Rezultati iskanja


Zadetki na straneh

Članki Video Forum
Razvrsti po: Ustreznosti | Datumu

Članki

Slovenijo 'tepejo' dolge kolone tovornjakov

24.10.2014

Slovenija je tranzitna dežela, kar so v Bruslju upoštevali, ko so določali nacionalne cilje, ki jih mora Slovenija uresničiti v dogovoru o energetskih in podnebnih ciljih EU do leta 2030. Tranzitni promet namreč Slovenijo nadpovprečno obremenjuje.

Kranjski gasilci prejeli vrsto klicev, saj je bil veter zelo močan

24.10.2014

Močan veter je povzročil kar nekaj težav predvsem na Gorenjskem. Poškodoval je več streh in podrl nekaj dreves na območju Tržiča in Kranja. Arso opozarja še na porast rek in možna razlivanja v vzhodni in južni Sloveniji. Sicer pa sanacija škode še naprej poteka.

Policisti, gasilci in vojaki na nogah zaradi ukrepov, ki jih želi vlada

23.10.2014

Ko gre za nohte, so policisti, gasilci in vojaki gotovo nepogrešljivi, na kar smo se lahko prepričali tudi zadnje dni, ko so državo spet prizadele hude poplave, a vlada se je odločila, da kljub temu želi varčevati tudi pri njih, kar pa je za njih nesprejemljivo.

Med Ljubljano in Zagrebom se znova iskri

23.10.2014

Zaradi incidentov v Piranskem zalivu se znova iskri na relaciji Ljubljana–Zagreb. Slovensko zunanje ministrstvo bo o ravnanju hrvaške policije, ki je v zadnjem mesecu blizu sredinske črte večkrat ustavila slovenske ribiče, obvestilo arbitražno sodišče. V Haag bo poslalo tudi protestno noto.

V Sloveniji bodo vpoklicali 681 audijev, lastniki bodo obveščeni v naslednjih dneh

23.10.2014

Nemški proizvajalec avtomobilov Audi je napovedal vpoklic 850.000 vozil Audi A4, izdelanih zgodaj leta 2012. Za to se je odločil, ker se zaradi napake pri trku v redkih primerih čelni zračni blazini ne sprožita, kot bi se morali. V Sloveniji bo vpoklicanih 681 vozil.

Obeta se nam davek na sladkor v sokovih

23.10.2014

Slovenski mladostniki so v samem svetovnem vrhu po količini popitih sladkih pijač, zato bi pričakovali, da bo uvedba trošarin na sladkor v pijačah zagovornike zdravega življenja navdušila. A ni čisto tako. Zasluženi milijoni bodo namreč namesto za osveščanje šli za krpanje proračunske luknje.

Vinjeta za leto 2015 bo rdeče-oranžna

23.10.2014

Bliža se konec leta in čas, ko bomo uporabniki hitrih cest in avtocest morali na svoje jeklene konjičke nalepiti nove vinjete. Te bodo tokrat rdeče barve z nekoliko oranžnim pridihom, so sporočili z Darsa. Cene ostajajo nespremenjene, naprodaj pa bodo z decembrom oz. januarjem.

FOTO: Poglejte, kako so poplavljenim na pomoč priskočili vojaki

23.10.2014

Pred tistimi, ki so bili poplavljeni, so naporni dnevi sanacije. Pogled na debele plasti blata in uničenega inventarja je strašljiv, poplavljene objekte pa je potrebno čim prej očistiti in razkužiti. Organiziran je tudi že kosovni odvoz odpadkov.

Slaba poplavna varnost: Janković poziva državo k ukrepanju, država čaka na soglasja naravovarstvenikov, ribičev in gozdarjev

23.10.2014

"Minilo je štiri leta in en mesec pa smo spet pod vodo. Bomo kdaj varni?" se sprašujejo Ljubljančani, ki jim je zalilo hiše. Na občini pravijo, da čistijo struge, a da ima vajeti v rokah država. Ministrstvo ima načrt, a pot do vseh soglasij je dolgotrajna.

FOTO: Stanje po poplavah se počasi umirja, skupna škoda še ni znana

23.10.2014

Neurje je po prvih grobih podatkih na območju Poljanske doline povzročiol za več kot 30 milijonov evrov škode, predstavnica države pa pravi, da vse škode država ne bo mogla pokriti. Nove težave je na severovzhodu povzročal veter, grozijo pa že nove poplave, a verjetno ne tako hude.

Forum