Članki

Peter Prevc z veliko prednostjo do prve zmage v sezoni

26.07.2014

Na posamični tekmi smučarjev skakalcev na poletni veliki nagradi je na Poljskem prepričljivo zmagal slovenski reprezentant Peter Prevc. Drugi je bil Pojak Zyla, tretji pa Nemec Wellinger. Točke si je od slovenskih skakalcev zagotovil še Naglič.

Zmaga ostala doma, Slovenci šesti

25.07.2014

Zmage na uvodni tekmi nove sezone poletne velike nagrade se veselijo Poljaki. Na domači skakalnici v Wisli so dobili 'obračun s Čehi. Slovenci so tekmovanje sklenili na 6. mestu, Peter Prevc pa je v prvi seriji zablestel s 135,5 metri.

Prevc najboljši na kvalifikacijah v Wisli

24.07.2014

Peter Prevc je z zmago na kvalifikacijah na tekmi poletne velike nagrade v Wisli odlično začel letošnjo poletno sezono v smučarskih skokih. Drugi je bil Norvežan Andreas Fannamel, tretji pa Poljak Piotr Zyla.

Prevca rezultati čez poletje ne zanimajo

23.07.2014

V Wisli se bo z ekipno tekmo začela nova sezona poletne velike nagrade v smučarskih skokih. Na Poljskem bo v sedemčlanski slovenski ekipi tudi junak minule zime Peter Prevc, ki je razkril, da ga čez poletje rezultati ne zanimajo preveč.

FOTO: Slovenski orli iz Planice v poljsko Wislo

22.07.2014

V preteklih dneh so se slovenski smučarji skakalci zavzeto pripravljali v Planici na Bloudkovi velikanki na poletno sezono. Na poletni veliki nagradi bo pod vodstvom glavnega trenerja Gorana Janusa nastopilo osem skakalcev.

Novopečena starša Jernej in Taya: Presrečna sva

17.07.2014

Smučarski skakalec Jernej Damjan in njegova žena, pevka Taya, sta se pred dnevi razveselila rojstva prvorojenke Niki. Novopečena mamica nam je zaupala, da je rodila s pomočjo carskega reza, ter nam razkrila, kako sta s partnerjem izbrala hčerkino ime.

Primer Mae: Časov niso pravilno merili, nekaterih tekmovalk na štartu sploh ni bilo

11.07.2014

Slavni violinistki Vanessi Mae, ki se je na olimpijske igre v Sočiju kvalificirala na Krvavcu, so, kot kaže, priredili tekmo. Preiskava je med drugim pokazala, da čase niso pravilno merili in da nekaterih tekmovalk, ki so bile na štartni listi, tam fizično sploh ni bilo. Četverici so za 4 leta prepovedali sodelovanje na smučarski zvezi.

Skakalec Jernej Damjan postal očka

08.07.2014

Smučarski skakalec Jernej Damjan se je s svojo ženo, pevko Tayo, razveselil hčerkice Niki. Novico o tem je preko Twitterja sporočila Smučarska zveza Slovenije.

Peter Prevc in druščina začenjajo v Kranju

01.07.2014

Konec tedna se bo v Državnem panožnem nordijskem centru v Kranju začela poletna sezona v smučarskih skokih. Smučarski klub Triglav Kranj bo pod Šmarjetno goro gostil celinski pokal, ki bo prva mednarodna tekma sezone 2014/15.

Goljufov ne ustavi nič: po Facebooku širijo laž, da je Schumacher umrl

27.06.2014

Na Facebooku se je pojavila novica, da je Michael Schumacher šest mesecev po hudi smučarski nesreči umrl. Novica je lažna, z njo želijo goljufi priti do lahkega zaslužka, radovednost in želja, da bi izvedeli več, pa vam lahko prineseta samo težave.

Forum