila, da ima Božo Predalič pravico do prevzema mandata kot nadomestni poslanec. Ob tem državnemu zboru predaja vso dokumentacijo, saj se sami z "odložnim pogojem" Predaliča vsebinsko niso ukvarjali. Menijo, da mora DZ presojati, ali je tak prevzem mandata mogoč.

Sindikalisti Cerarju: Glavna žrtev privatizacije bodo zaposleni

14.11.2014

Miro Cerar je na sestanku s predsedniki sindikalnih central izrazil željo po dialogu. Sindikalisti pa so izrazili prepričanje, da je treba zaustaviti proces privatizacije. Cerarja so tudi opozorili na potek pogajanj o krčenju mase plač v javnem sektorju.

Forum