Članki

Pobude za varuhinjo tudi o tem, kako preživeti s socialno podporo

25.11.2014

Urad varuhinje človekovih pravic je letos obravnaval že 2741 pobud. Pobudniki med drugim sprašujejo, kako preživeti s socialno podporo v višini 269 evrov, veliko pobud pa je povezanih tudi s področjem zdravstva.

FOTO in VIDEO: Zaradi 'nepravične' sodbe goreli avtomobili in stavbe

25.11.2014

Velika porota ni našla nobenih razlogov za kakršnokoli obtožnico proti belemu policistu Darrenu Wilsonu, ki je ubil neoboroženega 18-letnega temnopoltega Michaela Browna. Njegova družina je ogorčena in razočarana.

FOTO in VIDEO: Nika Kljun blestela na odru ameriških glasbenih nagrad

24.11.2014

V Los Angelesu so podelili ameriške glasbene nagrade (American Music Awards 2014), katerih gostitelj je bil Pitbull. Največ kipcev sta domov odnesli skupina One Direction in Katy Perry, na velikem odru pa je navdušila tudi naša Nika Kljun.

Nasmejan otrok med kopanjem je ljubka fotografija, toda ali res sodi na družbeno omrežje?

24.11.2014

Osebe, ki so danes še dojenčki, bodo v prihodnosti soočene z dejstvom, da na spletu obstaja bogat zapis njihove preteklosti. Starši naj se vprašajo, ali bo njihovim otrokom čez deset let všeč, da so te slike na spletu, pravi Ajda Petek iz Centra za varnejši internet SAFE-SI.

Zore: Samo evangeljsko delovanje vseh nas bo obnovilo zaupanje v našo Cerkev

23.11.2014

Ljubljanski nadškof Stane Zore si bo prizadeval za zagotavljanje verske svobode. Pri tem ne želi nič več in nič manj pravic, kot jih imajo kristjani drugih evropskih držav, je dejal. Želi si tudi, da bi bil verouk priznan kot izbirna vsebina.

VIDEO: Kopitar in druščina izgubili v Dallasu, Montrealu zmaga v derbiju

23.11.2014

Hokejisti Los Angeles Kings so v ligi NHL doživeli poraz v gosteh pri Dallas Stars. Domače moštvo je bilo boljše s 5:4. Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je ostal brez točke, v statistiko je vpisal dva strela v okvir vrat nasprotnega moštva.

25. Liffe: Drsenje v norost za olimpijsko slavo

22.11.2014

Ameriški Foxcatcher (s podnaslovom Boj z norostjo) je drugi film na letošnjem Liffu v središču katerega je športna tematika. Tako kot pri češkem Fair Play se posredno ukvarja z olimpijskimi igrami, v središču dogajanja sta brata rokoborca in njun sila ekscentrični mecen.

Seks tudi tam, kjer ga starši najmanj pričakujejo

21.11.2014

V različici igre Grand Theft Auto V za konzolo Play Station 4 (PS4) lahko igralec med drugim tudi na cesti pobere prostitutko in z njo spolno občuje, tako ali drugače. Igra je sicer namenjena igralcem nad 18 let, dvignila pa je že nemalo prahu.

VIDEO: Los Angeles doma premagal Carolino

21.11.2014

Hokejisti ekipe Los Angeles Kings so premagali Carolina Hurricanes s 3:2 in tako prišli še do desete zmage na domačem ledu. Slovenec Anže Kopitar je poskusil s strelom na gol, a ni bil uspešen. Gole za LA so prispevali Jarret Stoll, Trevor Lewis in Tanner Pearson.

Forum

Ni zadetkov!