Rezultati iskanja


Zadetki na straneh

Članki Video Forum
Razvrsti po: Ustreznosti | Datumu

Članki

Vlada se hvali pred kitajskimi investitorji: imamo zelo motivirano in izobraženo delovno silo

21.11.2014

220 slovenskih in 150 kitajskih predstavnikov podjetij se je udeležilo poslovnega foruma. Minister Židan je potencialnim investitorjem dejal, da si vlada prizadeva vzpostaviti privlačno poslovno okolje, podpredsednik kitajske vlade pa je dejal, da spodbujajo kitajska podjetja, naj sodelujejo v privatizaciji.

Cerar pričakuje, da bo Banka Slovenije pripomogla k pospeševanju gospodarske rasti

21.11.2014

Premier Miro Cerar, finančni minister Dušan Mramor in guverner Banke Slovenije Boštjan Jazbec so na pogovorih o stanju v bančnem sistemu izpostavili sodelovanje vlade in centralne banke pri oblikovanju pogojev za pospešitev gospodarske rasti.

Telekom v cenovni vojni s konkurenco?

20.11.2014

Telekom Slovenije, ki ga vlada prodaja, je konkurenci z nižjimi cenami izmaknil kar nekaj poslovnih strank, po drugi strani pa navadnim uporabnikom viša cene storitev. Poleg tega namerava v dveh letih odpustiti kar 500 ljudi.

50 kitajskih podjetij na obisku v Sloveniji: izdelovalci pohištva, graditelji železnic, nepremičninarji ...

20.11.2014

V Sloveniji so na obisku gospodarstveniki iz 50 kitajskih podjetij. Evropa je do kitajskih investitorjev sicer tradicionalno zadržana in to ne povsem neupravičeno. A trend rasti kitajskih investicij na stari celini naj bi se nadaljeval z veliko rastjo.

FOTO: Aleksander vložil 30 let znanja, prodal, kar je imel, in z legendarnim aerodinamikom ustvaril 'popolno letalo'

20.11.2014

Flamingo je na prvi pogled predvsem lepo letalo. Poznavalci pa opazijo krila, ki mu omogočajo izredno aerodinamiko in po mnenju tistih, ki so ga izdelali in pilotirali, odlično razmerje med hitrostjo, okretnostjo in varnostjo.

Kitajci prihajajo k nam. Bomo to znali dobro izkoristiti?

19.11.2014

Kitajska delegacija bo obiskala Slovenijo. Med poslovneži je treba izpostaviti dva: predsednika banke CCB ter podpredsednika CRC, ki po svetu gradi hitre železnice. Obisk predstavnikov CRC bi bil lahko zanimiv predvsem v luči načrtovane izgradnje drugega železniškega tira med Koprom in Divačo.

NLB letos z občutno boljšimi rezultati kot lani

19.11.2014

NLB je v devetih mesecih ustvarila 50,3 milijona evrov dobička po davkih, potem ko je v enakem obdobju lani poročala o 224,1 milijona evrov izgube. Čisti dobiček skupine NLB se je v devetmesečju ustavil pri 47,9 milijona evrov, v enakem obdobju lani je izguba znašala 293,5 milijona evrov.

Mesto, ki je v le enem letu nabralo skoraj 400 milijonov kapitala za inovacije, ponuja priložnost Slovencem

18.11.2014

Organizacija iz Chicaga, mesta, ki v zadnjih letih beleži razcvet tehnološkega sektorja, v regiji nabira posameznike, s katerimi bi delili izkušnje, preko njih navezali stike in morda vzpostavili dolgoročno poslovno sodelovanje.

Pred 20 leti je za podjetje zastavil vse. Zdaj so njegove hiše evropski hit, delavci imajo pol višje plače od kolegov v branži

18.11.2014

Lastniki zasebnih podjetij, posebej, če gre za družinska podjetja, imamo povsem drugačen odnos do kapitala, delavcev, poslovnih partnerjev in seveda strank, pravi eden najuspešnejših slovenskih gospodarstvenikov, Milan Lukić, ki se je po zaslugi uspeha njegovega podjetja Lumar tudi zavihtel na lestvico najbogatejših Slovencev.

Kupca za banko išče kar lastnik najverjetnejšega kupca

17.11.2014

Država vseskozi velja za slabega lastnika, ampak očitno je tudi slab prodajalec. Kupca za našo drugo največjo banko, NKBM bo namreč poiskalo podjetje, ki je lastniško povezano z – najverjetnejšim kupcem.

Forum