Članki

Mehiški župan policiji naročil, naj napadejo protestnike

23.10.2014

Mehiške oblasti so izdale nalog za aretacijo župana Iguale, njegove soproge in pomočnika zaradi organizacije napada na študente. Župan je policiji naročil, da se loti protestnikov, da ne bi motili javnega dogodka njegove soproge. Ta je sestra vplivnih lokalnih kriminalcev.

'Z operacijo reševanja migrantov spodbujate trgovanje z ljudmi'

18.10.2014

Privrženci Severne lige so v Milanu protestirali proti migracijam. Reševalna operacija Mare nostrum zgolj spodbuja trgovanje z ljudmi prek Sredozemskega morja, zatrjujejo protestniki. Prav tako nasprotujejo načrtom gradnje novih mošej v Milanu.

FOTO: 'Plače direktorjev so 175-krat višje od plače delavcev'

18.10.2014

V britanski prestolnici se je zbralo med 80.000 in 90.000 ljudi, ki so zahtevali, da se gospodarsko okrevanje odrazi tudi v višjih plačah javnih uslužbencev. Pravijo, da ni pošteno, da se prihodki delavcev realno le manjšajo.

V Mehiki v iskanju izginulih študentov aretirali šefa narkokartela

18.10.2014

Mehiške oblasti so aretirale voditelja kriminalne tolpe, ki naj bi stala za izginotjem študentov pred tremi tedni. V tem odmevnem primeru je bilo doslej aretiranih 36 policistov ter 17 pripadnikov tolpe Guerreros Unidos.

Tudi Rusi v boj zoper IS: 'Nobena država ne more podpirati teh grozot'

15.10.2014

"Tekajo po ulicah in streljajo, ne bojijo se umreti," naval džihadistov na mesto Kobane po telefonu opisuje kurdski uradnik. ZDA in zavezniki bi se morali bolj potruditi, sicer bo prepozno, opozarja. Obama odgovarja, da z bojem zoper IS mislijo resno. K sodelovanju so povabili tudi Rusijo.

Janez Janša ni več poslanec

15.10.2014

Poslanci so odločali o sklepu, da Janezu Janši kljub zaporni kazni ne preneha poslanski mandat. Ker so glasovali proti, tak sklep ni bil sprejet. Tako je Janši zaradi pravnomočne obsodbe na več kot šestmesečno nepogojno zaporno kazen prenehal mandat.

Turška vojska bombardira kurdske položaje

14.10.2014

Spor med Turki in Kurdi je znova oživel. Slednji Turčiji močno zamerijo njeno neodzivnost v primeru Kobaneja in islamskih skrajnežev. Turška letala so bombardirala položaje PKK v vasi Daglica v večino s kurdskim prebivalstvom poseljeni pokrajini Hakkari blizu meje z Irakom.

So sporni radarji res še vklopljeni? Občina odločno: Ne!

13.10.2014

Nekdanji mariborski župan Kangler je podvomil, da so sporni radarji izklopljeni, trenutni župan Fištravec pa meni, da je govorjenje o delujočih radarjih žalitev zdravega razuma Mariborčanov. Občina zagotavlja, da so radarji izklopljeni.

V Liberiji stavkalo zdravstveno osebje, španski sestri gre na bolje

13.10.2014

Potniki, ki so prileteli iz Monrovije v Bruselj, so povedali, da so jih za ebolo pregledali pred vstopom na letalo, ne pa tudi ob izstopu. Teksaške oblasti pa so medtem sporočile, da ne bodo usmrtile psa z ebolo okužene medicinske sestre. V Liberiji je stavkalo zdravstveno osebje.

Kdo je pokopan v množičnem grobišču? So pogrešani študenti živi?

12.10.2014

Mehiške oblasti še naprej preiskujejo trupla, ki so jih odkrili v grobiščih na območju Iguale. Forenziki so za nekatera ugotovili, da ne pripadajo izginulim študentom. Obstaja upanje, da je vsaj nekaj študentov morda še živih.

Forum