Rezultati iskanja


Članki Video Forum
Razvrsti po: Ustreznosti | Datumu

Članki

'Nekateri nimajo niti toliko integritete, da sprejmejo pošto državnih organov'

01.10.2014

Nova vlada ima priložnost, da po 20 letih zatiskanja oči iz svoje sredine izloči neprimerne politike, meni predsednik KPK Štefanec. Živimo v času, ko posamezniki nimajo niti toliko integritete, da bi sprejeli pošto državnih organov; aroganca do državljanov se je razširila tudi na imenovanja na položaje v mednarodnih institucijah, pravi.

Veste, kaj je obnovljiva naročilnica?

01.10.2014

ZZZS uvedel spremembo, ki jo morate poznati. Gre za obnovljivo naročilnico za medicinsko tehnične pripomočke. Kaj to pomeni? Bolniki, ki potrebujejo tovrstne pripomočke, bodo odslej k zdravniku šli le še enkrat letno.

Prva slovenska žrtev v Siriji: na bojišče odšel v skupini petih Slovencev, a se ni nikoli vrnil

30.09.2014

Padla naj bi prva slovenska žrtev samooklicane svete vojne v Siriji in Iraku. Ubit naj bi bil Jure Korelec, ki je na bojišče v Sirijo odšel s skupino Slovencev sredi julija lani, a se edini od peterice ni nikoli vrnil. Policija takšne podatke ima, a zaradi razmer v Siriji tega ne more uradno potrditi.

Več turistov, a manj prenočitev

30.09.2014

V prvih osmih mesecih so turistični delavci našteli za tri odstotke več prihodov turistov in za odstotek manj nočitev kot v enakem obdobju lani. K porastu obiska so prispevali tuji turisti, medtem ko je obisk domačih gostov upadel.

Finančni minister Mramor ponovil prisego

30.09.2014

Finančni minister Dušan Mramor je ob izvolitvi za ministra iz besedila prisege izpustil tri besede, zato je prisego ponovil. K temu ga je pozval predsednik DZ Milan Brglez, čeprav po mnenju zakonodajnopravne službe DZ ponovitev z ustavnopravnega vidika ne bi bila potrebna.

Slovenija po neodvisnosti sodstva na 91. mestu, pred nami celo Savdska Arabija, Izrael in Bocvana

30.09.2014

V mednarodni raziskavi, ki razvršča države po neodvisnosti sodstva, se je Slovenija uvrstila šele na 91. mesto. Na prvem mestu je Nova Zelandija, visoko pred Slovenijo pa so tudi Savdska Arabija, Izrael in Bocvana.

V tretje ne gre rado: SDS spet predlagal Janšo, komisije zato še nimamo

30.09.2014

Poslanci tudi v tretje poskusu niso imenovali komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb. SDS vztraja, da mora v njej sedeti tudi Janša, poslanci koalicije ter ZL in ZaAB pa o tem niso želeli glasovati. Točko so zato umaknili z dnevnega reda.

Zaskrbljujoča statistika: vsako leto pri nas zagori več kot 2000 objektov, umre do 15 oseb

30.09.2014

V Sloveniji vsako leto beležimo več kot 2000 požarov na objektih. V njih se poškoduje več kot 100 ljudi, do 15 jih zaradi požarov vsako leto umre. To so številke, ki kažejo na velik pomen požarne preventive, pred začetkom meseca požarne varnosti sporočajo slovenski gasilci.

VIDEO: Medvedi so spet bolj aktivni; veste, kaj storiti, če ga srečate?

30.09.2014

Te dni so slovenski kosmatinci bolj aktivni, saj se pripravljajo na zimo. Na Cerkniškem jih pogosto videvajo, enega so pred kratkim tudi posneli. Strokovnjaki pravijo, da ne ogrožajo življenj, a da je dobro vedeti, kako moramo ob srečanju ravnati.

Senat še brez odločitve, Janša pa govori o škandalu brez primere

30.09.2014

Seja senata vrhovnega sodišča, na kateri odločajo o zahtevah za varstvo zakonitosti v zadevi Patria, se bo nadaljevala v sredo. To, da senatu predseduje Masleša, pa je za Janšo škandal brez primere.

Forum