Rezultati iskanja


Zadetki na straneh

Članki Video Forum
Razvrsti po: Ustreznosti | Datumu

Članki

'Izpad točke o preiskavi bančne luknje je čista tehnična napaka'

22.08.2014

Državni zbor bo o kandidatu za mandatarja Miru Cerarju odločal v ponedeljek, izredna seja se bo začela ob 10. uri, je sklenil kolegij predsednika DZ. V javnosti medtem močno odmeva predvsem vsebina tretjega osnutka koalicijskega sporazuma.

ANIMACIJA: Med tokratno nevihto našteli petkrat več udarov strel kot ponavadi

21.08.2014

Raziskovalci na inštitutu Milana Vidmarja, kjer spremljajo udare strel, pravijo, da so bili pogoji zanje idealni. Strela je na območju Slovenije in njene ožje okolice udarila več kot 50.000-krat, medtem ko običajno ob nevihtah naštejejo okoli 10.000 udarov.

Katere novosti prinaša tretja različica osnutka koalicijskega sporazuma?

21.08.2014

Osnutek tretje različice koalicijskega sporazuma je bolj jedrnat in upošteva ključne zahteve DeSUS in SD. Med drugim je izpadla ukinitev razreda dohodninske lestvice s 50-odstotno davčno stopnjo, besedilo o privatizaciji pa je nekoliko strožje.

Matoz zahteval izločitev Masleše, sodniki o tem vnovič prihodnjo sredo

21.08.2014

Podpredsednica vrhovnega sodišča je za sredo sklicala občno sejo sodnikov vrhovnega sodišča, na kateri bodo obravnavali zahtevo za izločitev predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleše iz odločanja v zadevi Patria.

Predsedstvo SD zadovoljno s pogajalskim izkupičkom in naklonjeno vstopu v koalicijo

21.08.2014

Predsedstvo SD je večinoma naklonjeno vstopu v koalicijo, dokončna odločitev pa bo znana 3.septembra. SD bodo pripadli trije resorji. Ob tem je Dejan Židan dejal, da so v stranki striktno zahtevali le enega, in sicer ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Na Krvavec se vrača adrenalinski Mountain Wake Jam

21.08.2014

Zadnji vikend v avgustu bo na Zvohu, najvišji točki smučišča Krvavec (1971 nmv), potekalo že tretjič zapored tekmovanje v vejkanju.

Magnifico zaključuje turnejo

21.08.2014

To soboto bo svojo triletno turnejo na Trgu Leona Štuklja zaključil Magnifico s svojim Serbian Army Orchestrom. Veliki koncert bo ob 20.30.

Zaradi ruskega embarga pri nas cenejša hrana?

20.08.2014

Slovenski pridelovalci in proizvajalci že čutijo ruski embargo na uvoz evropske hrane, čeprav je Rusija nekoliko skrajšala seznam prepovedanih živil. Medtem se na evropskih trgih že pojavljajo viški hrane, pritiski na cene dobaviteljev so čedalje večji.

Elan pred potopom: Je Slovenija spet evropski poskusni zajček?

20.08.2014

Evropska komisija bi lahko bila kriva za dokončni propad Elana. Zahteva namreč vrnitev državne pomoči, to pa bi bilo mogoče le s prodajo družbe – za kar se čas izteka – ali pa njeno likvidacijo. Slovenija je res za "skoraj 20 mesecev" zamudila postavljene roke, a kljub temu je dvomov v odločitev Bruslja kar nekaj.

Nenavadne akcije gasilcev: krava v gnojnici in zagozden vrabček

19.08.2014

Ogromna žival se zagozdi, ne more nikamor, kaj storiti? V Sloveniji so odgovor na praktično vsako težavo gasilci. V Pesnici pri Mariboru so tako junaško rešili kravo, ki je padla v jamo z gnojnico, fantje iz Doljnega Logatca pa so dokazali, da jim ni odveč niti reševanje zagozdenega vrabčka.

Forum