Članki

Tina Maze tudi letos v finalnem izboru za svetovno športnico leta

27.08.2014

Slovenska alpska smučarka Tina Maze je tudi letos ena od finalistk za naziv najboljše športnice leta na svetu, ki ga podeljuje Ženska športna fundacija (WSF). Lani je prestižno nagrado osvojila ameriška plavalka Missy Franklin.

Selitev v Chillan zadetek v polno

27.08.2014

Slovenska alpska smučarka Tina Maze se je skupaj s člani ekipe iz Portilla preselila v Chillan, kjer imajo vse pogoje za nemoteno vadbo. Večino časa posvečajo treningom hitrih disciplin.

Team to aMaze zapustil Portillo in se preselil v Chillan

25.08.2014

Slovenska smučarska šampiona Tina Maze je skupaj z ekipo zapustila Portillo in se na novo sezono pripravljal v Chillanu. Razlog so veliko boljše snežne razmere, saj je bila snežna podlaga v Portillu preskromna za trening.

Tina Maze: Facebooku recite ne

18.08.2014

Življenje bo lepše, če nehate uporabljati Facebook, svoje prijatelje na tem družbenem omrežju opozarja najboljša slovenska športnica Tina Maze in jih sprašuje, čemu služijo objave fotografij hrane, oblačil, avtomobilov ter celo otrok na spletnih omrežjih.

Tina Maze: Valerio uporablja prave besede, ob pravem času!

18.08.2014

Slovenska alpska smučarka Tina Maze se na začetek tekmovalnega leta pripravlja v Portillu. V Čilu je dobila še zadnje potrditve, da so s trenerjem Valerijem Ghirardijem zadeli v polno. Uporablja prave besede, ob pravem času, pravi Črnjanka.

VIDEO: Američanka slovenskih korenin želi biti uspešna kot Tina Maze

15.08.2014

Ameriška alpska smučarka slovenskih korenin Lila Lapanja se skupaj z reprezentančnimi kolegicami mudi na Novi Zelandiji, v letošnji sezoni pa bo pri 20-ih debitirala v svetovnem pokalu. Osredotočena je na slalom, v prihodnje pa bi si želela biti konkurenčna najboljšim tudi v drugih disciplinah.

Delodajalci: Socialna kapica je v interesu vseh. Sindikati: Kdaj vam bo dovolj?

08.08.2014

Glede socialne kapice se krešejo različna mnenja. Delodajalci vztrajajo, da je to evropski standard, ki je v interesu zaposlenih, podjetij in države, zaradi česar jo je treba uvesti takoj. Na nasprotnem bregu so sindikati, ki delodajalce sprašujejo, kdaj vam bo dovolj.

VIDEO: Po Tini v Ushuaio še preostanek reprezentance

05.08.2014

Potem ko je na južno poloblo kot prva med slovenskimi alpinkami odpotovala Tina Maze, so se za njo na pot v Argentino odpravile še Ilka Štuhec, Maruša Ferk, Katarina Lavtar, Ana Bucik in Ana Drev. Pogodbe s krovno organizacijo so v veliki večini že podpisale.

Mazejeva: Počasi gre zgodba h koncu

24.07.2014

Slovenska smučarka Tina Maze se je s snežnih priprav v švicarskem Zermattu vrnila v svojo bazo v Gorici. Že konec meseca se seli v Ushuaio, kjer jo čakajo treningi tehničnih disciplin. Povsem možno je, da v argentinsko smučarsko središče v vlogi tekmovalke odhaja zadnjič.

Tomba: Tina naj razmišlja o koncu kariere

20.07.2014

Legendarni Alberto Tomba je Andrei Massiju in, oziroma, Tini Maze v preteklosti že znal (po)deliti kakšen koristen nasvet. V ekipi Team to aMaze so se v sezoni 2011, po težavah s serviserjem, odločili prav za tistega, ki je leta pripravljal smuči šampionu iz Bologne.

Forum