Članki

Delavec padel s petega nadstropja in obležal mrtev

02.10.2014

V Mariboru je v hudi delovni nesreči umrl delavec, ki je padel z gradbenega odra. Moški je padel s petega nadstropja in se tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče.

Obljubljajo: 5000 služb, banko za brezobrestne kredite, državne milijone. Gospodarstveniki: 5 let ni bilo nič!

02.10.2014

Razmere v Mariboru "niso rožnate," pravijo gospodarstveniki. Po podjetjih in delovnih mestih kosijo stečaji, ukrepi, ki naj bi prinesli rešitve, pa so zgolj polovični. Številni so se zato znašli na zavodu za zaposlovanje, kjer pa se jim od vse ponudbe še najbolj perspektiven zdi tečaj nemščine.

Vijoličasti med trinajsterico velikih

02.10.2014

Po dveh krogih nogometne lige prvakov je neporaženih le še 13 zasedb, med njimi tudi slovenski državni prvak Maribor. Med 32 predstavniki evropske smetane so po drugem krogu le še trije klubi, ki niso oddali točke.

Štirje najstniki v Mariboru pretepli 16-letnika in mu ukradli telefon

01.10.2014

Štirje osumljenci, stari 15, 16, 17 in 18 let, so v Mariboru pretepli 16-letnika, ker ni imel denarja, ki so ga zahtevali od njega. Eden od njih mu je tudi zagrozil, da ga bo porezal z nožem, nato pa so mu ukradli telefon. Policisti so dva razgreteža že prijeli.

Mourinho: Težko bo z Mariborčani! Njihov remi v Nemčiji nekaj pomeni …

01.10.2014

Nogometaši londonskega Chelsea si lahko z zmagama na naslednjih dveh obračunih skupinskega dela lige prvakov, že zagotovijo prvo mesto v skupini G. Njihov tekmec bo slovenski prvak Maribor, ki po besedah Joseja Mourinha, ne bo lahek tekmec.

Motiv za detomor: strah pred neželenim starševstvom

01.10.2014

Po tem ko so v jezu v Markovcih našli mrtvega novorojenčka, policisti za kaznivo dejanje detomora sumijo 19-letnico iz okolice Maribora. Svojo nosečnost je prikrivala in otroka rodila sredi avgusta, pravijo policisti.

VIDEO: Slovenija proti Švici in Litvi brez Iličića

01.10.2014

Selektor nogometne reprezentance Srečko Katanec je obelodanil seznam igralcev, na katere bo računal na prihajajočih kvalifikacijskih tekmah za EP 2016 proti Švici in Litvi. Po dolgem času ni na seznamu vezista Fiorentine Josipa Iličića, vračata pa se Nejc Pečnik in Andraž Kirm.

Največji skupni dolg ima Ljubljana, dolg glede na prebivalca pa je najvišji v Gornjih Petrovcih

01.10.2014

Vsak občan je zadolžen že za 410 evrov. Največji skupni dolg ima Ljubljana, saj je zadolžena za nekaj manj kot 205 milijonov evrov. Če primerjamo zadolženost občin glede na število njihovih prebivalcev, pa vodi občina Gornji Petrovci. 22 občin ni zadolženih.

Strelec mariborskega gola v Gelsenkirchnu: Ljudje so vnovič spoznali, da smo zasluženo med elito

01.10.2014

Če je bil na prvi tekmi lige prvakov proti portugalskem Sportingu iz Lizbone v Ljudskem vrtu junak Luka Zahović (1:1), je na drugi v Gelsenkirchnu pozornost požel Damjan Bohar, strelec mariborskega zadetka.

Mariborsko višje sodišče oprostilo sedmerico že obsojenih vstajnikov

01.10.2014

Gre za prekršek in ne kaznivo dejanje, pravi mariborsko višje sodišče, ki je oprostilo sedmerico vstajnikov, ki so bili lani obsojeni na sedem mesecev zapora, ker so bili v skupini, ki je na protestih decembra 2012 v policiste metala granitne kocke in se ni želela raziti.

Forum