Članki

Ekipa Tine Maze za Blažiča, Gorišek računa na Slivnika

19.04.2014

Najboljša slovenska alpska smučarka Tina Maze bo v smučarski karavani vztrajala vsaj še eno sezono. Predstavniki Smučarske zveze Slovenije in ekipe Tine Maze so uskladili vse glavne podrobnosti, tudi tiste, ki se nanašajo na finančni okvir sodelovanja v novi sezoni 2014/15.

Mauro Pini zapušča Team to aMaze: Odločitev je moja!

16.04.2014

Švicarski ’čarovnik’ Mauro Pini v prihodnji sezoni ne bo več sodeloval s Team to aMaze. S takšnimi zapisi so postregli italijanski in francoski poročevalci in zapisali, da je velika verjetnost, da bo v prihodnje sodeloval z Italijani.

Narodnjak.si - del spleta, kjer so doma polke in valčki

14.04.2014

V zadnjih letih narodno-zabavna glasba v Sloveniji doživlja razcvet, predvsem postaja vse bolj priljubljena med mladimi, ki so vse pogostejši obiskovalci veselic in koncertov, kjer domačih viž ne manjka. Od leta 2006 pa skupaj s priljubljenostjo polk in valčkov raste tudi prvi in vodilni spletni medij narodno-zabavne glasbe pri nas, Narodnjak.si.

Incident v bolnišnici: Neznana moška z mobilnikom poskušala fotografirati Schumacherja

12.04.2014

Le dva dni po smučarski nesreči se je v sobo Michaela Schumacherja poskusil pretihotapiti moški, preoblečen v duhovnika. Zdaj pa se je v bolnišnici v Grenoblu zgodil nov incident. Športnega zvezdnika naj bi z mobilnim telefonom poskušala fotografirati kar dva pacienta.

Američanke s Švicarjem nad Tino Maze in konkurenco

12.04.2014

Novi trener ameriške ženske ekipe za hitre discipline je Švicar Stefan Abplanalp, ki je na položaju zamenjal Chipa Whitea. Omenjeni bo tako skrbel za napredek povratnice na bele strmine Lindsey Vonn in njenih reprezentančnih kolegic.

Pointner po 10 letih nič več na čelu avstrijskih skakalcev, naslednik Heinz Kuttin

11.04.2014

Avstrijska zveza in glavni trener reprezentance v smučarskih skokih Alexander Pointner po desetih letih uspešnega sodelovanja ne bosta podaljšala pogodbe. Novico je 43-letni trener prek elektronske pošte sporočil kar sam. Na njegovo mesto je krovna zveza že imenovala Heinza Kuttina.

Berthold 'okrepil' Nemce

07.04.2014

Avstrijec Mathias Berthold je novi glavni trener moškega dela nemške smučarske reprezentance. 48-letnik bo nasledil Karlheinza Waibla. Berthold je v preteklosti že deloval v nemški smučarski reprezentanci.

Gorišek novi predsednik slovenskega alpskega smučanja

04.04.2014

Dušan Gorišek je na volitvah na sedežu Smučarske zveze Slovenije po več kot dveh mesecih zapletov postal novi predsednik slovenskega alpskega smučanja za naslednja štiri leta. V drugem krogu je dobil 61 glasov, Bojan Špik pa 57.

Schumacherjeva predstavnica: So trenutki, ko pride k zavesti

04.04.2014

Zdravstveno stanje športnega zvezdnika in sedemkratnega svetovnega prvaka formule 1 Michaela Schumacherja se po besedah njegove predstavnice Sabine Kehm izboljšuje. Na trenutke namreč kaže znake zavesti in budnosti.

Minister Pikalo bo nosilcem kolajn izročil čeke

03.04.2014

Najuspešnejša slovenska alpska smučarka vseh časov Tina Maze bo prekinila krajši medijski post. V začetku prihodnjega tedna se bo udeležila sprejema, ki ga za nosilce olimpijskih kolajn pripravlja minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo.

Forum