Članki

RUMENA NOČ 2014

25.07.2014

najava koncertov

FOTO: Kamera posnela moškega, ki je oropal pošto. Ga poznate?

24.07.2014

V sredo je mlajši moški oropal pošto na Ptuju. Bil je oborožen, odnesel pa je manjšo količino denarja. Policisti morebitne priče prosijo za pomoč, v javnost pa so dali tudi podobe roparja, ki ga je ujela varnostna kamera.

FOTO in VIDEO: Ustrelil partnerico in njenega otroka, nato sodil še sebi

24.07.2014

Družinska tragedija v Grosuplju. Policija še vedno preiskuje okoliščine dvojnega umora in samomora v Grosuplju. 37-letni moški je ustrelil svojo partnerico, njenega otroka, nato pa v gozdu sodil še sebi.

V vozilo vam lahko vlomijo v nekaj sekundah

24.07.2014

V prvem polletju letos je bilo ukradenih 318 motornih vozil. Približno 85 odstotkov je vozil srednjega in višjega cenovnega razreda, ki po tatvini običajno ostanejo v Sloveniji, storilci pa jih razstavijo v dele in uporabijo za popravilo. Policija svetuje vgradnjo in uporabo mehanskih in elektronskih varnostnih naprav.

64-letnik hudo opečen med delom na vrtu

24.07.2014

64-letni moški je v ljubljanskih Mostah med delom na vrtu uporabljal gorilnik vezan na plinsko jeklenko. Med delom se je cev iz jeklenke iztaknila in vnel se je požar. Ogenj je zajel tudi 64-letnika, ki je utrpel hude opekline.

Glavna tržna inšpektorica o odstopu ne razmišlja. Pravi, da dela dobro in zakonito

23.07.2014

Glavni tržni inšpektorici Andrejki Grlić v anonimni prijavi očitajo, da je zlorabila svoj položaj in se osebno okoristila. Nepravilnosti ugotavlja tudi računsko sodišče. Grlićeva poudarja, da svoje delo opravlja dobro in zakonito, o odstopu pa ne razmišlja.

FOTO: Padajoče skale ogrožajo hiše, dve družini morali zapustiti dom

23.07.2014

V Podstudencu v Kamniku se je s pobočja odkrušilo več skal. Ena od njih, težka približno 10 ton, je v celoti podrla drvarnico ob enem od stanovanjskih objektov. Zaradi nevarnosti novega podora kamenja so pripadniki civilne zaščite evakuirali dve družini.

Policija: zgodbe šoferjev o pritiskih delodajalcev so resne

23.07.2014

Poročali smo, da mnogi šoferji vozijo pod pritiski delodajalcev, ki od njih zahtevajo, da kršijo zakonodajo. Med poostrenim nadzorom prometa na počivališču Lukovica so policisti odkrili več kršitev, od preveč naloženih do tehnično neustreznih vozil.

Črna smrt na Kitajskem zahtevala žrtev, iz strahu zaprli celotno mesto

23.07.2014

Iz strahu pred izbruhom bubonske kuge so kitajske oblasti zaprle mesto Jumen na severozahodu države, za 151 tamkajšnjih prebivalcev pa odredile karanteno. Takšno odločitev so v mestu v provinci Gansu sprejeli, ker je zaradi bubonske kuge umrl nek moški.

Peaches Geldof umrla zaradi prevelikega odmerka heroina

23.07.2014

Na dan so prišle nove podrobnosti o tragični smrti Peaches Geldof. Mrliški oglednik je potrdil, da je pokojna 25-letna Britanka, ki so jo 7. aprila mrtvo našli na njenem domu, umrla zaradi prevelikega odmerka heroina.

Forum