Članki

VIDEO: Nasin astronavt slovenskega rodu ne skriva navdušenja nad Slovenijo

24.11.2014

V Sloveniji se mudi ameriški astronavt slovenskih korenin Ronald Michael Šega. Ujeli smo ga sredi Ljubljane in ga povprašali o receptu za uspeh, o pomenu pristanku modula na kometu, o morebitnem razvoju vesoljskega turizma in še mnogo več.

Jasmin šokiral s priznanjem

24.11.2014

Legendarni pevec Jasmin Stavros – Staki, ki je nedavno dopolnil 60 let, je razkril, da se je nameraval upokojiti že pred petimi leti, na veselje svojih številnih oboževalcev, pa se je kariero le odločil podaljšati.

Brezplačni slovenski ski-opening

24.11.2014

Vas vleče na snežne strmine in v gorsko razkošje? Izkoristite ponudbo Krvavca in bivajte 1 noč brezplačno!

Tedu Ligetyju vgradili štiri vijake

23.11.2014

Štirikratni svetovni in dvakratni olimpijski prvak v alpskem smučanju Američan Ted Ligety je moral pod kirurški nož. Najboljši veleslalomist na svetu je imel veliko smole med treningom v domačem Vailu, ko si je poškodoval levo zapestje.

Žičničarji, policisti in inšpektorji zavihali rokave, prvi smučarji že na belih strminah

22.11.2014

Neučakani smučarji so se na višjeležečih smučiščih že pognali po belih strminah. A potrebno je biti previden. Pretirano navdušenje lahko omaja našo razsodnost, tudi smučarska kondicija verjetno še peša.

Alpinci preslišali opozorilne signale

21.11.2014

Alpski smučarji niso tisti, ki pretirano trošijo denar, ki ga kronično primankuje Smučarski zvezi Slovenije. Tako zatrjuje šef alpskih disciplin Dušan Gorišek. Na drugi strani direktor SZS Jurij Žurej poudarja, da so alpince sproti opozarjali o pretirani porabi, zaradi katere je za sezono ostalo le še 150 tisoč evrov.

Lindsey Vonn: Lake Louis je pravi kraj za vrnitev

21.11.2014

Ameriška smučarska šampionka Lindsey Vonn z nestrpnostjo pričakuje dan, ko se bo vrnila na bele strmine. Prvič po poškodbi bo nastopila v Lake Louisu, kjer je v preteklosti že posegala po vrhunskih rezultatih.

Na prvem mestu poplačilo dolgov

20.11.2014

Slovenski alpski smučarji imajo za izvedbo programa do konca sezone na voljo le še 150 tisoč evrov. Smučarski skakalci bodo svetovni pokal v Klingenthalu začeli brez podpisanih pogodb. Težav je ogromno, rešitev malo.

Kranjskogorci med najbolj velikodušnimi

20.11.2014

Sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju se je pričela zadnji vikend v oktobru s tekmo na avstrijskem ledeniku Sölden in nadaljevala s slalomom v finskem Leviju. Pokal Vitranc je tudi letos uvrščen na seznam tekem tik pred finalom sezone v Meribelu.

Ilka Štuhec za sabo pustila tudi Tino Weirather

20.11.2014

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je na superveleslalomskih FIS tekmah v ameriškem Copper Moutainu navdušila. Na prvi preizkušnji je bila najhitrejša in za sabo pustila tudi Viktorio Rebensburg in Tino Weirather, na drugi tekmi pa je osvojila 2. mesto.

Forum