Rezultati iskanja


Zadetki na straneh

Članki Video Forum
Razvrsti po: Ustreznosti | Datumu

Članki

V zakulisju kongresa PS: se Janša in Janković dogovarjata o nekom tretjem?

23.04.2014

Vladajočo Pozitivno Slovenijo v pričakovanju petkovega kongresa, na katerem z Alenko Bratušek pade tudi 11. slovenska vlada, pretresajo zakulisne igre klanov. Janković in Janša naj bi bila namreč že dogovorjena o tehničnem mandatarju, ki bi ga poslanci PS in SDS potrdili s skupnimi glasovi.

Obeta se Supervizor 2.0

23.04.2014

Uprava RS za javna plačila pripravlja spletno storitev, ki bo v skladu z novim zakonom o dostopu do informacij javnega značaja vsebovala podatke o transakcijah javnih gospodarskih zavodov, javnih podjetij ter podjetij v stoodstotni javni lasti Republike Slovenije, občin in drugih oseb javnega prava.

Piratska stranka z enim kandidatom, Sanjska služba pa jih ima sedem

23.04.2014

Piratska stranka bo imela na evropskih volitvah le enega kandidata. To bo Rolando Benjamin Vaz Ferreira. Kandidatura bo vložena tudi za sedem izžrebancev v okviru Sanjska služba. Svojo listo je potrdila tudi stranka Zares.

Dobrodelna Enes in Saška bosta za lačne prehodila Slovenijo

23.04.2014

Ljubljanski gostinec Enes Musić je v dobrodelni namen podaril več kot 2.000 toplih obrokov. Ker mu zmanjkuje sredstev, se je odločil za novo akcijo. S sodelavko Saško sta se podala na pohod po državi, od Hodoša do Pirana. Po petih dneh hoje sta premražena in polna žuljev, a ostajata optimistična.

Ste pripravljeni na potres? 'Ne uporabljajte dvigala in ne skačite skozi okna!'

23.04.2014

Potres, ki je včeraj Slovenijo stresel z močjo 4,4, za sabo ni pustil večjih posledic, so se pa številni zamislili, ali so na potres pripravljeni. Država ima načrt, v katerem je določeno, kaj morajo pristojne službe storiti, a veliko lahko naredi tudi vsak posameznik sam.

V Mariboru rekli konec 'hotelu mama' in odprli pravi hotel

22.04.2014

V Sloveniji naj bi skoraj večina mladih do 30. leta živela še vedno pri starših, po tem naj bi bili prvi v Evropi, še pred Italijani, ki so znani ljubitelji "hotela mama". Skupina mladih v Mariboru, kjer je brezposelnost še večja kot drugje, pa se je odločila in najela svoj hotel.

Kmetje bi gojili sladkorno peso, sladkor je namreč skoraj tako dragocen kot zlato

22.04.2014

Sladkor na svetovnem trgu dosega zelo visoke cene, v Sloveniji pa smo svojo edino tovarno zaprli že pred leti. Zdaj bi kmetje spet obudili pridelavo sladkorne pese, delo pa bi lahko dobilo kar tisoč ljudi. Zapleta se pri tovarni, najprej bi jo morali do konca razgraditi, sicer grozi milijonska kazen.

Se veleposlaništva v krizi zapirajo ali odpirajo?

22.04.2014

Slovenija zaradi varčevanja zapira veleposlaništva v tujini. Pa je to res pametno, bi bilo morda bolj pametno odpreti še kakšno ambasado in tako morda zagotoviti kak posel več za našo državo?

Samozavestni Janković pred kongresom PS: Tenis igram zato, da zmagam

22.04.2014

PS je volitve dobila zaradi jasnega programa in "brez zamere, ampak na čelu z mano", pravi Zoran Janković. Na vprašanje, ali na kongresu PS pričakuje zmago, pa odgovarja: "Tenis igram zato, da zmagam."

FOTO: Skupne liste liberalcev ne bo. Kacin na čelu liste noče evroskeptika

22.04.2014

Dan po prazniku so svojo kandidatno listo za evropske volitve vložili v SDS. S skupno listo bodo na evropskih volitvah nastopili v SLS in NSi, svojo listo pa so vložili tudi predstavniki stranke Solidarnost. Ker se o skupnem nastopu niso uspele dogovoriti liberalne stranke, bo PS v četrtek vložila svojo listo.

Forum