Članki

VIDEO: Zbežal iz pekla Sirije, nato pa so se nad njim izživljali v Libanonu

22.07.2014

Odrasli so svojemu otroku v roke potisnili palico in mu razlagali, kako naj pretepa drugega otroka. Incident, ki se je zgodil v Libanonu, so posneli. Izživljali so se nad dečkom, ki je zbežal pred krvavim nasiljem v Siriji.

Najstnice v skupino otrok vrgle steklenico

22.07.2014

V Piranu so tri najstnice v skupino otrok, ki so se igrali na Prvomajskem trgu, vrgle steklenico. Ta se je razbila, delci stekla pa so lažje poškodovali več otrok. Policija bo dekleta kazensko ovadila.

Heidini hčerki pri 4 in 10 letih že v čevljih s peto

21.07.2014

Manekenka in televizijska voditeljica Heidi Klum je z otroki odšla v prestižno restavracijo Nobu. Sodeč po fotografijah sta Leni in Lou več kot očitno podedovali mamino strast do lepih oblačil in obutve, saj sta bili videti kot iz škatlice.

Italijanske porodnice bodo lahko rojevale v Sloveniji

21.07.2014

Sporazum med deželo Furlanijo-Julijsko krajino in šempetrsko bolnišnico bo italijanskim porodnicam omogočil, da bodo lahko rojevale v Sloveniji brez plačila stroškov poroda. Stroške poroda, ti znašajo 600 evrov oziroma 1800, če gre za carski rez, bo Italijankam odslej kril deželni zdravstveni sistem.

Nachbar otroke v Čadu naučil nekaj košarkarskih trikov

21.07.2014

Slovenski košarkarski zvezdnik Boštjan Nachbar je v okviru kampanje Glasovi otrok iz kriznih žarišč, ki jo skupaj izvajata EU in Unicef, pred dnevi odpotoval v Čad. Srečal se je z otroki in na lastne oči spoznal tamkajšnje izredno slabe življenjske razmere.

Sokijevo 4-urno popotovanje po slovenski glasbeni sceni

21.07.2014

Bobnar skupine Elvis Jackson Marko Soršak - Soki skrbi za glasbeno prihodnost otrok. Osnoval in izdal je glasbeno-dobrodelni projekt 20 za 20, ves izkupiček pa bo namenil nakupu glasbil za osnovne šole, ki se na projekt pridno prijavljajo s svojimi glasbenimi primanjkljaji.

Kanibalski tehnik, ki je nameraval pojesti 14-letnico, spoznan za krivega

21.07.2014

57-letnega britanskega medicinskega tehnika Dala Bolingerja, ki ima kanibalistični fetiš in naj bi načrtoval umor 14-letnice, da bi jo lahko nato pojedel, je porota spoznala za krivega.

Jessica Simpson: Ne želim več otrok

21.07.2014

34-letna zvezdnica Jessica Simpson, ki ima z možem Ericom Johnsonom dva otroka, je na Instagramu objavila kar nekaj novih fotografij. Pod eno pa je zapisala, da ne načrtuje nobenega dojenčka več.

FOTO: Obstreljevali bolnišnico v Gazi, civilisti se nimajo kam umakniti

21.07.2014

Po krvavi nedelji, ki je na palestinski strani terjala okoli 140 žrtev, narašča pritisk za premirje v Gazi. Vsi poudarjajo, da jih skrbi za nedolžne civiliste. Izraelska vojska pa je bombardirala bolnišnico.

FOTO in VIDEO: 'Pokol in vojni zločin' ali 'pravica do samoobrambe'?

20.07.2014

Prekinitev ognja v Gazi je trajala kratko - le pol ure. In medtem ko nekateri početje Izraela vidijo kot samoobrambo, drugi opozarjajo, da se na območju Gaze odvija pokol civilistov in vojni zločin. Besede ne pomagajo civilistom, ki umirajo. Med smrtnimi žrtvami je 112 otrok, 41 žensk in 25 starejših. Slovensko zunanje ministrstvo poziva k zaščiti civilistov.

Forum