Članki

Zdravniki politiki ne zaupajo več

18.04.2014

Po večini bolnišnic in zdravstvenih domov po državi so se za eno uro zbrali zdravniki in predebatirali stanje v zdravstvu. 15 maja se bodo pridružili evropskemu protestu vseh zdravnikov, vmes pa bodo sami razvijali svojo strategijo za izhod iz krize.

FOTO in VIDEO: Policija manjši skupini protestnikov preprečila vstop v šolsko ministrstvo

16.04.2014

Več kot tisoč študentov in njihovih podpornikov je s protestnim shodom izrazilo nasprotovanje predlogu novega zakona o visokem šolstvu. Okoli šolskega ministrstva so sklenili človeško verigo. Manjša skupina je poskušala tudi vstopiti v stavbo, a so ji policisti to preprečili. Prišlo je do manjšega prerivanja, sicer pa je protest minil mirno.

Ali zakon res uvaja šolnine? Protestniki pravijo 'da', država vztraja pri 'ne'

16.04.2014

Organizatorji protesta v Ljubljani opozarjajo, da novi zakon o visokem šolstvu uvaja šolnine, a na ministrstvu za izobraževanje vztrajajo, da to ne drži. Kako to, da isti zakon nasprotni strani dojemata povsem drugače?

Kanibalska brata: iz grobov kopljeta trupla in jih jesta

14.04.2014

Pakistanski policisti so aretirali Pakistanca, ki ga sumijo kanibalizma. Osumljen je tudi njegov brat, ki pa je med racijo pobegnil in ga še iščejo. V njunem stanovanju so našli glavo novorojenčka, brata pa sta v preteklosti že priznala, da kradeta trupla.

Indijski politik: Posiljene ženske bi morali obesiti skupaj s posiljevalci

14.04.2014

Indija se pripravlja na parlamentarne volitve, dva visoka politična predstavnika pa sta svetovno javnost razburila s pripombami na temo posilstev. Eden od njiju pravi, da bi morali posiljevalcem oprostiti, ker so "fantje pač fantje", drugi pa, da so ženske krive prav toliko kot moški, zato bi morali tudi njih obesiti.

FOTO: Miren shod se je sprevrgel v nasilne spopade

13.04.2014

Na protivladnih protestih v Rimu so udeleženci zahtevali več socialnih stanovanj, delovna mesta in minimalno plačo. A miren shod se je kmalu spremenil v nasilnega. Protestniki so na policiste metali kamenje, steklenice in petarde, policisti pa so odgovorili s solzivcem.

Moskva: Možnost za preprečitev državljanske vojne je v rokah Zahoda

13.04.2014

Začasni ukrajinski predsednik Turčinov je Rusijo obtožil, da vodi vojno proti Ukrajini in odredil "obsežno protiteroristično operacijo", v kateri bo sodelovala vojska. Rusija pa je ukrajinske voditelje obtožila, da vodijo vojno proti lastnemu narodu. "Možnost za preprečitev državljanske vojne je zdaj v rokah Zahoda," so sporočili.

Devet mesecev staremu dečku vendarle ne bodo sodili za poskus umora

12.04.2014

Pakistanski deček je moral že drugič na sodišče. Bremenile so ga namreč obtožbe, da je grozil policistom in vanje metal kamenje. Obtožili so ga za poskus umora. Sodnik je komentiral, da tak primer sploh ne bi smel priti na sodišče.

Pred obubožano Grčijo novo zatiskanje pasu

09.04.2014

Več kot 20.000 protestnikov je znova zavzelo Atene, kjer je življenje ohromila splošna stavka. Že 36. v skoraj štirih letih, kot je preteklo od uvedbe trojkinih varčevalnih ukrepov. Na ulice so se podali, ker se jim obetajo novi. Medtem pa ima že skoraj polovica Grkov dohodke pod mejo revščine.

Kijev separatistom postavil ultimat

09.04.2014

Ukrajinske oblasti so se na krepitev separatističnih groženj odzvale z ultimatom. Proruskim aktivistom, ki so zavzeli vladna poslopja na vzhodu države, so dale 48 ur časa, da se izjasnijo, kakšno rešitev nastale situacije hočejo: s pogajanji ali uporabo sile.

Forum