Članki

Trije pretepli in okradli 24-letnika

24.10.2014

Trije neznanci so na Aškerčevi ulici v Ljubljani napadli 24-letnika. Fanta so podrli na tla, ga tepli po glavi, ko se mu je uspelo rešiti in pobegniti, pa so ga znova dohiteli in napadli. Vse to za mobitel in nekaj sto evrov.

Po prepiru ga je z nožem zabodel v vrat

24.10.2014

Med pretepom v lokalu na Zaloški cesti v Ljubljani je 41-letnik z nožem zabodel 31-letnika iz okolice Litije. Policija je storilca izsledila, sodnik pa je zanj odredil pripor, saj je moški že bil obravnavan zaradi nasilništva.

Mali Ashya, ki so mu napovedali le še nekaj mesecev življenja, po protonski terapiji vidno bolje

24.10.2014

Petletni deček Ashya King, ki so mu britanski zdravniki po operaciji možganskega tumorja namenili le malo možnosti za preživetje, zaključuje šest tednov trajajočo protonsko terapijo v Pragi. Ashya je vidno napredoval, ob zaključku pa so mu v bolnišnici priredili zabavo.

Ujeli zapornika, ki je bil od junija na begu

24.10.2014

Novomeški policisti so ujeli zapornika, ki se v zapor na Povšetovi ni vrnil po prostem izhodu. Na Policijski upravi Novo mesto so potrdili, da so moškega v četrtek že pospremili v ljubljanski zapor.

Policisti, gasilci in vojaki na nogah zaradi ukrepov, ki jih želi vlada

23.10.2014

Ko gre za nohte, so policisti, gasilci in vojaki gotovo nepogrešljivi, na kar smo se lahko prepričali tudi zadnje dni, ko so državo spet prizadele hude poplave, a vlada se je odločila, da kljub temu želi varčevati tudi pri njih, kar pa je za njih nesprejemljivo.

Med Ljubljano in Zagrebom se znova iskri

23.10.2014

Zaradi incidentov v Piranskem zalivu se znova iskri na relaciji Ljubljana–Zagreb. Slovensko zunanje ministrstvo bo o ravnanju hrvaške policije, ki je v zadnjem mesecu blizu sredinske črte večkrat ustavila slovenske ribiče, obvestilo arbitražno sodišče. V Haag bo poslalo tudi protestno noto.

Kriminalisti nad zlorabe pri izdaji delovnih dovoljenj za tujce

23.10.2014

Na ljubljanski policiji so potrdili, da so opravili 33 hišnih preiskav zaradi suma zlorab pri izdaji delovnih dovoljenj za tujce. Zaenkrat je storitve kaznivih dejanj osumljenih 20 fizičnih in pet pravnih oseb. Obiskali so tudi Zavod za zaposlovanje.

Jeruzalem: moški, ki je zapeljal v množico in tako ubil dojenčka, umrl v bolnišnici

23.10.2014

Izraelske oblasti so sporočile, da je napad na skupino ljudi, ki je stala na pločniku, izvedel Palestinec iz vzhodnega dela mesta. Dodajajo, da je bil v preteklosti že obsojen zaradi terorističnih dejanj. V tokratnem napadu je umrla dojenčica, sicer ameriška državljanka.

Mehiški župan policiji naročil, naj napadejo protestnike

23.10.2014

Mehiške oblasti so izdale nalog za aretacijo župana Iguale, njegove soproge in pomočnika zaradi organizacije napada na študente. Župan je policiji naročil, da se loti protestnikov, da ne bi motili javnega dogodka njegove soproge. Ta je sestra vplivnih lokalnih kriminalcev.

V kanadskem parlamentu je streljal 32-letni Michael Zehaf Bibeau

23.10.2014

Kanada se ne bo pustila ustrahovati, po umoru vojaka in napadu na parlament pravi tamkajšnji premier. Policija je potrdila, da je strelec deloval sam. Gre za za 32-letnega Kanadčana Michaela Zehafa Bibeaua, ki ima kriminalno kartoteko zaradi mamil, ropa in ponarejanja listin. Ustrelil je 24-letnega rezervista.

Forum