Članki

Študij še nikoli tako dobra investicija kot v 2014

02.09.2014

Študij danes predstavlja veliko časovno in finančno investicijo, zato verjetno niste edini, ki se sprašujete ali se Vam študij še sploh splača in prinaša napredek na delovnem mestu oziroma (boljšo) zaposlitev.

Festival Maribor 2014 , 5.–11. september

02.09.2014

Za Festivalom Maribor je več kot pol stoletja zgodovine, od baročnih izvorov do postmodernih preobrazb. Razvil se je iz mednarodnega festivala komorne glasbe Glasbeni september in od njega nasledil pretanjeni programski izbor, visok izvedbeni nivo in edinstven način organiziranja.

Nipa slabi banki oddala ponudbo za ŠC Pohorje

01.09.2014

Nigradovo podjetje Nipa je slabi banki oddalo ponudbo za nakup Športnega centra Pohorje. Višina ponudbe ni znana, mariborski župan Fištravec pa pravi, da slaba banka, ki ima center v lasti, ni investirala še niti evra.

Drugi Izraelec v Mariboru – napad je okrepil Dudu Biton

01.09.2014

Nogometaši Maribora so se pred koncem prestopnega roka okrepili še z enim napadalcem. V Ljudski vrt po Sintayehuju Sallalichu prihaja še en Izraelec. Vijoličasto majico bo kot posojen nogometaš Standarda iz Liega nosil Dudu Biton.

Obradović in Kramarič nova člana Maribora

31.08.2014

Nova člana mariborskega nogometnega kluba sta vratar Matko Obradović, ki je v lanski sezoni branil za novomeško Krko in mladi, šele 16-letni napadalec Martin Kramarič.

So pogoji za najem smučišča na Pohorju nemogoči?

31.08.2014

Športni center Pohorje je bil včasih ponos mariborskega turizma. Nova direktorica, ki jo je imenovala slaba banka, pa zdaj občinskemu podjetju Nipa postavlja skoraj nemogoče pogoje za najem. Predlaga najemnino, ki je 4-krat višja od najvišjega dobička iz zlatih časov.

Vozniški izpit: nekateri izpitni centri se združujejo

31.08.2014

Kmalu bo začel veljati prenovljen pravilnik o izpitnih centrih za opravljanje vozniških izpitov za voznike motornih vozil. Pravilnik nekatere spremembe prinaša tudi zato, da bi kandidati izpit opravljali v primerljivem prometnem okolju.

Ante Šimundža: Nerad govori o sebi, zanj govorijo dejanja

30.08.2014

Nogometaši Maribora so se v še drugič uvrstili v nogometna nebesa – ligo prvakov. Tako leta 1999, ko je kot napadalec za vijoličaste zabijal gole, kot leta 2014, ko je sedel na trenerskem stolčku, je bil eden glavnih protagonostov obeh uspehov Ante Šimundža.

Za nogometaše Gorice okrepitvi iz Milana, Argentinec in Nigerijec

30.08.2014

Pred dvema dnevoma sta igralski kader Gorice okrepila Miha Kokol, ki je s slovenskim pokalnim zmagovalcem podpisal dveletno pogodbo, in Argentinec Alessio Innocenti, ki se je Goričanom pridružil kot posojen nogometaš italijanskega Milana, zadnja okrepitev pa je Nigerijec Ezekiel Henty.

Za Viške hrane bo zdaj skrbel center za socialno delo

29.08.2014

V Mariboru socialno ogroženim, ki nimajo sredstev niti za hrano, pomagajo z akcijo "Viški hrane". Začeli so jo v tamkajšnjem Lions klubu, nadaljevali pa jo bodo v okviru Centra za socialno delo. Hrano bodo zdaj dostavljali s službenim vozilom.

Forum