Članki

FOTO: V boju za superpokal Krka boljša od Olimpije

30.09.2014

V Šenčurju sta se za slovenski košarkarski superpokal pomerili moštvi novomeške Krke in ljubljanske Union Olimpije. Boljši so bili Novomeščani, ki so vodili večji del tekme, na koncu so zmagali z izidom 68:65 in se veselili prve lovorike v sezoni.

Aco Petrović od igralca, trenerja do predsednika Cibone

30.09.2014

Sloviti Aleksandar Aco Petrović je novi predsednik zagrebškega košarkarskega kluba Cibona. Petrovića, ki je s klubom iz Zagreba osvojil dva naslova evropskih prvakov leta 1985 in 1986, so na položaj predsednika izvolili na izredni seji skupščine.

Dragić predstavljen v Phoenixu

29.09.2014

Vodstvo košarkarskega moštva NBA Phoenix Suns je tudi uradno podpisalo 2-letno pogodbo s slovenskim reprezentantom Zoranom Dragićem, ki je nazadnje igral za špansko Unicajo Malago.

Union Olimpija s Himkijem, Bešiktašem, Zenitom, Rigo in Szolnokijem

29.09.2014

Union Olimpija je bila v Barceloni izžrebana v skupino D, kjer bodo nasprotniki ruski velikan Khimki Moskva, turški Bešiktaš Istanbul, ruski Zenit St. Petersburg, latvijska VEF Riga in madžarski Szolnoki Olaj.

Dva zmaja v Phoenixu: Goran s številko 1, Zoran s številko 10

28.09.2014

V moštvu Phoenix Suns, v severnoameriški ligi NBA, se pripravljajo na prihod nove okrepitve, slovenskega reprezentanta Zorana Dragića, ki se bo v ekipi iz Arizone pridružil tri leta starejšemu bratu Goranu.

Slovenija bo EP v košarki 2015 igrala v Zagrebu

27.09.2014

Zagreb bo prihodnje leto gostil eno izmed predtekmovalnih skupin evropskega prvenstva v košarki. Hrvaški mediji poročajo, da bo poleg gostiteljice v prestolnici igrala tudi Slovenija.

Zoran Dragić: Ne bom nehal sanjati, zdaj se vse začne na novo

27.09.2014

Zoran Dragić, deveti Slovenec, ki mu je uspel preboj v ligo NBA, se zaveda velikega izziva, ki ga čaka. Treba bo preliti še veliko potu, da bo tako po uspešnosti, kot tudi popularnosti ujel svojega tri leta starejšega brata. A uspeh Gorana mu ni v breme, pravi, temveč dodaten motiv.

Zvezdnik Bostona Rondo padel in si zlomil roko

27.09.2014

Rajon Rondo, zvezdnik košarkarske ekipe Boston Celtics, bo izpustil uvod v novo sezono prvenstva NBA. Rondo je namreč doma nerodno padel, pri padcu pa si zlomil levo dlan. Zdravniki so ga operirali, tako da bo z igrišč odsoten šest do osem tednov.

AVDIO: Zdovc: Zoran je dokaz, da se s trdim delom, daleč pride!

26.09.2014

Nad selitvijo slovenskega košarkarskega reprezentanta Zorana Dragića iz vrst Unicaje Malage k Phoenix Suns, je navdušen tudi selektor Jure Zdovc. Meni, da bi moral biti prav on zgled tistim, ki sanjajo ligo NBA. S pravimi koraki je namreč prišel na cilj.

VIDEO: Zoran: Uresničene sanje, toda to je šele začetek

26.09.2014

Slovenski košarkarski branilec Zoran Dragić odšteva ure do (uradne) selitve v ligo NBA, kjer bo kot njegov starejši brat Goran, nosil dres Phoenix Suns. Ljubljančan bo devet Slovenec, ki je zaigral v najmočnejši ligi na svetu. V Arizono prihaja v ponedeljek.

Forum