Članki

Il Divo

26.09.2014

26. septembra 2014 se v Ljubljano vrača vokalna superskupina Il Divo, ki je slovenskim poslušalcem zagotovo ni treba posebej predstavljati, saj je pri nas nastopila že trikrat, vsakič pred polno dvorano.

Nostalgija festival

04.09.2014

NOSTALGIJA festival je tradicionalna kulturna prireditev, letos že osma po vrsti. Gre za edinstveno nostalgično prireditev v Sloveniji , ki obiskovalce popelje v stare dobre čase z vonjem po naftalinu in v Evropi velja za eno najbolj cenjenih tovrstnih prireditev.

FOTO: Slovenski košarkarji na krilih Gorana Dragića premagali neugodne Avstralce

30.08.2014

Slovenska košarkarska reprezentanca je na prvi tekmi svetovnega prvenstva v košarki z 90:80 ugnala Avstralijo. Najboljši posameznik v naši izbrani vrsti je bil Goran Dragić, ki je nasprotnikom nasul 21 točk.

Bratuškova naj bi bila z Junckerjem že dogovorjena

30.08.2014

Miro Cerar naj bi neuradno popustil in privolil v imenovanje Alenke Bratušek za evropsko komisarko. Popustil naj bi, ker naj bi se bila Bratuškova že vse dogovorila s prihodnjim predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem.

V Sloveniji skoraj vsak dan napadejo policista. Bi tragedijo lahko preprečili?

30.08.2014

Smrt policista Damjana Kukoviča, ki ga je med rutinsko kontrolo dokumentov hladnokrvno ustrelil vojak Dušan Petrovčič, je šokirala javnost. Bi lahko tragedijo preprečili? Napadi na policiste niso redkost, lani so jih zabeležili več kot 230, a k sreči se niso končali tragično.

Tusk namesto Junckerja, Mogehrinijeva pa namesto Ashtonove

30.08.2014

Voditelji članic EU so odločili, da bo Ashtonovo na visokem zunanjepolitičnem položaju nasledila italijanska zunanja ministrica Federica Mogherini, Van Rompuya pa na položaju predsednika Evropskega sveta in predsednika vrha območja evra Donald Tusk.

Hrvati so šele po podaljšku premagali Filipince, Srbi in Argentinci brez težav

30.08.2014

Na moškem košarkarskem svetovnem prvenstvu so se končale prve tekme. V skupini D, v kateri je tudi slovenska reprezentanca, je Angola z 80:69 premagala Južno Korejo , Hrvaška je po podaljšku premagala Filiipine (81:78)

Neverjetni zaplet v šovu Slovenija ima talent! Z zlatim gumbom naravnost v polfinale!

30.08.2014

Prav zdaj v SNG Opera in balet Ljubljana poteka prva v nizu atraktivnih avdicij za šov Slovenija ima talent, ki v nedeljo, 28. septembra prihaja na POP TV. Strokovna žirija in občinstvo tako že odločajo o usodi tistih posameznikov, duetov ali skupin, ki želijo prižgati svojo zvezdo v najbolj spektakularnem šovu te jeseni. Največja novost nove sezone pa je zagotovo zlati gumb.

Za nogometaše Gorice okrepitvi iz Milana, Argentinec in Nigerijec

30.08.2014

Pred dvema dnevoma sta igralski kader Gorice okrepila Miha Kokol, ki je s slovenskim pokalnim zmagovalcem podpisal dveletno pogodbo, in Argentinec Alessio Innocenti, ki se je Goričanom pridružil kot posojen nogometaš italijanskega Milana, zadnja okrepitev pa je Nigerijec Ezekiel Henty.

Povzetek letošnjega poletja: en vročinski val in veliko dežja

30.08.2014

Vremenoslovci ugotavljajo, da letošnje poletje niti ni bilo tako kislo. Resda je bilo več padavin kot navadno, a poletna temperatura je bila zelo blizu dolgoletnemu povprečju. Občutek, da pravega poletja skoraj ni bilo, pa imamo tudi zato, ker sta bili poletji 2012 in 2013 izjemno vroči.

Forum