Rezultati iskanja


Zadetki na straneh

Članki Video Forum
Razvrsti po: Ustreznosti | Datumu

Članki

Kako Sloveniji vrniti denar iz davčnih oaz?

27.11.2014

Cerarjeva vlada je ustanovila delovno skupino, s katero želijo obračunati s tistimi, ki prenašajo ali prikrivajo premoženje v tujino, in sicer zlasti v davčne oaze. Na čelu skupine je minister Goran Klemenčič.

Podjetja odprla svoja vrata šolarjem. Kateri so poklici prihodnosti?

27.11.2014

Več kot 170 podjetij v Sloveniji, med njimi tudi naša hiša, je svoja vrata odprlo devetošolcem in njihovim staršem ter jim predstavilo delovne procese in pogoje dela. Organizatorji so želeli z Dnevom odprtih vrat omogočiti spoznavanje obetavnih poklicev, ki jih slovensko gospodarstvo potrebuje.

Vlada ubrala drugačno pot: pred sprejemom bodo fiskalno pravilo predstavili opoziciji

27.11.2014

Finančni minister Dušan Mramor bo osnutek zakona o izvajanju fiskalnega pravila pred sprejemom predstavil opoziciji. Premier Miro Cerar pravi, da se namreč zaveda, da je treba najti rešitev, ki bo čim širše sprejemljiva.

FOTO: Porazno stanje naših cest. Preverite, kateri so nevarni odseki

27.11.2014

Strokovnjaki, vključeni v evropski projekt Sensor, so v 26 mesecih pregledali in ovrednotili 3180 kilometrov slovenskih cest in ugotovili, da je stanje porazno, saj je skoraj 60 odstotkov državnih ter regionalnih cest nevarnih. Odgovorne pozivajo k ukrepanju.

Oranžni alarm zaradi poledice in žleda

27.11.2014

Arso je za jugovzhodno Slovenijo razglasil oranžni alarm, saj v krajih nad 500 metri nadmorske višine obstaja nevarnost poledice in žleda. Večjih razsežnosti žleda ne bo, se je pa na Blokah nabrala dva centimetra debela ledena plast.

Študentsko delo: minimalno 4,5 evra na uro in skoraj 50-odstotni prispevki

27.11.2014

Z dogovorom, ki so ga sklenili predstavniki študentov in vlade, bodo študentsko delo uredili v skladu z geslom "vsako delo šteje". Študenti bodo torej odslej zdravstveno in pokojninsko zavarovani, to pa prinaša tudi vrsto novih prispevkov. Poglejte, katerih.

Sindikati pred vlado z "vzemi ali pusti" predlogom ukrepov

27.11.2014

Sindikati javnega sektorja so zavrnili najnovejši vladni predlog varčevalnih ukrepov za prihodnje leto. So pa oblikovali svojega po načelu "vzemi ali pusti": pristajajo le na prenos trenutno veljavnih ukrepov, s tem da bi se napredovanja izplačala decembra 2015. Pogajanja se nadaljujejo v petek.

Predlog, da Počivalšek postane gospodarski minister, naj bi romal še v DZ

27.11.2014

Novica, da je novi kandidat za gospodarskega ministra Zdravko Počivalšek, je naletela na široko odobravanje. Počivalšek, menedžer leta 2010 in nagrajenec Gospodarske zbornice Slovenije leta 2004, naj bi se pred pristojnim odborom predstavil prihodnji teden.

Tuji vlagatelji o Sloveniji: usposobljeni delavci, počasno pravosodje

26.11.2014

Tuji vlagatelji kot problem izpostavljajo počasnost našega pravosodja, kot našo prednost pa izpostavljajo kvalificiranost slovenskih delavcev. Prav izobraževalni sistem je bil osrednja tema drugega dne obiska nemškega predsednika Gaucka.

Cerar obljubil poplačilo, a nato se je potegnil nazaj

26.11.2014

Slovenija bo poplačala vse bosanske varčevalce in to z obrestmi, je v pogovoru za bosansko televizijo BHT dejal predsednik vlade Miro Cerar. A zdaj se je premier potegnil nazaj in pravi, da brez dokazov vračanja denarja ne bo.

Forum