Članki

Kazalci nazaj, eno uro daljša noč

25.10.2014

Ponoči bomo znova prestavljali kazalce na urah. Tokrat eno uro nazaj. Uro prestavljamo že 31 let. "Je to res smiselno?" se zdaj sprašujejo tudi Nemci, ki so prestavljanje uvedli prvi.

Jesen v gorah je lepa, ampak ...

25.10.2014

Veliko družin s šolarji se bo med krompirjevimi počitnicami odpravilo na izlet v hribe, kjer pa se že začenjajo zimske razmere, zato je potrebna dodatna previdnost, opozarjajo na policiji.

Medicinski sestri, ki sta skrbeli za pokojnega Duncana, nista več okuženi z ebolo

24.10.2014

V mestu New York so zabeležili prvo okužbo z ebolo. Zbolel je zdravnik, ki se je pred kratkim vrnil iz Gvineje, kjer je pomagal pri zdravljenju bolnikov. Medicinski sestri, ki sta v Dallasu skrbeli za pokonega Thomasa Erica Duncana, pa sta virus preboleli. Nina Pham je povedala, da je izjemno srečna in komaj čaka, da vidi svojega psička Bentleya.

'Ljudje so zelo potrpežljivi in hvaležni gasilcem, ki so se res izkazali'

24.10.2014

Neurje je po prvih grobih podatkih na območju Poljanske doline povzročilo za več kot 30 milijonov evrov škode. Občine od države ne morejo pričakovati vseh sredstev za sanacijo, bo pa država zagotovila interventna sredstva v višini 400.000 evrov za očiščenje strug in tudi sredstva za sanacijo cest.

FOTO: Voznik po trčenju ostal ukleščen v vozilu

23.10.2014

Na Pokopališki ulici v Ljubljani sta trčila voznik tovornjaka in osebnega vozila, pri čemer se je slednji poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v ljubljanski klinični center.

Na prehodu za pešce trčil v peški

23.10.2014

37-letni Mariborčan je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v dve peški, stari 64 in 13 let. Obe sta bili lažje telesno poškodovani. Reševalci so ju prepeljali v mariborski klinični center, voznik pa je prejel plačilni nalog.

Trčil v znak, ta zadel delavca. Voznik nato zadel še enega delavca in zbežal

23.10.2014

Voznik je pripeljal do delovišča v Izoli, kjer je z vozilom trčil v prometni znak. Tega je odbilo v enega od delavcev in ga poškodoval. Ko si je njegov sodelavec zapisoval registrsko številko vozila, je voznik zapeljal proti njemu in ga zadel, nato pa odpeljal s kraja.

Med Prestrankom in Pivko trčili lokomotivi, strojevodja lažje poškodovan

23.10.2014

Med Prestrankom in Pivko je dizelska lokomotiva tovornega vlaka trčila v stoječo električno lokomotivo. Pri tem je bil lažje poškodovan strojevodja. Odpeljali so ga v bolnišnico, a je bil od tam že odpuščen. Vzrok za nesrečo še ni znan, preiskava poteka.

FOTO: Stanje po poplavah se počasi umirja, skupna škoda še ni znana

23.10.2014

Neurje je po prvih grobih podatkih na območju Poljanske doline povzročiol za več kot 30 milijonov evrov škode, predstavnica države pa pravi, da vse škode država ne bo mogla pokriti. Nove težave je na severovzhodu povzročal veter, grozijo pa že nove poplave, a verjetno ne tako hude.

FOTO: V Ljubljani Tržaška cesta spet prevozna

22.10.2014

V Ljubljani je Tržaška cesta spet prevozna. Proti centru mesta sta odprta oba pasova, proti Brezovici pa promet poteka po enem pasu. Še vedno je zaprt predor Kupovo pred Hudajužno, saj je voda vanj nanesla ogromno materiala.

Forum