Članki

V kamboški vasi v nekaj dneh več kot 100 okuženih z virusom HIV

20.12.2014

V neki vasi na severozahodu Kambodže se je v nekaj dneh z virusom HIV okužilo več kot sto ljudi, med njimi tudi starejši in otroci, mlajši od 15 let. Kako se je to lahko zgodilo, še ni znano. Oblasti sumijo lokalnega zdravnika brez licence, ki naj bi paciente zdravil, pri tem pa vseskozi uporabljal isto iglo.

8 otrok je umorila mati: Bog naj nas blagoslovi. Odpusti mi, kar bom storila

20.12.2014

Medtem ko sorodniki, prijatelji in širša skupnost žalujejo, so avstralski policisti prepričani, da je 8 otrok – od tega sedem svojih in nečaka – umorila mati. Ta je sicer v bolnišnici, ker je ranjena. Te rane naj bi si zadala sama.

Imajo kaj praznovati: zaslužki direktorjev poskočili za 50 odstotkov, zaposlenih za 1,4 odstotka

20.12.2014

Še malo pa bo mimo še eno za večino Britancev bolj k ... rizno leto, čeprav nas vladajoči politiki že vse leto prepričujejo, da je najhujša recesija po dvajsetih letih prejšnjega stoletja, ki se je izvalila iz velike umazane finančne krize leta 2008, samo še grd spomin.

Debelost je lahko invalidnost

19.12.2014

Debelost je v smislu direktive EU o enakem obravnavanju pri zaposlovanju lahko invalidnost, je razsodilo Sodišče EU, ki je presojalo v primeru danskega varuha otrok. Ta ima kar 160 kilogramov in trdi, da so ga zaradi tega neupravičeno odpustili.

Na zabavi nosila jakno svoje šestletne hčerke!

19.12.2014

Igralka in modna oblikovalka Nicole Richie zaradi svoje koščene postave mnogim vzbuja skrb. Zdaj je te podžgala še sama s priznanjem, da si je oblačilo za zabavo izposodila pri svoji komaj 6-letni hčerki.

Victoria Beckham razkrila družinske božično-novoletne načrte

19.12.2014

Nekdanja Spajsica zdaj pa modna oblikovalka Victoria Beckham je povedala, kaj bodo pri Beckhamovih počeli v prazničnih dneh. Sodeč po odgovorih bo še posebno uživala najmlajša članica družine, hčerkica Harper.

Za ošpicami do zdaj obolelo 37 odraslih in 5 otrok

19.12.2014

Za ošpicami je do zdaj zbolelo 42 oseb, 38 jih je zbolelo v povezavi z mednarodno razstavo psov, štirje pa so za ošpicami zboleli že v Bosni. Pet otrok, ki so zboleli, po podatkih NIJZ ni bilo cepljenih.

Pred 7 leti smo za eno plačo lahko kupili 72 litrov piva in 140 litrov bencina več kot danes

19.12.2014

Povprečen dan v majhni podalpski deželici. Rodilo se je 58 otrok, 53 prebivalcev je umrlo, 34 se jih je poročilo, 12 pa ločilo. Prebivalce za vrat stiska kriza. Pred nekaj leti so sicer imeli nižje plače, a so zanje lahko kupili več. Vas zanima kaj in koliko? Izveste lahko tudi, zakaj se jim lahko kolca po marcu 2012.

Dečke naj bi zlorabili in mučili, nekatere pa tudi ubili

19.12.2014

V okviru obsežne preiskave pedofilske verige, v katero naj bi bili vpleteni znani Britanci, policija preiskuje tudi umore treh fantov. Za zdaj sicer niso našli še nobenih trupel, javnost pa pozivajo, naj jim pri preiskovanju pomaga.

Ashlee Simpson je noseča

19.12.2014

30-letna ameriška zvezdnica Ashlee Simpson in njen mož Evan Rose, ki sta si večno zvestobo obljubila zadnji dan v avgustu, imata še več razlogov za praznovanje prihajajočih prazničnih dni. Zakonca namreč pričakujeta prvega otroka.

Forum