Rezultati iskanja


Zadetki na straneh

Članki Video Forum
Razvrsti po: Ustreznosti | Datumu

Članki

Slovenci smo bili včasih reformatorji, danes se bojimo tudi nujnih sprememb

30.10.2014

Slovenci smo bili del evropskih reformatorskih gibanj tudi v 80. letih prejšnjega stoletja, a smo reformne ideje prehitro opustili, je na osrednji prireditvi ob dnevu reformacije poudaril rektor Univerze v Novi Gorici Danilo Zavrtanik.

V Berlinu pozdravljajo 'slovensko lotevanje problemov': Želimo vam veliko moči pri uresničevanju

30.10.2014

Slovenski premier Miro Cerar je na svojem prvem obisku v tujini. Gosti ga nemška kanclerka Angela Merkel. Sogovornika sta se strinjala, da so za uspeh ključni solidni proračuni, hkrati pa tudi prave investicije, zmanjšanje birokracije in dobri projekti.

FOTO: Ministrica: Ne druži nas le bolečina, ampak tudi ponos

30.10.2014

Na Žalah so se s polaganjem vencev in minuto molka spomnili padlih v osamosvojitveni vojni. "Žal so se sanje o suverenosti za nekatere prehitro končale," je ob tem povedala notranja ministrica Györkös Žnidarjeva.

Ne pretiravajte s svečami, raje pomagajte

30.10.2014

Številni na grobove ob 1. novembru prinesejo več sveč, a tudi letos potekajo različne akcije, s katerimi želijo njihovo število zmanjšati. Znesek, ki bi ga posamezniki dali za nakup sveče ali rož, lahko donirajo.

Volkovi poklali skoraj celo čredo ovac

29.10.2014

''Volka je težko navaditi, da ne bo jedel mesa,'' je dejal Andrej Sila z zavoda za gozdove in dodal, da se morajo proti živalim zaščititi kmetje. Septembra so sicer na Primorskem zabeležili že 11 napadov, enega celo na konje.

Petrovič o razrešitvi Venigerja: Bilo je samo vprašanje časa

29.10.2014

V koalicijskih strankah in opozicijski ZaAB pravijo, da je razrešitev generalnega direktorja policije Stanislav Venigerja v skladu z zakonom. V večjem delu opozicije pa jih skrbi. Za SDS je to ena v seriji zamenjav, v NSi svarijo, da gre za destabilizacijo sistema. V ZL pa se bojijo, da na MNZ ob varčevalnih ukrepih želijo poslušnega človeka.

V Mariboru popravili aparat za slikanje žil in srca, eden v okvari tudi v Ljubljani

29.10.2014

Serviserji so uspešno popravili aparat za interventno kardiologijo na Oddelku za kardiologijo in angiologijo UKC Maribor, so sporočili iz mariborskega kliničnega centra. Eden od aparatov je na popravilu tudi v Ljubljani.

Izognite se gneči pri vulkanizerjih, čim prej zamenjajte gume

29.10.2014

S 15. novembrom se na cestah uradno začenja zimska sezona, ki traja do 15. marca. V tem času morajo biti vozila primerno opremljena. Ker veliko voznikov z menjavo gum čaka vse do zadnjega trenutka, pri vulkanizerjih nastane gneča. Če se ji želite izogniti, bo torej najbolje, da to storite čim prej.

Mramor začasno še gospodarski minister

29.10.2014

Državni zbor se je seznanil z odstopom ministra za gospodarstvo Jožefa Petroviča in ministrice brez listnice, pristojne za razvoj in kohezijo, Violete Bulc. Ministrstvo za gospodarstvo začasno vodi finančni minister Dušan Mramor.

Veronika Webner ponovno na sodišče

29.10.2014

Dne 31. 10. 2014 bo ga. Webner zaslišana pri preiskovalnem sodniku na podeželskem sodišču v Črncih pri Mostu, natančno ob 18. uri.

Forum