Članki

METAL ALL STARS

04.12.2014

najava koncerta

Seks tudi tam, kjer ga starši najmanj pričakujejo

21.11.2014

V različici igre Grand Theft Auto V za konozolo Play Station 4 (PS4) lahko igralec med drugim tudi na cesti pobere prostitutko in z njo spolno občuje, tako ali drugače. Igra je sicer namenjena igralcem nad 18 let, dvignila pa je že nemalo prahu.

VIDEO: Los Angeles doma premagal Carolino

21.11.2014

Hokejisti ekipe Los Angeles Kings so premagali Carolina Hurricanes s 3:2 in tako prišli še do desete zmage na domačem ledu. Slovenec Anže Kopitar je poskusil s strelom na gol, a ni bil uspešen. Gole za LA so prispevali Jarret Stoll, Trevor Lewis in Tanner Pearson.

Četrt stoletja konvencije: ni še čas za zmagoslavje, še vedno je namreč ogromno otrok prisiljenih v delo in poroko

20.11.2014

Konvencija o otrokovih pravicah je stara četrt stoletja, v tem času pa so se pravice otrok po svetu izboljšale. To pa ne pomeni, da je čas za zmagoslavje. Še vedno je namreč okoli 168 milijonov otrok prisiljenih v delo, okoli 14 milijonov mladoletnic pa je letno prisiljenih v poroko, da o revščini niti ne govorimo.

Kirurgi deklici omogočili normalno življenje

20.11.2014

Francoskim kirurgom je uspela operacija na pet mesecev starem plodu v maternici, pri katerem so med ultrazvočno preiskavo ugotovili spino bifido ali nezaraščen del hrbtenice. Gre za prvi takšen poseg v Franciji, zaenkrat pa ga izvajajo le v ducat bolnišnicah po svetu.

Štrukelj bo počakal na uradni predlog vladne pogajalske skupine, nato sledi odločitev glede protesta

20.11.2014

Ministrica Setnikar Cankarjeva je sporočila, da so iz varčevalnega predloga umaknili vse ukrepe, ki bi imeli za posledico odpuščanja. Štrukelj je zadovoljen, saj je očitno prišlo do premika v sami vladi. Hkrati pa je opozoril, da te odločite ne vplivajo na plačna pogajanja.

25. Liffe: Cave na terapevtskem stolčku in Hollywood skozi oči Cronenberga

20.11.2014

Dokumentarec o Nicku Caveu kot film o prostoru, kjer se stikata resnično in domišljija, kjer obstaja vsa ljubezen, solze in radost ter neglamurozna plat Hollywooda skozi oči kultnega režiserja Davida Cronenberga.

VIDEO: Kopitar za zmago kraljev prispeval podaji, 'metropolitanski' derbi pripadel Pittsburghu

19.11.2014

Hrušičan Anže Kopitar se je v hokejski ligi NHL z Los Angelesom veselil nove zmage. V domači dvorani so kralji s 5:2 odpravili Florido, slovenski reprezentant pa je k zmagi prispeval dve podaji.

FOTO in VIDEO: OneRepublic v Stožicah v znamenju slovenske zastave

17.11.2014

Popularna ameriška zasedba OneRepublic je najbrž pokazala jezik marsikateremu dvomljivcu, saj je prva letos razprodala dvorano Stožice. Skladbo Good Life pa je pospremil "projektil" v obliki slovenske zastave v glavo pevcu Ryanu, ki jo je nato obesil na drog mikrofona.

VIDEO: Montreal na vrhu lige NHL

17.11.2014

Hokejisti Montreal Canadiens so se s šesto zaporedno zmago zavihteli na vrh lige NHL. Na gostovanju v Detroitu so slavili s prepričljivih 4:1, čeprav je bila to zanje četrta tekma v šestih dneh. Drugo mesto v ligi s tremi točkami manj si delita Tampa Bay in Anaheim.

Forum