Članki

Alpinci preslišali opozorilne signale

21.11.2014

Alpski smučarji niso tisti, ki pretirano trošijo denar, ki ga kronično primankuje Smučarski zvezi Slovenije. Tako zatrjuje šef alpskih disciplin Dušan Gorišek. Na drugi strani direktor SZS Jurij Žurej poudarja, da so alpince sproti opozarjali o pretirani porabi, zaradi katere je za sezono ostalo le še 150 tisoč evrov.

Koudelka najdaljši, Kranjec brez tekme

21.11.2014

Za smučarskimi skakalci so prve kvalifikacije nove sezone svetovnega pokala. S 142 metri sta bila v Klingenthalu najdaljša Čeh Roman Koudelka in Norvežan Anders Jacobsen. Na tekmo so se uvrstili tudi štirje Slovenci, najdaljši med njimi pa je bil Peter Prevc (131,5).

Prevc: Stochu zdajle prav nič ne zavidam

21.11.2014

Skakalni šampion Peter Prevc je bil drugi najboljši skakalec svetovnega pokala minule zime, ki jo je kronal z zmago na zadnji tekmi finala svetovnega pokala pred domačimi navijači v Planici. Peter s pozitivnim vznemirjenjem pričakuje novo sezono, ki se bo začela z moštveno tekmo v Klingenthalu.

Na prvem mestu poplačilo dolgov

20.11.2014

Slovenski alpski smučarji imajo za izvedbo programa do konca sezone na voljo le še 150 tisoč evrov. Smučarski skakalci bodo svetovni pokal v Klingenthalu začeli brez podpisanih pogodb. Težav je ogromno, rešitev malo.

Tina Maze, Peter Prevc in NK Maribor blagovne znamke leta

20.11.2014

Alpska smučarka Tina Maze, smučarski skakalec Peter Prevc in Nogometni klub Maribor so po izboru širše javnosti športne blagovne znamke leta 2014 v Sloveniji. Nagrajence so razglasili na slovesni večerji konference Sporto o marketingu in sponzorstvih v športu, ki poteka v Portorožu.

Bela snežna odeja pokrila smučišče Krvavec

20.11.2014

V noči na torek je na Krvavcu zapadlo do 30 cm snega. Nižje temperature so tokrat omogočile, da se je sneg na smučišču tudi obdržal. Z umetnim zasneževanjem bodo pričeli v začetku naslednjega tedna, konec naslednjega tedna pa se že veselijo nove pošiljke naravnega snega.

Bode Miller verjame, da je še sposoben zmagovati

19.11.2014

37-letni ameriški smučarski šampion Bode Miller je na uvodnih tekmah manjkal zaradi težav s hrbtenico, zaradi katere ga v kratkem čaka tudi operacija. Predvidoma naj bi se na bele strmine vrnil sredi januarja, do takrat pa se bo bolj kot smučanju, posvečal svojim konjem.

VIDEO: Janus: Skoki bodo še bolj varni!

18.11.2014

Slovenski smučarski skakalci z nestrpnostjo pričakujejo začetek nove sezone svetovnega pokala, glavni trener Goran Janus pa poudarja, da bo tudi zaradi nekaterih novosti, še več tekmovalcev tesno skupaj. Pričakuje, da bodo skoki v prihodnje še bolj varni.

Bode bo moral na letošnjo premiero še počakati

17.11.2014

Ameriški smučarski as Bode Miller odšteva dneve do operacije hrbta. Zaradi kroničnih težav je izpustil preizkušnji v Söldnu in Leviju, ostal pa bo tudi brez tekem pred domačimi gledalci.

Vanessa Mae napovedala pritožbo na suspenz

14.11.2014

Glasbena zvezdnica Vanessa Mae se bo pritožila na štiriletni suspenz s strani Mednarodne smučarske zveze zaradi domnevne manipulacije tekme na Krvavcu, s katero si je zagotovila nastop na letošnjih olimpijskih igrah v Sočiju.

Forum