Rezultati iskanja


Zadetki na straneh

Članki Video Forum
Razvrsti po: Ustreznosti | Datumu

Članki

Sindikati in vodstvo Heliosa našli skupno rešitev: izredne odpovedi Poljanškovi ne bo

23.07.2014

Uprava Heliosa je preklicala postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi predsednici sveta delavcev in podpredsednici sindikata družbe Jani Poljanšek. Da bi rešili zaplet, sta popustili obe strani, so poudarili, podrobnosti pogovorov pa niso razkrili.

Uprava Heliosa sindikatom: Dopustite zaposlenim, da se odločijo zase

22.07.2014

Sindikalisti so v Heliosu prekinili socialni dialog in zagrozili s stavko, če uprava ne bo preklicala postopka izredne odpovedi zaposlitve sindikalni predstavnici. Uprava Heliosa pa je nasprotno sporočila, da socialni dialog poteka dalje in sindikate pozvala, naj zaposlenim dopustijo, da se odločijo zase.

Cene naftnih derivatov še naprej navzdol

22.07.2014

Neosvinčeni 95-oktanski bencin se je pocenil za dva centa, dizelsko gorivo za 2,1 centa, kurilno olje pa za 2,3 centa. Za liter 100-oktanskega bencina boste po novem odšteli 1,516 evra.

'Privatizacijo je treba nadaljevati'

21.07.2014

Tako opozarja gospodarski minister, ki opravlja tekoče posle. Dragonja je še dodal, da bodo pripravili spremembe prevzemne zakonodaje, ki jih bodo predali novi vladi. S tem želijo doseči, da bi bili kupci državnih podjetij kakovostni.

Kazenske ovadbe glede prevzema Heliosa ne bo

21.07.2014

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ni vložilo kazenske ovadbe v zvezi s postopkom prevzema domžalskega Heliosa s strani avstrijske skupine Ring International. Pričakuje pa, da bodo pristojni organi proučili in ocenili dvome v skladnost prevzema z zakonodajo.

Dobra novica: goriva se cenijo

21.07.2014

Cene naftnih derivatov bodo opolnoči nižje. 95-oktanski bencin bo cenejši za 0,02 evra in bo po novem stal 1,478 evra na liter, 100-oktanski bo cenejši za 0,014 evra, nova cena pa bo 1,516 evra na liter. Pocenil se bo tudi dizel, in sicer za 0,021 evra na liter.

V Gorici vendarle stekla gradnja Pipistrelove tovarne

20.07.2014

Direktor Pipistrela Ivo Boscarol je potrdil, da se je začela gradnja nove proizvodne hale na letališču v italijanski Gorici. V novi hali bo potekala proizvodnja novega štirisedežnega letala Panthera in sestava tistih letal iz obstoječega programa, ki bodo namenjena na ameriški trg.

'Niso vsa slaba posojila posledica kaznivih dejanj'

17.07.2014

DUTB je objavila podrobnejše informacije, povezane s slabimi posojili, ki sta jih na t.i. slabo banko prenesli NLB in NKBM. "Imena krivcev bodo znana, ko bodo kazenski postopki in odločbe sodišč zaključene in izdane," je dejala viceguvernerka Banke Slovenije.

Banka Slovenije: Slovenija znova na razpotju, občutek varnosti je varljiv

17.07.2014

Banka Slovenije opozarja, da je Slovenija po lanskem preobratu, ko je bila izvedena dokapitalizacija nekaterih slovenskih bank, znova na razpotju in da je lahko občutek varnosti varljiv. Za vzdržen zagon gospodarstva predlagajo razdolževanje podjetij in spodbujanje investicij.

Medja: NLB zapušča Hrvaško

17.07.2014

Predsednik uprave Nove ljubljanske banke Janko Medja je za Večernji list napovedal, da bodo v banki ugasnili posle, ki jih imajo na Hrvaškem, saj imajo z njimi samo izgube.

Forum