Članki

VIDEO: Pri SZS računajo na uspešno sezono in vrhunske izide

20.10.2014

Vodstvo Smučarske zveze Slovenije po napornem poletnem obdobju, ko so se pretežno ukvarjali z nabiranjem sponzorskih sredstev, sedaj optimistični pričakujejo začetek svetovnega pokala.

Nesrečni Svindal zaradi nogometne poškodbe že končal sezono

19.10.2014

Le teden dni pred začetkom nove sezone svetovnega pokala se je hudo poškodoval norveški smučarski zvezdnik Aksel Lund Svindal. Strgal si je namreč Ahilovo tetivo in tako je sezona 2014/15 zanj praktično končana, še preden se je sploh začela z ledeniško uverturo v Söldnu.

Lindsey Vonn ima velike težave z depresijo

18.10.2014

Ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn se je že dalj časa zdravi za depresijo. Priznala je, da ima slabe in dobre dneve. Glavni cilj sezone pa bo, kot pravi, nastop na svetovnem prvenstvu v ameriškem Vailu meseca februarja.

Olimpijski prvak brez uvoda v Söldnu

15.10.2014

Avstrijski alpski smučar Matthias Mayer bo moral zaradi poškodbe desnega kolena izpustiti uvod v novo tekmovalno leto. To ga sicer pretirano ne skrbi, saj 'njegove' hitre discipline pridejo na vrsto šele meseca novembra.

Massi je prepričan, da je naslednja sezona njegova zadnja

14.10.2014

Tina Maze ne razmišlja o koncu kariere, oziroma premoru, tako kot njen šef ekipe Andrea Massi. Na ledeniku Hintertux je povsem osredotočena na vijuganje med količki. Črnjanko zanimajo samo vrhunski dosežki, zato njeno vnovično spogledovanje z velikim kristalnim globusom in medaljami na SP, ne preseneča.

Anna Fenninger pričakuje napeto sezono

14.10.2014

Avstrijska smučarska šampionka Anna Fenninger pred začetkom sezone poudarja, da so težave s kolenom skorajda preteklost. Za ponovitev lanskega uspeha se bo osreotočala na vsako tekmo posebej, saj ne želi čutiti bremena, ki ga prinaša veliki kristalni globus.

Hirscher besni: V Avstriji bi morali imeti prednost!

13.10.2014

Napetost pred začetkom nove sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju narašča, avstrijski šampion Marcel Hirscher pa očitno, kot tudi drugi Avstrijci, ne bo mogel trenirati v Söldnu.

Tekme v Söldnu navkljub visokim temperaturam niso pod vprašajem

13.10.2014

Kljub izredno toplemu vremenu za oktober si prireditelji uvodnih tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju, ki bodo 25. in 26. oktobra tradicionalno v avstrijskem Söldnu, ne belijo glave z izvedbo tekem.

O zdravstvenem stanju Michaela Schumacherja spregovoril njegov 15-letni sin Mick

13.10.2014

Michael Schumacher se iz umetne kome ''zbuja zelo počasi'', je potrdil njegov sin Mick Schumacher. Za Schumacherja skrbi 15-članska zdravniška ekipa v posebej za to zgrajenem apartmaju v njegovi hiši v Švici.

VIDEO: Tina Maze posebna gostja na Barkovljanki

11.10.2014

Slovenska smučarska šampionka Tina Maze je za krajši čas atletsko stezo v italijanski Gorici zamenjala s Tržaškim zalivom, kjer se je dan pred jadralsko regato imenovano Barkovljanka, pojavila na povabilo enega izmed pokroviteljev dogodka.

Forum