Rezultati iskanja


Zadetki na straneh

Članki Video Forum
Razvrsti po: Ustreznosti | Datumu

Članki

'Slovenci se moramo potruditi sami zase'

22.02.2014

Predsednik Pahor ne verjame, da se bo kdo drug potrudil za nas, zato se moramo potruditi sami zase. Meni, da je Evropa za Slovence rešitev. Ob obletnici smrti Karla Destovnika Kajuha je še dejal, da se slovenski uporniški duh ne bo nikoli pokoril.

FOTO in VIDEO: Ljubljana (za)dihala ples

18.09.2013

Vsi, ki so se sprehodili do stare Ljubljane, so imeli kaj videti. Najprej je Prešernov trg zasedlo 2000 otrok, ki so zaplesali ob zvokih pesmi Zemlja pleše. Popoldne se je prizor ponovil, le da z nekoliko starejšimi otroki in ob drugačnih ritmih.

FDV: Naloga Alenke Bratušek ni plagiat

01.07.2013

Senat FDV je ustavil postopek za odvzem znanstvenega naziva mag. Alenki Bratušek. V sklepu je zapisal, da obravnavani primer v nobenem pogledu ni plagiat ali akademsko prisvajanje rezultatov tujega dela.

Pahor z zlatim redom za zasluge odlikoval Tržaški partizanski pevski zbor

27.04.2013

27. aprila praznujemo dan upora proti okupatorju. Dan upora proti okupatorju praznujemo od leta 1992, pred tem pa smo praznovali dan Osvobodilne fronte. Predsednik republike je Tržaškemu partizanskemu pevskemu zboru Pinko Tomažič podelil zlati red za zasluge.

Pahor: Ljudi mineva potrpljenje, zato je treba takoj ukrepati

24.03.2013

Tolminski punt ni bil zaman, zaradi njega so se Slovenci začeli narodno osveščati, zaradi tega smo Slovenci stali in obstali, je na osrednji slovesnosti ob praznovanju 300-letnice tolminskega punta dejal predsednik republike Borut Pahor.

FOTO in VIDEO: Četrto vstajo zaznamovala aretacija treh protestnikov

09.03.2013

Na četrti Vseslovenski vstaji se je zbralo okoli 5000 ljudi. Protestirali so po ljubljanskih ulicah, na Kongresnem trgu pa so s pomočjo "odprtega mikrofona" sporočali svoje zahteve. Za razburjenje so poskrbeli tudi aretirani protestniki, zaradi katerih se je množica zbrala pred policijsko postajo na Trdinovi ulici. Razšli so se, ko so jih izpustili na prostost.

FOTO in VIDEO: Policisti uporabili solzivec, pridržali so šest oseb

08.02.2013

3. vseslovenska ljudska vstaja je minila mirno. Policisti so imeli nekaj opravka le s skupino nasilnežev, ki je želela podreti varnostno ograjo pred DZ. Množica je njihovo početje pospremila z neodobravanjem. Policisti so pridržali šest oseb. Poškodovan ni bil nihče.

FOTO in VIDEO: Janša: Mi naj bi bili koristni bedaki. Stranka SDS temu triku ni nasedla

08.02.2013

Shod Zbora za republiko je minil v znamenju komentarjev trenutnih političnih razmer v državi. Zbrane je prek videoprenosa nagovoril tudi premier Janša, ki je dejal, da so jih potisnili v čas, ki terja zborovanja. Ob koncu shoda so udeleženci tudi zaplesali.

FOTO in VIDEO: 2. vseslovenska vstaja: 'Kdo jim bo vzel službo? Mi!'

11.01.2013

V Ljubljani je potekala 2. vseslovenska vstaja. Začela se je na Kongresnem trgu, nadaljevala po ljubljanskih ulicah in končala na Trgu republike. Vse skupaj je potekalo v pozitivnem vzdušju, policisti so imeli nekaj dela le s posamezniki.

FOTO in VIDEO: Protest minil mirno; policisti pridržali štiri osebe

21.12.2012

Na Trgu republike se je na t. i. prvi vsesplošni vstaji naroda zbralo več tisoč ljudi. "Želimo si boljše vlade, ki nas bo vodila v nove zmage," so sporočali glasno, a mirno. Počilo je le nekaj petard, kar je množica pospremila z glasnim neodobravanjem. Policisti pa so sporočili, da so pridržali štiri osebe, od tega tri mladoletne.

Forum