Članki

FOTO in VIDEO: 'Zahtevamo svet, ki je varen pred pustošenji podnebnih sprememb'

21.09.2014

Pred torkovim začetkom podnebnega vrha ZN v New Yorku so se po vsem svetu vrstili protesti za učinkovitejše ukrepanje proti podnebnim spremembam. Shod je potekal tudi v Ljubljani. Udeleženci so prepričani, da bi bila lahko Slovenija bolj aktivna na področju podnebnih sprememb.

Srebrni Savšek: Presegel sem svoja pričakovanja

21.09.2014

Kanuist Benjamin Savšek je na SP slalomistov v Deep Creeku osvojil srebrno kolajno, lani v Pragi je bil bronast. Dobro pripravljenost je napovedoval že v svetovnem pokalu, kjer je bil dvakrat četrti, v Pragi je bil tretji, v Tacnu je zmagal. Tokrat je bil dvajset minut celo svetovni prvak.

Savšek svetovni podprvak v Deep Creeku, ekipi bronasto odličje

20.09.2014

Kanuist Benjamin Savšek je na SP v ameriškem Deep Creeku brez kazenskih sekund osvojil naslov svetovnega podprvaka. Po pritožbi je zmagal Francoz z ameriškim potnim listom Fabien Lefevre. Luka Božič je bil z dvema dotikoma na koncu osmi. Savšek, Božič in Anže Berčič so osvojili še bronasto kolajno v konkurenci ekip.

Kajakaši ostali brez finala v Deep Creeku

20.09.2014

Vsi trije slovenski kajakaši so na SP v Deep Creeku ostali brez finalnih nastopov. Janoš Peterlin je bil v polfinalu 24., Simon Brus 32., Martin Albreht pa 37. Vse tri čaka še moštveni nastop, pred tem se bosta za vstop v finale najboljše deseterice borila še kanuista Benjamin Savšek in Luka Božič.

Skupaj goli v kadi

19.09.2014

Hčerki hollywoodskih igralcev Demi Moore in Brucea Willisa, Tallulah in Scout Willis sta se ob ponovnem snidenju v New Yorku odločili, da si skupaj privoščita kopel. Očitno pa je moral biti zraven še nekdo, ki je pritisnil na sprožilec fotoaparata.

Protestnik mora opraviti sedem mesecev družbenokoristnega dela

19.09.2014

20-letnemu Nathanu Tkalcu, ki je priznal, da je na tretji mariborski vstaji vrgel granitni kocki v policiste, je sodnica prisodila sedem mesecev zapora, ki jih lahko odsluži z delom v splošno družbeno korist.

20-letni dijak priznal, da je v policiste metal granitne kocke

18.09.2014

20-letni dijak, ki je eden od aretiranih na tretji Mariborski vstaji decembra 2012, je pred sodnico priznal, da je na protestu metal granitne kocke na policiste. Tožilstvo predlaga, da lahko zaporno kazen odsluži z delom v splošno družbeno korist.

FOTO in VIDEO: Na Janšev rojstni dan protestirali pred našo medijsko hišo

17.09.2014

Protestniki, ki že vse od odhoda Janeza Janše na Dob protestirajo pred ljubljanskim sodiščem, so se očitno odločili, da je Janšev rojstni dan pravi dan za obisk naše medijske hiše. Pred stavbo so vzklikali: "Janša, Janša!"

FOTO: 'Ko ulični vrvež izpodrinejo avtomobili, ulica ostane brez duše'

16.09.2014

Ljubljanska občina je z zaprtjem dela Slovenske ceste želela med drugim spodbuditi ljudi, da bi več hodili, se vozili s kolesi in uporabljali mestni prevoz. A prav obratne načrte ima občina očitno s širitvijo Dunajske ceste. In to je zmotilo iniciativo proti širitvi ceste.

Delavci ŠC Pohorje proti stečaju, grozijo s stavko in protesti

15.09.2014

"Vsaka stran ostaja pri svojem, zaposleni in naprave pa čakajo. Vse se vrti le okoli denarja, nihče pa ne razmišlja o tem, da brez dela ne bo ostalo le več kot 100 zaposlenih, temveč bi stečaj imel katastrofalne posledice za celoten turizem v regiji," opozarjajo v sindikatu.

Forum