Članki

Kanadski premier: Gre za teroristično dejanje

23.10.2014

Kanada se ne bo pustila ustrahovati, po umoru vojaka in napadu na parlament pravi Harper. Kanadski mediji poročajo, naj bi bil strelec 32-letni Kanadčan iz Quebeca Michael Zehaf Bibeau, ki ima kriminalno kartoteko zaradi mamil. Ustrelil je 24-letnega rezervista.

Z avtomobilom namerno zapeljal v pešce, umrl trimesečni dojenček

22.10.2014

V Jeruzalemu se je zgodil domnevni teroristični napad, v katerem je voznik s svojim avtomobilom zapeljal v množico ljudi na postaji mestne železnice. V incidentu je bilo poškodovanih najmanj oseb ljudi, trimesečni dojenček pa je umrl. Policija je voznika ustrelila in ranila.

FOTO in VIDEO: V parlamentu odjeknilo več kot 30 strelov, strelec umrl

22.10.2014

Potem, ko je Kanada povišala stopnjo teroristične grožnje, se je v bližini parlamenta odvijala prava drama. Neznanec je sprva streljal pred vojnim spomenikom, nato pa se je zatekel v parlament. Ustrelil je vojaka. Strelca so nato ubili znotraj parlamenta.

Ker je v javnosti poljubila svojega moža, se bo morala na sodišču zagovarjati zaradi nespodobnega vedenja

22.10.2014

Losangeleški tožilec je zoper igralko Daniele Watts, ki je v filmu Django brez okovov igrala sužnjo Coco, in njenega moža Briana Jamesa Lucasa vložil obtožni predlog zaradi nespodobnega vedenja. Če bosta spoznana za kriva, jima grozi polletna zaporna kazen in 1000 dolarjev denarne kazni.

Več kot 300 šoferjev ni bilo treznih, več kot sto bi jih lahko šlo na streznitev

22.10.2014

V akciji policistov proti alkoholiziranim voznikom je bilo ugotovljenih 319 kršitev. Osem voznikov so pridržali, kar 108 pa so jih izpustili, pa čeprav bi jih lahko pridržali do streznitve. Letos bodo akcijo policisti ponovili še dvakrat.

Policisti opozarjajo pred kradljivci na bankomatih

22.10.2014

Pridete do bankomata, dvignete denar, a denarja ne dobite. Se vam je to že zgodilo? Morda ste bili tarča kradljivcev, ki so zmanipulirali bankomat in nato pobrali denar. Policija je namreč prejela že več obvestil o tovrstnih zločinih.

FOTO: V Ljubljani Tržaška cesta spet prevozna

22.10.2014

V Ljubljani je Tržaška cesta spet prevozna. Proti centru mesta sta odprta oba pasova, proti Brezovici pa promet poteka po enem pasu. Še vedno je zaprt predor Kupovo pred Hudajužno, saj je voda vanj nanesla ogromno materiala.

V toaletnih prostorih na vlaku našli dva kilograma konoplje

21.10.2014

Na potniškem vlaku, ki je bil iz Zagreba namenjen v München, so policisti odkrili dva zavitka konoplje. Paketka sta bila spravljena v toaletnih prostorih. Policisti so dvema potnikoma, državljanoma Brazilije in Argentine, odvzeli prostost.

FOTO: Prvi tujec skrival heroin, drugi pa ročne bombe in puške

21.10.2014

51-letnik iz BiH je slovensko mejo skušal prečkati z bratovim potnim listom, policisti pa so nato v njegovem avtomobilu našli več kot kilogram heroina. V avtu 40-letnika, ki je prav tako prišel iz BiH, pa so našli 59 ročnih bomb, 5 avtomatskih pušk in 83 nabojev.

19-letna najemnica v Celju stanovanje spremenila v gojišče konoplje

21.10.2014

Celjski policisti so odkrili, da je 19-letna najemnica stanovanje opremila za gojenje konoplje. Policisti so zasegli tako opremo za gojenje konoplje kot tudi okoli 40 sadik konoplje, visokih do 170 centimetrov.

Forum