Članki

Ahonen ostal brez nastopa na novoletni turneji

22.12.2014

Petkratni zmagovalec novoletne turneje v smučarskih skokih Janne Ahonen letos ne bo dobil priložnosti za nastop na tem prestižnem tekmovanju, saj se ni prebil skozi sito reprezentance.

Koudelki zmaga v Engelbergu, Damjan napredoval na četrto mesto

21.12.2014

Roman Koudelka je zmagovalec druge tekme svetovnega pokala v švicarskem Engelbergu. Za 5,2 točke je premagal Švicarja Simona Ammanna, Avstrijec Michael Hayböck na tretjem mestu je zaostal še dve točki več. Od šesterice Slovencev je bil vnovič najvišje Jernej Damjan, ki je osvojil četrto mesto.

Svindal: Prepričan sem, da bom nastopil na SP

21.12.2014

Norvežan Aksel Lund Svindal, poškodovani alpski smučarski zvezdnik, se še vedno nadeja, da bo lahko nastopil na svetovnem prvenstvu februarja v ZDA (Vail/Beaver Creek), kjer bi branil naslov prvaka v smuku.

Jernej Damjan na stopničkah v Engelbergu

20.12.2014

Nemški smučarski skakalec Richard Freitag je zmagovalec tekme svetovnega pokala v Engelbergu. Drugo mesto je osvojil Čeh Roman Koudelka, tretje mesto pa sta si razdelila Slovenec Jernej Damjan in vodilni po prvi seriji Avstrijec Michael Hayböck. Peter Prevc je z drugega mesta padel na peto mesto.

Mladi Lei Einfalt z 20. mestom krstne točke

20.12.2014

Marit Björgen je zmagovalka tekme svetovnega pokala smučarskih tekačic v Davosu. Norvežanka je bila najhitrejša v tekmi na desetkilometrski razdalji v drsalni tehniki.

V kvalifikacijah uspešna šesterica skakalcev, brez nastopa ostal Lanišek

19.12.2014

Na sobotni tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih v švicarskem Engelbergu bo nastopila šest Slovencev. Odlično formo je pokazal Jernej Damjan, ki je bil najboljši v kvalifikacijah. Brez nastopa na tekmi je ostal le Anže Lanišek.

Obetaven začetek smuke na Pohorju: v dveh dneh dva tisoč smučarjev

15.12.2014

Minuli konec tedna je stekla smučarska sezona na Arehu, prvi smučarski vikend pa je presegel pričakovanja, so sporočili iz podjetja Marprom, ki je prevzelo žičniške naprave na Pohorju. V dveh dneh se je po treh smučarskih progah spustilo kar dva tisoč smučarjev.

'Norveško državno prvenstvo' Oestbergovi, Višnarjeva izpadla v polfinalu

14.12.2014

Norveška smučarska tekačica Ingvild Flugstad Oestberg je zmagovalka prostega sprinta za svetovni pokal v Davosu. Druga je bila Maiken Caspersen Falla, tretja pa Celine Brun-Lie. Slovenka Katja Višnar je tekmovanje končala v polfinalu, Alenka Čebašek in Vesna Fabjan pa sta se poslovili v četrtfinalu.

AVDIO: Odpovedana finalna serija: Zmaga za Freunda, uspeh kariere za Pungertarja

14.12.2014

V ruskem Nižnijem Tagilu so organizatorji zaradi težav z vetrom uspeli izpeljati zgolj eno serijo. Zmagal je Nemec Severin Freund, pred Norvežanom Andersom Fannemelom in Avstrijcem Stefanom Kraftom. Najboljši Slovenec je bil Matjaž Pungertar s šestim mestom.

AVDIO: Prevc: Potreboval sem nekaj časa, da se privadim na skakalnico

13.12.2014

Norvežan Anders Fannemel je zmagovalec tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih v Nižnijem Tagilu. Drugi je bil Avstrijec Gregor Schlierenzauer, tretji pa Nemec Severin Freund. Najboljši Slovenec je bil Peter Prevc na petem mestu, s sedmim pa se je izkazal tudi Matjaž Pungertar.

Forum