Rezultati iskanja


Zadetki na straneh

Članki Video Forum
Razvrsti po: Ustreznosti | Datumu

Članki

V Tešu ustavili obratovanje šestega bloka

31.10.2014

V Termoelektrarni Šoštanj Teš so zaradi težav s hlajenjem generatorja morali ustaviti obratovanje šestega bloka, ki so ga poskusno zagnali septembra. Direktor pravi, da takšni občasni izpadi niso nič nenavadnega. Kot je dejal, ne gre za prvi izpad in verjetno tudi ne za zadnjega.

Najprej odplačajte dolgove, nato varčujte

31.10.2014

Zavedanje o pomenu varčevanja med Slovenci je zadovoljivo, ob svetovnem dnevu varčevanja pravijo v Združenju bank Slovenije, kjer opažajo tudi, da se zaupanje v banke v zadnjem času spet krepi.

Sloveniji še ena neslavna srebrna medalja, čeprav smo nekaj naloge le opravili

30.10.2014

Delo, ki smo ga opravili na področju povečevanja privlačnosti za podjetja, potrebuje temeljito nadgradnjo. Tako poročilo Svetovne banke, ki pa ugotavlja tudi, da je pomanjkanje reformne volje splošen evropski problem.

Hypove banke v Sloveniji in soseščini v roke Američanom

30.10.2014

Hypo Alpe Adria International prodaja mrežo svojih bank v jugovzhodni Evropi, tudi Sloveniji, ameriškemu investicijskemu skladu Advent International. O višini kupnine molčijo, a bila naj bi precej višja od knjigovodske vrednosti bank naprodaj. Te sicer poslujejo normalno.

Sloveniji odprta vrata do štirih milijard evrov

30.10.2014

Evropska komisija je Sloveniji potrdila partnerski sporazum. S tem se končujejo intenzivna usklajevanja, naši državi pa je zdaj odprta pot do dobrih štirih milijard evrov evropskih sredstev.

Slovenija znova z deflacijo

30.10.2014

Oktobra je Slovenija na letni ravni že tretji mesec zapored zabeležila deflacijo. Padec cen na letni ravni je bil tudi tokrat najizrazitejši v skupini komunikacije, mesečno rast cen pa so zaznamovale podražitve v skupini obleka in obutev.

Predlog letošnjega rebalansa na poti v DZ

29.10.2014

Vlada je sprejela predlog rebalansa letošnjega državnega proračuna. Primanjkljaj se bo povečal za približno 200 milijonov evrov in bo znašal 1,2 milijarde evrov oz. 3,4 odstotka BDP. Erjavec pravi, da z razrezom na njegovem ministrstvu ne morejo biti zadovoljni. "A moramo pač preživeti," je dejal.

T-2, ki je v stečaju, lahko nadaljuje s poslovanjem

29.10.2014

Okrožno sodišče v Ljubljani je odločilo, da lahko telekomunikacijski operater T-2, ki je pristal v stečajnem postopku, nadaljuje s poslovanjem. Iz T-2 pa so sporočili, da so septembra kljub začetku stečajnega postopka povečali število naročnikov.

Todorić stiska slovenske dobavitelje

28.10.2014

Slovenski dobavitelji se bojijo, da bodo morali plačati ogromne zneske, če bodo hoteli ostati na Mercatorjevih policah. Agrokor naj bi jih namreč že pozival, naj mu nakažejo kar desetino lanskega prometa z Mercatorjem. Takšno izsiljevanje pomeni tudi kršitev naše konkurenčne zakonodaje in manj prihodkov za slovenski proračun.

Mure za 4,6 milijona noče kupiti nihče, v njeni srbski podružnici pa gladovno stavkajo

28.10.2014

Čeprav stečajni upravitelj Aha Mure zagotavlja, da je potencialnih kupcev za zdravi del Mure veliko, na prvi dražbi ni bilo prav nobenega. Čakali naj bi na nižjo ceno. Medtem v srbski podružnici družbe gladovno stavkajo.

Forum