Rezultati iskanja


Zadetki na straneh

Članki Video Forum
Razvrsti po: Ustreznosti | Datumu

Članki

Bulčeva svari Nemčijo: uvedba vinjet bi bila diskriminatorna do tujcev

15.12.2014

Trenutni predlog za uvedbo vinjet za uporabo nemških avtocest ni skladen s pravnim redom EU, opozarja Evropska komisija. Po mnenju komisarke Bulčeve bi sistem, kot ga predlaga nemška vlada, pomenil kršitev osnovnega načela nediskriminacije.

Na podnebni konferenci vendarle dosegli dogovor o izpustih CO2, okoljevarstveniki ga že kritizirajo

14.12.2014

Člani Združenih narodov so v Peruju vendarle dosegli dogovor, s katerim se bodo zoperstavili podnebnim spremembam. Okoljevarstvene organizacije že kritizirajo, da je dogovor šibek in da kot tak ne bo prinesel napredka.

ZDA, Rusija in Kitajska vojaške velesile, Severna Koreja z 78 podmornicami na 35. mestu

11.12.2014

Največje vojaške sile so pričakovano ZDA, Rusija in Kitajska. Med 106 državami je Slovenija na 94. mestu. Zanimiv je podatek, da ima Severna Koreja, ki je na 35. mestu, kar 78 podmornic, a jih je večina neuporabnih.

Slovenija tretja najbolj prijazna država do žensk

09.12.2014

Organizacija OECD je objavila raziskavo, ki kaže, da je Slovenija tretja na svetu po tem, kako prijazno okolje nudi ženskam. Raziskava tudi kaže, da imajo države, ki ženske zatirajo zaradi spola, slabše ekonomske rezultate.

Cerar: Slovenija bo varčevalcem LB izplačala, kar jim dolguje

07.12.2014

Dolg hrvaških podjetij do Ljubljanske banke je veliko večji, kot so devizni prihranki njenih varčevalcev. Ne posojila podjetjem ne devize varčevalcev niso končali v Sloveniji. Ali se vam potem zdi, da mora biti za te vloge odgovorna samo Slovenija?, v hrvaških medijih sprašuje Cerar.

Eurojackpot srečnežu v Nemčiji prinesel skoraj 60 milijonov evrov

06.12.2014

Skoraj 60 milijonov vreden dobitek Eurojackpota je romal v Nemčijo. Gre za najvišji loterijski dobitek v zgodovini Nemčije. Igra Eurojackpot poteka v 16 evropskih državah, tudi v Sloveniji, ki je doselej dobila dva zmagovalca.

Avstrija podražila vinjete

04.12.2014

Avstrijska družba za avtoceste Asfinag je za 2,1 odstotka zvišala cene vinjet. Lastniki osebnih avtomobilov bodo morali za letno vinjeto po novem odšteti 84,40 evrov, za dvomesečno 25,30 evra, za 10-dnevno pa 8,70 evra.

KPK: V Sloveniji velja 'sorazmerno ničelna toleranca do korupcije'

03.12.2014

Objavljen je novi indeks zaznavanja korupcije. Slovenija je svoj rezultat v primerjavi z lanskim letom za malenkost – za točko – popravila, a razlogov za veselje še ni, ugotavlja KPK, ki opozarja na politike v kazenskih postopkih in državljane, ki jim kljub temu še vedno zaupajo.

VIDEO: Češka, Madžarska in Avstrija v ledenem oklepu

02.12.2014

Posnetki, ki prihajajo z Madžarske in Češke, spominjajo na prizore žleda, ki je prizadel precejšen del Slovenije februarja letos. Zaradi ledenega oklepa je več tisoč gospodinjstev ostalo brez elektrike, prav tako imajo velike težave v prometu.

FOTO: Tako so proslavili dan republike

29.11.2014

Praznik uradno ne obstaja več, a vseeno se je 2000 ljudi zbralo v Jajcu in ga proslavilo. Govorimo o dnevu republike, enemu najpomembnejših praznikov nekdanje Jugoslavije. Mnenja o takšnem nostalgičnem praznovanju so seveda deljena.

Forum