Članki

SCHENGENFEST 2014

01.08.2014

najava festivala

Čaka ga kazen, ker se je izmikal dopinški kontroli

24.07.2014

Nemškega rokometnega reprezentanta Michaela Krausa je kaznovala Nemška rokometna zveza zaradi izogibanja dopinškim testom. V 18 mesecih ga trikrat ni bilo na testiranjih, zato bo kaznovan s prepovedjo igranja.

Na smrt obosojeni 27-letnici le uspelo zapustiti Sudan

24.07.2014

27-letna Meriam Ishag, ki je bila obsojena na smrt, je prispela v Italijo. Potem ko so jo izpustili iz zapora, je z družino poskusila zapustiti Sudan, a so jo na letališču v Kartumu aretirali. Zdaj ji je le uspelo.

V trenutku je izgubil sinova in nosečo ženo

24.07.2014

Medtem ko se Izrael in Hamas medsebojno obtožujeta, kdo je kriv za veliko število civilnih žrtev v Gazi, od tam prihajajo vedno nove tragične zgodbe. Hasan Al Halak je izgubil dva sinova in ženo. Bila je noseča, v kratkem naj bi se jima rodil tretji sin.

Nova ponesrečena usmrtitev v ZDA: umiral skoraj dve uri

24.07.2014

Na smrt obsojeni 55-letni Joseph Rudolph Wood je dolgo časa umiral, preden je skrivnostni novi koktejl sredstev za usmrtitev, ki so mu ga vbrizgali v žilo, opravil svoje. Priče usmrtitve poročajo, da se je Wood skoraj dve uri dušil in hlastal za zrakom.

Dirkači doma nabirajo moči za nadaljevanje sezone

23.07.2014

Dirkači razreda motoGP pa v teh dneh uživajo na počitnicah. Večina od njih enomesečni poletni premor po devetih dirkah izkorišča za počitek in celjenje ran. Dolga potovanja v eksotične kraje jim ne dišijo, ker so med sezono le redko doma, prosti čas raje namenijo sproščanju v krogu svojih družin.

Pogrešana alpinista sta verjetno že brez hrane, a imata vsaj vodo

23.07.2014

Vrhunski alpinist Andrej Štremfelj je ocenil, da imata pogrešana slovenska alpinista Aleš Holc in Peter Mežnar še približno teden dni možnosti za preživetje. Helikopterska ekipa, ki ju išče, pa še vedno nima sreče in tako ni našla nobene sledi.

Bo Slovenija spet poskrbela za blamažo?

23.07.2014

Neizprosna bitka za mesto evropskega komisarja: se bo moral predsednik Evropske komisije prvič v zgodovini odločiti med tremi kandidati ene države? Po neuradnih informacijah bo Bratuškova v Bruselj poslala kar tri imena: svoje, kandidata iz vrst SD, najverjetneje Rada Genoria, in še nekoga tretjega, ki ga podpira SMC.

Negredo bo odsoten od dva do tri mesece

23.07.2014

Alvaro Negredo, napadalec Manchester Cityja, dva do tri mesece ne bo mogel igrati, ker si je na trening tekmi v Edinburghu z ekipo Hearts (2:0) zlomil nartno kost na desni nogi, je povedal trener Cityja Manuel Pellegrini.

Za 26 sekund dela na dan bi imel plačo državnega sekretarja

23.07.2014

Hrvaški mediji razkrivajo, kdo je javni uslužbenec številka 1, ki velja za najslabšega delavca. V povprečju dela le 26 sekund na dan, njegov odvetnik pa ga brani, da je to zato, ker nima primernih delovnih pogojev.

Forum