Članki

Izraelski vojaki so ga ustrelili v prsi, ko je v njih metal kamne

23.07.2014

Napeto je tudi na Zahodnem bregu. Med protesti v podporo prebivalcem Gaze, je izbruhnilo nasilje. Palestinci so s kamni napadli izraelske vojake, ti pa so odgovorili s pravimi naboji. Slednji tudi opozarjajo prebivalce Gaze, naj se pred novimi bombardiranji umaknejo, a kaj, ko civilisti nimajo kam, saj so meje zaprte.

FOTO in VIDEO: 'Pokol in vojni zločin' ali 'pravica do samoobrambe'?

20.07.2014

Prekinitev ognja v Gazi je trajala kratko - le pol ure. In medtem ko nekateri početje Izraela vidijo kot samoobrambo, drugi opozarjajo, da se na območju Gaze odvija pokol civilistov in vojni zločin. Besede ne pomagajo civilistom, ki umirajo. Med smrtnimi žrtvami je 112 otrok, 41 žensk in 25 starejših. Slovensko zunanje ministrstvo poziva k zaščiti civilistov.

Boji se nadaljujejo, število smrtnih žrtev – predvsem civilistov – raste

19.07.2014

Združeni narodi ocenjujejo, da je moralo več kot 40.000 Palestincev pobegniti pred izraelsko kopensko ofenzivo. Zatočišča iščejo znotraj Gaze. Umirajo predvsem civilisti, veliko je mrtvih otrok.

Učitelj in hišnik naj bi posilila šestletnico

18.07.2014

Indijo znova pretresa primer okrutnega spolnega napada. Tokrat naj bi se posilstvo zgodilo v šoli, žrtev pa je stara šest let. Starši protestirajo in svojih otrok ne želijo poslati k pouku. Deklica sicer okreva, a travma bo ostala do konca življenja.

Vložili obtožnico proti trem Judom, ki naj bi palestinskega najstnika živega zažgali

17.07.2014

Izraelsko tožilstvo je vložilo obtožnico proti trem Judom zaradi ugrabitve in umora palestinskega najstnika, ki so ga na začetku meseca živega zažgali. Identiteta obtoženih ni znana, gre pa za 29-letnika in dva 16-letnika. Vsi so iz iste družine.

'Ni hujšega kot to, da je nekdo, ki se bori za tvoje pravice, za to kaznovan'

15.07.2014

ZSSS in Sindikat KNG upravo Heliosa pozivata, naj umakne sklep o začetku postopka izredne odpovedi zaposlitve sindikalni predstavnici in predsednici sveta delavcev v Helios, saj pričakujeta, da bodo delavci v nasprotnem primeru začeli stavkati.

FOTO in VIDEO: Cerar slavi, poslanci SDS pa funkcij v parlamentu ne želijo

13.07.2014

Stranka Mira Cerarja je dosegla rekordno zmago v zgodovini samostojne države. Predsednik stranke je zadovoljen. Pravi, da je odgovornost velika. V SDS pa so poudarili, da te volitve niso legitimne in pozvali k državljanski nepokorščini in protestu.

'Na moji nogi so ugašali cigarete in me stresali z elektrošokom'

11.07.2014

Najnovejše poročilo Amnesty International razkriva, da so proruski separatisti v Ukrajini ugrabili več sto ljudi in jih mučili. V poročilu so zajeti opisi nekaterih nasilnih ugrabitev in mučenj. "Tepli so me s pestmi, s stolom, s čimer koli, kar so lahko našli," pripoveduje 19-letnik.

FOTO in VIDEO: Zaradi česa bi politični veljaki odstopili?

10.07.2014

Na POP TV je potekalo zadnje soočenje predstavnikov strank. Ker smo v času volilne kampanje slišali ogromno volilnih obljub, so odgovarjali tudi na vprašanje, kateri od ukrepov je za njih tako pomemben, da bi, če ne bi bil uresničen, odstopili.

Janševi podporniki motijo delo sodišča

08.07.2014

Na ljubljanskem sodišču policijo pozivajo, naj bolje poskrbi za varnost. Janševi privrženci namreč z vzkliki in žaljivkami motijo delo sodnikov. Najhuje je bilo včeraj, ko so z živo verigo ovirali vstop v stavbo, ena od protestnic pa naj bi z dežnikom celo udarila sodnico višjega sodišča.

Forum