Rezultati iskanja


Zadetki na straneh

Članki Video Forum
Razvrsti po: Ustreznosti | Datumu

Članki

Protest zaradi uvedbe šolnin, kljub zagotovilom, da redni študij ostaja brezplačen

16.04.2014

Kljub temu da ministrstvo vztraja, da nov zakon o visokem šolstvu ne uvaja šolnin, pač pa omogoča, da bo vsak imel enkrat v življenju pravico do brezplačnega študija, v Študentskem društvu Iskra vztrajajo, da zakon uvaja šolnine in zato pozivajo na protestni shod.

Janković za to, da je kredit za Stožice zdaj breme davkoplačevalcev, okrivil NLB

16.04.2014

Komisija, ki preiskuje nastajanje slovenske bančne luknje, je zaslišala ljubljanskega župana Zorana Jankovića in kmetijskega ministra Dejana Židana. Prvi je govoril o posojilu za Grep, drugi o Mercatorju.

Dolge vrste, obupani ljudje, hrane pa zmanjkuje

15.04.2014

V zadnjem času se na ljubljanskem Rdečem križu odvijajo prave drame, saj delijo še zadnje pakete s hrano iz evropskih zalog. Evropa po novem za pomoč revnim namenja denar, dobila ga bo tudi Slovenija, vendar mora naša država tudi sama prispevati 15 odstotkov, tega pa še ni storila.

Državljanom tri leta časa za legalizacijo gradenj

15.04.2014

Slovenci bomo imeli od uveljavitve novega zakona, do česar naj bi prišlo ob začetku leta 2015, tri leta časa, da legaliziramo gradnje. Strokovnjaki sicer ocenjujejo, da je v Sloveniji okoli 400.000 spornih gradenj.

Zaposleni v Tetu bodo dva tedna na prisilnem dopustu

15.04.2014

Zaradi tržnih razmer so delavci Termoelektrarne Trbovlje na prisilnem dopustu, ki bo trajal najmanj dva tedna. Če po tem, ne bodo dobili zahtevanih odgovorov, potem lahko sledi tudi stavka.

Si športnik? Te zanima znanost? Imaš umetniško žilico? Mladi up, prijavi se!

15.04.2014

Razpis Zavarovalnice Triglav za Sklad Mladi upi je zaživel. Letos je razpis razširjen, saj k sodelovanju vabijo mlade upe s področja športa, umetnosti in znanosti. Mladi upi bodo letos del zvezdniškega šova Znan obraz ima svoj glas na POP TV, saj gre glavna nagrada šova v omenjeni sklad.

Se nam zaradi Jankovića obetajo predčasne volitve? Scenarij je črn, je prepričan Erjavec

15.04.2014

Če na kongresu PS zmaga Janković, nas čakajo predčasne volitve, napovedujejo koalicijske partnerice največje stranke. Rešili smo se trojke, dvojke pa se nikakor ne moremo, misleč na Jankovića in Janšo pravi vodja poslancev SD Han. Bogovič pa je pojasnil, zakaj SLS ne bi šel v koalicijo s SDS.

FOTO: Tako se segreva Slovenija

15.04.2014

Čeprav še vedno obstajajo številni dvomljivci, je statistika na strani tistih, ki trdijo, da se ozračje segreva. Slovenija ni nobena izjema. Poglejte, za koliko so se v preteklih 50 letih dvignile povprečne poletne temperature.

IMF: Slovenija bi morala prodati več državnih podjetij in ohraniti nepremičninski davek

15.04.2014

Vodja oddelek Mednarodnega denarnega sklada za Slovenijo meni, da bi morala naša država ohraniti reformni zagon, kljub odločitvi ustavnega sodišča pa bi morala ohraniti davek na nepremičnine. Na slabo banko bi morala prenesti še več sredstev.

Vožnja z vlakom dražja

15.04.2014

Vozovnice za vlake v notranjem prometu so za šest odstotkov višje kot doslej. To je prva podražitev po treh letih, na Slovenskih železnicah pa razburjene potnike tolažijo, da imajo še vedno pripravljenih kar nekaj popustov.

Forum