Članki

Delavci Nafte Petrochem le prejeli regres, a stavka se nadaljuje

26.08.2014

Zaposleni v lendavskem podjetju Nafta Petrochem so prejeli vsak po skoraj 790 evrov bruto letnega regresa. Kljub temu se stavka nadaljuje, saj delavci zahtevajo odstop vodstev Nafte in Nafte Petrochem ter nadzornega sveta, ki jih ne priznavajo več.

Visoki zneski, pomembni ljudje in živali, ki trpijo. Policija: dokazov o pasjih borbah ni

26.08.2014

Psi, namenjeni za borbe, so mučeni celo življenje. Večino časa preživijo na verigi ali v kletki, v stiku z zunanjim svetom so le, ko jih trenirajo. Nabrusijo jim zobe, da je njihov ugriz močnejši, z vabo v gobcu jih pustijo viseti v zraku tudi po eno uro. Ko stopijo v ring, se borijo, dokler eden ne podleže. Ne samo v tujini, to naj bi se dogajalo tudi pri nas.

Od najstnika, ki ga je ustrelil policist, se je poslovilo na tisoče ljudi

25.08.2014

Več tisoč ljudi se je udeležilo pogrebnih slovesnosti za temnopoltim najstnikom Michaelom Brownom, ki ga je pred tedni ubil policist, kar je sprožilo val protestov. Črna krsta s truplom 18-letnika je bila okrašena z rdečimi vrtnicami, na njej pa je bila črna baseballska čepica.

Policist o protestnikih v Fergusonu: Kje je tisti musliman z nahrbtnikom, ko ga potrebuješ?

24.08.2014

"Veliko sem že ubijal in če bom moral, bom ubijal še naprej. Všeč mi je raznolikost, ubijam vse," je dejal policist, ki bi moral miriti protestnike v Fergusonu. "Sit sem jih. Morali bi jih pokončati kot stekle pse," je na Facebooku zapisal njegov kolega. Tretji pa je v neoboroženega protestnika uperil orožje. Vsi trije so si prislužili suspenz.

Ustreljeni policist se še vedno bori za življenje

23.08.2014

Nadaljuje se preiskava streljanja v Litiji, kjer je vojak v glavo ustrelil in hudo poškodoval policista. Strelec naj bi na blogu pisal o nesrečnem življenju in šikaniranju v vojski. Navedbe o šikaniranju v Slovenski vojski zavračajo.

Policist zapustil Ferguson, množica zahteva obtožnico

21.08.2014

Prvič, odkar je beli policist s šestimi streli ubil temnopoltega najstnika Michaela Browna, je noč v Fergusonu minila dokaj mirno, a protestov 12 dni po umoru še ni konec. Temnopolta skupnost zahteva obtožnico proti policistu Darrenu Wilsonu, ki je v skrbeh za lastno varnost zapustil Ferguson.

Stavkajoči v Nafti Petrochem o vodilnih: 'Z njimi ne moremo sodelovati, samo grozijo nam'

20.08.2014

Vodstvo Nafte Lendava je sporočilo, da nadaljuje pogajanja s predstavniki zaposlenih v Nafti Petrochem in upa, da bodo socialni sporazum dosegli do konca prihodnjega tedna. A predsednik stavkovnega odbora pravi, da se ne bodo več pogajali, saj jim ves čas samo grozijo.

FOTO: Policisti presenetili otroke in jim polepšali dan

19.08.2014

Skupina otrok je bila namenjena na planšarijo Dolga njiva pod Košuto, ko so jih na poti presenetili policisti: dva konjenika in vodnik s tremi službenimi psi. Navdušenje otrok je bilo neprecenljivo, policisti pa so bili zadovoljni, da so malčkom lahko polepšali dan.

FOTO in VIDEO: Policisti so na protestih v Fergusonu aretirali 31 ljudi

19.08.2014

V Fergusonu se nadaljujejo protesti zaradi uboja neoboroženega temnopoltega mladeniča. Policija je demonstrante tudi tokrat razgnala s solzivcem, zasegla pa jim je molotovke in dve pištoli. V izgredih je bilo aretiranih 31 ljudi, dva človeka pa sta bila ranjena.

Protestniki v Lendavi podprli stavkajoče v Nafti Petrochem

18.08.2014

Okoli 200 protestnikov krenilo po ulicah Lendave in tako podprlo stavkajoče delavce Nafte Petrochem. Obsodili so ravnanje prejšnjih vodstev, od SDH pa so zahtevali reševanje družbe, ki nima denarja ne za surovine ne za plače delavcev.

Forum