Članki

Brez kvalifikacij na Japonskem, na tekmi sedem Slovencev

22.08.2014

Na tekmo poletne velike nagrade v japonski Hakubi je prijavljenih zgolj 48 skakalcev, zaradi česar organizatorji danes niso izpeljali kvalifikacij. Na tekmi bo tako nastopilo tudi sedem Slovencev.

Zmaga Stjernenu, trije Slovenci med petnajsterico

15.08.2014

Na tekmi smučarjev skakalcev v francoskem Courchevelu je zmagal Norvežan Andreas Stjernen. Od slovenskih skakalcev je bil najboljši Peter Prevc, ki je zasedel 8. mesto, še dva Slovenca pa sta se uvrstila med petnajsterico.

V Courchevel brez Tepeša

15.08.2014

Strokovni štab slovenskih smučarskih skakalcev je pred tekmo poletne velike nagrade v francoskem Courchevelu odločil, da na tekmi ne bo računal na Jurija Tepeša. Po dodatnem treningu so se tako odločili zaradi njegove slabe forme.

Si je Marlies Schild premislila?

10.08.2014

Vodstvo alpskih disciplin pri Avstrijski smučarski zvezi (ÖSV) še naprej čaka na odločitev slalomske specialistke Marlies Schlid, ki ne bo odpotovala na intenzivne priprave na Novo Zelandijo. 33-letnica naj bi konec meseca razjasnila vse dvome o športni prihodnosti.

Prevc in Damjan med sedmerico na poletni VN

09.08.2014

Na tekmi smučarjev skakalcev na poletni veliki nagradi v švicarskem Einsiedelnu sta se dobro nastopila slovenska reprezentanta Peter Prevc in Jernej Damjan. Damjan je zasedel šesto, Prevc pa sedmo mesto. Zmagal je Avstrijec Schlierenzauer.

Prevc s tretjim mestom v kvalifikacijah potrdil dobro formo

08.08.2014

Pred smučarskimi skakalci je nova preizkušnja poletne velike nagrada. V švicarskem Einsiedelnu so imeli kvalifikacijsko serijo pred tretjo tekmo sezone. Peter Prevc je bil tretji, na tekmo se je uvrstilo šest Slovencev.

Prevci v Wisli še naprej zmagujejo

02.08.2014

Potem ko je pretekli teden na tekmi poletne velike nagrade v poljski Wisli slavil Peter Prevc, je do zmage v konkurenci celinskega pokala prišel njegov mlajši brat Cene Prevc.

Peter Prevc z veliko prednostjo do prve zmage v sezoni

26.07.2014

Na posamični tekmi smučarjev skakalcev na poletni veliki nagradi je na Poljskem prepričljivo zmagal slovenski reprezentant Peter Prevc. Drugi je bil Pojak Zyla, tretji pa Nemec Wellinger. Točke si je od slovenskih skakalcev zagotovil še Naglič.

Zmaga ostala doma, Slovenci šesti

25.07.2014

Zmage na uvodni tekmi nove sezone poletne velike nagrade se veselijo Poljaki. Na domači skakalnici v Wisli so dobili 'obračun s Čehi. Slovenci so tekmovanje sklenili na 6. mestu, Peter Prevc pa je v prvi seriji zablestel s 135,5 metri.

Prevc najboljši na kvalifikacijah v Wisli

24.07.2014

Peter Prevc je z zmago na kvalifikacijah na tekmi poletne velike nagrade v Wisli odlično začel letošnjo poletno sezono v smučarskih skokih. Drugi je bil Norvežan Andreas Fannamel, tretji pa Poljak Piotr Zyla.

Forum