Rezultati iskanja


Zadetki na straneh

Članki Video Forum
Razvrsti po: Ustreznosti | Datumu

Članki

Na cesti 109 delavcev Begrada gradenj

31.07.2014

Na sedežu družbe v Novem mestu so razdelili odpovedi 109 delavcem Begrada gradenj, hčerinske družbe gradbenega podjetja Begrad. Okrožno sodišče v Novem mestu je v ponedeljek potrdilo predlog za stečaj družbe.

Gospodarsko ministrstvo: Sankcije proti Rusiji lahko dolgoročno negativno vplivajo na Slovenijo

31.07.2014

Nove sankcije EU proti Rusiji bi lahko imele na gospodarsko sodelovanje med Rusijo in Slovenijo dolgoročno večje negativne učinke, kot jih je mogoče oceniti zdaj, tudi zaradi zvišanja cen nafte in plina, pravijo na gospodarskem ministrstvu.

Zahvaljujoč razprodajam beležimo deflacijo

31.07.2014

Julija smo v Sloveniji zabeležili 1,1-odstotno deflacijo, kar pomeni, da so se za toliko znižale cene življenjskih potrebščin. Seveda, večinoma na račun razprodaj.

Agrokorjev prevzemni prospekt: Integracija in reorganizacija poslovanja

31.07.2014

Hrvaški koncern Agrokor je objavil prevzemno ponudbo za preostali, 47-odstotni delež največje slovenske trgovske družbe Mercator. Za delnico ponuja 86 evrov. Agrokor je objavil tudi prevzemni prospekt.

Gospodarstvo opozarja na škodo pri "igranju" s privatizacijo

29.07.2014

Potem ko se je vlada po skoraj enem mesecu odločila za odmrznitev privatizacije, gospodarstvo opozarja na škodo pri "igranju" s tem. "Preklic že sprejetih parlamentarnih odločitev je draga igra z verodostojnostjo države," so ocenili na GZS, v Združenju Manager pa menijo, da je škoda že storjena.

Carina in davkarija se bosta združili

29.07.2014

1. avgusta bo začela delovati Finančna uprava RS. Združevala bo carinsko in davčno upravo, med njenimi novimi nalogami pa bosta boj zoper delo na črno in nadzor nad časom vožnje, odmora in počitka voznikov.

Vlada odmrznila privatizacijo

28.07.2014

Po 25 dneh je vlada Alenke Bratušek odpravila lasten sklep o zamrznitvi postopka prodaje trinajstih podjetij. Hkrati so sprejeli tudi sklep, da se do imenovanja nove vlade ne sme prodati nobenega podjetja.

Cene nepremičnin že drugo leto zapored dosegle rekordno nizke ravni

25.07.2014

Na nepremičninskem trgu v Sloveniji se je v letu 2013 zniževanje cen stanovanjskih nepremičnin še stopnjevalo, občutno je padel tudi promet z nepremičninami, ugotavlja Gurs. "Slovenski nepremičninski trg se vse bolj približuje drugemu dnu krize," še pravijo na Gursu.

Zpizu iz proračuna 140 milijonov evrov

24.07.2014

Vlada je sprejela poročilo o izvrševanju polletnega proračuna. Po njem je iz državnega proračuna Zpizu za nemoteno izplačevanje pokojnin namenila 140 milijonov evrov. Ob tem je sporočila, da so se pogajanja s sindikati javnega sektorja za obvladovanje plačne mase v letu 2015 zaključila neuspešno.

Vlada ni odmrznila privatizacije

24.07.2014

Vlada ni obravnavala sklepa o zamrznitvi privatizacije, so pa o tem na sestanku govorili predsedniki vladnih strank, ki bodo razpravo nadaljevali v ponedeljek. Bratuškova je SDH zaprosila za pisno zagotovilo, da pri privatizaciji ni sumov kaznivih dejanj.

Forum