Članki

Za potnike nesrečnega trajekta ni bilo rešitve? Na drugem trajektu družbe neuporabna polovica rešilnih čolnov

25.04.2014

"Poiščite trupla, preden bo prepozno," prosijo svojci žrtev brodoloma trajekta. Ker se območju približuje neurje, obstaja nevarnost, da svojcev ne bodo mogli nikoli pokopati. Medtem se v šoli, ki jo je obiskovala večina žrtev, preživeli soočajo s posledicami tragedije.

Križ, posvečen Janezu Pavlu II., pod seboj pokopal moškega

24.04.2014

V italijanski vasi Cevo se je na mladega moškega podrl križ, posvečen papežu Janezu Pavlu II., na katerem je bil šest metrov visok kip Jezusa Kristusa, težek 600 kilogramov. Mladenič je bil na mestu mrtev.

Med prerivanjem deček stopil pred avtobus in se hudo poškodoval

24.04.2014

Pred eno od osnovnih šol v okolici Maribora se je zgodila huda nesreča, v kateri se je 12-letnik huje poškodoval. Policisti so ugotovili, da je deček med prerivanjem nenadoma stopil pred avtobus, ki mu zapeljal čez nogo.

FOTO: To so delavke, ki leto dni po najhujši tovarniški nesreči životarijo

24.04.2014

24. aprila lani se je zgodila najhujša tovarniška nesreča v Bangladešu. Leto dni po tragediji je med delavkami, ki so jih reševali izpod ruševin, še vedno prisoten strah. Številne so utrpele hude poškodbe in niso sposobne za delo. Še vedno čakajo na obljubljene odškodnine.

Mačku bodo spet začeli soditi 13. junija

24.04.2014

Za novo sojenje Branku Mačku, ki je bil že obsojen za smrt treh mladostnikov, je celjsko okrožno sodišče že razpisalo datum. Mačku bodo tako začeli spet soditi še pred poletjem.

Našli truplo dečka, ki je prvi poklical reševalce

24.04.2014

700 potapljačev še vedno išče trupla v potopljenem južnokorejskem trajektu. Preiskovalci so preiskali prostore podjetja, ki ima v lasti trajekt. Potrkali pa so tudi na domača vrata večinskega lastnika podjetja. Oglasil se je eden od članov posadke, ki pravi, da so jim ukazali, da zapustijo trajekt.

Ganljivo sporočilo hčerke Paula Walkerja

23.04.2014

15-letna hčerka pokojnega igralca Paula Walkerja, Meadow Walker, je odprla svoj Facebook profil, ena prvih objavljenih sporočil pa je bilo ganljivo pismo očetu.

Zaradi nesreče je bil na avtocesti dolg zastoj

23.04.2014

Na slovenskih cestah je več delovnih zapor, kjer nastajajo zastoji. Nadaljevala se bodo dela na štajerski avtocesti med Vranskim in Blagovico v smeri Ljubljane. Predvidene so popolne zapore v nočnem času med 20. in 5. uro s srede na četrtek ter s četrtka na petek.

VIDEO: Na koncu je izbral Žano

23.04.2014

Pevka Žana se vrača v glasbene vode. Tokrat je združila moči z izjemnim glasbenikom in pianistom Urošom Perićem, s katerim je posnela skladbo Call me, za katero sta posnela tudi že v videospot.

V gorski nesreči pod Storžičem umrl komaj 19-letni Ljubljančan

23.04.2014

Pod Storžičem se je zgodila gorska nesreča. 19-letnemu planincu je zdrsnilo na višini približno 1700 metrov, zaradi hudih poškodb pa je na kraju umrl. Pot je bila zasnežena in spolzka, planinec pa ni uporabljal primerne opreme. Policisti opozarjajo na nevarnost zdrsev.

Forum