Članki

Il Divo

26.09.2014

26. septembra 2014 se v Ljubljano vrača vokalna superskupina Il Divo, ki je slovenskim poslušalcem zagotovo ni treba posebej predstavljati, saj je pri nas nastopila že trikrat, vsakič pred polno dvorano.

Nostalgija festival

04.09.2014

NOSTALGIJA festival je tradicionalna kulturna prireditev, letos že osma po vrsti. Gre za edinstveno nostalgično prireditev v Sloveniji , ki obiskovalce popelje v stare dobre čase z vonjem po naftalinu in v Evropi velja za eno najbolj cenjenih tovrstnih prireditev.

HANGARFEST

14.08.2014

Hangarfest se pripravlja na vzlet! Na prvo vožnjo vas v družbi Big Foot Mame, Siddharte, Petra Lovšina in No More Faith vabi nov glasbeni festival, ki se bo med poletne glasbene festivale prvič vpisal v četrtek, 14. avgusta 2014. Mesto odhoda: Lahovče!

Zmaji bodo naslov branili v Šenčurju

30.07.2014

Medtem, ko se slovenska košarkarska reprezentanca pripravlja na bližnje svetovno prvenstvo v Španiji, ljudje zadolženi za klubsko tekmovanje v Slovenji pripravljajo koledar tekmovanja. Zdaj je že jasno, da bo košarkarski superpokal v Šenčurju.

Nevihtni oblaki nad Slovenijo: možna tudi toča in močan veter

30.07.2014

Vremenoslovci napovedujejo nevihte, v severovzhodni Sloveniji pa je možna tudi toča in močan veter. Od doma se nikar ne odpravite brez dežnika. Veliko ljudi bo imelo z vremenom pogojene težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki.

Čelada lahko reši življenje

29.07.2014

Na Zvezi potrošnikov Slovenije so testirali čelade za odrasle. Vseh 16 je uspešno prestalo test, vse so zelo dobro zaščitile uporabnika. A med Slovenci je uporaba čelade še vedno bolj izjema kot pravilo. Lani je na slovenskih cestah umrlo 12 kolesarjev, devet jih ni uporabljalo čelade.

Cerar za komisarja predlaga Janeza Potočnika. Bratuškova: premoremo še kakšnega drugega kandidata

29.07.2014

SMC za evropskega komisarja predlaga Janeza Potočnika. Razlogov za takšno odločitev v SMC še niso pojasnili, premierka Alenka Bratušek pa napoveduje, da se bo vlada o predlogu še usklajevala.

FOTO: Arso opozarja pred nalivi in točo, vreme krepi nekatere bolezenske znake

29.07.2014

Preden bo avgust prinesel bolj poletno vreme, se nadaljujejo oblačni dnevi z dežjem in občasnimi nevihtami. Vremenoslovci so izdali opozorilo, da bodo ob nevihtah krajevno možni močni nalivi, zlasti v severovzhodni Sloveniji pa tudi toča in močni sunki vetra.

Jelinčič napovedal kandidaturo za ljubljanskega župana

29.07.2014

Predsednik SNS Zmago Jelinčič je potrdil, da se bo jeseni potegoval za ljubljanskega župana. Za kandidaturo se je odločil, ker ocenjuje, da so v Ljubljani potrebne spremembe. Kandidaturo so sicer že napovedali Janković, Jazbinšek, Damjanovič in Valenčičeva.

Gospodarstvo opozarja na škodo pri "igranju" s privatizacijo

29.07.2014

Potem ko se je vlada po skoraj enem mesecu odločila za odmrznitev privatizacije, gospodarstvo opozarja na škodo pri "igranju" s tem. "Preklic že sprejetih parlamentarnih odločitev je draga igra z verodostojnostjo države," so ocenili na GZS, v Združenju Manager pa menijo, da je škoda že storjena.

Forum