Članki

Občine v številkah: deset občin ima naselja, v katerih živi le ena oseba

21.09.2014

Ker se bližajo lokalne volitve, so občine spet deležne malo večje pozornosti. Ste vedeli, da jih imamo v Sloveniji kar 212? Da ima kar nekaj občin tudi naselja, v katerih živi le ena oseba? In da je skoraj vsako sedmo stanovanje v občini Ljubljana?

Maribor zajelo vzdušje kot že dolgo ne. Čutiti je ponos, veselje in upanje

20.09.2014

Maribor sta zajela nogometa mrzlica in vzdušje, ki ga, kot pravijo mnogi, v teh težkih časih še kako potrebuje. Na uvodni tekmi v Ligi prvakov se je od evforije, ki jo je povzročil junak večera Luka Zahović, treslo vse. Pravzaprav se trese še zdaj. Povsod je čutiti ponos, veselje in upanje.

FOTO in VIDEO: Maribor na Bonifiki 'od pekla do raja', v Domžalah brez zmagovalca

20.09.2014

Nogometaši Luke Koper so v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 1:2. Čeprav so državnim prvakom nudili več kot dostojen odpor, so še enkrat več igrišče zapustili sklonjenih glav. Derbi prvouvrščenih ekip v Domžalah ni postregel z goli.

Najbolj zaželen je mariborski županski stolček

19.09.2014

Občinske volilne komisije so javno objavile sezname kandidatur in list kandidatov za lokalne volitve. Med mestnimi občinami je največja gneča v Mariboru, kjer se je v volilno tekmo podalo kar 17 kandidatov.

V četrtfinalu pokala zaenkrat neporažene Domžale in Olimpija

19.09.2014

Znani so pari četrtfinala slovenskega pokala. Prvi obračuni bodo na sporedu 22. oktobra, povratni pa teden dni kasneje. Olimpija se bo pomerila z Domžalčani, Celjani z Zavrčem, Luka Koper in novomeška Krka pa še čakata na tekmeca.

Protestnik mora opraviti sedem mesecev družbenokoristnega dela

19.09.2014

20-letnemu Nathanu Tkalcu, ki je priznal, da je na tretji mariborski vstaji vrgel granitni kocki v policiste, je sodnica prisodila sedem mesecev zapora, ki jih lahko odsluži z delom v splošno družbeno korist.

20-letni dijak priznal, da je v policiste metal granitne kocke

18.09.2014

20-letni dijak, ki je eden od aretiranih na tretji Mariborski vstaji decembra 2012, je pred sodnico priznal, da je na protestu metal granitne kocke na policiste. Tožilstvo predlaga, da lahko zaporno kazen odsluži z delom v splošno družbeno korist.

VIDEO: Šimundža: Če je nekdo razmišljal proti Sportingu, da je favorit, pomeni, da je utopist.

18.09.2014

Mariborski nogometaši so dosegli prvo letošnjo točko med evropsko elito. Zanjo je zaslužen mladi Luka Zahovič, ki je globoko v sodniškem dodatku zabil Sportingu in postavil končni izid dvoboja. Ante Šimundža poudarja, da so o zmagi razmišljali le utopisti.

Zaposleni v ŠC Pohorje prejeli neto plače, o stavki še odločajo

18.09.2014

Redno zaposleni delavci finančno izčrpanega Športnega centra Pohorje so prejeli celotne neto plače. Ker jim družba ni plačala prispevkov in drugih obveznosti, se bodo v sindikatu o morebitni stavki odločili do petka.

Nani: Plačali smo davek neizkušenosti!

18.09.2014

Prvi zvezdnik portugalskega Sportinga Nani je po remiju v Mariboru (1:1) dejal, da so skupaj s soigralci plačali davek neizkušenosti. Poudaril je, da imajo v obrambi še veliko dela, a navijačem sporočil, da bodo že na naslednjem dvoboju boljši.

Forum