Rezultati iskanja


Zadetki na straneh

Članki Video Forum
Razvrsti po: Ustreznosti | Datumu

Članki

Obama o pomoči za boj proti eboli: ZDA bodo naredile več!

17.09.2014

Svet ima priložnost rešiti nešteto življenj in mora ukrepati ter narediti več, o boju z ebolo pravi Obama. "ZDA bodo naredile več," je dejal in pozval tudi druge države sveta, naj pomagajo, ker epidemija uhaja izpod nadzora in ljudje množično umirajo.

Angleščina – odskočna deska vaše zgodbe o uspehu!

16.09.2014

Okrog štiri milijarde potencialnih sogovornikov, kot občinstvo pa še praktično vsi preostali zemljani. Kjer je nebo meja, si najhitreje z angleščino.

Hrvati trepetajo pred Kolpo in mogočno Savo, v Srbiji že prva žrtev poplav

15.09.2014

Hrvati napovedujejo, da se bo zaradi poplav kritično stanje nadaljevalo še ves teden. Več območij pri Karlovcu je še vedno pod vodo, v Sisku pa se pripravljajo na vodni val Kolpe in Save. Iz Srbije poročajo o prvi smrtni žrtvi, prebivalce občine Kladovo evakuirajo s helikopterji.

FOTO: Papež ob 100. obletnici prve svetovne vojne maševal v Sredipolju

13.09.2014

Ob 100. obletnici začetka prve svetovne vojne je papež Frančišek daroval mašo v Sredipolju. Obiskal je tudi avstro-ogrsko pokopališče v Foljanu, kjer so pokopani tudi Slovenci. "Vojna je nespametna," je dejal.

VIDEO: Poplave na Hrvaškem, v Karlovcu izredne razmere

13.09.2014

Na Hrvaškem imajo zaradi naraslih rek in obilnih padavin številne težave. Predvsem so ogroženi prebivalci naselij ob Kolpi in Korani. V Karlovcu so razglasili izredne razmere. Mesto je obiskal tudi predsednik Josipović.

V veljavi strožji ukrepi EU proti Rusiji, Slovenija že utrpela za 9 milijonov škode

12.09.2014

V veljavo so stopili novi ukrepi proti ruskim posameznikom, ki naj bi bili v vpleteni v destabilizacijo Ukrajine. Rusija napoveduje protiukrepe, ukrajinski predsednik Porošenko pa je napovedal, da bo Ukrajina prihodnji teden postala pridružena članica EU. Nove sankcije uvedle tudi ZDA.

Slovenska medvedka Danica nesrečno poginila

11.09.2014

Iz Italije prihaja novica, da je poginila slovenska medvedka Danica, ki je avgusta ugriznila 38-letnega gobarja. Člani intervencijske ekipe so jo ponoči izsledili in uspavali, nakar je poginila. Pristojni so že uvedli preiskavo primera, spremljajo pa tudi njena mladiča.

FOTO in VIDEO: V Vodicah so se ulice in ceste spremenile v deroče potoke

11.09.2014

Po Hrvaški pustoši ciklon Talija, ki s seboj nosi obilne padavine. Na Dugem otoku je padel rekord, in sicer 148 litrov dežja na kvadratni meter. Najhuje je v Vodicah pri Šibeniku, kjer sta pod vodo osnovna šola in vrtec ter številne prometnice.

Alenka Bratušek bo ena najvplivnejših oseb v Evropi

10.09.2014

Bratuškova bo v prihodnji komisiji sedela na zelo vročem stolčku, pravi bruseljski analitik, v Španiji pa so že ogorčeni, ker njihov komisar ne bo hkrati tudi podpredsednik. Analitik meni, da jo bo parlament potrdil kljub zapletom pri njeni kandidaturi.

Juncker brani svojo izbiro: Cerar mi je dal proste roke

10.09.2014

Jean-Claude Juncker je slovenski premierki v odhodu Alenki Bratušek res dodelil enega od podpredsedniških položajev v Evropski komisiji. Pet slovenskih evropskih poslancev meni, da bi moral Cerar predlagati novega kandidata.

Forum