Članki

FOTO: Brnik bogatejši za zelo zmogljivo gasilsko vozilo

18.04.2014

Na brniškem letališču imajo novo valjčno prtljažno progo ter novo zelo zmogljivo gasilsko vozilo Rosenbauer Panther. To lahko prepelje tudi do 12.000 litrov vode, s posebnim nastavkom - špico pa lahko prodre skozi trup letala in pogasi požar.

Nesreča med gasilsko vajo: dve osebi že v domači oskrbi, ena ostaja na opazovanju

18.04.2014

Na letališki stezi portoroškega letališča se je med gasilsko vajo letališke gasilske enote zgodila nesreča. Prevrnilo se je gasilsko vozilo s cisterno, v katerem so bile tri osebe, ki so se pri tem poškodovale. Dve osebi so že odpustili iz bolnišnice, ena ostaja na opazovanju.

FOTO in VIDEO: Kapitana trajekta aretirali

18.04.2014

Kapitana južnokorejskega trajekta so aretirali. Preiskovalci so ugotovili, da v času nesreče ni bil za krmilom, ampak je trajekt upravljal tretji častnik. Medtem je podravnatelj šole, ki je učence poslala na trajekt, storil samomor. Pustil je sporočilo, v katerem je zapisal: "Prosim, krivite mene."

Obeta se gneča

18.04.2014

Zaradi praznikov se pričakuje povečan promet od Italije proti Madžarski in od Avstrije proti Hrvaški, poleg tega pa bo tudi več voznikov, ki bodo po dolgi poti utrujeni. Zato je pričakovati več okvar vozil, prometnih nesreč in drugih izrednih dogodkov.

FOTO: V najhujši nesreči na Mount Everestu umrlo najmanj 12 ljudi

18.04.2014

Pod Mount Everestom je umrlo najmanj 12 alpinistov, ki jih je zasul snežni plaz. Vsi naj bi bili nepalski vodiči oziroma šerpe, ki so zgodaj zjutraj splezali po bregu, da bi namestili vrvi za plezalce. Gre za najhujšo nesrečo na t. i. strehi sveta.

Da bi se izognila trčenju, zapeljala s ceste. Zdaj policija išče pobeglega voznika

17.04.2014

Na cesti med Bohinjem in Bledom se je zjutraj zgodila prometna nesreča. Voznik črnega VW je prehiteval voznico, ki je zato, da bi preprečila trčenje, zapeljala s ceste. Policija prosi vse, ki bi karkoli vedeli o pobeglem vozniku, da jim to sporočijo.

FOTO in VIDEO: Obupan oče: Dobite mojega otroka ven iz te ladje, živega ali mrtvega!

17.04.2014

Reševalci se še vedno poskušajo prebiti do potnikov, ki so ujeti v notranjosti potopljenega južnokorejskega trajekta, a upanja za preživele je vse manj. Ob 14 potrjenih smrtnih žrtvah pogrešajo še okoli 280 ljudi. Svojci oblastem očitajo, da so prepočasne, kapitanu pa najverjetneje grozi kazenska ovadba.

Po 43 letih pojasnili skrivnostno izginotje deklet

17.04.2014

V Južni Dakoti sta leta 1971 izginili 17-letni dekleti. Bili sta na poti na zabavo, a tja nista nikoli prišli. Lani je suša močno zmanjšala gladino potoka v mestecu Elk Point in v potoku so našli avto. Zdaj so potrdili, da sta bili v vozilu res trupli pogrešanih deklet.

VIDEO: Pozabil, da vozi dvonadstropni avtobus; vozilu odtrgalo streho, 28 potnikov ranjenih

16.04.2014

Na Kitajskem je voznik dvonadstropnega avtobusa s polno hitrostjo trčil v višinsko oznako pred viaduktom. Odtrgalo je streho avtobusa, nekaj potnikov pa je popadalo na cesto. Ranjenih je 28 ljudi.

Podvodni robot se je vrnil v morske globine

16.04.2014

Podvodni robot Bluefin-21 nadaljuje z iskanjem pogrešanega malezijskega letala. Operacija iskanja z robotom je bila prekinjena, ker je plovilo prekoračilo dovoljeno globino potopa.

Forum