Članki

Po nesrečnem spustu po toboganu se bori za življenje

24.07.2014

Na plaži v Biogradu se je na toboganu zgodila nesreča. Ženska je med spustom udarila v rob tobogana in pri tem utrpela tako hude poškodbe glave, da se bori za življenje.

Za strmoglavljenje alžirskega letala najverjetneje kriva nevihta

24.07.2014

Iz letalske družbe Air Algerie so sporočili, da sta dve francoski vojaški letali na ozemlju Malija opazili razbitine pogrešanega alžirskega letala, ki je letelo iz Burkine Faso v Alžir. Letalo je z radarjev izginilo 50 minut po vzletu, najverjetnejši razlog za strmoglavljenje pa je slabo vreme.

Najstnik umrl med poletom okrog sveta

24.07.2014

17-leti Haris Suleman, ki je nameraval postati najmlajši pilot, ki je poletel okrog sveta z enomotornim letalom, je strmoglavil v morje pred ameriško Samoo in umrl. Reševalci še vedno iščejo njegovega očeta Bebarja Sulemana, ki je bil prav tako na letalu.

Sestreljeno letalo: svojci potnika ugotovili, da uporniki praznijo njegov račun

24.07.2014

Ukrajinski uporniki so znova zanikali, da bi imeli buk, s katerim naj bi bilo sestreljeno malezijsko letalo. Na Nizozemskem se medtem nadaljuje žalovanje za žrtvami, strokovnjaki pa ocenjujejo, da sta črni skrinjici v dovolj dobrem stanju, da bodo lahko uporabili podatke, ki sta jih zabeležili.

FOTO in VIDEO: 10 ljudi preživelo letalsko nesrečo, število mrtvih se je povzpelo na 48

24.07.2014

Število žrtev letalske nesreče na Tajvanu, ki se je zgodila med ponesrečenim poskusom pristanka v nevihti, se je povzpelo na 48. Nesrečo je preživelo 10 potnikov. Letalo je treščilo v hišo blizu letališča ter na tleh poškodovalo pet ljudi.

VIDEO: Nova nesreča potniškega letala: več deset mrtvih, enajst ranjenih

23.07.2014

Ob zahodni obali Tajvana se je zgodila nova letalska nesreča. Potniško letalo družbe TransAsia Airlines je poskušalo zasilno pristati, pri čemer je umrlo 47 ljudi, enajst pa je ranjenih. V času nesreče je bilo vreme slabo, saj se otoku približuje tajfun Matmo.

FOTO: Padajoče skale ogrožajo hiše, dve družini morali zapustiti dom

23.07.2014

V Podstudencu v Kamniku se je s pobočja odkrušilo več skal. Ena od njih, težka približno 10 ton, je v celoti podrla drvarnico ob enem od stanovanjskih objektov. Zaradi nevarnosti novega podora kamenja so pripadniki civilne zaščite evakuirali dve družini.

Nekaj dejstev o črnih skrinjicah, ki bi lahko dala odgovor na vprašanje, ali je bilo letalo sestreljeno

23.07.2014

Črni skrinjici leta MH17 sta v rokah britanskih strokovnjakov, ki bodo podatke prenesli na računalnik, da jih bodo lahko analizirali. Upajo, da bodo našli odgovor na vprašanje, ali je bilo letalo sestreljeno. Preverili smo, kaj sploh sta črni skrinjici in v koliko primerih jih niso našli.

FOTO in VIDEO: Nepopisno veselje reševalne ekipe, ko je razbitina zapustila otok

23.07.2014

Costa Concordia je na svoji zadnji poti. Nekoč luksuzno ladjo so začeli vleči proti pristanišču v Genovi, kjer jo bodo razrezali. Povprečna hitrost konvoja je le slabe štiri kilometre na uro. Kakšne so podrobnosti velike reševalne akcije?

Letali s trupli pričakalo okoli tisoč žalujočih svojcev

23.07.2014

Iz ukrajinskega Harkova sta dve letali na Nizozemsko prepeljali trupla žrtev strmoglavljenja malezijskega letala. 40 krst so pričakali svojci žrtev tragičnega leta MH17 ter vrh nizozemske politike.

Forum