Članki

FOTO: Gromozanski zaostanek Tine Maze po prvi vožnji

25.10.2014

V Söldnu se začenja nova sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju. Najprej so na vrsti dekleta, ki vozijo veleslalom. Po prvi vožnji je v vodstvu Američanka Mikaela Shiffrin. Črnjanka Tina Maze je slabo opravila s prvo nalogo in zaostala skoraj štiri sekunde ter osvojila 16. mesto.

FOTO: Tina Maze dobro razpoložena pričakuje začetek sezone

24.10.2014

Smučarska sezona se bo že tradicionalno začela v Söldnu z uvodnim veleslalom za točke svetovnega pokala in glede na razpoloženje in dobro voljo Tine Maze se obeta še ena izjemna sezona najboljše slovenske smučarke.

Anna Fenninger nasledila Tino Maze

23.10.2014

Mednarodno združenje smučarskih novinarjev je pred začetkom nove sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju razkrilo zmagovalca v izboru smučarja leta. To je v Söldnu postala Avstrijka Anna Fenninger, zmagovalka svetovnega pokala v sezoni 2013/14.

Najboljši smučarji pred začetkom sezone

23.10.2014

Najboljši alpsko smučarji in smučarke so že zbrani v Söldnu. Pred začetkom sezone je veliko vprašajev o razmerju moči. Tina Maze velja za eno od favoritinj. In tudi njene tekmice so prepričane v njeno dobro pripravljenost.

Tina Maze podarila opremo smučarskemu klubu Črna

23.10.2014

Slovenska smučarska šampionka Tina Maze je svojemu matičnemu klubu SK Črna podarila opremo za najmlajše člane selekcij. Mazejeva je koroškemu klubu podarila več kot 100 količkov za mladinske reprezentance in več kot 45 količkov za slalom za cicibane.

Tinin kotiček v Pitztalu

22.10.2014

Svetovna smučarska elita odšteva dneve do začetka nove sezone. Tina Maze je zapustila Hintertux in se preselila v Sölden. V sosednjem Pitztalu je pri tradicionalnem gostitelju v hotelu najboljša slovenska smučarka dobila svoj kotiček.

VIDEO: Pri SZS računajo na uspešno sezono in vrhunske izide

20.10.2014

Vodstvo Smučarske zveze Slovenije po napornem poletnem obdobju, ko so se pretežno ukvarjali z nabiranjem sponzorskih sredstev, sedaj optimistični pričakujejo začetek svetovnega pokala.

Lindsey Vonn ima velike težave z depresijo

18.10.2014

Ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn se je že dalj časa zdravi za depresijo. Priznala je, da ima slabe in dobre dneve. Glavni cilj sezone pa bo, kot pravi, nastop na svetovnem prvenstvu v ameriškem Vailu meseca februarja.

Massi je prepričan, da je naslednja sezona njegova zadnja

14.10.2014

Tina Maze ne razmišlja o koncu kariere, oziroma premoru, tako kot njen šef ekipe Andrea Massi. Na ledeniku Hintertux je povsem osredotočena na vijuganje med količki. Črnjanko zanimajo samo vrhunski dosežki, zato njeno vnovično spogledovanje z velikim kristalnim globusom in medaljami na SP, ne preseneča.

VIDEO: Tina Maze posebna gostja na Barkovljanki

11.10.2014

Slovenska smučarska šampionka Tina Maze je za krajši čas atletsko stezo v italijanski Gorici zamenjala s Tržaškim zalivom, kjer se je dan pred jadralsko regato imenovano Barkovljanka, pojavila na povabilo enega izmed pokroviteljev dogodka.

Forum