Članki

Luka Zahović med nominiranci za nagrado zlati deček 2014

25.10.2014

Slovenski nogometaš Luka Zahović, ki je zablestel v letošnji sezoni tako na domači sceni kot na tekmah lige prvakov v dresu Maribora, je eden od kandidatov za nagrado zlati deček 2014.

Ustanavljali podjetja, da bi tujcem omogočili bivanje v Sloveniji

24.10.2014

Štiri osebe so osumljene, da so organizirale nezakonito preseljevanje državljanov nekdanjih jugoslovanskih republik v Slovenijo. Eden od osumljenih je dejanje priznal, za enega pa je sodnik odredil ukrep, po katerem se mora redno javljati na policijski postaji.

Stadionu Ljudski vrt so po enodnevni prekinitvi priključili elektriko

24.10.2014

Na mariborskem stadionu Ljudski vrt po četrtkovi prekinitvi oskrbe z elektriko spet svetijo luči. Kot je povedal namestnik direktorja zavoda ŠOM Aleš Antolinc, so prek ZMŠD Branik poravnali obveznosti do dobavitelja, ki je zato stadion znova priključil v električno omrežje.

Ljudski vrt brez elektrike in plina

23.10.2014

Mariborskemu štadionu Ljudski vrt so zaradi neplačanega dolga odklopili elektriko in plin. Nogometni klub Maribor je poravnal vse obveznosti, gre za dolg upravitelja do dobavitelja. Upravitelj Ljudskega vrta in drugih objektov ŠOM zagotavlja, da bodo zaplet čim prej rešili.

Šimundža, Mendy in Viler bodo počivali eno tekmo

23.10.2014

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je sporočila kazni, ki jih je izrekla po 12. in 14. krogu prve slovenske nogometne lige. V 12. krogu sta se v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Olimpija in moštvi bosta v blagajno NZS skupaj vplačali 3400 evrov.

Sporting zahteva, da se tekma proti Schalkeju ponovi!

23.10.2014

Tekmec Maribora v nogometni ligi prvakov Sporting se je po porazu s 3:4 v gosteh pri Schalkeju pritožil pri Evropski nogometni zvezi. Portugalska ekipa se je pri Uefi pritožila zaradi dosojene roke v sodnikovem dodatku tekme, katere posledica je bil odločilni zadetek po enajstmetrovki gostiteljev.

Na prehodu za pešce trčil v peški

23.10.2014

37-letni Mariborčan je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v dve peški, stari 64 in 13 let. Obe sta bili lažje telesno poškodovani. Reševalci so ju prepeljali v mariborski klinični center, voznik pa je prejel plačilni nalog.

Neznanec zažgal avtomobil, ogenj se je razširil na fasado stanovanjske hiše

23.10.2014

Neznanec je požar podtaknil pod parkiranim avtomobilom. Vozilo je v celoti uničeno. Ognjeni zublji so zajeli tudi sosednji avtomobil in fasado stanovanjske hiše. Nastala je kar precejšnja gmotna škoda.

Več kot 300 šoferjev ni bilo treznih, več kot sto bi jih lahko šlo na streznitev

22.10.2014

V akciji policistov proti alkoholiziranim voznikom je bilo ugotovljenih 319 kršitev. Osem voznikov so pridržali, kar 108 pa so jih izpustili, pa čeprav bi jih lahko pridržali do streznitve. Letos bodo akcijo policisti ponovili še dvakrat.

Fištravec: Našli smo rešitev za sezono na Pohorju

22.10.2014

Mariborski župan je po srečanju s stečajnim upraviteljem ŠC Pohorje zagotovil, da so našli primerno rešitev za letošnjo smučarsko sezono. Do ponedeljka bodo pripravili pravni model, po katerem bodo vse tri žičniške koncesije prenesene na občinsko podjetje Pohorje šport in turizem.

Forum