Članki

Pinturault bo meril na veliki kristalni globus

21.04.2014

Francoski smučarski zvezdnik Alexis Pinturault si želi v naslednji sezoni rezultatskega koraka naprej. Predvsem v boju za veliki kristalni globus, ki je zadnje tri sezone v lasti Avstrijca Marcela Hirscherja. Zaključek finala svetovnega pokala bo v njem domačem Meribelu.

Zlata gondola za olimpijsko prvakinjo

21.04.2014

Švicarska alpska smučarka Dominique Gisin je za osvojeno zlato smukaško medaljo na olimpijskih igrah v Sočiju dobila prav posebno nagrado. Občina Engelberg ji je namreč posvetila zlato gondolo, na kateri je njena fotografija.

VIDEO: Gorišek: Massija sem osebno poprosil, če bi nam pomagal!

21.04.2014

Novi predsednik alpskega odbora in zbora Dušan Gorišek je že začel z delom, njegova velika želja pa je bil, da bi šef ekipe Team to aMaze Andrea Massi, kondicijsko na tekmovalno leto pripravil reprezentante.

VIDEO: Miss športa Slovenije 2014 je Uršula Tomažič

19.04.2014

Dobili smo 12. najlepšo športnico v deželi na sončni strani Alp. To je postala 22-letna Uršula Tomažič. Lento prve spremljevalke je osvojila Karolina Aškerc, lento druge pa Mojca Podjavoršek. Miss fotogeničnosti je postala Nika Šunta.

Ekipa Tine Maze za Blažiča, Gorišek računa na Slivnika

19.04.2014

Najboljša slovenska alpska smučarka Tina Maze bo v smučarski karavani vztrajala vsaj še eno sezono. Predstavniki Smučarske zveze Slovenije in ekipe Tine Maze so uskladili vse glavne podrobnosti, tudi tiste, ki se nanašajo na finančni okvir sodelovanja v novi sezoni 2014/15.

Konkurenti že trenirajo, slovenski alpinci pa še iščejo rešitve ....

18.04.2014

Tina Maze, nekaj prebliskov in potem dolgo nič. Takšno je stanje alpskega smučanja. Nekoč paradni konj slovenskega športa se je znašel tako v rezultatskem breznu kot organizacijski zmedi. V času, ko bi morali tekmovalci z jasnimi cilji že na polno trenirati, bo rešitve iskal predsednik alpskega zbora Dušan Gorišek.

VIDEO: Perko: Prihajam v prava leta!

18.04.2014

Slovenski smukač Rok Perko si želi, da bi v letošnji sezoni ohranili pripravljalni program iz preteklosti, vključno z vsemi švicarskimi in argentinsko pripravljalno bazo v La Parvi. Želi si, da bi kar najhitreje bila znana tudi sestava letošnje ekipe.

Pri FIS zadovoljni s stanjem prizorišča SP

18.04.2014

Direktorja moškega in ženskega dela svetovnega pokala v alpskem smučanju, Markus Waldner in Atle Skaardal, sta zadovoljna zapustila Vail oz. Beaver Creek, kjer sta si ogledala prizorišče svetovnega prvenstva v alpskem smučanju.

Mauro Pini zapušča Team to aMaze: Odločitev je moja!

16.04.2014

Švicarski ’čarovnik’ Mauro Pini v prihodnji sezoni ne bo več sodeloval s Team to aMaze. S takšnimi zapisi so postregli italijanski in francoski poročevalci in zapisali, da je velika verjetnost, da bo v prihodnje sodeloval z Italijani.

Perko se vrača po hudem padcu v Sočiju

15.04.2014

Osem tednov po operaciji obeh meniskusov se slovenski smukač Rok Perko v sklopu rehabilitacije že pripravlja na novo tekmovalno sezono, ob tem pa si želi, da bi bil strokovni štab reprezentance čim prej imenovan.

Forum