Članki

Počitnice, obogatene z znanjem angleškega jezika!

24.04.2014

Vse hitreje bližajoči se čas počitnic predstavlja za mnoge otroke čas zabave in druženja. Kljub vsemu pa imajo mnogi starši radi, če njihovi otroci ta čas preživijo aktivno ter se posvetijo spoznavanju novih stvari in dodatnih znanj.

VIDEO in FOTO: 'Življenje v nekdanji Jugoslaviji je bilo za večino ljudi veliko bolj humano'

23.04.2014

Režiser kultnih filmov Rane, Lepe vasi lepo gorijo in Parada Srđan Dragojević v novem filmu z naslovom Atomski z desne, v katerem med drugim igrata tudi Tanja Ribič in Branko Đurić - Đuro predstavi uničevalne posledice 'divjega' kapitalizma, ki ga je izkusil tudi na lastni koži.

Več otrok zbolelo za oslovskim kašljem

23.04.2014

Na Prevaljah je nekaj otrok zbolelo za oslovskim kašljem. Do resnih zdravstvenih zapletov naj ne bi prišlo, pa vendar je pojav zaskrbljujoč – sploh glede na to, da pri nas dojenčke proti tej nalezljivi bolezni cepimo že od leta 1959 in da je bolezen veljala za izkoreninjeno.

V hiši v Londonu odkrili trupla dvojčkov in njune sestrice

23.04.2014

Londonska policija je aretirala 43-letno žensko, potem ko so v hiši na jugozahodu britanske prestolnice našli trupla treh otrok. Umrli so deklica, stara štiri leta, in dva dečka, oba triletnika. Drugih osumljencev policija ne išče.

Pokazala nosečniški trebušček

23.04.2014

34-letna Stacy Keibler, ki je nekoč grela posteljo Georgea Clooneyja, je prvič, odkar je potrdila, da pričakuje otroka, stopila pred fotografske objektive in v črni obleki na ogled postavila že nekoliko zaobljen nosečniški trebušček.

Policija v iskanju Maddie McCann zdaj preiskuje pet spolnih zlorab otrok

23.04.2014

Britanski policisti, ki preiskujejo izginotje Madeleine McCann, zdaj preiskujejo nove primere spolnih napadov na otroke v portugalski regiji Algarve. Eden izmed napadov se je leta 2005 zgodil tudi v Praii da Luz, ko je neznanec zlorabil 10-letnico.

VOYO: Lahko 'tovornjakar' s prestola vrže Klička?

23.04.2014

V soboto bo Vladimir Kličku v Düsseldorfu znova branil naslov svetovnega boksarskega prvaka v težki kategoriji. Njegov nasprotnik bo Avstralec Alex Leapai, ki si sicer denar služi kot voznik tovornjaka.

Poroke pred matičarjem tudi za istospolne pare

22.04.2014

Zakon o partnerski skupnosti bi v vseh pravnih pogledih izenačil poročene zakonske pare in istospolne pare, ki bodo partnersko skupnost lahko sklenili s svečanim obredom pred matičarjem. Še vedno pa ne bodo mogli posvojiti otrok ali do njih priti z umetno oploditvijo.

Vsi oproščeni, smrt dečka 'zaporedje nesrečnih naključij'

22.04.2014

Sodišče je oprostilo trojico, obtoženo odgovornosti za smrt šestletnega Marcela na mariborskem kopališču Pristan. Ugotovilo je, da je bila tragedija posledica "zaporedja nesrečnih naključij". Odgovora na vprašanje, kako se je deček po koncu plavalnega tečaja spet znašel v vodi, še vedno ni.

FOTO: Zagorelo v eni od učilnic na Osnovni šoli Mengeš

22.04.2014

Zaradi požara so evakuirali Osnovno šolo Mengeš. Zagorelo je v eni od učilnic, in sicer na mestu, kjer so v omari shranjene elektronske naprave. Ogenj so pogasili, nihče ni bil poškodovan.

Forum