Članki

VIDEO: Neverjetno, kaj je preživel ta policist

21.12.2014

34-letni španski policist ima zagotovo svojega angela varuha. Ko je na avtocesti ustavil, da bi pomagal vozniku, ki se mu je pokvaril avto, je namreč vanj z vso silo trčil avtomobil. Pri tem ga je vrglo čez zaščitno ograjo na drugo stran avtoceste, naravnost pod kolesa nasproti vozečih.

FOTO in VIDEO: Tina brez stopničk v Val d'Iseru, smukaška zmaga pa v roke Lindsey Vonn

20.12.2014

Američanka Lindsey Vonn je zmagala na smuku za svetovni pokal v francoskem Val d'Iseru. Drugo mesto sta si razdelili Nemka Viktoria Rebensburg in Avstrijka Elisabeth Görgl z 19 stotinkami zaostanka. Tina Maze je bila sedma, do točk pa je prišla tudi Ilka Štuhec na 29. mestu.

Namesto, da bi ustavil policistom, pohodil plin, odpeljal domov, trčil v ograjo in policijsko vozilo

20.12.2014

Policisti v Pomurju so imeli polne roke dela s pijanima voznikoma. Prvega, tujca, so pridržali, drugi pa jim je najprej pobegnil domov in se ustavil šele, ko se je zaletel v dvoriščno ograjo in policijsko vozilo. Z zajetno količino pirotehnike pa se je na praznike pripravljal Hrvat.

VIDEO: Neverjetna sreča: kolesar v 'bližnjem srečanju' s tovornjakom prevaral smrt

20.12.2014

Neverjetno srečo je imel kitajski kolesar, ki se je skoraj znašel pod smrtonosnimi kolesi tovornjaka, ko je voznik spregledal njegovo prisotnost.

Na štajerski avtocesti zgodaj zjutraj kar tri nesreče

20.12.2014

Kar tri prometne nesreče so si na štajerski avtocesti sledile v zelo kratkem časovnem obdobju. Kar nekaj časa je zato med predorom Golo Rebro in priključkom Slovenske Konjice vztrajala kolona, dolga okoli 3 kilometre.

Stari znanec policistov znova zapustil ponesrečence v nesreči, ki jo je povzročil

19.12.2014

Ljubljanski policisti so odvzeli prostost 36-letnemu Ljubljančanu, ker je po prometni nesreči pobegnil in tako tudi zapustil poškodovane brez pomoči. Isto kaznivo dejanje je v preteklosti že storil.

Mariborsko podjetje s signalizacijo, ki v nevarnih križiščih število nesreč zmanjša tudi za 80 odstotkov

18.12.2014

Mlado mariborsko podjetje je iznašlo zelo učinkovit sistem za zmanjševanje prometnih nesreč. S pomočjo svetlobne signalizacije so število prometnih nesreč v križiščih zmanjšali tudi za 80 odstotkov. Namestili so jo že v dvajset slovenskih nevarnih križiščih.

FOTO: 27-letni vojak Toni je prejel medaljo za hrabrost

16.12.2014

Pogumni mladi vojak Tone Čelič, ki se je novembra pognal v mrzlo vodo in rešil 59-letno voznico, je prejel medaljo za hrabrost. Na najplemenitejši način je pokazal, da so pripadniki Slovenske vojske vedno v službi sočloveku, je ob podelitvi dejal minister Janko Veber.

VIDEO: Razlogi za vožnjo v napačno smer: alkohol, starost, zmedenost in namerno obračanje

16.12.2014

Letos so na naših avtocestah zabeležili že več kot 60 voženj v napačno smer. Kot najbolj problematične odseke so na Darsu izpostavili odseke na gorenjski avtocesti in razcepe na ljubljanski obvoznici.

Zaradi prehitre vožnje zadel ob robnik avtoceste, se prevrnil, nato je vanj trčil kombi

15.12.2014

Na gorenjski avtocesti je pred izvozom Radovljica voznik osebnega avtomobila med prehitevanjem kombija izgubil nadzor in se prevrnil na bok. Nato je vanj trčil še kombi. Povzročitelj je huje poškodovan.

Forum