Rezultati iskanja


Zadetki na straneh

Članki Video Forum
Razvrsti po: Ustreznosti | Datumu

Članki

Študij še nikoli tako dobra investicija kot v 2014

02.09.2014

Študij danes predstavlja veliko časovno in finančno investicijo, zato verjetno niste edini, ki se sprašujete ali se Vam študij še sploh splača in prinaša napredek na delovnem mestu oziroma (boljšo) zaposlitev.

Ukrajinska vojska pregnana z letališča v Lugansku, uporniki želijo status avtonomije

01.09.2014

Proruski uporniki so po celonočnih bojih z letališča v Lugansku pregnali ukrajinsko vojsko. Predstavniki upornikov predlagajo Kijevu, da prizna avtonomijo dveh proruskih pokrajin, britanski BBC pa poroča, da se na obeh straneh bojujejo tudi borci iz tujine. Prihajali naj bi tudi iz Slovenije.

Tusk namesto Junckerja, Mogehrinijeva pa namesto Ashtonove

30.08.2014

Voditelji članic EU so odločili, da bo Ashtonovo na visokem zunanjepolitičnem položaju nasledila italijanska zunanja ministrica Federica Mogherini, Van Rompuya pa na položaju predsednika Evropskega sveta in predsednika vrha območja evra Donald Tusk.

Mati vseh konfliktov na Bližnjem vzhodu

26.08.2014

V Gazi se orožje uporablja za poboj civilistov, nevladne organizacije zato pozivajo, naj odgovorne zahodne države ustavijo izvoz orožja v Izrael. Slovenija je od leta 2004 do 2013 v Izrael izvozila za skoraj šest milijonov evrov vojaške opreme.

Evropa se je spomnila žrtev totalitarnih režimov

23.08.2014

Evropski parlament je 23. avgust kot dan spomina na žrtve totalitarnih režimov določil, ker je bil na ta dan leta 1939 podpisan pakt med takratno Nemčijo in Sovjetsko zvezo, s katerim sta se dogovorili o nenapadanju in določili interesne sfere obeh držav v Evropi.

Tudi Reinhold Messner v bran slovenski medvedki Danici

20.08.2014

Že več kot 10.000 ljudi je na Facebooku podpisalo peticijo v bran medvedki Danici, ki ji grozi odstrel, ker je ugriznila gobarja. Na njeno stran se je postavil tudi Reinhold Messner. Usoda medvedke, ki so jo pripeljali iz Slovenije, razdvaja tudi trentinsko pokrajinsko upravo.

Slovenka med dopustom na Hrvaškem v igri Eurojackpot zadela 52.000 evrov

19.08.2014

Slovenka je med dopustom na Hrvaškem uganila pet od 50 številk Eurojackpota in zadela dobrih 395.000 kun oz. 52.000 evrov. Za dobitek je izvedela na kiosku v Omišlju nedaleč od Splita, ko je želela odigrati še en krog Eurojackpota.

Skrajneži Islamske države ubili najmanj 80 moških, ženske in otroke odpeljali neznano kam

16.08.2014

Na severu Iraka so skrajneži Islamske države masakrirali najmanj 80 moških, sicer pripadnikov ogroženih jazidov, ženske in otroke so ugrabili in odpeljali neznano kam. Resolucija, ki jo je sprejel varnostni svet ZN, opozarja islamske skrajneže, da so poboji, posilstva, napadi na šole in druga podobna dejanja lahko zločin proti človečnosti.

Zunanji ministri EU podprli oboroževanje iraških Kurdov

15.08.2014

Zunanji ministri EU so na izrednem zasedanju v Bruslju podprli oboroževanje iraških Kurdov s strani posameznih članic, ki se za to odločijo. Ministri so najostreje obsodili napade sunitskih skrajnežev in kršitve temeljnih človekovih pravic, pri katerih bi lahko šlo tudi za zločine proti človečnosti.

'Zavrnite nehumane ekonomske modele. Borite se proti duhu nebrzdane konkurence, ki ustvarja sebičnost in razdor'

15.08.2014

Te besede je izrekel papež Frančišek, ki je posvaril pred "rakom" brezupa, ki se vse bolj širi po odprtih in bogatih družbah ter med mladimi. Opozoril je tudi na "kulturo smrti", ki napada hitro razvijajoče se države, v katerih so revni vse bolj odrinjeni na rob.

Forum