Članki

ELECTRONIC FESTIVAL WINTER TEMPTATION 2014

27.12.2014

TECHNASIA b2b UNER MIKE VALE * MARX.P * ALEX RANERRO 27/12 @ TRG LEONA ŠTUKLJA, MB

Agim Ibraimi drugič najboljši makedonski nogometaš leta

17.12.2014

Vezist NK Maribor Agim Ibraimi je prejel novo nagrado za odlične nastope v tej sezoni. Napadalno usmerjeni vezist je namreč prejel nagrado za najboljšega makedonskega nogometaša leta. To mu je uspelo že drugič v karieri.

Durabusu dva milijona evrov finančne spodbude

17.12.2014

Vlada je vendarle sprejela sklep o dodelitvi finančne spodbude mariborskemu proizvajalcu avtobusov Tam Durabus, ki je v večinski lasti kitajskega kapitala. S tem bo podjetje, ki je nastalo na pogorišču nekdanje Tovarne vozil Maribor prejelo dva milijona evrov.

Znani vsi košarkarji, ki bodo nastopili na tekmi zvezd

17.12.2014

Aleš Pipan in Dejan Mihevc, ki so ju ljubitelji košarke izbrali za trenerja na članski tekmi All-Starsa, sta določila dodatnih 14 igralcev in rezerve, ki se bodo pridružili 10 že izglasovanim košarkarjem.

Zdravnikom, ki izvajajo tudi homeopatijo, naj ne bi več odvzemali licenc

17.12.2014

Zdravnik, ki se ukvarja s homeopatijo, naj ne izgubi licence. Vsaj tako meni večina zdravnikov, ki je sodelovala v anketi Zdravniške zbornice Slovenije. Še več. Kar 77 odstotkov jih je dejalo, da bi se udeležilo izobraževanja o alternativnih metodah, če bi ga pripravili zdravniki.

Ne pozabite, v petek greste lahko po brezplačen pravni nasvet

17.12.2014

Če želite brezplačen nasvet odvetnika, ki bo na voljo v petek, si jo morate zagotoviti že zdaj. Pravna pomoč se bo namreč opravljala po predhodni najavi ter večinoma ustno, tako po telefonu kot v odvetniški pisarni.

Civilna iniciativa vztraja: Protest v Mariboru bo

17.12.2014

Župan Maribora Andrej Fištravec z odgovorom ni zadovoljil civilne iniciative, ki zaradi težav pri sestavi občinskega proračuna za naslednji dve leti napoveduje protest. Vztrajajo, da bo ta potekal v petek, kot je bilo napovedano.

Država nacionalizirala še banko Celje

16.12.2014

Država je postala 100-odstotna lastnica Banke Celje. Polovico delnic je država vplačala s stvarnim vložkom v obliki državnih obveznic, katerih skupna vrednost znaša skoraj 95 milijonov evrov, drugo polovico pa je vplačala z denarnim vložkom v višini 95 milijonov evrov.

Kaj bo s Fayso?

16.12.2014

Faysa, 14-letna somalijska begunka, ki je z družino prebežala v Etiopijo, je tam na ulicah prepuščena sama sebi že leto in pol. Njena sestra, ki živi v Mariboru, jo želi sprejeti k sebi, a za to mora naša država spremeniti zakon. Pa tudi, če ga bo, bo Faysa v Slovenijo lahko prišla šele marca.

Fištravec: Če ne bomo ukrepali, nam v letu 2016 in 2017 grozi proračunski zlom

16.12.2014

"Določeni ukrepi v zvezi s porabo proračunskih sredstev bodo morali biti sprejeti, saj če bi nadaljevali s proračunsko politiko prejšnjih mandatov, bi se lahko v letu 2016 ali 2017, dejansko zgodil proračunski zlom," je po umiku proračunskih izhodišč dejal mariborski župan, ki pa konkretnih rešitev še nima.

Forum