Članki

FOTO in VIDEO: Andrea Dovizioso na obisku v Sloveniji

20.12.2014

Dirkač razreda motoGP Andrea Dovizioso si je po koncu sezone vzel čas in prvič obiskal deželo na sončni strani Alp. Italijan je Slovencem zaželel vesele praznike ter napovedal, da bo Ducati v prihodnji sezoni še bližje vrhu.

Imajo kaj praznovati: zaslužki direktorjev poskočili za 50 odstotkov, zaposlenih za 1,4 odstotka

20.12.2014

Še malo pa bo mimo še eno za večino Britancev bolj k ... rizno leto, čeprav nas vladajoči politiki že vse leto prepričujejo, da je najhujša recesija po dvajsetih letih prejšnjega stoletja, ki se je izvalila iz velike umazane finančne krize leta 2008, samo še grd spomin.

Ducati pripravljen za debi?

11.12.2014

Italijanski motociklistični gigant Ducati si želi koraka naprej. Z motociklom, ki bo nosil oznako GP15, naj bi bilo to dosegljivo. Andrea Dovizioso in Andrea Iannone najverjetneje tega motorja v Sepangu še ne bosta preizkusila.

Nakamoto: Želim Hondo z večjim izkoristkom!

08.12.2014

Podpredsednik motociklističnega giganta Honda Šuhej Nakamoto priznava, da v drugem delu lanske sezone niso naredili napredka na področju razvoja. Ravno zaradi tega si želi, da bi bil motocikel tovarniške ekipe v novi sezoni lažje vodljiv.

Millerju odstranili ploščico

06.12.2014

Novincu med svetovno motociklistično elito razreda motoGP Jacku Millerju so odstranili ploščico, ki so mu jo kirurgi namestili ob zadnji operaciji ramena. Poseg je prestal v Barceloni, po operacji pa se počuti dobro.

Trstenjakova po stopinjah Urške Žolnir

06.12.2014

Slovenska judoistka Tina Trstenjak je na veliki nagradi Tokia zmagala v kategoriji do 63 kilogramov. Članica celjskega kluba z'dežele Sankaku je v velikem finalu premagala naturalizirano Italijanko Edwige Gwend.

Čelada 'zaustavimo raka' prodana za 255 tisoč evrov

05.12.2014

Dobrodelni projekt s katerim bodo priskočili na pomoč Španski fundaciji v boju z rakom (AECC) je uspel. Čelado na katero se je podpisalo 12 nekdanjih in aktivnih motociklističnih šampionov, so prodali za 255 tisoč evrov.

Ne Združena, ampak bela in črna Amerika

05.12.2014

Policijsko nasilje je sprožilo proteste in dokončno podrlo iluzije o tem, da je Amerika država, ki je opravila z rasnimi predsodki in neenakostjo. Raziskave namreč kažejo, da se razlikovanje začne že ob rojstvu.

Odbor podprl Počivalškovo kandidaturo za gospodarskega ministra

02.12.2014

Odbor DZ za gospodarstvo je predstavitev kandidata za ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška ocenil kot ustrezno. Počivalšek je napovedal, da si bo v sodelovanju z drugimi resorji prizadeval za izboljšanje konkurenčnosti gospodarstva.

Iannone: Zelo pozitiven test

01.12.2014

Italijanski novinec v tovarniški ekipi Ducatija Andrea Iannone z nestrpnostjo pričakuje naslednja testiranja. Italijanski motociklist je v Jerezu dobil potrditve, da se je na novi motor v popolnosti privadil.

Forum