Članki

Mati petošolca: Govorila sem mu, da je nov v razredu, da bo minilo

18.12.2014

Medtem ko Amnesty International Slovenije poziva vodstvo šole v Desklah k disciplinskim ukrepom zoper nasilne učence, varuh človekovih pravic poudarja, da je treba primere skrbno preiskati. "Govorila sem mu, da je nov v razredu, da bo minilo, /.../ A ni se prenehalo," pripoveduje mati petošolca.

Savinjčanka Valentina v ZDA pri 22-ih 'legenda': Amerika ti da občutek, da je vse mogoče

18.12.2014

Slovenija z mladimi talenti ravna preveč mačehovsko. Namesto, da bi naredili vse, da bi jim omogočili razvoj in jih zadržali doma, jih počasi odganjamo v tujino. Svoj talent je v ZDA izpopolnila mlada odbojkarica Valentina Založnik, ki je z uspehi pri 22 letih postala prava legenda.

VIDEO: Cime: Jaz bom metal na koš, centri bodo pobirali žoge

18.12.2014

Znane so postave za slovensko košarkarsko tekmo zvezd All Stars. Najprej bo na vrsti dvoboj nogometnih in košarkarskih legend, nato pa še tradicionalna tekma najboljših igralcev lige Telemach. Ekipi sta izbrala Sebastijan Cimirotič in Alen Omič.

Kot deklica živela v vrtincu alkoholizma, nasilja in lakote

18.12.2014

Zgodba, ob kateri zledeni kri v žilah. Zgodba, ob kateri obnemiš. Zgodba o zdaj 27-letni Samanti, ki pripoveduje, kakšno je bilo rano otroštvo v družini, v kateri sta vladala nasilje in alkohol. Selitev k rejnikom pa ji je rešilo življenje.

VIDEO: V ligi NHL večer gostujočih moštev

18.12.2014

V hokejski ligi NHL so odigrali tri tekme. Na vseh so zmago slavila gostujoča moštva. Ottawa Senators so z 2:0 premagali New Jersey Devils, Dallas Stars so bili z 2:0 boljši od Vancouver Canucks, Boston Bruins pa so po podaljšku s 3:2 odpravili Minnesota Wild.

Znani vsi košarkarji, ki bodo nastopili na tekmi zvezd

17.12.2014

Aleš Pipan in Dejan Mihevc, ki so ju ljubitelji košarke izbrali za trenerja na članski tekmi All-Starsa, sta določila dodatnih 14 igralcev in rezerve, ki se bodo pridružili 10 že izglasovanim košarkarjem.

Za gripo zboleli tudi cepljeni, na infekcijski prepovedali obiske

16.12.2014

Na infekcijski kliniki v Ljubljani bodo zaradi gripe prepovedali obiske, prav tako so obiski prepovedani na kliničnem oddelku za kardiologijo ljubljanskega kliničnega centra. Za gripo naj bi zboleli tudi zaposleni na infekcijski kliniki in celo taki, ki so bili cepljeni.

Dve leti po masakru: starši ubitih otrok tožijo proizvajalca puške, distributerja in prodajalno orožja

16.12.2014

Skupina staršev devetih otrok, ki so decembra 2012 umrli pod streli duševno motenega Adama Lanze, je vložila tožbo proti proizvajalcu polavtomatske puške, s katero je moril, proti distributerju orožja in prodajalni. Starši trdijo, da orožje ne bi smelo biti dostopno širši javnosti.

VIDEO: Ryan 'slekel' Raska za zmago Ottawe v Bostonu

14.12.2014

V ligi NHL so sinoči odigrali kopico tekem. Med zanimivejšimi je bil dvoboj Bostona in Ottawe. Gledalci v Bostonu so videli pretep z Lucicem v glavni vlogi, zmage pa so se veselili gostje po izvajanju kazenskih strelov.

Strelsko nerazpoloženi kralji klonili v Buffalu

10.12.2014

Hokejisti Los Angeles Kings s slovenskim reprezentantom Anžetom Kopitarjem so v ligi NHL gostovali v Buffalu in izgubili s z nogometnim izidom 0:1. Edini gol na tekmi je v 44. minuti dosegel Tyler Ennis.

Forum