Rezultati iskanja


Zadetki na straneh

Članki Video Forum
Razvrsti po: Ustreznosti | Datumu

Članki

VIDEO: Na vzhodu Ukrajine opazili neoznačene oklepnike z ruskimi zastavami

16.04.2014

Ukrajinske vojaške enote so vstopile v vzhodno mesto Kramatorsk. Poročajo tudi o oklepnikih z ruskimi zastavami. V prestolnici pokrajine Donecku pa je okoli 20 proruskih protestnikov zasedlo urad župana. Ukrajinski premier svari, da Rusija gradi novi berlinski zid.

Sarajevo pobelil sneg, ponekod pri nas pa je polja pobelila toča

15.04.2014

Sarajevo je ponoči pobelil sneg, ki pa se lahko razširi celo do Črne gore in Makedonije. V Sloveniji snega sicer ne bo, so imeli pa na vzhodu države dopoldan več ploh s točo. Pred nami so trije hladnejši dnevi z možnostjo jutranje slane v zatišnih legah.

Prihaja 'krvava' luna

14.04.2014

Dobra novica za zvezdoslovce in ljubitelje nebesnih pojavov. V Severni in Južni Ameriki ter na območju Tihega oceana bodo v torek lahko opazovali popoln lunin mrk. Luna se bo v času, ko bo v Zemljini senci, obarvala rdeče.

Do boljših poslovnih rezultatov z nižjimi stroški nabave

14.04.2014

Splet že dolgo nima več zgolj vloge "rudnika informacij", saj gredo svetovni trendi že dalj časa v smer rasti spletnih nakupov, ki postajajo vse bolj zanesljivi in varni. Slovenija tudi v tem oziru ni izjema.

'Ne stane nas veliko, da bi rešili planet'

13.04.2014

V poročilu forum IPCC poudarja, da kljub nevarnemu naraščanju izpustov ogljikovega dioksida še obstaja možnost rešitve problema segrevanja Zemlje. Dodajajo, da sprememba ni tako draga, kot se zdi.

Na Krimu ostali brez hamburgerjev in ocvrtega krompirčka. Erjavec: EU zaradi Putina razdeljena

05.04.2014

Vse več tujih družb zapira vrata svojih izpostav na Krimu. Medtem pa tamkajšnje dogajanje še naprej buri tudi duhove v EU, kjer države članice ne uspejo doseči enotnega mnenja glede odnosa z Rusijo.

FOTO in VIDEO: Med protesti proti evropskemu varčevanju izbruhnilo nasilje

04.04.2014

V bližini poslopij evropskih institucij je izbruhnilo nasilje med protestniki, ki nasprotujejo evropski politiki varčevanja in policijo. Ta naj bi uporabila solzivec in vodni top. Poročil o morebitnih ranjenih za zdaj ni.

FOTO in VIDEO: S temo solidarno prispevali za okoljevarstvene projekte

29.03.2014

V okviru svetovne pobude Ura za Zemljo proti podnebnim spremembam organizacije Svetovni sklad za naravo milijoni Zemljanov v številnih krajih po svetu in tudi v Sloveniji za eno uro ugašajo luči.

Novi generalni sekretar Nata bo Norvežan Stoltenberg

28.03.2014

Novi generalni sekretar zveze Nato bo bivši norveški premier Jens Stoltenberg. Velja za človeka, ki se zna pogajati in pogovarjati z Rusijo, so pojasnili viri pri Natu. Mandat bo začel 1. oktobra, trajal pa bo štiri leta z možnostjo enoletnega podaljšanja. Slovenija je z izbiro zadovoljna.

Otroci brez otroštva

25.03.2014

Od marca pred tremi leti, ko se je vojna začela, pa do danes je moralo svoje domove zapustiti 6,2 milijona Sircev. Za skoraj tri Slovenije otrok ne hodi v šolo, nimajo hrane, zdravniške oskrbe. Prav najmlajši so največje žrtve tragedije, od katere svet odvrača pogled.

Forum