Članki

Športni center Pohorje prosi občino za pomoč

23.04.2014

Športnemu centru Pohorje ne kaže prav dobro. Zaradi zgrešenih potez vodstva in pomanjkanja snega se je z 52-milijonskim posojilom znašel pod okriljem slabe banke. Okoli 150 zaposlenih ta mesec ni dobilo plače, vodstvo pa občino prosi za vsaj 300 tisočakov.

VIDEO: Handanović 'obdaril' Velenjčane in razžalostil Viole

23.04.2014

Nogometaši NK Maribora so se v 29. krogu osramotili pred domačimi navijači. Z 2:0 so jih po dveh katastrofalnih napakah vratarja Jasmina Handanovića premagali igralci velenjskega Rudarja.

Dobrodelna Enes in Saška bosta za lačne prehodila Slovenijo

23.04.2014

Ljubljanski gostinec Enes Musić je v dobrodelni namen podaril več kot 2.000 toplih obrokov. Ker mu zmanjkuje sredstev, se je odločil za novo akcijo. S sodelavko Saško sta se podala na pohod po državi, od Hodoša do Pirana. Po petih dneh hoje sta premražena in polna žuljev, a ostajata optimistična.

Prodaja cerkvenega samostana tudi v drugo neuspešna

23.04.2014

Za cerkveni samostan Studenice tudi na drugi dražbi ni bilo zanimanja. Na prvi dražbi so samostan prodajali po izklicni ceni 535.000 evrov, tokrat pa po 350.000 evrov, kar pa kupcev ni premamilo.

Slovan izpadel v drugo ligo

22.04.2014

Kljub deveti zmagi v sezoni se košarkarji Slovana poslavljajo od lige Telemach. Kot zadnjeuvrščeno moštvo se selijo v 2. SKL, njihovo mesto pa bo v prihodnji sezoni zasedel Šenčur Gorenjska gradbena družba, vodilna ekipa druge lige.

V Mariboru rekli konec 'hotelu mama' in odprli pravi hotel

22.04.2014

V Sloveniji naj bi skoraj večina mladih do 30. leta živela še vedno pri starših, po tem naj bi bili prvi v Evropi, še pred Italijani, ki so znani ljubitelji "hotela mama". Skupina mladih v Mariboru, kjer je brezposelnost še večja kot drugje, pa se je odločila in najela svoj hotel.

Vsi oproščeni, smrt dečka 'zaporedje nesrečnih naključij'

22.04.2014

Sodišče je oprostilo trojico, obtoženo odgovornosti za smrt šestletnega Marcela na mariborskem kopališču Pristan. Ugotovilo je, da je bila tragedija posledica "zaporedja nesrečnih naključij". Odgovora na vprašanje, kako se je deček po koncu plavalnega tečaja spet znašel v vodi, še vedno ni.

FOTO: Velika noč po besedah Glavana in Lipovška prinaša novo upanje

20.04.2014

Ob veliki noči, največjem krščanskem prazniku, so po cerkvah potekale procesije in maše. Glavan je v nagovoru vernikom poudaril, da velika noč prinaša upanje, Lipovšek pa, da vstajenje prinaša novo obdobje človeške zgodovine.

VIDEO: Prepričljivi zmagi Maribora in Kopra v gosteh, Rudar poglobil krizo Olimpije

19.04.2014

Vodilni moštvi slovenske lige Maribor in Koper sta v 28. krogu vknjižili prepričljivi zmagi v gosteh. Štajerci so s 4:0 odpravili Zavrč, Primorci pa s 3:0 Krko. Razlika med omenjenima moštvoma tako ostaja pet točk. Velenjski Rudar je s 4:0 odpravil Olimpijo.

Cingesar in Mišković novi okrepitvi Maribora

18.04.2014

Rokometaši mariborskega Branika bodo v novo tekmovalno leto krenili močnejši za Darka Cingesarja in Dominika Miškovića. Oba sta sklenila dveletni pogodbi. To bržkone nista zadnji mariborski okrepitvi, saj v štajerski prestolnici upajo na nastop v ligi SEHA.

Forum