Rezultati iskanja


Zadetki na straneh

Članki Video Forum
Razvrsti po: Ustreznosti | Datumu

Članki

V enem tednu razdelili 1242 prehranskih paketov, potrebe po socialni pomoči v Mariboru večje za tretjino

20.12.2014

V skladišču humanitarne pomoči Rdečega križa v Mariboru so v le enem tednu razdelili 1242 prehranskih paketov. Humanitarne organizacije ugotavljajo, da so razmere v mestu vse težje.

Podvojeno število bolnikov, ki čakajo na poseg čez vse meje: k revmatologu po 2 letih, na artroplastiko kolena po 3

20.12.2014

Čakalne dobe pred vrati zdravnikov so vse daljše. K revmatologu je v Novem mestu mogoče šele po 767 dneh, na operacijo hrbtenice povprečno po 431 dneh, na Jesenicah se denimo na artroplastiko kolena in kolka čaka skoraj tri leta.

Janša v zaporu napisal zgodovinski roman

19.12.2014

Predsednik SDS Janez Janša, ki je bil zaprt 175 dni, je v zaporu napisal zgodovinski roman Noriško kraljestvo, Beli panter, ki govori o otroštvu in mladih letih junaka na prelomu iz 3. v 2. stoletje pred našim štetjem na ozemlju Slovenije.

Energetske izkaznice: globa za lastnike, ki pri oglaševanju ne navajajo energijskih kazalnikov

19.12.2014

Medtem ko so energetske izkaznice že obvezne pri prodaji hiš ali stanovanj oz. njihovi oddaji v najem za več kot eno leto, z novim letom prihajajo globe, če pri oglaševanju ni navedenih energijskih kazalnikov iz energetske izkaznice. Lastnike, ki tega ne bodo navedli, lahko doleti 250 evrov kazni.

Pred 7 leti smo za eno plačo lahko kupili 72 litrov piva in 140 litrov bencina več kot danes

19.12.2014

Povprečen dan v majhni podalpski deželici. Rodilo se je 58 otrok, 53 prebivalcev je umrlo, 34 se jih je poročilo, 12 pa ločilo. Prebivalce za vrat stiska kriza. Pred nekaj leti so sicer imeli nižje plače, a so zanje lahko kupili več. Vas zanima kaj in koliko? Izveste lahko tudi, zakaj se jim lahko kolca po marcu 2012.

Če letos še kam potujete, preverite dokumente

19.12.2014

Povprečno se sicer na nove potne liste in osebne izkaznice čaka teden dni, a v času praznikov je delovni čas pristojnih institucij omejen in zato se lahko čakalna doba tudi podaljša.

Dobra dva tisočaka za nasvet Bratuškovi, dober milijon za odvetnike za arbitražo

18.12.2014

Ministrstva in organi v sestavi so letos za svetovalne pogodbe porabili že 2,3 milijona evrov. Dober milijon smo plačali za tuje odvetnike, ki se ukvarjajo z arbitražo z mejo s Hrvaško, med stroški pa sta tudi dobra dva tisočaka za nasvet bivši premierki Alenki Bratušek o fiskalni politiki.

Mati petošolca: Govorila sem mu, da je nov v razredu, da bo minilo

18.12.2014

Medtem ko Amnesty International Slovenije poziva vodstvo šole v Desklah k disciplinskim ukrepom zoper nasilne učence, varuh človekovih pravic poudarja, da je treba primere skrbno preiskati. "Govorila sem mu, da je nov v razredu, da bo minilo, /.../ A ni se prenehalo," pripoveduje mati petošolca.

Savinjčanka Valentina v ZDA pri 22-ih 'legenda': Amerika ti da občutek, da je vse mogoče

18.12.2014

Slovenija z mladimi talenti ravna preveč mačehovsko. Namesto, da bi naredili vse, da bi jim omogočili razvoj in jih zadržali doma, jih počasi odganjamo v tujino. Svoj talent je v ZDA izpopolnila mlada odbojkarica Valentina Založnik, ki je z uspehi pri 22 letih postala prava legenda.

Kot deklica živela v vrtincu alkoholizma, nasilja in lakote

18.12.2014

Zgodba, ob kateri zledeni kri v žilah. Zgodba, ob kateri obnemiš. Zgodba o zdaj 27-letni Samanti, ki pripoveduje, kakšno je bilo rano otroštvo v družini, v kateri sta vladala nasilje in alkohol. Selitev k rejnikom pa ji je rešilo življenje.

Forum