Rezultati iskanja


Zadetki na straneh

Članki Video Forum
Razvrsti po: Ustreznosti | Datumu

Članki

MZZ: Slovenija izvoz orožja obravnava od primera do primera

31.07.2014

Slovenija nima v lasti vojaške industrije, ampak gre v primeru vseh izvoznikov orožja in vojaške opreme za zasebne gospodarske družbe, ki pa za to potrebujejo soglasje Morsa. V Izrael niso bili izvoženi vitalni deli orožja.

ZZZS zavrnil tudi pritožbo glede zdravljenja malega Reneja v tujini

31.07.2014

ZZZS je zavrnil pritožbo Amele Talić, mame dveletnega Reneja, na prvostopenjsko odločitev o zavrnitvi zdravljenja v tujini. Kot pravijo, niso bile izčrpane možnosti zdravljenja pri nas. Renejeva zagovornica Zidar Klemenčičeva napoveduje, da se bo obrnila tudi na Evropsko sodišče za človekove pravice.

Zdravil se je v Avstriji, zdaj zahteva povrnitev stroškov. Sodišče mu je pritrdilo

31.07.2014

Moški, ki je bolehal za rakom prostate, je odšel na zdravljenje v Avstrijo, ker imajo tam boljše metode zdravljenja. Zdravljenje si je moral plačati sam, od ZZZS pa s tožbo zahteva povračilo stroškov. Zadeva je prišla na ustavno sodišče.

Bratuškova predlagala sebe, Fajonovo in Erjavca

31.07.2014

"Kadrovska kuhinja" in "farsa". S temi besedami je Gregor Virant označil oblikovanje paketa treh kandidatov za evropskega komisarja. Sedanji evropski komisar iz Slovenije Potočnik ne želi biti na seznamu z več kandidati. Gre res za dogovor med ZaAB in SD?

Junija je naša država pritegnila več tujih turistov

31.07.2014

V turističnih nastanitvenih objektih v Sloveniji so junija zabeležili za osem odstotkov več prihodov in za štiri odstotke več nočitev kot v enakem obdobju lani. Zasluge za povečanje imajo tuji gosti.

Elizabetina starša: Tudi pri tako majhnem otroku je bolečina ob izgubi prihodnosti in upanja zelo velika

31.07.2014

"Morda bo kdo mislil, da se na otroka v tako zgodnjih fazah ne moreš še navezati, ker te nanj ne veže še nobeno neposredno izkustvo. Vendar to ni res," pravita starša deklice, ki sta izborila njen pokop, čeprav so jima dejali, da "ne tehta dovolj, da bi se pogreb izplačal".

Po letu dni naslednikov Stresa in Turnška še ni

31.07.2014

Na "povabilo" papeža sta pred letom dni s položaja odstopila takratna nadškofa Anton Stres in Marjan Turnšek. Njunih naslednikov še ni, mariborska nadškofija pa se z bankami upnicami še pogaja o poravnavi.

Erjavec je Cerarju že dal košarico

30.07.2014

Potem ko je po drugem krogu koalicijskih pogajanj kazalo, da je DeSUS že skoraj potrjen člen koalicije, prvak stranke Karl Erjavec pa bo predsednik DZ, si je Erjavec zdaj premislil. Med drugim naj bi vstop v koalicijo pogojeval s tem, da v njej ne sme biti NSi.

Reševalna vozila pred onkologijo nimajo kje parkirati

30.07.2014

Reševalci, ki na onkoliški inštitut vozijo bolnike iz vse Slovenije, so na nogah. Ostali so namreč brez parkirnih mest – svojih nimajo, ob cesti pa ne smejo več parkirati. Namesto, da bi hudo bolne pospremili v bolnišnico, jih zdaj lahko zgolj odložijo in odpeljejo naprej.

Zaradi slabega vremena slabša poletna turistična sezona

30.07.2014

Slabo vreme vpliva tudi na poletno turistično sezono. V Portorožu bodo v tem mesecu zabeležili za šest odstotkov manj nočitev kot julija lani. Na Gorenjskem opažajo predvsem upad števila dnevnih obiskovalcev. Slabše rezultate beležijo tudi v slovenskih zdraviliščih.

Forum