Članki

Slovenska rapsodija v Banja Luki

24.07.2014

Na sedmem festivalu Jelen Demofest, ki se je v prestolnici Republike srbske odvijal med 17. In 19. julijem sta se med najboljše tri uvrstili kar dve slovenski skupini, in sicer kamniška zasedba Hulahoop ter primorski Low Peak Charlie.

Obetavni bosanski reprezentant Bešić okrepil Everton

24.07.2014

Član angleške nogometne Premier League Everton je v svoje vrste zvabil izjemno obetavnega Muhameda Bešića. Reprezentant Bosne in Hercegovine se bo v Liverpool preselil iz madžarskega Ferencvaroša.

Suarez morda že na prvi tekmi sezone, zagotovo pa na 'el clasicu'!

24.07.2014

Luis Suarez bi utegnil zaigrati že na uvodni tekmi Barcelone v novi sezoni španske Primere Division. Urugvajec se je namreč glede štirimesečne prepovedi igranja pritožil na Mednarodno razsodišče za športno arbitražo (Cas), ki naj bi njegovi pritožbi ugodilo.

Zpizu iz proračuna 140 milijonov evrov

24.07.2014

Vlada je sprejela poročilo o izvrševanju polletnega proračuna. Po njem je iz državnega proračuna Zpizu za nemoteno izplačevanje pokojnin namenila 140 milijonov evrov. Ob tem je sporočila, da so se pogajanja s sindikati javnega sektorja za obvladovanje plačne mase v letu 2015 zaključila neuspešno.

AVDIO: Tomaž Ahačič je pozabil na svoje ime

24.07.2014

Tomaž Ahačič se je Sloveniji dodobra predstavil v priljubljeni oddaji Znan obraz ima svoj glas, ki je pomenila novo prelomnico v njegovem življenju. V njej je očaral z nastopi tudi tiste, ki so ga že poznali kot pevca in člana skupine Yuhubanda. Ker pa Tržičana le redko kdo pokliče po imenu, je tega pozabil.

Ob Mušiču v Tivoliju ostajata tudi Hočevar in Cvetek

24.07.2014

Hokejski klub Telemach Olimpija počasi sestavlja zasedbo za novo sezono. Edina slovenska hokejska ekipa v ligi Ebel je podpisala nove enoletne pogodbe s tremi domačimi hokejisti - kapetanom Alešem Mušičem, Matejem Hočevarjem in Igorjem Cvetkom.

Ustanovna seja DZ bo 1. avgusta

24.07.2014

Izidi predčasnih parlamentarnih volitev so zdaj tudi uradni. Predsednik Pahor je tako ustanovno sejo DZ slical za 1. avgust in se zahvalil vsem, ki so poskrbeli za brezhibno izvedbo letošnjih predčasnih parlamentarnih volitev.

FOTO in VIDEO: Slovenec z 200 km/h po hrvaški avtocesti

24.07.2014

Slovenski policisti so imeli opravka z 20-letnim voznikom začetnikom, ki je za volanom svojega BMW X5 pozabil na prometne predpise. Divjal je z 217 km/h. Na Hrvaškem pa so obravnavali Slovenca, ki je za 100 km/h prekoračil dovoljeno hitrost in s prehitevanjem ogrožal druge udeležence v prometu.

Dunga: Ne smemo slepo verjeti, da smo najboljši

24.07.2014

Pri brazilski nogometni zvezi (CBF) so za naslednika Luiza Felipeja Scolarija na selektorskem stolčku brazilske reprezentance izbrali nekdanjega nogometaša in tudi že selektorja Dungo, katerega čaka zahtevna naloga.

FOTO: Maribor v Ljudskem vrtu zanesljivo do napredovanja

23.07.2014

Nogometaši Maribora so v Ljudskem vrtu na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov premagali Zrinjski iz Mostarja (2:0). V prvem polčasu je gol dosegel Dare Vršič, v drugem pa je končni izid postavil Agim Ibraimi.

Forum