Članki

Orban pravi, da internetnega davka ne bo, a protestniki mu ne verjamejo

31.10.2014

Madžarska vlada je sporočila, da se bo odpovedala predlaganemu davku na uporabo interneta, ki je sprožil množične proteste. A premier Orban pušča odprta vrata uvedbi davka v prihodnje. Nekateri so prepričani, da si kupuje čas in da bo davek znova skušal uvesti pod novim imenom.

FOTO: Predsednik Burkina Fasa odstopil

31.10.2014

Predsednik Burkina Fasa je po nemirih, ki so izbruhnili zaradi njegovih načrtov, da spremeni ustavo in si tako zagotovi podaljšanje že 27 let trajajoče vladavine, uradno odstopil. Oblast je prevzel načelnik generalštaba vojske, s čimer pa vsi niso zadovoljni.

Mure za 4,6 milijona noče kupiti nihče, v njeni srbski podružnici pa gladovno stavkajo

28.10.2014

Čeprav stečajni upravitelj Aha Mure zagotavlja, da je potencialnih kupcev za zdravi del Mure veliko, na prvi dražbi ni bilo prav nobenega. Čakali naj bi na nižjo ceno. Medtem v srbski podružnici družbe gladovno stavkajo.

FOTO: Pričanje aretiranih članov mamilarske tolpe oblasti pripeljalo do množičnega grobišča

28.10.2014

Mehiške oblasti, ki iščejo 43 pogrešanih študentov, ki so po protestih izginili prejšnji mesec, so našle novo množično grobišče. Po nekaterih navedbah naj bi študente mamilarski topli izročila lokalna policija.

Na volitvah v Ukrajini slavile prozahodne stranke

26.10.2014

Stranka ukrajinskega predsednika Petra Porošenka in Ljudska fronta premiera Arsenija Jacenjuka sta po vzporednih volitvah na parlamentarnih volitvah v Ukrajini osvojili 23 oziroma 21 odstotkov glasov.

FOTO: Nemški nogometni navijači protestirali proti islamistom, ranjenih 13 policistov

26.10.2014

V Kölnu so navijači demonstrirali proti islamskemu ekstremizmu. Prišlo je do izgredov, posredovati je morala policija. Ta je proti izgrednikom med drugim uporabila vodne topove, gumijevke in solzivec.

Protestniki: Roke stran od pravic delavcev. Premier: Ne bomo popustili

25.10.2014

Italijansko prestolnico je po navedbah organizatorjev preplavilo kar milijon protestnikov, ki so izrazili nasprotovanje proti napovedanim ukrepom vlade na področju trga dela. Premier Renzi namreč želi bolj fleksibilen trg dela in sporoča, da je konec časov, ko je množična demonstracija ohromila državo.

Mehiški župan policiji naročil, naj napadejo protestnike

23.10.2014

Mehiške oblasti so izdale nalog za aretacijo župana Iguale, njegove soproge in pomočnika zaradi organizacije napada na študente. Župan je policiji naročil, da se loti protestnikov, da ne bi motili javnega dogodka njegove soproge. Ta je sestra vplivnih lokalnih kriminalcev.

'Z operacijo reševanja migrantov spodbujate trgovanje z ljudmi'

18.10.2014

Privrženci Severne lige so v Milanu protestirali proti migracijam. Reševalna operacija Mare nostrum zgolj spodbuja trgovanje z ljudmi prek Sredozemskega morja, zatrjujejo protestniki. Prav tako nasprotujejo načrtom gradnje novih mošej v Milanu.

FOTO: 'Plače direktorjev so 175-krat višje od plače delavcev'

18.10.2014

V britanski prestolnici se je zbralo med 80.000 in 90.000 ljudi, ki so zahtevali, da se gospodarsko okrevanje odrazi tudi v višjih plačah javnih uslužbencev. Pravijo, da ni pošteno, da se prihodki delavcev realno le manjšajo.

Forum