Članki

FOTO: Tina Maze dobro razpoložena pričakuje začetek sezone

24.10.2014

Smučarska sezona se bo že tradicionalno začela v Söldnu z uvodnim veleslalom za točke svetovnega pokala in glede na razpoloženje in dobro voljo Tine Maze se obeta še ena izjemna sezona najboljše slovenske smučarke.

Po Svindalu tudi Neureuther brez uvoda v Söldnu

21.10.2014

Sölden bo ta konec tedna tradicionalno gostil uvodni smučarski preizkušnji svetovnega pokala v moški in ženski preizkušnji. Po Aleksu Lundu Svindalu bo moško preizkušnjo izpustil tudi Felix Neurether, ki ga muči poškodba hrbta.

Nesrečni Svindal zaradi nogometne poškodbe že končal sezono

19.10.2014

Le teden dni pred začetkom nove sezone svetovnega pokala se je hudo poškodoval norveški smučarski zvezdnik Aksel Lund Svindal. Strgal si je namreč Ahilovo tetivo in tako je sezona 2014/15 zanj praktično končana, še preden se je sploh začela z ledeniško uverturo v Söldnu.

Zaradi stečaja ŠC Pohorje žičničarji ob petino zaslužka

17.10.2014

Nedelovanje ŠC Pohorje bi lahko odneslo 20 odstotkov prihodkov zimskega turizma, opozarjajo slovenski žičničarji. Medtem pa stečajni upravitelj Drago Dubrovski sporoča, da lahko smučarsko sezono zagotovi le potencialni najemnik.

'Schumacher bo kmalu živel relativno normalno'

08.10.2014

Jean Todt, prijatelj Michaela Schumacherja, je javnosti zaupal dobro novico. Po tem, ko je Schumacherja obiskal na njegovem domu v Švici, je namreč dejal, da se zdravstveno stanje športnega asa izboljšuje in da bo lahko živel "relativno normalno".

Možnosti za okrevanje Biachija so minimalne, FIA uvedla preiskavo

08.10.2014

Nesrečni dirkač formule 1 Francoz Jules Bianchi, ki je na dirki za VN Japonske v Suzuki v nedeljo nekaj krogov pred koncem doživel hudo nesrečo, ima resne možganske poškodbe, je sporočila njegova družina. Specialisti pa opozarjajo, da so njegove možnosti za okrevanje zgolj minimalne.

Janus: V poletni sezoni smo uresničili cilje, a osredotočeni smo na zimo

08.10.2014

Po koncu poletne sezone v smučarskih skokih, ki jo je s skupnim zmagoslavjem kronal Jernej Damjan, je zadovoljen tudi glavni trener reprezentance Goran Janus. Kljub temu glavni fokus ostaja zima, v katero bodo Slovenci tudi letos vstopili s popolno kvoto sedmih skakalcev.

VIDEO: Damjan s torto in penino proslavil uspešno poletje

06.10.2014

Skakalec Jernej Damjan, ki je v soboto v Klingenthalu v roke prejel pokal za skupno zmago na tekmah poletne velike nagrade, je s torto in penino proslavil uspešno poletno sezono. Zmage je vesel, a v isti sapi poudarja, da zanj šteje le zimska sezona, ki se bo začela že čez sedem tednov, 21. novembra prav v Klingenthalu.

Jernej Damjan skupni zmagovalec poletne VN

04.10.2014

Smučarji skakalci so končali z nastopi za poletno veliko nagrado. Na zadnji tekmi v Klingenthalu je zmagal Nemec Richard Freitag. Najboljši Slovenec je bil Jernej Damjan, ki je zasedel 4. mesto, v skupnem seštevku poletne VN pa je osvojil prvo mesto.

Nove težave za smučarsko zvezo, plačati morajo še 40 tisoč evrov kazni

04.10.2014

Gradbena inšpekcija je Smučarski zvezi Slovenije naložila plačilo kazni v višini 40.000 evrov, ker do konca septembra ni zmanjšala vodnega zbiralnika, namenjenega zasneževanju, ki stoji v sklopu biatlonskega centra na Rudnem polju na Pokljuki.

Forum