Članki

Švedska priznala Palestino, užaljeni Izraelci: 'Razmere na Bližnjem vzhodu niso kot sestavljanje pohištva'

30.10.2014

Švedska je tudi uradno priznala državo Palestino. "Upamo, da bo to pokazalo pot tudi drugim," pravi zunanja ministrica. Palestinci so razumljivo zadovoljni, Izraelci precej manj. "Ta odločitev je obžalovanja vredna," pravijo.

Finančna policija pod drobnogled vzela söldensko uverturo

30.10.2014

Organizacijski odbor söldenske uverture v novo sezono svetovnega pokala v alpskem smučanju je po moški preizkušnji dočakal neprijeten obisk. Zaradi sumljivo visokih stroškov, so izvedli temeljito zaslišanje odgovornih.

FOTO: Ministrica: Ne druži nas le bolečina, ampak tudi ponos

30.10.2014

Na Žalah so se s polaganjem vencev in minuto molka spomnili padlih v osamosvojitveni vojni. "Žal so se sanje o suverenosti za nekatere prehitro končale," je ob tem povedala notranja ministrica Györkös Žnidarjeva.

FOTO: Je nesrečo zakrivil železniški čuvaj, ki je bral časopis?

30.10.2014

Preiskava železniške nesreča pri kraju Rožanec se nadaljuje. Neuradno naj bi bil zanjo kriv železniški čuvaj, ki je bral časopis, pozabil na čas in tako voznika bagra ni obvestil, naj se umakne. Potniki so sicer imeli srečo v nesreči – prevrnjen vagon so ustavila drevesa, sicer bi bile posledice veliko hujše.

25-letnik, ki je večkrat zabodel svoje dekle, naj bi imel psihične težave

30.10.2014

25-letnik, ki je v Mariboru večkrat zabodel 29-letnico, naj bi po grozljivem dejanju o tem obvestil najemnika v hiši, nato pa odšel v noč. Policisti so ga našli po nekaj urah, motiv pa zaenkrat še ugotavljajo.

Tega se je bal Pistorius: vsako noč 50 vlomov, eden pelje v umor, štirje v posilstvo

30.10.2014

Glenna Boshoffa je zbudil lajež psov. Ko je odšel pogledat, kaj se dogaja, je videl, kako se skozi razbito okno plazijo sence. Stekel je po orožje, se skril v spalnico in čakal ... Ko se je kljuka na vratih obrnila in je nekdo vstopil v sobo, je streljal. Tedaj je spoznal, da je ubil svojo osemletno hčer. Zgodba, srhljivo podobna Pistoriusovem primeru, a je ne pozna skoraj nihče.

Tragedija v Mariboru: v stanovanjski hiši našli mrtvo dekle, storilca že prijeli

29.10.2014

V Mariboru naj bi mlajši moški v še nepojasnjenih okoliščinah do smrti zabodel mlajšo žensko. Na PU Maribor so potrdili, da so v stanovanjski hiši našli truplo dekleta, na katerem so bili znaki nasilja. Storilca so že prijeli.

FOTO: Iz avtomobila Postojnčana zadišalo po konoplji

29.10.2014

Postojnski policisti so znova dokazali, da imajo pravi nos za odkrivanje kaznivih dejanj. Tokrat so dobesedno zavohali, da ima 38-letnik, ki so ga v Postojni ustavili med izvajanjem kontrole, nekaj za bregom.

Na grobove se odpravite pravočasno, gneča bo velika!

29.10.2014

Tudi letos bo v dneh okoli 1. novembra na cestah gneča, vse udeležence v prometu že danes svarijo policisti. Z upoštevanjem nasvetov izkušenih policistov si lahko prihranite živce in vaš dragoceni čas.

Med sprehodom po ulici 10 ur snemala moške, kako so jo nadlegovali. Zdaj ji grozijo s posilstvom

29.10.2014

"Nadlegujejo te, če se nasmehneš, nadlegujejo te, če si resen …," je dejala prostovoljka, ki je ugotavljala, koliko neprimernim opazkam so izpostavljene ženske, če se zgolj sprehajajo po ulici.

Forum