Rezultati iskanja


Zadetki na straneh

Članki Video Forum
Razvrsti po: Ustreznosti | Datumu

Članki

Bodo cene goriva pri nas še naprej padale?

21.12.2014

Slovenija je po ceni bencina med sosednjimi državami na sredini. Številni, ki živijo ob meji, tako prisegajo na polnjenje rezervoarja čez mejo. A dejstvo je, da se v Avstriji cene spreminjajo tudi od tri do štirikrat na dan, najnižje so ponoči, zvečer in v nedeljo.

Pivovarna Laško Radensko za 52 milijonov evrov prodala Čehom

19.12.2014

Pivovarna Laško je s češko pijačarsko skupino Kofola podpisala pogodbo o prodaji večinskega deleža v Radenski. Kofola pri nakupu sodeluje s skupino P&P v lasti družine Polič. Češka Kofola je pijačarski velikan srednje in vzhodne Evrope.

Na prodaj večina državnih podjetij?

17.12.2014

Smernice upravljanja z državnim premoženjem predvidevajo, da bi Slovenija lahko prodala bolj ali manj vsa državna podjetja. Ohranili naj bi le peščico strateških naložb, kot sta denimo Luka Koper in Slovenske železnice.

Durabusu dva milijona evrov finančne spodbude

17.12.2014

Vlada je vendarle sprejela sklep o dodelitvi finančne spodbude mariborskemu proizvajalcu avtobusov Tam Durabus, ki je v večinski lasti kitajskega kapitala. S tem bo podjetje, ki je nastalo na pogorišču nekdanje Tovarne vozil Maribor prejelo dva milijona evrov.

Država nacionalizirala še banko Celje

16.12.2014

Država je postala 100-odstotna lastnica Banke Celje. Polovico delnic je država vplačala s stvarnim vložkom v obliki državnih obveznic, katerih skupna vrednost znaša skoraj 95 milijonov evrov, drugo polovico pa je vplačala z denarnim vložkom v višini 95 milijonov evrov.

Alstom preiskujejo tudi drugod. Zaradi domnevne korupcije mu v ZDA grozi rekordno visoka kazen

16.12.2014

Alstomu, ki se je kot dobavitelj glavne tehnološke opreme znašel v preiskavi, vezani na Teš 6, se je pod drobnogledom znašel tudi drugod. V ZDA naj bi poravnava zaradi domnevne korupcije znašala rekordnih 700 milijonov dolarjev oziroma 560 milijonov evrov.

Brezposelnost oktobra spet višja, večinoma zaradi mladih, ki so končali šolanje

16.12.2014

Stopnja registrirane brezposelnosti v Sloveniji je oktobra znašala 12,6 odstotka, kar je 0,3 odstotne točke več kot septembra. Registriranih brezposelnih je bilo tako 115.900. Se je pa povečalo število delovno aktivnih.

Bančna luknja leto po razkritju pokrpana, slabi krediti še obremenjujejo bilance

13.12.2014

Banke v Sloveniji leto po obremenitvenih testih, po katerih je v celoti podržavila doslej štiri banke, še niso končale čiščenja svojih bilanc. Bančni sistem letos sicer posluje z dobičkom, a še vedno beleži visoke slabitve in rezervacije.

Slovenska sprostitvena jajca, ki se bodo širila po svetu

13.12.2014

Slovenski oblikovalec Gašper Premože se je odločil, da bo prodajal jajca, ki pomagajo človeku pri sproščanju. Na Kickstarterju je za svoj projekt želel zbrati dobrih 2000 dolarjev, zdaj pa jih ima že 6-krat več.

IMF izboljšal napoved za Slovenijo, a izzivi ostajajo

12.12.2014

Mednarodni denarni sklad Sloveniji za letos napoveduje okoli 2,5-odstotno gospodarsko rast, prihodnje leto pa naj bi se upočasnila na okoli 1,75 odstotka. Po globoki krizi se je rast okrepila, a "oblasti imajo pred sabo naporno agendo".

Forum