Rezultati iskanja


Zadetki na straneh

Članki Video Forum
Razvrsti po: Ustreznosti | Datumu

Članki

Avgusta deflacija. 'To ni dobro', opozarjajo ekonomisti

29.08.2014

Cene življenskih potrebščin v Sloveniji so avgusta na letni ravni upadle za 0,3 odstotka. Medtem ko so najbolj padale cene v skupini komunikacije in stanovanjska oprema, so se najbolj podražili alhkoholne pijače ter tobak in tobačni izdelki.

Gospodarska rast v Sloveniji se je še okrepila

29.08.2014

Bruto domači proizvod se je v drugem četrtletju 2014 v primerjavi z istim četrtletjem prejšnjega leta povečal za 2,9 odstotka. Skupaj se je v prvi polovici letošnjega leta povečal za 2,5 odstotka.

Stavke sicer ne bo, a sindikat s holdingom ni zadovoljen

27.08.2014

Splošne opozorilne stavke v energetiki, ki je bila napovedana za ta četrtek, ne bo. Sindikat in infrastrukturno ministrstvo sta sprejela določene zaveze, so pa v sindikatu opozorili, da je Slovenski državni holding zavrnil aktivno vlogo pri reševanju težav.

Aerodrom tik pred prodajo, za Telekom se čas izteka

26.08.2014

Slovenski državni holding in nemški Fraport še nista uskladila kupoprodajne pogodbe za Aerodrom Ljubljana, a razlike naj ne bi bile velike. Medtem se za nakup zanimajo tudi konkurenti Fraporta, pravi Robert Irving, ki zastopa francoski Vinci, pri prodaji Telekoma in NKBM pa svetuje slovenski državi.

Delodajalci iščejo 13.000 delavcev, še najraje bi agencijske

23.08.2014

Podjetja napovedujejo zaposlitev 13.000 novih delavcev. Iskali bodo predvsem delavce za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih, načrtujejo pa še zaposlovanje prodajalcev, varilcev, voznikov, orodjarjev.

’Vztrajamo, da odstopijo vodstvi in nadzorni svet, te zahteve ne bomo umaknili’

21.08.2014

V SDH opozarjajo, da je nesprejemljivo, da zaposleni v Nafti Petrochem ne prejmejo plačila za opravljeno delo. Kot kratkoročno rešitev predlagajo prodajo industrijske čistilne naprave v Petišovcih. Stavkovni odbor pa vztraja, da morajo odstopiti vodstvi Nafte in Nafte Petrochem ter nadzorni svet.

Telekomov dobiček kopni, število zaposlenih bodo še krčili

21.08.2014

Dobiček iz poslovanja skupine Telekom je bil v prvem polletju 19 odstotkov nižji kot v enakem obdobju lani. Slabši rezultat je predvsem posledica žledoloma in nižjih prihodkov iz naslova gostovanja, ki jih je oklestil vstop Hrvaške v Evropsko unijo.

FOTO: Največje smučišče v Sloveniji naj bi zaživelo še letos

20.08.2014

Pristojno ministrstvo je izdalo gradbeno dovoljenje za izgradnjo največjega smučišča pri nas. Nad Bohinjsko Bistrico bodo obiskovalcem med drugim na voljo desetsedežnica, sankaške proge in proge za kros, snežni park, restavracije in razgledne ploščadi.

Dobra novica: Naftni derivati so se pocenili

19.08.2014

Cene naftnih derivatov so se opolnoči znižale. Za liter bencina je treba odšteti dva centa manj kot doslej, pri dizelskem gorivu in kurilnem olju pa se pocenitev giblje pod enim centom.

Slovenski izdelki nadstandardne kakovosti na policah leta 2015

18.08.2014

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje je predstavilo znak Izbrana kakovost - Slovenija, s katerim bodo označeni izdelki, ki bodo slovenskega izvora in nadstandardne kakovosti. Odhajajoči kmetijski minister Dejan Židan meni, da bodo z znakom lažje promovirali lokalno hrano.

Forum