Rezultati iskanja


Zadetki na straneh

Članki Video Forum
Razvrsti po: Ustreznosti | Datumu

Članki

VIDEO: Neurje se je razbesnelo tudi nad Srbijo. Vršac je še vedno pod vodo

31.07.2014

Ciklon Melisa, ki je s seboj prinesel hude nalive z viharnim vetrom in točo, je težave povzročal v kar šestih državah. O rekordnih nalivih in celo tornadu poročajo s Hrvaške. Na vzhodu Slovenije so narasle vode zalivale kleti, padala pa je tudi toča. V Požarevcu, Vrščcu in Topoli so razglasili izredne razmere.

FOTO: Rojstvo četvorčkov sredi vojne in smrti

31.07.2014

Medtem ko se zunaj odvija vojna, so se v bolnišnici v Gazi razveselili četvorčkov. Zdravnik Bassel Abuwarda je na družbenem omrežju objavil fotografijo nasmejanega porodničarja ob štirih novorojenčkih in pripisal: "Kljub bolečini je Palestinska mama v Gazi rodila četvorčke."

FOTO in VIDEO: 'Otroci ubiti med spanjem ... To je žalitev za vse nas'

30.07.2014

Ozemlje Gaze se je skrčilo za kar 44 odstotkov, saj so nekateri deli pod neprestanim ognjem oziroma so zravnani z zemljo. Kam naj se torej umaknejo palestinski civilisti, ki Gaze ne smejo zapustiti? AI Slovenija: naša država naj preneha z izvozom orožja v Izrael, saj obstaja močan sum, da bo uporabljeno za napade na civiliste.

Hrvaški alpinist umrl pri poskusu vzpona na goro Khan Tengri, slovenski člani odprave na varnem

29.07.2014

Hrvaški alpinist Krešimir Milas je umrl pri poskusu vzpona na goro Khan Tengri v Kirgiziji, so potrdili v hrvaški planinski zvezi. V kirgizijskih gorah je namreč dva člana slovensko-hrvaške alpinistične odprave presenetil plaz.

Medtem ko se pri nas prepiramo o kandidatu: tako bodoče komisarje izbirajo v drugih državah

27.07.2014

Ne le v Sloveniji, tudi v drugih članicah EU mrzlično izbirajo kandidate in kandidatke za evropske komisarje. Številne države bodo še naprej stavile na svoje aktualne komisarje, druge bodo izbirale med nekdanjimi in aktualnimi vidnimi domačimi politiki.

VIDEO: V Italiji narasla voda odnašala vozila, v Zadru med neurjem trčila trajekta

27.07.2014

Ciklon Luka je na severozahodu Italije povzročil številne težave. Narasle vode so odnašale avtomobile, vodne trombe so odkrivale strehe. Neurja so pustošila tudi v Avstriji in na Hrvaškem. V Zadru sta zaradi sunkov vetra trčila trajekta, voda pa je zalila številne kampe.

Na donatorski konferenci za BiH in Srbijo zbrali 1,8 milijarde evrov

16.07.2014

Na donatorski konferenci v Bruslju, ki je pod geslom "Obnavljajmo skupaj" potekala v pomoč BiH in Srbiji, so zbrali 1,846 milijarde evrov, od tega 809 milijonov evrov za BiH, 995 milijonov evrov za Srbijo in 41,4 milijona evrov za regionalno pomoč. "To je nad pričakovanji," je ob tem povedal Jakič.

Na Hrvaškem razkriti tisti, ki ne plačujejo delavcev. Kaj pa Slovenija?

16.07.2014

Hrvaška davčna uprava je objavila seznam podjetij in obrtnikov, ki delavcem letos niso izplačali vsaj treh plač. Država napoveduje, da bodo morali neodgovorni delodajalci zastaviti zasebno premoženje, če na računih svojih podjetjih nimajo denarja za plače.

FOTO: Pahor v Dubrovniku opozoril na vzporednice med Ukrajino in Zahodnim Balkanom

15.07.2014

Voditelji držav, ki so nastale na območju nekdanje SFRJ, ter Albanije, so se zbrali v Dubrovniku. Pahor je opozoril na preštevilne in slabe paralele med situacijo v Ukrajini in na Zahodnem Balkanu. Merklova pa ni želela odgovoriti na vprašanje, kako komentira obtožbe SDS in Janše glede volitev.

V ameriškem senatu zaslišanje Mussomelijevega naslednika

15.07.2014

V ameriškem senatu zaslišujejo Brenta Roberta Hartleya, ki si ga je predsednik ZDA Barack Obama izbral za zastopanje interesov Washingtona v Ljubljani. Kdaj bo Hartley lahko zamenjal Josepha Mussomelija kot osmi ameriški veleposlanik v Sloveniji, sicer ni znano.

Forum