Članki

Rupel Cerarju: EU nas uvršča v jugoslovansko skupnost, ukrenite kaj!

01.09.2014

Pretresljivo je, da nas po dveh desetletjih oddaljevanja od jugoslovanskega modela EU še vedno obravnava kot državo, ki spada v jugoslovansko skupnost, Miru Cerarju po konferenci o Zahodnem Balkanu sporoča Dimitrij Rupel s somišljeniki.

Akcija je stekla, zobozdravniki opravljajo brezplačne preglede

01.09.2014

Več kot 250 zobozdravnikov po državi nudi skupno več kot 2000 brezplačnih preventivnih pregledov ustne votline. Na preglede so se morali zainteresirani predhodno prijaviti, a je kljub velikem zanimanju ostalo na voljo še nekaj brezplačnih pregledov, pojasnjujejo na Zdravniški zbornici Slovenije.

FOTO: Nizke temperature, obilne padavine, reka Mura poplavlja znotraj protipoplavnih nasipov

01.09.2014

Reke po Sloveniji bodo še naraščale. Reka Mura je že začela poplavljati znotraj protipoplavnih nasipov. Ker je voda zalivala kleti in ceste, so imeli ponoči gasilci polne roke dela. Ponekod je klestila toča, švigale so strele, veter pa je podrl nekaj dreves.

FOTO: Šolski zvonci spet zvonijo

01.09.2014

Skoraj 168.000 osnovnošolcev in okoli 75.500 srednješolcev je zakorakalo v novo šolsko leto. Prvič je prag osnovne šole prestopilo 21.886 otrok, kar je največja generacija prvošolčkov v zadnjih desetih letih.

OP ZDA: Poslovila sta se Ferrer in Šarapova

31.08.2014

Na OP ZDA v tenisu so morali prireditelji dvoboje prvič prekiniti zaradi dežja in nevarnosti strel. Švicar Roger Federer je sicer izgubil prvi niz, a se po prekinitvi gladko uvrstil v četrtfinale. Njegova rojakinja, komaj 17-letna Belinda Benčič pa je prišla do novega skalpa.

Bratuškova: Odločitev je izključno Junckerjeva

31.08.2014

Bratuškova ni zanikala niti potrdila informacij, da naj bi bila z bodočim predsednikom Evropske komisije Junckerjem že najmanj dva meseca dogovorjena za komisarski položaj. Odločitev je izključno njegova, pravi. Se mu je pa pohvalila, da svojemu nasledniku prepušča državo v dobrem stanju.

Šolarji se veselijo srečanja s sošolci, policisti pa bodo pazili na varnost

31.08.2014

Pred nami je novo šolsko leto. Večina šolarjev se z nekoliko spremenjenim predmetnikom ne obremenjuje, veselijo pa se srečanja s sošolci, malce manj pa domačih nalog in drugih obveznosti. Kako bodo za njihovo varnost skrbeli policisti?

Hrvati presenetili Argentince, Francozi premagali Srbe, Američani premočni za Turke

31.08.2014

Hrvaška košarkarska reprezentanca je v 2. krogu SP skupine B opravila z Argentino z 90:85. Na uvodni tekmi "slovenske" skupine D je Avstralija visoko ugnala Južno Korejo z 89:55. Na tekmi med Srbijo in Francijo so bili s 74:73 boljši Francozi, ZDA pa je porazila Turčijo (98:77).

Se spomnite, kaj vse ste v preteklosti objavljali na Facebooku? Kmalu bodo vedeli tudi drugi

31.08.2014

Če ste eden tistih, ki je na Facebooku včasih objavljal fotografije in statuse, na katere danes ne bi bil ponosen, vam novost, ki jo uvaja Zuckerbergovo podjetje, ne bo všeč. Po novem bodo namreč vaši prijatelji lahko s pomočjo iskalnika in ključnih besed brskali po vaši preteklosti.

Bratuškova naj bi bila z Junckerjem že dogovorjena

30.08.2014

Miro Cerar naj bi neuradno popustil in privolil v imenovanje Alenke Bratušek za evropsko komisarko. Popustil naj bi, ker naj bi se bila Bratuškova že vse dogovorila s prihodnjim predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem.

Forum