Članki

FOTO: Nordijski smučarji pozdravili leto velikih dosežkov

24.04.2014

Minula zima je bila za slovenske nordijske smučarje polna presežkov. Peter Prevc je na OI osvojil dve srebrni kolajni, bronasto odličje na svetovnem prvenstvu v poletih in drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. Po krajšem premoru so slovenski nordijci znova našli čas za druženje.

Zaradi nesreče vložili tožbo proti Michaelu Schumacherju

21.04.2014

Medtem ko je stanje legendarnega dirkača Michaela Schumacherja še naprej zaskrbljujoče, saj razen kratkih obdobij (pol)zavesti, izboljšanja ni, je bila proti njemu vložena tožba zaradi nesreče, ki bi jo naj povzročil v Španiji.

Pinturault bo meril na veliki kristalni globus

21.04.2014

Francoski smučarski zvezdnik Alexis Pinturault si želi v naslednji sezoni rezultatskega koraka naprej. Predvsem v boju za veliki kristalni globus, ki je zadnje tri sezone v lasti Avstrijca Marcela Hirscherja. Zaključek finala svetovnega pokala bo v njem domačem Meribelu.

VIDEO: Gorišek: Massija sem osebno poprosil, če bi nam pomagal!

21.04.2014

Novi predsednik alpskega odbora in zbora Dušan Gorišek je že začel z delom, njegova velika želja pa je bil, da bi šef ekipe Team to aMaze Andrea Massi, kondicijsko na tekmovalno leto pripravil reprezentante.

Ekipa Tine Maze za Blažiča, Gorišek računa na Slivnika

19.04.2014

Najboljša slovenska alpska smučarka Tina Maze bo v smučarski karavani vztrajala vsaj še eno sezono. Predstavniki Smučarske zveze Slovenije in ekipe Tine Maze so uskladili vse glavne podrobnosti, tudi tiste, ki se nanašajo na finančni okvir sodelovanja v novi sezoni 2014/15.

Mauro Pini zapušča Team to aMaze: Odločitev je moja!

16.04.2014

Švicarski ’čarovnik’ Mauro Pini v prihodnji sezoni ne bo več sodeloval s Team to aMaze. S takšnimi zapisi so postregli italijanski in francoski poročevalci in zapisali, da je velika verjetnost, da bo v prihodnje sodeloval z Italijani.

Narodnjak.si - del spleta, kjer so doma polke in valčki

14.04.2014

V zadnjih letih narodno-zabavna glasba v Sloveniji doživlja razcvet, predvsem postaja vse bolj priljubljena med mladimi, ki so vse pogostejši obiskovalci veselic in koncertov, kjer domačih viž ne manjka. Od leta 2006 pa skupaj s priljubljenostjo polk in valčkov raste tudi prvi in vodilni spletni medij narodno-zabavne glasbe pri nas, Narodnjak.si.

Incident v bolnišnici: Neznana moška z mobilnikom poskušala fotografirati Schumacherja

12.04.2014

Le dva dni po smučarski nesreči se je v sobo Michaela Schumacherja poskusil pretihotapiti moški, preoblečen v duhovnika. Zdaj pa se je v bolnišnici v Grenoblu zgodil nov incident. Športnega zvezdnika naj bi z mobilnim telefonom poskušala fotografirati kar dva pacienta.

Američanke s Švicarjem nad Tino Maze in konkurenco

12.04.2014

Novi trener ameriške ženske ekipe za hitre discipline je Švicar Stefan Abplanalp, ki je na položaju zamenjal Chipa Whitea. Omenjeni bo tako skrbel za napredek povratnice na bele strmine Lindsey Vonn in njenih reprezentančnih kolegic.

Pointner po 10 letih nič več na čelu avstrijskih skakalcev, naslednik Heinz Kuttin

11.04.2014

Avstrijska zveza in glavni trener reprezentance v smučarskih skokih Alexander Pointner po desetih letih uspešnega sodelovanja ne bosta podaljšala pogodbe. Novico je 43-letni trener prek elektronske pošte sporočil kar sam. Na njegovo mesto je krovna zveza že imenovala Heinza Kuttina.

Forum