Članki

Miller: Motor je neverjeten!

28.11.2014

Avstralski novinec med motociklistično elito razreda motoGP Jack Miller (CWM LCR Honda) je nadvse zadovoljen z zmogljivostjo svojega novega motocikla, ki nosi oznako RC213V-RS. V Maleziji se je povsem privadil nanj.

FOTO: Porazno stanje naših cest. Preverite, kateri so nevarni odseki

27.11.2014

Strokovnjaki, vključeni v evropski projekt Sensor, so v 26 mesecih pregledali in ovrednotili 3180 kilometrov slovenskih cest in ugotovili, da je stanje porazno, saj je skoraj 60 odstotkov državnih ter regionalnih cest nevarnih. Odgovorne pozivajo k ukrepanju.

Rossi: Akademija me pomlajuje!

26.11.2014

Svetovni motociklistični podprvak razreda motoGP Valentino Rossi je razkril razlog, zakaj se pri 35-letih še vedno na dirkališču počuti zelo mladostno. Razlog tiči v njegovi dirkaški akademiji VR46, pod okriljem katere napreduje sedem dirkačev.

Crutchlow: To je tisto, kar sem pričakoval!

25.11.2014

Angleški motociklist razreda motoGP Cal Crutchlow (CWM LCR Honda) z nestrpnostjo pričakuje naslednja testiranja, saj se je na novem motorju izvrstno znašel. Priznava, da je bil dan testiranj premalo, da bi motor v popolnosti osvojil.

Nasmejan otrok med kopanjem je ljubka fotografija, toda ali res sodi na družbeno omrežje?

24.11.2014

Osebe, ki so danes še dojenčki, bodo v prihodnosti soočene z dejstvom, da na spletu obstaja bogat zapis njihove preteklosti. Starši naj se vprašajo, ali bo njihovim otrokom čez deset let všeč, da so te slike na spletu, pravi Ajda Petek iz Centra za varnejši internet SAFE-SI.

Janković, Gabrovec in Vehovar predstavili svoja stališča

19.11.2014

Na prvi predstavitvi kandidatov za predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije so kandidati Zoran Janković, Bogdan Gabrovec in Andraž Vehovar spregovorili, zakaj so se odločili podati v boj za predsedniški stolček, kakšno je stanje v slovenskem športu in kakšni so njihovi konkretni predlogi.

VIDEO: Geldof: 'Adele? Sploh je nisem klical!'

19.11.2014

Glasbenik in dobrodelnež Sir Bob Geldof, ki tudi po treh desetletjih stoji za projektom Band Aid 30, pri katerem zbirajo denar za izkorenitev epidemije ebole, je navedbe, da je klical Adele, ki naj bi ga ignorirala, označil za popoln nesmisel.

Hojs bo kandidiral, Novakova pa pravi, da mora biti vodstvo enotno

19.11.2014

Ljudmila Novak je dobila protikandidata na bližajočem se kongresu stranke NSi. Za kandidaturo se je odločil podpredsednik Aleš Hojs, ob tem pa je Novakova sporočila, da mora biti vodstvo stranke skupaj s temeljnimi usmeritvami enotno.

Žagar športnik leta po izboru AMZS

14.11.2014

Na slavnostni podelitvi nagrad najboljšim športnikom pod okriljem Avto moto zveza Slovenije (AMZS) je najpomembnejše priznanje za športnika leta dobil speedwayist Matej Žagar. Prislužil si ga je s skupno petim mestom v svetovnem prvenstvu in prvo slovensko zmago v tem tekmovanju.

Sindikalisti Cerarju: Glavna žrtev privatizacije bodo zaposleni

14.11.2014

Miro Cerar je na sestanku s predsedniki sindikalnih central izrazil željo po dialogu. Sindikalisti pa so izrazili prepričanje, da je treba zaustaviti proces privatizacije. Cerarja so tudi opozorili na potek pogajanj o krčenju mase plač v javnem sektorju.

Forum