Članki

Bryan Adams

14.12.2014

najava koncerta

Praznični december v hotelu Kempinski Palace Portorož

25.11.2014

V hotelu Kempinski Palace Portorož bo cel mesec december zaznamovan s praznovanjem, ki se ga boste še dolgo spominjali.

Ker oče ni poravnal položnice, se je otrok pri kosilu v šoli moral postaviti v posebno vrsto

25.11.2014

Ker oče ni pravočasno poravnal položnice za otrokovo kosilo na šoli, se je moral otrok postaviti v posebno vrsto. A v vedno večji stiski so tudi šole. Kaj storiti, ko pa je treba plačati dobavitelje hrane? Šole so tukaj prepuščene same sebi, a včasih so na koncu zaradi tega osramočeni otroci.

Pobude za varuhinjo tudi o tem, kako preživeti s socialno podporo

25.11.2014

Urad varuhinje človekovih pravic je letos obravnaval že 2741 pobud. Pobudniki med drugim sprašujejo, kako preživeti s socialno podporo v višini 269 evrov, veliko pobud pa je povezanih tudi s področjem zdravstva.

VIDEO: Med obešanjem perila jo je pogoltnila zemlja

25.11.2014

45-letnici so se med obešanjem perila na dvorišču hiše nenadoma vdrla tla pod nogami. Mati šestih otrok je pristala v tri metre globoki jami polni vode, iz luknje pa so jo rešili šele po 20 minutah klicanja na pomoč.

Več sto beguncev obtičalo ob obali Krete, reševalci ne morejo do njih

25.11.2014

Pred obalo grškega otoka Kreta je obalna straža opazila 77-metrsko ladjo, ki je v težavah. Na njej je med 500 in 700 prebežniki, ladja pa je očitno obtičala zaradi okvare motorja. Grški reševalci so sprožili reševalno akcijo, a reševanje otežuje razburkano morje.

Poslanci za novo misijo v Afganistanu: Slovenija bo sodelovala z do 10 vojaki

25.11.2014

Odbora državnega zbora za obrambo in zunanjo politiko sta podprla namero slovenske vlade, da Slovenija sodeluje v novi misiji zveze Nato v Afganistanu. Misija Odločna podpora za razliko od sedanje misije sil Isaf ne bo bojna.

Lovil žogo in nenadoma pritekel na cesto …

25.11.2014

A k sreči ima naslov srečno nadaljevanje. Za to je zaslužen zbrani voznik, ki je otroka pravočasno opazil in ustavil svoj avtomobil, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Otroke je treba že zelo zgodaj učiti o prometnih pravilih, vseskozi pa morajo biti previdni tudi vozniki.

'Za vsako umorjeno žensko so neštete prestrašene žrtve, ki vedo, da so lahko naslednje'

25.11.2014

Že pred najhujšim so številne ženske morale pretrpeti mnogo. Pri nasilju nad ženskami zataji tako sistem kot tudi družba, saj je v Sloveniji še vedno veliko tolerance do nasilja, opozarjajo v nevladnih organizacijah. Prevečkrat pa pogledamo tudi stran, češ to ni moj problem.

Pedofilski škandal v Španiji: skupina duhovnikov naj bi spolno zlorabljala otroke

24.11.2014

V mestu Granada na jugu Španije so zaradi suma spolne zlorabe otrok aretirali štiri katoliške duhovnike. 24-letni Španec je v pismu, ki ga je poslal Vatikanu, zapisal, da ga je kot dečka zlorabljala skupina duhovnikov. Trdi, da so poleg njega zlorabili še številne druge otroke.

Forum