Rezultati iskanja


Zadetki na straneh

Članki Video Forum
Razvrsti po: Ustreznosti | Datumu

Članki

Na donatorski konferenci za BiH in Srbijo zbrali 1,8 milijarde evrov

16.07.2014

Na donatorski konferenci v Bruslju, ki je pod geslom "Obnavljajmo skupaj" potekala v pomoč BiH in Srbiji, so zbrali 1,846 milijarde evrov, od tega 809 milijonov evrov za BiH, 995 milijonov evrov za Srbijo in 41,4 milijona evrov za regionalno pomoč. "To je nad pričakovanji," je ob tem povedal Jakič.

Na Hrvaškem razkriti tisti, ki ne plačujejo delavcev. Kaj pa Slovenija?

16.07.2014

Hrvaška davčna uprava je objavila seznam podjetij in obrtnikov, ki delavcem letos niso izplačali vsaj treh plač. Država napoveduje, da bodo morali neodgovorni delodajalci zastaviti zasebno premoženje, če na računih svojih podjetjih nimajo denarja za plače.

FOTO: Pahor v Dubrovniku opozoril na vzporednice med Ukrajino in Zahodnim Balkanom

15.07.2014

Voditelji držav, ki so nastale na območju nekdanje SFRJ, ter Albanije, so se zbrali v Dubrovniku. Pahor je opozoril na preštevilne in slabe paralele med situacijo v Ukrajini in na Zahodnem Balkanu. Merklova pa ni želela odgovoriti na vprašanje, kako komentira obtožbe SDS in Janše glede volitev.

V ameriškem senatu zaslišanje Mussomelijevega naslednika

15.07.2014

V ameriškem senatu zaslišujejo Brenta Roberta Hartleya, ki si ga je predsednik ZDA Barack Obama izbral za zastopanje interesov Washingtona v Ljubljani. Kdaj bo Hartley lahko zamenjal Josepha Mussomelija kot osmi ameriški veleposlanik v Sloveniji, sicer ni znano.

FOTO: Na vojaški paradi v Parizu tudi Slovenska vojska

14.07.2014

V Parizu je ob državnem prazniku potekala vojaška parada, ki so jo pripravili v duhu 100. obletnice od začetka prve svetovne vojne. Sodelovali so tudi slovenski vojaki, z njimi pa je bil obrambni minister v odhodu Roman Jakič.

1,8 milijarde: svet danes šteje največjo generacijo mladih v zgodovini. V Sloveniji vse več tujcev

11.07.2014

Svetovna organizacija je tokrat na svetovni dan prebivalstva v ospredje postavila mlade, saj svet danes šteje največjo generacijo mladih v zgodovini, to je 1,8 milijarde.

Darko Horvat na donatorski večerji z britanskim premierjem

02.07.2014

V javnost je pricurljal seznam gostov, ki so lani prišli na donatorsko večerjo za britanske konservativne torijce, ki jih vodi britanski premier David Cameron. Med njimi je bil tudi eden izmed najbogatejših Slovencev.

Finci zavrnili združitev slovenskega in hrvaškega primera Patria

02.07.2014

Finsko prizivno sodišče je zavrnilo vnovično združitev ločenih procesov za sporno prodajo Patriinih oklepnikov Sloveniji in Hrvaški. Bo pa prizivno sodišče še naprej samo odločalo o slovenskem primeru.

NSA z dovoljenjem za nadzor skoraj vseh držav na svetu, tudi v Sloveniji

01.07.2014

NSA ima dolge lovke, ima namreč dovoljenje za nadzor praktično vseh vlad in držav na svetu. Uradno pooblastilo je odobrilo posebno sodišče za nadzor nad tujimi obveščevalci. NSA ne prestreza le komunikacij svojih tarč, ampak vso komunikacijo o teh tarčah.

Srhljive napovedi skrajnežev: v petih letih tudi Slovenija del kalifata

30.06.2014

Skrajna islamska skupina ISIL je razglasila novo islamsko državo – kalifat. Njihova vizija o enotni državi se razteza vse od Bližnjega vzhoda do Afrike, Azije in Evrope, na njihovem zemljevidu se je znašla tudi Slovenija. Označena ozemlja naj bi zasedli v petih letih.

Forum