Članki

Il Divo

26.09.2014

26. septembra 2014 se v Ljubljano vrača vokalna superskupina Il Divo, ki je slovenskim poslušalcem zagotovo ni treba posebej predstavljati, saj je pri nas nastopila že trikrat, vsakič pred polno dvorano.

Nostalgija festival

04.09.2014

NOSTALGIJA festival je tradicionalna kulturna prireditev, letos že osma po vrsti. Gre za edinstveno nostalgično prireditev v Sloveniji , ki obiskovalce popelje v stare dobre čase z vonjem po naftalinu in v Evropi velja za eno najbolj cenjenih tovrstnih prireditev.

Strelec zaradi bolezni ni smel nositi orožja: Tudi če ne bi bil vojak, bi najbrž storil takšno dejanje

23.08.2014

Iz Sindikata vojakov so sporočili, da obžalujejo in obsojajo dejanje svojega člana, ki je ustrelil policista. Čeprav o razlogih za dejanje še ni mogoče govoriti, pa opozarjajo na slabe odnose v vojski in slab položaj vojakov.

Kolona pred Karavankami, čakati je treba tudi na mejnih prehodih

23.08.2014

Na cestah tudi ta konec tedna vztraja značilna počitniška gneča. Največ potrpežljivosti je potrebne pred predorom Karavanke in na mejnih prehodih.

V polfinale plavalnega EP še Anja Klinar

23.08.2014

Plavalna odprava na EP v Berlinu si je priborila še tretji polfinalni nastop. Ob Damirju Dugonjiću, ki bo plaval v finalu na 50 m prsno in Tjaši Oder, ki bo nastopila v finalu na 1500 m prosto, si je polfinale na 200 m delfin s sedmim dosežkom predtekmovanja - 2:10,63 - priborila še Anja Klinar.

Evropa se spominja žrtev totalitarnih režimov

23.08.2014

Evropski parlament je 23. avgust kot dan spomina na žrtve totalitarnih režimov določil, ker je bil na ta dan leta 1939 podpisan pakt med takratno Nemčijo in Sovjetsko zvezo, s katerim sta se dogovorili o nenapadanju in določili interesne sfere obeh držav v Evropi.

Vremenoslovci opozarjajo pred nalivi in vetrom

23.08.2014

Na Agenciji za okolje opozarjajo, da lahko vreme prinese tudi močnejše nalive in močne sunke vetra. Možna so tudi razlivanja ob strugah vodotokov.

FOTO in VIDEO: Prepelič: Jure je ob polčasu rekel, da se moramo stepsti na parketu

23.08.2014

Košarkarji so v Stožicah morali priznati premoč Braziliji. Čeprav so Slovenci zaostajali že za 19 točk, za preobrat je bil najbolj zaslužen strelsko razpoloženi Klemen Prepelič, in so se vrnili v igro ter v končnico celo vstopili s prednostjo, so se Brazilci dokopali do podaljška in končne zmage.

Delodajalci iščejo 13.000 delavcev, še najraje bi agencijske: želijo prodajalce, varilce, voznike, vzgojitelje, negovalce ...

23.08.2014

Podjetja napovedujejo zaposlitev 13.000 novih delavcev. Iskali bodo predvsem delavce za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih, načrtujejo pa še zaposlovanje prodajalcev, varilcev, voznikov, orodjarjev.

2 leti po tragediji: Slovenci se balonom še vedno izogibamo, kdo je bil kriv pa še ni jasno

23.08.2014

Minevata dve leti od tragične balonarske nesreče na Ljubljanskem barju. Prvi izsledki preiskave, ki jo vodijo v službi za preiskovanje letalskih nesreč, so pokazali, da je tragediji botroval splet okoliščin, tudi vremenskih, saj je balon pred nesrečo zajel močan nevihtni piš.

Forum