Članki

Il Divo

26.09.2014

26. septembra 2014 se v Ljubljano vrača vokalna superskupina Il Divo, ki je slovenskim poslušalcem zagotovo ni treba posebej predstavljati, saj je pri nas nastopila že trikrat, vsakič pred polno dvorano.

Nostalgija festival

04.09.2014

NOSTALGIJA festival je tradicionalna kulturna prireditev, letos že osma po vrsti. Gre za edinstveno nostalgično prireditev v Sloveniji , ki obiskovalce popelje v stare dobre čase z vonjem po naftalinu in v Evropi velja za eno najbolj cenjenih tovrstnih prireditev.

HANGARFEST

14.08.2014

Hangarfest se pripravlja na vzlet! Na prvo vožnjo vas v družbi Big Foot Mame, Siddharte, Petra Lovšina in No More Faith vabi nov glasbeni festival, ki se bo med poletne glasbene festivale prvič vpisal v četrtek, 14. avgusta 2014. Mesto odhoda: Lahovče!

Erjavec je Cerarju že dal košarico

30.07.2014

Potem ko je po drugem krogu koalicijskih pogajanj kazalo, da je DeSUS že skoraj potrjen člen koalicije, prvak stranke Karl Erjavec pa bo predsednik DZ, si je Erjavec zdaj premislil. Med drugim naj bi vstop v koalicijo pogojeval s tem, da v njej ne sme biti NSi.

Reševalna vozila pred onkologijo nimajo kje parkirati

30.07.2014

Reševalci, ki na onkoliški inštitut vozijo bolnike iz vse Slovenije, so na nogah. Ostali so namreč brez parkirnih mest – svojih nimajo, ob cesti pa ne smejo več parkirati. Namesto, da bi hudo bolne pospremili v bolnišnico, jih zdaj lahko zgolj odložijo in odpeljejo naprej.

Slovenca v Avstriji ukradla 115 ton svinjskega mesa

30.07.2014

Trije moški, med njimi dva Slovenca, so iz mesnopredelovalnega obrata v avstrijski Lipnici v obdobju od januarja 2013 do julija letos ukradli okoli 115 ton zamrznjene svinjine in jo prodajali v Sloveniji. Pri tem je obrat utrpel za več sto tisoč evrov škode.

Zaradi slabega vremena slabša poletna turistična sezona

30.07.2014

Slabo vreme vpliva tudi na poletno turistično sezono. V Portorožu bodo v tem mesecu zabeležili za šest odstotkov manj nočitev kot julija lani. Na Gorenjskem opažajo predvsem upad števila dnevnih obiskovalcev. Slabše rezultate beležijo tudi v slovenskih zdraviliščih.

Fajonova: Juncker bi Bratuškovo izbral, če bi na mizo dobil pet imen, med njimi štiri moška

30.07.2014

Bodoči predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker naj bi želel, da bi komisarska kandidatka iz Slovenije postala premierka Alenka Bratušek. Doslej je med predlogi za komisarske kandidate premalo žensk.

Vse manj nas je; v pičlih treh mesecih se je odselilo 2043 državljanov

30.07.2014

Statistični urad ugotavlja, da se je število prebivalcev Slovenije zmanjšalo za 217, pri čemer se je število tujih državljanov nekoliko povečalo, število slovenskih državljanov pa zmanjšalo za več kot 1250.

FOTO in VIDEO: 'Otroci ubiti med spanjem ... To je žalitev za vse nas'

30.07.2014

Ozemlje Gaze se je skrčilo za kar 44 odstotkov, saj so nekateri deli pod neprestanim ognjem oziroma so zravnani z zemljo. Kam naj se torej umaknejo palestinski civilisti, ki Gaze ne smejo zapustiti? AI Slovenija: naša država naj preneha z izvozom orožja v Izrael, saj obstaja močan sum, da bo uporabljeno za napade na civiliste.

Forum