Članki

Grozljivka v Mariboru: voznik se je za las izognil skupini vrtčevskih otrok

21.11.2014

Nevestni voznik pred prehodom za pešce ni ustavil, ampak je gručo otrok starih dve in tri leta ter dve vzgojiteljici, ki so bili na prehodu za pešce, raje obvozil. To so opazili policisti, ki so moškega ustavili in ugotovili, da je vozil alkoholiziran.

Policisti prijeli škofjeloškega grafitarja

21.11.2014

Policisti so prijeli 45-letnega Škofjeločana, ki je utemeljeno osumljen, da je zadnjih nekaj let na škofjeloškem območju na škodo občine in proizvodnega podjetja z grafiti poškodoval več objektov in reklamnih tabel. Več osebam je tudi grozil.

Na štajerski avtocesti v dveh nesrečah razbitih šest vozil

21.11.2014

Pri počivališču Lopata na štajerski avtocesti sta se zjutraj zgodili dve prometni nesreči, v katerih je bilo udeleženih šest vozil. K sreči, poškodovanih ni bilo. V smeri proti Ljubljani je bil kar dve uri zaprt prehitevalni pas, zato je nastal daljši zastoj.

Ameriški zapornik po 39 letih iz zapora, potem ko je priča priznala, da si je vse izmislila

21.11.2014

Zdaj 59-letni Ricky Jackson je 39 let preživel v zaporu, obsojen zaradi umora. Tožilstvo je primer zgradilo na pričanju 12-letnika. Ta priča je zdaj priznala: ''Vse je bila laž''. Moški je povedal, da ni videl umora, ker je bil na avtobusu.

Mehika v primežu protestov zaradi izginotja študentov

21.11.2014

Sorodniki izginulih 43 študentov v Mehiki so vodili množične proteste v prestolnici države. ''Nič ne vemo in obupani smo,'' je dejal oče enega izmed pogrešanih študentov. Številni ne verjamejo v uradno razlago o izginotju študentov in upanju, da so še vedno živi.

Šrotov zagovornik: To je zgolj 'prva runda', borili se bomo naprej

21.11.2014

Senat ljubljanskega okrožnega sodišča je nekdanjega predsednika uprave Pivovarne Laško Boška Šrot spoznal za krivega in ga obsodil na štiri leta in dva meseca zapora, skupaj s kaznijo v zadevi Istrabenz pa na skupaj devet let in devet mesecev zapora. Tožilec se na sodbo ne bo pritožil, Šrotov zagovornik pa napoveduje, da se bodo borili naprej.

Zaradi smrti treh mladih na Rogli ovadili dve osebi

20.11.2014

Zaradi usodne zastrupitve z monoksidom treh mladih v apartmaju na Rogli leta 2012 je tožilstvo ovadilo dve osebi - lastnika in člana komisije, ki je opravila tehnični pregled objekta. Lastnik je bil ovaden, ker ni redno vzdrževal kurilne, dimnovodne in prezračevalne naprave.

FOTO: Na Celovški cesti v Ljubljani zaradi prehitre vožnje nalet treh vozil

20.11.2014

V Zgornji Šiški v Ljubljani se je na Celovški cesti zgodila prometna nesreča, v katero so bila udeležena tri vozila. Povzročila jo je voznica, ki je vozila prehitro, hkrati pa je bila pri tem tudi lažje poškodovana.

Policisti lovili 22-letnika, ki je vozil neregistrirano vozilo, brez vozniškega izpita in še napihal je

20.11.2014

22-letni Mariborčan je dobro namučil mariborske policiste, ki so ga želeli ustaviti, voznik pa je pritisnil na plin in jim pobegnil. Ko so ga ujeli, so ugotovili, da je vozil neregistrirano vozilo, da sploh še nima vozniškega dovoljenja in da je vozil alkoholiziran.

17 ilegalcev bežalo pred spopadi. Za pot v Evropo plačali 8500 evrov

20.11.2014

17 ilegalnih prebežnikov, ki so jih odkrili v turškem tovornjaku na mejnem prehodu Gruškovje, je bežalo iz Sirije in Iraka. Za pot v Evropo so plačali 8500 evrov na osebo, ko so jih odkrili policisti pa sploh niso vedeli, v kateri državi so.

Forum