Članki

Reevina mama bo v knjigi zapisala svoje občutke o 'sojenju stoletja'

20.09.2014

June Steenkamp je šest mesecev sedela v sodni dvorani v Pretorii in poslušala podrobnosti o tem, kako je Oscar Pistorius umoril njeno hčerko Reevo. Odločila se je, da bo svojo zgodbo in svoje občutke delila s svetom, saj bo novembra izšla njena knjiga.

Voznica umrla pod traktorjem

20.09.2014

V Miklavžu pri Taboru je voznica pri delu padla pod traktor in ostala ujeta pod njem. Posredovali so gasilci PGE Celje in reševalci NMP Celje, ki so ugotovili, da je zaradi poškodb umrla na kraju nesreče.

Žrtve prometnih nesreč: (pre)dolgi sodni postopki in trpljenje sorodnikov

19.09.2014

Zakaj politiki ne vlagajo v boljše in bolj varne ceste? Zakaj dopuščajo kupovanje vozniških dovoljenj? Morda jih bo predramil podatek Evropskega sveta za varnost v prometu, da ena žrtev prometne nesreče državo v povprečju stane skoraj dva milijona evrov.

Letalska nesreča v Divači: Pilot imel vsa dovoljenja, letalski klub pa ne

19.09.2014

Služba za preiskovanje letalskih nesreč in incidentov je izdala uvodno poročilo o preiskavi letalske nesreče v Divači, v kateri so umrli trije ljudje. Ugotovila je, da je imel pilot vsa dovoljenja, medtem ko Kraški letalski center Divača nima dovoljenja za izvajanje komercialnih panoramskih poletov.

VIDEO: Na letu v Austin eksplodiral motor. 'Jokali smo in molili, da bi preživeli'

19.09.2014

Na letu iz Long Beacha v Kaliforniji v Austin v Teksasu je eksplodiral motor na letalu letalske družbe JetBlue. Letalo je zajel gost dim, sprožile so se kisikove maske, potnike pa je zajela panika. Kljub uničenemu motorju se je pilot uspel vrniti na letališče in varno pristati.

Pri odpravljanju posledic žledoloma umrl 38-letnik

19.09.2014

Med delom v gozdu na Tolminskem se je smrtno ponesrečil delavec, ki je pospravljal drevesa, poškodovana med letošnjim žledolomom. Nanj je padla večja korenina in ga tako močno udarila v glavo, da mu reševalci niso mogli pomagati.

FOTO: Virant: Fino je, da bo pretežno moško notranje ministrstvo vodila ženska roka

19.09.2014

Stari ministri in njihovi sodelavci so pospravili pisarne in posle predajali novim ekipam. Virant, ki je predal tako ministrstvo za javno upravo kot notranje zadeve, je dejal, da oba njegova naslednika čaka veliko izzivov. Zadovoljen pa je, da bo pretežno moško notranje ministrstvo vodila ženska roka.

Vettel: Manj radijskih zvez, več nesreč

18.09.2014

Nova pravila v formuli 1, ki bodo začela veljati na dirki v Singapurju konec tedna in omejujejo pogovore po radijskih zvezah med moštvi in dirkači, povzročajo precej razburjenj v karavani hitrega športa. Tudi svetovni prvak Nemec Sebastian Vettel je prepričan, da bo varnost na stezah slabša.

26-letni motorist zaradi neprimerne hitrosti izgubil oblast nad vozilom. Utrpel je hude poškodbe

18.09.2014

Na območju Idrije je 26-letni motorist v dolgem desnem nepreglednem ovinku zaradi neprimerne hitrosti izgubil oblast nad motorjem, zapeljal levo in trčil v tovorno vozilo s priklopnikom. Utrpel je hude poškodbe. Prepeljali so ga v UKC Ljubljana.

Na Hrvaškem skoraj 660 milijonov evrov škode zaradi žledu in spomladanskih poplav

18.09.2014

Ledeni dež in poplave so v prvem delu leta odnesli znesek, ki ga Hrvaška letno porabi za obrambo ali za policijo oz. celotno pravosodje. To je polovica letnih stroškov za izobraževanje ali celotna vlaganja v znanost, primerja časopis. Septembrske poplave pa sploh še niso vštete.

Forum