Članki

Tina Maze ohranja mirno kri

31.10.2014

Tina Maze je po šele 22. mestu na uvodni tekmi sezone ohranila mirno kri. Veliko zaslug za umirjenost na in izven snežnih strmin naj bi imel tudi novi pomočnik Andree Massija Valerio Ghirardi.

Schladming po svetovnem prvenstvu z mastnim dobičkom

31.10.2014

Prireditelji svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v Schladmingu 2013 so zelo dobro izkoristili prireditev za razvoj zmogljivosti in povečanje obiska turističnih smučarjev. Kot so sporočili, so v sezoni 2013/14 imeli za pet milijonov evrov večji dobiček kot v sezoni pred tem.

Anni Fenninger uspelo, Marcelu Hirscherju zmanjkal glas

31.10.2014

Najboljša avstrijska športnika leta 2014 sta postala alpska smučarka Anna Fenninger in nogometaš nemškega velikana Bayerna iz Münchna David Alaba, ki je za vsega glas ugnal smučarskega asa Marcela Hirscherja.

Höfl Rieschova se bo pridružila Kaiserju, Beckerju in Schumiju

30.10.2014

Upokojena nemška smučarska šampionka Maria Höfl Riesch – po upokojitvi opravlja vlogo strokovne sodelavke nemške nacionalne televizije – bo prejela nagrado namenjeno nemškim športnim legendam.

Finančna policija pod drobnogled vzela söldensko uverturo

30.10.2014

Organizacijski odbor söldenske uverture v novo sezono svetovnega pokala v alpskem smučanju je po moški preizkušnji dočakal neprijeten obisk. Zaradi sumljivo visokih stroškov, so izvedli temeljito zaslišanje odgovornih.

Podpisani dogovor zadošča za začetek del na Pohorju

30.10.2014

Mariborski župan Andrej Fištravec je potrdil, da so podpisali dogovor med vodstvom občinskega Marproma in stečajnim upraviteljem Športnega centra Pohorje. Tako bodo že kmalu stekla pripravljalna dela na novo smučarsko sezono.

Smučaj brezplačno v Kranjski Gori!

28.10.2014

60 evrov za tri dni smučanja, dve noči v apartmaju in doživetij polno otvoritev sezone? Sliši se odlično, pa še blizu je. Pohiti! Rezervacije samo do 31.10.

Jutri je nov dan …

27.10.2014

Slovenska smučarska šampionka Tina Maze je na uvodni tekmi nove sezone razočarala. 22. mesto je bistveno manj od njenih pričakovanj, a to ji, za razliko od prejšnjih let, ni pokvarilo razpoloženja.

SZS ponovno o sanaciji, v alpskih disciplinam uvedena "trojka"

27.10.2014

Izvršni odbor (IO) Smučarske zveze Slovenije (SZS) je mesec dni po sprejetem sanacijskem programu zveze pregledal opravljeno in predvsem velike težave, s katerim se sooča slovensko smučanje v sezoni svetovnih prvenstev.

Bo carving smuči zamenjala nova tehnologija? Fis je že izdal dovoljenje, sledi testiranje

27.10.2014

Vsako leto se na smučiščih po svetu poškoduje na tisoče smučarjev. Težava je v carving smučeh, ki so težje vodljive, pravi nekdanji slovenski skakalec Velja Štrucla. Na podlagi njegovih raziskav se je porodila ideja o posebnem profilu, ki bi povečal varnost. Fis je že izdal dovoljenje, sledi prvo testiranje.

Forum