Članki

Nipa slabi banki oddala ponudbo za ŠC Pohorje

01.09.2014

Nigradovo podjetje Nipa je slabi banki oddalo ponudbo za nakup Športnega centra Pohorje. Višina ponudbe ni znana, mariborski župan Fištravec pa pravi, da slaba banka, ki ima center v lasti, ni investirala še niti evra.

Vasja Bajc po pomagal Američankam: Nebo čaka na ameriške ptice

29.08.2014

Vodstvo Ameriške smučarske zveze je v trenerski štab ženske skakalne reprezentance postavilo izkušenega Vasjo Bajca. Popularni Vaso, ki je v preteklosti deloval tudi v slovenski reprezentanci, je nazadnje služboval v Turčiji.

Raich o nadaljevanju športne poti: Odločitev je bila lahka!

26.08.2014

Eden najbolj popularnih alpskih smučarjev vseh časov, Avstrijec Benjamin Raich, bo podaljšal športno pot za vsaj še leto dni. Od sprejetju odločitve je dejal, da je bil ta korak zanj zelo lahek.

Damjan tretji na drugi tekmi na Japonskem

24.08.2014

Slovenski smučarski skakalec Jernej Damjan je na poletni veliki nagradi v Hakubi na drugi tekmi v tem japonskem mestu osvojil tretje mesto; dan prej pa je bil drugi.

Jernej Damjan drugi na Japonskem

23.08.2014

Jernej Damjan je na tekmi poletne velike nagrade v japonski Hakubi moral priznati premoč le Norvežanu Phillipu Sjoeenu. Slednji je s skokom 125,0 m vodil že po prvi seriji, kjer mu je z boljšim skokom 129,0 m, a višjim zaletiščem, sledil Damjan.

Brez kvalifikacij na Japonskem, na tekmi sedem Slovencev

22.08.2014

Na tekmo poletne velike nagrade v japonski Hakubi je prijavljenih zgolj 48 skakalcev, zaradi česar organizatorji danes niso izpeljali kvalifikacij. Na tekmi bo tako nastopilo tudi sedem Slovencev.

Zmaga Stjernenu, trije Slovenci med petnajsterico

15.08.2014

Na tekmi smučarjev skakalcev v francoskem Courchevelu je zmagal Norvežan Andreas Stjernen. Od slovenskih skakalcev je bil najboljši Peter Prevc, ki je zasedel 8. mesto, še dva Slovenca pa sta se uvrstila med petnajsterico.

V Courchevel brez Tepeša

15.08.2014

Strokovni štab slovenskih smučarskih skakalcev je pred tekmo poletne velike nagrade v francoskem Courchevelu odločil, da na tekmi ne bo računal na Jurija Tepeša. Po dodatnem treningu so se tako odločili zaradi njegove slabe forme.

Si je Marlies Schild premislila?

10.08.2014

Vodstvo alpskih disciplin pri Avstrijski smučarski zvezi (ÖSV) še naprej čaka na odločitev slalomske specialistke Marlies Schlid, ki ne bo odpotovala na intenzivne priprave na Novo Zelandijo. 33-letnica naj bi konec meseca razjasnila vse dvome o športni prihodnosti.

Prevc in Damjan med sedmerico na poletni VN

09.08.2014

Na tekmi smučarjev skakalcev na poletni veliki nagradi v švicarskem Einsiedelnu sta se dobro nastopila slovenska reprezentanta Peter Prevc in Jernej Damjan. Damjan je zasedel šesto, Prevc pa sedmo mesto. Zmagal je Avstrijec Schlierenzauer.

Forum