Članki

Il Divo

26.09.2014

26. septembra 2014 se v Ljubljano vrača vokalna superskupina Il Divo, ki je slovenskim poslušalcem zagotovo ni treba posebej predstavljati, saj je pri nas nastopila že trikrat, vsakič pred polno dvorano.

Nostalgija festival

04.09.2014

NOSTALGIJA festival je tradicionalna kulturna prireditev, letos že osma po vrsti. Gre za edinstveno nostalgično prireditev v Sloveniji , ki obiskovalce popelje v stare dobre čase z vonjem po naftalinu in v Evropi velja za eno najbolj cenjenih tovrstnih prireditev.

HANGARFEST

14.08.2014

Hangarfest se pripravlja na vzlet! Na prvo vožnjo vas v družbi Big Foot Mame, Siddharte, Petra Lovšina in No More Faith vabi nov glasbeni festival, ki se bo med poletne glasbene festivale prvič vpisal v četrtek, 14. avgusta 2014. Mesto odhoda: Lahovče!

Strokovnjak: V Evropi in ZDA letenje varno, a previdnost v Afriki in Rusiji ne bo odveč

25.07.2014

Čeprav so v zadnjem tednu dni v svetu strmoglavila tri večja potniška letala, je letenje še vedno varno in glede na statistiko ostaja najvarnejša oblika javnega prevoza, pravi predsednik varnostne komisije pri Letalski zvezi Slovenije Miha Repovž. Svetuje pa previdnost pri letalskih prevoznikih v Afriki in Rusiji.

Iskanje alpinistov zaključeno. Najverjetneje sta se poškodovala med vzponom

25.07.2014

Slovenskih alpinistov Aleša Holca in Petra Mežnarja, ki sta na Kitajskem pogrešana že več dni, tudi v petek niso našli. Skupaj s svojci je bila zato sprejeta odločitev, da se konča iskalna akcija. Glede na vse zbrane podatke predvidevajo, da sta se poškodovala ob poskusu vzpona.

Cene nepremičnin že drugo leto zapored dosegle rekordno nizke ravni

25.07.2014

Na nepremičninskem trgu v Sloveniji se je v letu 2013 zniževanje cen stanovanjskih nepremičnin še stopnjevalo, občutno je padel tudi promet z nepremičninami, ugotavlja Gurs. "Slovenski nepremičninski trg se vse bolj približuje drugemu dnu krize," še pravijo na Gursu.

Dokazujejo, da so obnovljivi viri energije uporabni tudi v praksi

25.07.2014

Greenpeaceova jadrnica je priplula v Koper. Posadka je pozvala k preusmeritvi v obnovljive vire, predsednik Pahor pa je ocenil, da se podnebne spremembe dogajajo in so plod človekovega ravnanja, "vendar so še vedno obvladljive, če za to obstaja dovolj politične volje in moči".

VIDEO: Ustvarite svoj piknik na travi in čokoladni vrt

25.07.2014

Se spomnite gurmanskih uspešnic iz prvih sezon šova Gostilna išče šefa? Izbrali smo dve, ki sta se uvrščali med bolj priljubljene med gosti. V spodnjih videih si oglejte, kako jih pripravi šef Bine.

VIDEO: Zdovc: Čaka nas še veliko dela

25.07.2014

Slovenska košarkarska reprezentanca je priprave na svetovno prvenstvo začela z zmago proti Kanadi (92:80). Selektorja Jureta Zdovca veseli uspešen začetek misije SP 2014, a hkrati opozarja, da njegove varovance čaka še veliko dela.

Na cestah že gneča in zastoji

25.07.2014

Vsi, ki se odpravljate na Hrvaško, lahko ta konec tedna pričakujete povečan promet in s tem daljše čakalne dobe na mejnih prehodih. Ponekod že nastajajo zastoji. Na mejnem prehodu Gruškovje vozniki za izstop iz Slovenije čakajo do 25 minut.

Forum