Rezultati iskanja


Zadetki na straneh

Članki Video Forum
Razvrsti po: Ustreznosti | Datumu

Članki

Klemenčič: Z ognjem in mečem slovenskega pravosodja ne moremo spremeniti

15.09.2014

Kandidat za pravosodnega ministra Goran Klemenčič je uspešno prestal preizkus pred parlamentarnim odborom za pravosodje. Ni sem mogel izogniti vprašanjem, kaj bo storil, če bo protikorupcijska komisija zaznala kršitve glede kandidature Alenke Bratušek za evropsko komisarko. Poudaril je, da ne bo tiho.

VIDEO: Leto od zaprtja Slovenske ceste: 'Če že delajo peš cono, naj odstranijo tudi semaforje za pešce!'

15.09.2014

Ljubljančanom leto dni po zaprtju Slovenske ceste sicer gneča na vzporednih mestnih cestah ni pogodu, a bolj jim gredo v nos semaforji za pešce. "V Zagrebu čez center vozijo tramvaji, pa ni nobenih semaforjev," pravijo. Občina bo sicer z deli na Slovenski cesti nadaljevala oktobra, prihaja tudi drevored.

Številne ceste so zaradi poplav zaprte

13.09.2014

Padavine povzročajo številne nevšečnosti tudi v prometu. Preverite, katere ceste so zaprte. Na cestah na Koroškem je na posameznih odsekih cest zaradi vode, ki z brežin teče čez ceste, potrebna še previdnejša vožnja, opozarja prometnoinformacijski center.

Meteorna voda zalivala kleti, zaradi poplavljenega cestišča zaprte nekatere ceste

02.09.2014

Padavine so povzročile nekaj nevšečnosti. Meteorna voda je zalila kletne prostore gospodarskega objekta v Žužemberku ter dvorišče na Kolodvorski ulici v Lendavi. Zaradi poplavljenega cestišča so zaprte nekatere regionalne ceste. Reka Mura poplavlja znotraj protipoplavnih nasipov.

Bratuškova ni želela dati izjave: 'Vse bo gospod Juncker povedal'

02.09.2014

Jean-Claude Juncker se je sestal z Alenko Bratušek, eno od treh slovenskih kandidatov za položaj evropskega komisarja. Bratuškova izjav po sestanku ni želela dati. Medtem SDS zaradi dogajanja s kandidatom za komisarja želi izredno sejo DZ.

FOTO: Kako hiter bo v primerjavi s predhodniki pri sestavljanju vlade Miro Cerar?

19.08.2014

Predsednik države Borut Pahor je podpisal predlog kandidature Mira Cerarja za novega mandatarja. Pojasnil je, da ga je predlagal iz treh razlogov. Cerar že ima zagotovljeno podporo na glasovanju, ki bo predvidoma prihodnji teden.

Naše morje cveti, pristojni budno spremljajo širjenje sluzi

14.08.2014

V severnem Jadranu se je razbohotila sluz. Čeprav gre za čisto naraven pojav, ki občasno moti le kopalce in ribiče, je ob pretiranih količinah smrtonosna za živež na morskem dnu, kjer lahko potroši ves kisik. Zaenkrat bojazni pred tem ni, a pristojni ostajajo pozorni.

Cerar ni prepričal Nove Slovenije. Ta se je odločila za opozicijo.

13.08.2014

DeSUS, SD, NSi in ZaAB so na mizo prejeli drugi osnutek koalicijskega sporazuma. Nekateri so z njim zadovoljni, drugi spet ne. V NSi z zapisanim niso zadovoljni, zato so se odločili za opozicijo. Sklenili so tudi, da Cerarja ne bodo podprli za mandatarja.

VIDEO: Posnetek brezglave vožnje motorista, ki je bežal pred kranjskimi policisti

11.08.2014

Letos je na slovenskih cestah umrlo že enajst motoristov. Osem jih je bilo tudi povzročiteljev nesreče, trije pa so umrli, ker so jih spregledali ostali udeleženci v prometu. Poglejte si primer neodgovornega motorista, ki so ga nedavno lovili gorenjski policisti!

Bratuškova ne izključuje možnosti, da bi jo vlada predlagala za komisarko. Cerar nejevoljen

16.07.2014

Premierka Alenka Bratušek, ki opravlja tekoče posle, ni izključila možnosti, da bi jo lahko vlada predlagala za kandidatko za evropsko komisarko. Miro Cerar meni, da se mora vlada v odhodu o postopkih imenovanja posvetovati tudi s SMC in drugimi v DZ izvoljenimi strankami.

Forum