Članki

VIDEO: Protestirala le peščica: Cosbyja na nastopu pričakali kot kralja

22.11.2014

Obtožbe o spolnih napadih očitno le ne vplivajo na kariero komika Billa Cosbyja. Res je bilo odpovedanih več njegovih medijskih gostovanj, a njegov prvi nastop v okviru turneje je minil mirno. Protestirala je le peščica.

Policist začetnik ustrelil neoboroženega in nedolžnega moškega

22.11.2014

V ZDA odmeva novo streljanje, v katerem je policist ustrelil neoboroženega moškega. Policist je bil na obhodu v soseski s socialnimi stanovanji, med pregledom ene od stavb pa je naboj iz njegove pištole zadel nedolžnega moškega.

Mehika v primežu protestov zaradi izginotja študentov

21.11.2014

Sorodniki izginulih 43 študentov v Mehiki so vodili množične proteste v prestolnici države. ''Nič ne vemo in obupani smo,'' je dejal oče enega izmed pogrešanih študentov. Številni ne verjamejo v uradno razlago o izginotju študentov in upanju, da so še vedno živi.

Štrukelj bo počakal na uradni predlog vladne pogajalske skupine, nato sledi odločitev glede protesta

20.11.2014

Ministrica Setnikar Cankarjeva je sporočila, da so iz varčevalnega predloga umaknili vse ukrepe, ki bi imeli za posledico odpuščanja. Štrukelj je zadovoljen, saj je očitno prišlo do premika v sami vladi. Hkrati pa je opozoril, da te odločite ne vplivajo na plačna pogajanja.

'Kot da bi se zamrznili v času, se vrtimo kot veverica v svoji kletki in ne gremo nikamor naprej'

19.11.2014

Tako sindikalist Štrukelj opisuje pogajanja med vlado in sindikati javnega sektorja. Očitno se nam 3. decembra obeta protest, saj glede varčevalnih ukrepov nobena stran ne misli popustiti. Zobe so znova pokazali policisti.

Po padcu internetnega davka si je Orban izmislil davek na šampon in milo

18.11.2014

Madžarski premier Viktor Orban je znova presenetil. Potem ko so zaradi množičnih protestov propadli njegovi načrti o internetnem davku, je parlament sprejel paket davčnih zakonov, ki bodo Madžarom prihodnje leto prinesli nove davke, med drugim tudi na šampon in milo.

Po golih prsih pokazala še neobrito pazduho

16.11.2014

23-letna hčerka Brucea Willisa in Demi Moore Scout Willis je znova postregla s provokativno fotografijo. Tokrat pozornosti ni vzbudila z goloto, ampak s poraščenostjo.

Italijani na ulicah: spopadi v Milanu in Padovi, več ranjenih

14.11.2014

V Italiji potekajo stavke in protesti proti vladi premierja Mattea Renzija, ki so jih pripravili avtonomni levičarski sindikati. Na protestih v Milanu in Padovi bilo v izgredih med policisti in demonstranti ranjenih več ljudi.

Sindikalisti Cerarju: Glavna žrtev privatizacije bodo zaposleni

14.11.2014

Miro Cerar je na sestanku s predsedniki sindikalnih central izrazil željo po dialogu. Sindikalisti pa so izrazili prepričanje, da je treba zaustaviti proces privatizacije. Cerarja so tudi opozorili na potek pogajanj o krčenju mase plač v javnem sektorju.

Veste, koliko denarja so požrle banke? Avstrijci bi z njim zgradili mesto

14.11.2014

Avstrijski študenti so na Dunaju postavili maketo mesta, ki bi ga lahko zgradili z denarjem, ki ga je država namenila reševanju bank. V njem bi lahko živelo več kot 100.000 ljudi, mesto pa bi imelo celotno infrastrukturo.

Forum