Članki

Il Divo

26.09.2014

26. septembra 2014 se v Ljubljano vrača vokalna superskupina Il Divo, ki je slovenskim poslušalcem zagotovo ni treba posebej predstavljati, saj je pri nas nastopila že trikrat, vsakič pred polno dvorano.

Nostalgija festival

04.09.2014

NOSTALGIJA festival je tradicionalna kulturna prireditev, letos že osma po vrsti. Gre za edinstveno nostalgično prireditev v Sloveniji , ki obiskovalce popelje v stare dobre čase z vonjem po naftalinu in v Evropi velja za eno najbolj cenjenih tovrstnih prireditev.

HANGARFEST

14.08.2014

Hangarfest se pripravlja na vzlet! Na prvo vožnjo vas v družbi Big Foot Mame, Siddharte, Petra Lovšina in No More Faith vabi nov glasbeni festival, ki se bo med poletne glasbene festivale prvič vpisal v četrtek, 14. avgusta 2014. Mesto odhoda: Lahovče!

Prevc najboljši na kvalifikacijah v Wisli

24.07.2014

Peter Prevc je z zmago na kvalifikacijah na tekmi poletne velike nagrade v Wisli odlično začel letošnjo poletno sezono v smučarskih skokih. Drugi je bil Norvežan Andreas Fannamel, tretji pa Poljak Piotr Zyla.

Dnevi minevajo, o slovenskih alpinistih pa še vedno ni sledu

24.07.2014

Tudi četrti dan iskanja helikopter kitajske vojske ni našel slovenskih alpinistov. Aleš Holc in Peter Mežnar sta pogrešana že devet dni. V Planinski zvezi Slovenije so zaskrbljeni, a upanja še niso izgubili. Iskanje na tako prostranem območju je podobno iskanju šivanke v senu, zato hitrih rezultatov ne pričakujejo.

Avstrijci se hvalijo, mi pa imamo z letališči težave

24.07.2014

Na seznamu za prodajo državnih podjetij sta Aerodrom Ljubljana in Adria Airways. Aerodrom je imel lani dobiček, Adria pa kljub dokapitalizaciji še vedno ni v plusu. Zato je toliko bolj pomenljivo, ko k nam pridejo predstavniki graškega letališča in sporočajo: vabljeni k nam, Slovenci ste pomembni gostje.

Zpizu iz proračuna 140 milijonov evrov

24.07.2014

Vlada je sprejela poročilo o izvrševanju polletnega proračuna. Po njem je iz državnega proračuna Zpizu za nemoteno izplačevanje pokojnin namenila 140 milijonov evrov. Ob tem je sporočila, da so se pogajanja s sindikati javnega sektorja za obvladovanje plačne mase v letu 2015 zaključila neuspešno.

Vlada ni odmrznila privatizacije

24.07.2014

Vlada ni obravnavala sklepa o zamrznitvi privatizacije, so pa o tem na sestanku govorili predsedniki vladnih strank, ki bodo razpravo nadaljevali v ponedeljek. Bratuškova je SDH zaprosila za pisno zagotovilo, da pri privatizaciji ni sumov kaznivih dejanj.

V vozilo vam lahko vlomijo v nekaj sekundah

24.07.2014

V prvem polletju letos je bilo ukradenih 318 motornih vozil. Približno 85 odstotkov je vozil srednjega in višjega cenovnega razreda, ki po tatvini običajno ostanejo v Sloveniji, storilci pa jih razstavijo v dele in uporabijo za popravilo. Policija svetuje vgradnjo in uporabo mehanskih in elektronskih varnostnih naprav.

AVDIO: Tomaž Ahačič je pozabil na svoje ime

24.07.2014

Tomaž Ahačič se je Sloveniji dodobra predstavil v priljubljeni oddaji Znan obraz ima svoj glas, ki je pomenila novo prelomnico v njegovem življenju. V njej je očaral z nastopi tudi tiste, ki so ga že poznali kot pevca in člana skupine Yuhubanda. Ker pa Tržičana le redko kdo pokliče po imenu, je tega pozabil.

Forum