Rezultati iskanja


Zadetki na straneh

Članki Video Forum
Razvrsti po: Ustreznosti | Datumu

Članki

Niti dež jih ni pregnal: avgusta v Sloveniji spet več turistov

24.10.2014

Avgusta je v Sloveniji prespalo več kot pol milijona turistov, velika večina med njimi je bila tujcev. Teh je bilo v primerjavi z lanskim letom za kar šest odstotkov več. Podatki torej dokazujejo, da je Slovenija turistično vedno bolj zanimiva destinacija.

Za zdaj vse po starem, a vprašanje je, koliko časa še

21.10.2014

Štiri mesece mineva, odkar je Agrokor Ivice Todorića prevzel Mercator. Najboljši sosed je na Hrvaškem in v Bosni zgodovina, saj so vse tamkajšnje trgovine preimenovali v Konzum. V Sloveniji pa je vsaj zaenkrat drugače. Todorić spoštuje dane zaveze in tudi sicer se stvari niso spremenile.

Skupščina Mercatorja potrdila dokapitalizacijo

21.10.2014

Skupščina Mercatorja je z veliko večino potrdila dokapitalizacijo v višini 200 milijonov evrov. Z dokapitalizacijo Agrokor sicer še ni dosegel 90-odstotnega praga lastništva, ki je potreben, da bi lahko iztisnil male delničarje.

Skupinski nakup elektrike uspel: povprečni letni prihranek 164 evrov

20.10.2014

Prvi skupinski nakup elektrike v Sloveniji se je izkazal za zelo uspešnega. V nakupu je sodelovalo kar 24.168 gospodinjstev, ki so si pri elektriki in plinu izborila povprečni letni prihranek 164 evrov.

Tuš združuje lokalne pridelovalce pod blagovno znamko Slovenske dobrote

20.10.2014

V Tušu, največjem slovenskem trgovcu, že 25 let verjamejo v moč lokalno pridelanih izdelkov in sodelovanje s slovenskimi pridelovalci.

Telemach bo prevzel Tušmobil

17.10.2014

Telemach se je dogovoril za prevzem Tušmobila. Vrednost posla naj bi se gibala okrog 150 milijonov evrov. Tušmobil računa, da bo z novim lastnikom lahko dodatno utrdil svoj finančni položaj.

Sindikati predlagali, da se privatizacija ustavi, a jih niso podprli

17.10.2014

Ekonomsko-socialni svet je sklenil, da se postopki privatizacije državnih podjetij, ki že tečejo, nadaljujejo. Sindikati so sicer zahtevali, da se postopke ustavi, a predlog ni bil sprejet.

Ministrstvo pripravlja ukrepe za manj neplačanih prispevkov

17.10.2014

Državna sekretarka na ministrstvu za finance Mateja Vraničar je dejala, da si na ministrstvu prizadevajo, da bi bilo neplačanih prispevkov čim manj. V pripravi je več ukrepov, ki bi posegli na to področje, je poudarila.

Zaradi stečaja ŠC Pohorje žičničarji ob petino zaslužka

17.10.2014

Nedelovanje ŠC Pohorje bi lahko odneslo 20 odstotkov prihodkov zimskega turizma, opozarjajo slovenski žičničarji. Medtem pa stečajni upravitelj Drago Dubrovski sporoča, da lahko smučarsko sezono zagotovi le potencialni najemnik.

'Prometni resor je za Slovenijo najboljši možen'

16.10.2014

Morda je zaradi fiaska Alenka Bratušek Slovenija izgubila podpredsedniško mesto v evropski komisiji, a resor za promet je več kot le slaba tolažba, bi lahko sklepali po odzivu iz slovenskih logističnih podjetij.

Forum