Članki

VIDEO: 'Božja' strela treščila v roparje cerkve v Rusiji?

20.12.2014

V neverjetnem posnetku roparski avto, ki je oropal cerkvo v St. Petersburgu, beži pred policijo, nato pa vanj udari strela. Gre za avtentičen posnetek ali je bila res na delu "božja intervencija", kot so komentirali nekateri?

Policista zaspala in ostala brez radarja

20.12.2014

Prometna policista, ki sta bila v Rimu zadolžena na nadzor hitrosti, je med lovljenjem prehitrih voznikov z radarjem premagal spanec. Ko sta se zbudila, sta ugotovila, da jima je nekdo ukradel radar, postavljen na stojalu pred policijskim vozilom.

V kamboški vasi v nekaj dneh več kot 100 okuženih z virusom HIV

20.12.2014

V neki vasi na severozahodu Kambodže se je v nekaj dneh z virusom HIV okužilo več kot sto ljudi, med njimi tudi starejši in otroci, mlajši od 15 let. Kako se je to lahko zgodilo, še ni znano. Oblasti sumijo lokalnega zdravnika brez licence, ki naj bi paciente zdravil, pri tem pa vseskozi uporabljal isto iglo.

Namesto, da bi ustavil policistom, pohodil plin, odpeljal domov, trčil v ograjo in policijsko vozilo

20.12.2014

Policisti v Pomurju so imeli polne roke dela s pijanima voznikoma. Prvega, tujca, so pridržali, drugi pa jim je najprej pobegnil domov in se ustavil šele, ko se je zaletel v dvoriščno ograjo in policijsko vozilo. Z zajetno količino pirotehnike pa se je na praznike pripravljal Hrvat.

Imajo kaj praznovati: zaslužki direktorjev poskočili za 50 odstotkov, zaposlenih za 1,4 odstotka

20.12.2014

Še malo pa bo mimo še eno za večino Britancev bolj k ... rizno leto, čeprav nas vladajoči politiki že vse leto prepričujejo, da je najhujša recesija po dvajsetih letih prejšnjega stoletja, ki se je izvalila iz velike umazane finančne krize leta 2008, samo še grd spomin.

Phelpsu enoletna pogojna kazen in zdravljenje odvisnosti od alkohola

19.12.2014

Sodišče v ameriški zvezni državi Maryland je slovitemu plavalcu Michaelu Phelpsu izreklo enoletno pogojno kazen s preizkusno dobo 18 mesecev. Phelpsa so konec letošnjega septembra policisti zaustavili zaradi neprilagojene in prehitre vožnje pod vplivom alkohola.

Direktor Kemijskega inštituta podlegel poškodbam, strelca še vedno iščejo

19.12.2014

Direktor Kemijskega inštituta Janko Jamnik, ki ga je neznanec v torek zvečer ustrelil na parkirišču na Viču, je v bolnišnici podlegel poškodbam. Strelca še vedno iščejo. Kriminaliste zanimajo tudi vsi spori, v katere bi lahko bil vključen direktor.

Ponarejenih vinjet je veliko, zato bodite previdni, ko jih kupujete

19.12.2014

Dars opozarja: kupujte vinjete zgolj na pooblaščenih prodajnih mestih. Letos so namreč odkrili skoraj 300 ponarejenih letnih vinjet. Prav tako opozarjajo, naj bodo uporabniki pozorni, če kupijo avto z že nameščeno vinjeto.

Dečke naj bi zlorabili in mučili, nekatere pa tudi ubili

19.12.2014

V okviru obsežne preiskave pedofilske verige, v katero naj bi bili vpleteni znani Britanci, policija preiskuje tudi umore treh fantov. Za zdaj sicer niso našli še nobenih trupel, javnost pa pozivajo, naj jim pri preiskovanju pomaga.

Obupan španski poslovnež z avtom v stavbo vladajoče politične stranke

19.12.2014

Bankrotirani poslovnež je z avtomobilom, v katerem sta bili plinski jeklenki, zapeljal v poslopje v Madridu, kjer je sedež španske vladajoče Ljudske stranke. Na srečo jeklenki nista eksplodirali.

Forum