Članki

BOŽIČNI KONCERT MAJE ZALOŽNIK IN PAPAS

26.12.2014

Božični čas je čas za družino in prijatelje. Zato smo se odločili, da ga bomo glasbeno preživeli z vami! Maja Založnik in Papas, vas vabimo na božični žur koncert, kjer bomo med drugim posneli nekaj promo videjev.

Ker ni snega, se je Božiček na pot odpravil z vlakom

22.12.2014

Božiček je tako iznajdljiv, da se je ob pomanjkanju snega po pomoč obrnil na Slovenske železnice. Prosil je za lokomotivo in že se je lahko odpeljal na testno vožnjo z vlakom, ki je bil tako pravljičen, kot Božiček sam.

To so naredili z Jackpot milijoni

22.12.2014

11 mesecev po tem, ko je grosupeljska občina na račun dobila več kot tri milijone, so odprli prizidek k zdravstvenemu domu. Denar so dobili, ker ima v občini Grosuplje srečnež, ki je v igri Eurojackpot zadel glavni dobitek, stalno prebivališče.

V Alstomu priznali: posle dobili zaradi podkupnin, sledi 772 milijonov dolarjev globe

22.12.2014

Francoski gigant Alstom je do poslov prihajal tudi s podkupninami. Vsaj v ZDA. Pred tamkajšnjimi oblastmi so namreč takšno početje priznali in se pogodili za rekordno visoko globo. Podkupovali naj bi tudi v Indoneziji, Egiptu, Saudski Arabiji in na Bahamih.

Hrvatom se splača kupovati čez mejo, a ne v Sloveniji

22.12.2014

Hrvaški državljani v drugih državah zapravijo približno 200 milijonov evrov letno. Kako ne, če pa za nakup enake košarice izdelkov v Srbiji in BiH zapravijo do 25 evrov manj kot v hrvaških trgovinah. V Sloveniji se jim splača kupiti le nekaj izdelkov.

Dedek podpisal peticijo o izgonu, ker je želel pomagati vnuku?

22.12.2014

Na Kitajskem še naprej močno odmeva primer osemletnega Kunkuna, ki so ga vaščani želeli izgnati iz domače vasi. Razlog: deček je okužen z virusom HIV. V primer, ki je močno pretresel kitajsko javnost, se je vmešal tudi uradni Peking.

Nemški novinar o IS: 'To je največja strategija verskega čiščenja, ki je bila kadarkoli do zdaj načrtovana'

22.12.2014

74-letni nemški novinar Jürgen Todenhöfer je prvi zahodni novinar, ki je spoznal ustroj Islamske države. Z borci je preživel deset dni, ob vrnitvi pa je dejal, da je IS še močnejši in nevarnejši kot se predvideva.

Ozrite se v nebo. Nad nami je čudovita zvezda repatica

22.12.2014

Zadnje dni letošnjega leta ne bodo svetile zgolj umetne zvezde repatice na raznih cerkvenih zvonovih in uličnih razsvetljavah, temveč nam bo komet Lovejoy ponujal ogled čisto prave zvezde repatice. Ker je komet zelo svetel, ga je mogoče videti že z navadnim daljnogledom.

FOTO: Gasilci - novodobni junaki, ki tvegajo lastna življenja

22.12.2014

Iztekajoče se leto so na področju zabave zaznamovala številna glasbena in igralska imena, koncerti in filmi. A nikakor ne smemo pozabiti na junake leta - gasilce, ki so večkrat pokazali in dokazali, da so prvi, ki pomagajo, ko narava pokaže zobe.

Laško Special. Pivo s podpisom.

22.12.2014

V leto 2015 vstopa Pivovarna Laško še posebej ponosno, saj slavi 190-letnico. Visoki jubilej obeležuje s pomembnim mejnikom tako za laško kot nacionalno pivovarstvo: z novo znamko Laško Special.

Forum