Članki

VIDEO: Peter Pen: Rad bi postavil ekipo, ki bo smučarsko prepoznavna

21.08.2014

Po ženskem delu smučarske reprezentance se v Južno Ameriko odpravlja še moška ekipa. V poletno bazo v čilski La Parvi bodo odpotovali smukači Andrej Šporn, Klemen Kosi, Martin Čater, Rok Perko in Boštjan Kline. Trener smukačev Peter Pen želi narediti homogeno ekipo, ki bo konkurenčna.

Ker se je otroku noga zataknila v kolo, je oče izgubil ravnotežje in s kolesom padel

21.08.2014

Na Bledu je oče prevažal otroka na prtljažniku kolesa. Med kolesarjenjem se mu je noga zataknila v kolo, oče pa je zato izgubil ravnotežje in s kolesom padel. Otrok se je poškodoval, oče pa bo moral plačati globo. Ali veste, kako pravilno prevažati otroka na kolesu?

VIDEO: Videti je grozljivo, a na srečo so vsi preživeli

21.08.2014

Na eni od ameriških avtocest se je zgodila grozljiva nesreča. Avto se je od strani zaletel v tovornjak, v trenutku so ga zajeli plameni, komaj leto dni stara deklica in njena babica sta bili ujeti. A na srečo nista ostali sami. Poglejte, kako je potekala reševalna akcija.

Pri Buzetu na Hrvaškem umrl slovenski traktorist

20.08.2014

V hrvaškem Buzetu se je zgodila nesreča, ki je zahtevala življenje 64-letnega Slovenca. Pri vzvratni vožnji s traktorjem je zadel ob kamnit zid, traktor se je prevrnil in ga stisnil. Poškodbe so bile tako hude, da je umrl na kraju dogodka.

Polbrat oskarjevke žrtev zabodel v obraz?

20.08.2014

Polbrat igralke in pevke Jennifer Hudson, Steven Simpson, je bil v Michiganu aretiran, ker sumijo, da je nekoga zabodel v obraz. Če ga spoznajo za krivega poskusa umora, bo to še ena v vrsti tragedij, ki so zadele družino slavne oskarjevke.

FOTO in VIDEO: Hirošimo prizadeli uničujoči zemeljski plazovi

20.08.2014

Območje Hirošime na Japonskem so prizadeli uničujoči zemeljski plazovi, ki so terjali najmanj 36 življenj. Sprožili so se po močnem deževju – na območju je v 24 urah padlo toliko dežja, kot ga sicer zabeležijo v enem mesecu.

Na Hrvaškem huje poškodovan slovenski kolesar

19.08.2014

Potem ko je s kolesom zdrsnil s ceste v kraju Maslinica, se je slovenski kolesar na hrvaškem otoku Šolta tako hudo poškodoval, da so ga morali na zdravljenje v Split prepeljati s helikopterjem.

Voznik izgubil oblast nad vozilom in trčil v hišo

19.08.2014

Na območju Medvod je 58-letni voznik osebnega avtomobila domnevno zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in trčil v stanovanjsko hišo. Zaradi poškodb so ga prepeljali v UKC Ljubljana.

Nesebično delo reševalcev, ki za druge tvegajo svoja življenja

19.08.2014

V našem sistemu je 70.000 prostovoljnih reševalcev, ki od Uprave za zaščito in reševanje letno prejmejo okoli 7,5 milijona evrov sredstev. S tem denarjem si pokrijejo stroške intervencij, ki jih je vsako leto več. Medtem pa v Avstriji zasebna podjetja turistom za reševanje izstavljajo račune. Ti se gibljejo od 4000 evrov navzgor.

FOTO: Poglejte prizore, ki jih kmalu ne bo več mogoče videti

19.08.2014

Ogromne potniške ladje, ki se dvigajo visoko nad starodavnimi zgradbami v Benetkah, so za zdaj še pogost prizor, a kmalu ne bo več tako. Nevarnosti, ki jih predstavljajo za mesto, je preprosto preveč.

Forum