Članki

Žičničarji, policisti in inšpektorji zavihali rokave, prvi smučarji že na belih strminah

22.11.2014

Neučakani smučarji so se na višjeležečih smučiščih že pognali po belih strminah. A potrebno je biti previden. Pretirano navdušenje lahko omaja našo razsodnost, tudi smučarska kondicija verjetno še peša.

Alpinci preslišali opozorilne signale

21.11.2014

Alpski smučarji niso tisti, ki pretirano trošijo denar, ki ga kronično primankuje Smučarski zvezi Slovenije. Tako zatrjuje šef alpskih disciplin Dušan Gorišek. Na drugi strani direktor SZS Jurij Žurej poudarja, da so alpince sproti opozarjali o pretirani porabi, zaradi katere je za sezono ostalo le še 150 tisoč evrov.

Lindsey Vonn: Lake Louis je pravi kraj za vrnitev

21.11.2014

Ameriška smučarska šampionka Lindsey Vonn z nestrpnostjo pričakuje dan, ko se bo vrnila na bele strmine. Prvič po poškodbi bo nastopila v Lake Louisu, kjer je v preteklosti že posegala po vrhunskih rezultatih.

Na prvem mestu poplačilo dolgov

20.11.2014

Slovenski alpski smučarji imajo za izvedbo programa do konca sezone na voljo le še 150 tisoč evrov. Smučarski skakalci bodo svetovni pokal v Klingenthalu začeli brez podpisanih pogodb. Težav je ogromno, rešitev malo.

Kranjskogorci med najbolj velikodušnimi

20.11.2014

Sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju se je pričela zadnji vikend v oktobru s tekmo na avstrijskem ledeniku Sölden in nadaljevala s slalomom v finskem Leviju. Pokal Vitranc je tudi letos uvrščen na seznam tekem tik pred finalom sezone v Meribelu.

Ilka Štuhec za sabo pustila tudi Tino Weirather

20.11.2014

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je na superveleslalomskih FIS tekmah v ameriškem Copper Moutainu navdušila. Na prvi preizkušnji je bila najhitrejša in za sabo pustila tudi Viktorio Rebensburg in Tino Weirather, na drugi tekmi pa je osvojila 2. mesto.

Bela snežna odeja pokrila smučišče Krvavec

20.11.2014

V noči na torek je na Krvavcu zapadlo do 30 cm snega. Nižje temperature so tokrat omogočile, da se je sneg na smučišču tudi obdržal. Z umetnim zasneževanjem bodo pričeli v začetku naslednjega tedna, konec naslednjega tedna pa se že veselijo nove pošiljke naravnega snega.

Ultimat alpskim smučarjem: Le še 150.000 evrov do konca sezone

19.11.2014

Izvršilni odbor SZS je panogi za alpsko smučanje, gre za del reprezentanc ločen od ekipe Tina Maze, izdal še zadnji ultimat. V skladu s sprejetim sklepom bo panoga, ki je v pripravljalnem obdobju zapravila skoraj 900.000 evrov, lahko do konca sezone za izpeljavo programov porabila le še 150.000 evrov.

Philippe Streiff: Schumacher je priklenjen na voziček in ne more govoriti

19.11.2014

Nekdanji francoski dirkač Philippe Streiff je spregovoril o zdravstvenem stanju Michaela Schumacherja. Pravi, da je sedemkratni prvak formule ena paraliziran in priklenjen na voziček. Ne more govoriti in trpi za izgubo spomina.

Bode Miller verjame, da je še sposoben zmagovati

19.11.2014

37-letni ameriški smučarski šampion Bode Miller je na uvodnih tekmah manjkal zaradi težav s hrbtenico, zaradi katere ga v kratkem čaka tudi operacija. Predvidoma naj bi se na bele strmine vrnil sredi januarja, do takrat pa se bo bolj kot smučanju, posvečal svojim konjem.

Forum