Članki

Prevc drugi najdaljši na kvalifikacijah v Kuusamu

27.11.2014

Na tekmi za svetovni pokal v finskem Kuusamu bo nastopilo šest Slovencev. Peter Prevc je imel nastop že zagotovljen, s skokom 142,5 metra pa je bil v kvalifikacijah drugi najdaljši, skozi kvalifikacijsko sito pa so se prebili še Anže Lanišek, Jernej Damjan, Jurij Tepeš, Robert Kranjec in Matjaž Pungertar.

Miller po operaciji: Vse sile bom usmeril v SP!

25.11.2014

Največji smučarski zvezdnik v deželi onstran Atlantika Bode Miller si ne beli glave s tekmami, ki jih bo zaradi operacije hrbta izpustil, ampak ga ta hip zanima le priprava na svetovno prvenstvo.

Skakalci v Kuusamo z enakimi pogodbami kot v minuli sezoni

25.11.2014

Slovenski smučarski skakalci bodo mirnejših glav odpotovali v Kuusamo na novi preizkušnji svetovnega pokala. Pot na Finsko je bila po nekaterih namigovanjih celo vprašljiva, ker skakalci niso podpisali pogodb s SZS, a sta se strani dogovorili in podpisali enake pogodbe, kot so veljale za minulo sezono.

Prvenec Koudelke, Prevc pa peti

23.11.2014

Čeh Roman Koudelka je zmagovalec uvodne posamične tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih v nemškem Klingenthalu. Zelo dober finalni skok je uspel tudi najboljšemu Slovencu Petru Prevcu, ki je z osmega mesta po polovici tekme po dobrem skoku v finalu napredoval na peto mesto.

AVDIO: Slovencem za uvod peto mesto, zmaga Nemcem

22.11.2014

Nemci so zmagovalci uvodne tekme nove sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih v domačem Klingenthalu, na najvišji stopnički so nasledili lanske zmagovalce Slovence. Drugi so bili Japonci, tretji pa Norvežani. Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Jernej Damjan in Peter Prevc so končali kot peti.

Alpinci preslišali opozorilne signale

21.11.2014

Alpski smučarji niso tisti, ki pretirano trošijo denar, ki ga kronično primankuje Smučarski zvezi Slovenije. Tako zatrjuje šef alpskih disciplin Dušan Gorišek. Na drugi strani direktor SZS Jurij Žurej poudarja, da so alpince sproti opozarjali o pretirani porabi, zaradi katere je za sezono ostalo le še 150 tisoč evrov.

Koudelka najdaljši, Kranjec brez tekme

21.11.2014

Za smučarskimi skakalci so prve kvalifikacije nove sezone svetovnega pokala. S 142 metri sta bila v Klingenthalu najdaljša Čeh Roman Koudelka in Norvežan Anders Jacobsen. Na tekmo so se uvrstili tudi štirje Slovenci, najdaljši med njimi pa je bil Peter Prevc (131,5).

Prevc: Stochu zdajle prav nič ne zavidam

21.11.2014

Skakalni šampion Peter Prevc je bil drugi najboljši skakalec svetovnega pokala minule zime, ki jo je kronal z zmago na zadnji tekmi finala svetovnega pokala pred domačimi navijači v Planici. Peter s pozitivnim vznemirjenjem pričakuje novo sezono, ki se bo začela z moštveno tekmo v Klingenthalu.

Na prvem mestu poplačilo dolgov

20.11.2014

Slovenski alpski smučarji imajo za izvedbo programa do konca sezone na voljo le še 150 tisoč evrov. Smučarski skakalci bodo svetovni pokal v Klingenthalu začeli brez podpisanih pogodb. Težav je ogromno, rešitev malo.

Tina Maze, Peter Prevc in NK Maribor blagovne znamke leta

20.11.2014

Alpska smučarka Tina Maze, smučarski skakalec Peter Prevc in Nogometni klub Maribor so po izboru širše javnosti športne blagovne znamke leta 2014 v Sloveniji. Nagrajence so razglasili na slovesni večerji konference Sporto o marketingu in sponzorstvih v športu, ki poteka v Portorožu.

Forum