Članki

FOTO: Tina Maze dobro razpoložena pričakuje začetek sezone

24.10.2014

Smučarska sezona se bo že tradicionalno začela v Söldnu z uvodnim veleslalom za točke svetovnega pokala in glede na razpoloženje in dobro voljo Tine Maze se obeta še ena izjemna sezona najboljše slovenske smučarke.

Anna Fenninger nasledila Tino Maze

23.10.2014

Mednarodno združenje smučarskih novinarjev je pred začetkom nove sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju razkrilo zmagovalca v izboru smučarja leta. To je v Söldnu postala Avstrijka Anna Fenninger, zmagovalka svetovnega pokala v sezoni 2013/14.

Najboljši smučarji pred začetkom sezone

23.10.2014

Najboljši alpsko smučarji in smučarke so že zbrani v Söldnu. Pred začetkom sezone je veliko vprašajev o razmerju moči. Tina Maze velja za eno od favoritinj. In tudi njene tekmice so prepričane v njeno dobro pripravljenost.

Tina Maze podarila opremo smučarskemu klubu Črna

23.10.2014

Slovenska smučarska šampionka Tina Maze je svojemu matičnemu klubu SK Črna podarila opremo za najmlajše člane selekcij. Mazejeva je koroškemu klubu podarila več kot 100 količkov za mladinske reprezentance in več kot 45 količkov za slalom za cicibane.

Tinin kotiček v Pitztalu

22.10.2014

Svetovna smučarska elita odšteva dneve do začetka nove sezone. Tina Maze je zapustila Hintertux in se preselila v Sölden. V sosednjem Pitztalu je pri tradicionalnem gostitelju v hotelu najboljša slovenska smučarka dobila svoj kotiček.

Po Svindalu tudi Neureuther brez uvoda v Söldnu

21.10.2014

Sölden bo ta konec tedna tradicionalno gostil uvodni smučarski preizkušnji svetovnega pokala v moški in ženski preizkušnji. Po Aleksu Lundu Svindalu bo moško preizkušnjo izpustil tudi Felix Neurether, ki ga muči poškodba hrbta.

VIDEO: Pri SZS računajo na uspešno sezono in vrhunske izide

20.10.2014

Vodstvo Smučarske zveze Slovenije po napornem poletnem obdobju, ko so se pretežno ukvarjali z nabiranjem sponzorskih sredstev, sedaj optimistični pričakujejo začetek svetovnega pokala.

Nesrečni Svindal zaradi nogometne poškodbe že končal sezono

19.10.2014

Le teden dni pred začetkom nove sezone svetovnega pokala se je hudo poškodoval norveški smučarski zvezdnik Aksel Lund Svindal. Strgal si je namreč Ahilovo tetivo in tako je sezona 2014/15 zanj praktično končana, še preden se je sploh začela z ledeniško uverturo v Söldnu.

Lindsey Vonn ima velike težave z depresijo

18.10.2014

Ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn se je že dalj časa zdravi za depresijo. Priznala je, da ima slabe in dobre dneve. Glavni cilj sezone pa bo, kot pravi, nastop na svetovnem prvenstvu v ameriškem Vailu meseca februarja.

Olimpijski prvak brez uvoda v Söldnu

15.10.2014

Avstrijski alpski smučar Matthias Mayer bo moral zaradi poškodbe desnega kolena izpustiti uvod v novo tekmovalno leto. To ga sicer pretirano ne skrbi, saj 'njegove' hitre discipline pridejo na vrsto šele meseca novembra.

Forum