Članki

ESPN: Zoran Dragić blizu prestopu v Phoenix

22.09.2014

V ZDA so se znova okrepile novice, da bo slovenski košarkar Zoran Dragić iz španske Unicaje Malge prestopil v ligo NBA k ekipi Phoenix Suns. Kot poroča ameriški ESPN, naj bi Dragić v kratkem podpisal dveletno pogodbo in se v Arizoni pridružil bratu Goranu.

Mirza Begić okrepil Union Olimpijo

20.09.2014

Košarkarski klub Union Olimpija se je pred začetkom sezone 2014/15 okrepil na centrskem položaju, z Ljubljančani je pogodbo, ki mu sicer omogoča predčasen odhod, sklenil Mirza Begić. Ta je za zmaje nastopal že v sezonah 2002/03, 2007/08 in 2008/09.

V 108 dneh se je zredil za 16 kilogramov

20.09.2014

Ameriški glasbenik Chris Brown, ki je med bivanjem v zaporu (to si je 'prislužil' zaradi kršenja pogojne kazni) pridobil precej odvečne teže, je povedal, da ga je bilo zaradi tega zelo sram in da sploh ni hotel med ljudi.

Tekmovalni sistem lige ABA spremenjen

19.09.2014

Vodstvo košarkarske lige ABA je nekoliko spremenilo sistem tekmovanja. Štiri najboljša moštva po rednem delu sezone se bodo namreč uvrstila v polfinale, od koder se v veliki finale uvrsti zasedba, ki prva zbere 3 zmage.

Srce z Malago, ambicije v NBA

19.09.2014

Slovenski košarkar Zoran Dragić se je s soigralci pri Unicaji Malagi začel pripravljati na novo tekmovalno leto. Priznal je, da je s srcem v klubu, ki mu je ponudil novo 2-letno pogodbo, a čuti, da je pripravljen za igranje v NBA.

Pričakovano: Orenga ponudil odstop, Španci iščejo selektorja!

16.09.2014

Antonio Orenga ni več selektor španske košarkarske reprezentance. Vodstvu je že poslal odstopno izjavo, kar je bilo po razpletu na svetovnem prvenstvu povsem pričakovano. Pau Gasol in druščina so pot proti načrtovanem finalu, zaključili že v četrtfinalu.

Vujošević o primeru Klobučar: Prav je, da dobi toliko, kolikor je dejansko zaslužil!

16.09.2014

Trener srbskega košarkarskega velikana Partizana Duško Vujošević meni, da si slovenski košarkarski reprezentant Jaka Klobučar zasluži natanko toliko denarja, kolikor so mu dolžni in to je 38 tisoč evrov. Ne pa 131500 evrov, kolikor je določilo Mednarodno košarkarsko razsodišče (BAT).

Muta o božanju brade Miroslava Raduljice: To je nek naš ritual!

16.09.2014

Legendarni srbski košarkarski strateg Miroslav Muta Nikolić je ob vrnitvi v domovino pojasnil, zakaj je ob odmoru praviloma gladil brado robustnega Miroslava Raduljice. Dejal je, da ga je s tem želel le še bolj 'podžgati'.

Tudi pri ligi ABA so se spomnili na Srbe: Lahko so primer drugim v regiji!

15.09.2014

Vodstvo košarkarske lige ABA ni pozabilo na zadnji uspeh srbske košarkarske reprezentance. Iz Ljubljane je namreč prišla čestitka namenjena Srbski košarkarski zvezi in izbrancem Saše Đorđevića, ki so si izkušnje nabirali tudi v regionalni konkurenci.

Murić upa na dres ljubljenca Grobarjev Pavlovića

15.09.2014

Slovenski košarkarski reprezentant Edo Murić si je ob prihodu k Partizanu izbral številko 8, za katero so navijači upali, da bo ostala neizkoriščena, saj verjamejo, da se bo v klub nekega dne vrnil Saša Pavlović. Ljubljančan je poudaril, da mu bo osmico, v primeru vrnitve, odstopil.

Forum