Članki

Šrot še petič v kandidaturo za župana

02.09.2014

Celjski župan je napovedal, da se bo potegoval za peti županski mandat. Za vnovično kandidaturo se je odločil, ker želi z ekipo, s katero že 16 let uspešno vodi celjsko občino, izpeljati številne nove projekte, ki bodo dvignili kakovost življenja ljudi v Celju.

Divjih prašičev vedno več, škode pa tudi

02.09.2014

Število divjih prašičev se je v Sloveniji v zadnjih 40 letih povečalo za 29-krat, škoda, ki jo povzročajo v kmetijstvu, je vse večja, tudi več kot pol milijona evrov na leto. Je to tudi zato, ker je premalo lovcev?

Janković v odzivu na ovadbe: MOL ni dvakrat plačala izkopa

02.09.2014

Janković o vloženi ovadbi Nacionalnega preiskovalnega urada zoper njega ter še šest fizičnih in eno pravno osebo, ker naj bi MOL dvakrat plačala izkop jame v Stožicah, vreden 1,3 milijona evrov, ni obveščen. Je pa zatrdil, da občina ni dvakrat plačala istega dela.

Na sodišču vendarle dočakali Zavašnika

02.09.2014

Robert Zavašnik, ki se je kar pet let skrival pred roko pravice, se je vendarle pojavil na ljubljanskem sodišču. A ne zaradi primera Lipa, ki je zastaral, ampak zaradi goljufije z lizinškimi pogodbami. Obravnava je preložena, Zavašnikov zagovornik pa je sodišče pozval, naj da Zavašniku možnost za poravnavo.

Štarši hudo bolnega dečka odkorakali iz pripora

02.09.2014

Starše hudo bolnega petletnega britanskega dečka so vendarle izpustili iz pripora. Zdi se tudi, da britanska bolnišnica popušča glede metode zdravljenja in da obstaja možnost, da bi dečka zdravili s protonsko terapijo.

Turškega Frankensteina izsledili v Amsterdamu

02.09.2014

Srbsko tožilstvo za vojne zločine je prišlo na sled turškemu zdravniku Yusufu Sonmezu, ki naj bi na zloglasni kliniki Medikus opravljal nezakonite presaditve človeških organov. Sonmez se že več let nahaja na Interpolovi listi iskanih kriminalcev.

'Rusija grozi z jedrskimi napadi, mi se bomo spopadli z vsemi silami'

02.09.2014

Tako zatrjuje ukrajinski obrambni minister Heletej. Prepričan je, da je država pred vojno, kakršno Evropa še ni videla od konca druge svetovne vojne. Če bodo zahodni politiki prisilili Rusijo, da sprejme povračilne ukrepe, "jih čaka pekel", je slišati iz Moskve.

Ribič iz Tolminke potegnil truplo 21-letnice

02.09.2014

31-letni ribič iz Nemčije je iz Tolminke potegnil truplo mlajše ženske. Pričel je z oživljanjem, a je bilo žal prepozno. Policisti so ugotovili, da gre za 21-letno žensko z območja občine Tolmin. Na truplu niso odkrili sumljivih poškodb.

Murko pokazal moškega, s katerim preživlja večere

02.09.2014

Mojster samopromocije Damjan Murko vedno znova preseneča. Odkar je postal oče skoraj dveletnemu Tiaru, je svojo podobo v medijih preusmeril v glasbo. Tokrat dviguje prah z moškim, s katerim preživlja večere.

Vedro ledene vode na glavo: Kaj bo s 100 milijoni naredila organizacija, ki za raziskave nameni le 28 odstotkov donacij?

02.09.2014

Izziv z ledenim vedrom vode je svet obšel kot vihar. Od 29. julija pa do 29. avgusta je organizacija ALSA na račun izziva prejela 98,2 milijona dolarjev donacij. Postavlja pa se vprašanje, kje bodo zares končali zbrani milijoni.

Forum