Članki

HANGARFEST

14.08.2014

Hangarfest se pripravlja na vzlet! Na prvo vožnjo vas v družbi Big Foot Mame, Siddharte, Petra Lovšina in No More Faith vabi nov glasbeni festival, ki se bo med poletne glasbene festivale prvič vpisal v četrtek, 14. avgusta 2014. Mesto odhoda: Lahovče!

Cerar na prva pogajanja povabil vseh pet izvoljenih strank, z izjemo SDS

22.07.2014

Najverjetnejši novi mandatar Miro Cerar je vse nove parlamentarne stranke, z izjemo SDS, povabil na prva srečanja. Cerar je že dejal, da si želi mavrično koalicijo, a po drugi strani čvrsto in programsko aktivno. Nekatere stranke so že napovedale, da bodo vztrajale pri svojih programskih načelih oziroma ne bodo popuščale.

Usoda slovenskih alpinistov še ni znana. Odročno območje je dosegel helikopter

22.07.2014

V enem najbolj odročnih in neraziskanih predelov zahodne Himalaje sta še vedno pogrešana dva slovenska alpinista. Do odročnega območja je prispel helikopter, ki bo v ugodnih vremenskih razmerah zdaj lahko preletel sotesko, za katero predvidevajo, da z naraslo vodo ovira vrnitev alpinistov v bazni tabor.

Dunga se vrača na klop brazilske nogometne reprezentance

22.07.2014

Predsednik brazilske nogometne zveze Jose Maria Marin je predstavil novega prvega moža nacionalne izbrane vrste, Brazilijo bo spet vodil nekdanji igralec in tudi že trener državne reprezentance Dunga.

Balažic: Pahor me je odpoklical, ker so nanj pritiskali in ga izsiljevali

22.07.2014

Nekdanji veleposlanik v Avstraliji Milan Balažic trdi, da ga je Pahor odpoklical, ker so ga v stranki SDS izsiljevali. Vedeli naj bi za njegove zunanjepolitične napake, zato so mu dali ultimat, on pa je izbral zanj ugodnejšo odločitev. Urad predsednika odgovarja, da gre za absurd, SDS pa: "To so navadna natolcevanja!"

Kavčič zaključil delo z mlado reprezentanco in odhaja na Kitajsko

22.07.2014

Dolgoletni nogometni selektor U-21 reprezentance, Tomaž Kavčič, je zaključil delo z mlado izbrano selekcijo in se odpravil v tujino. Podpisal je 18-mesečno pogodbo s kitajskim drugoligašem Qingdao Jonoon FC, ki se bori za povratek v kitajski Super League.

Uprava Heliosa sindikatom: Dopustite zaposlenim, da se odločijo zase

22.07.2014

Sindikalisti so v Heliosu prekinili socialni dialog in zagrozili s stavko, če uprava ne bo preklicala postopka izredne odpovedi zaposlitve sindikalni predstavnici. Uprava Heliosa pa je nasprotno sporočila, da socialni dialog poteka dalje in sindikate pozvala, naj zaposlenim dopustijo, da se odločijo zase.

Slovenke v predkvalifikacijah za SP proti Belorusiji, Švici in Grčiji

22.07.2014

Na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju so predkvalifikacijske skupine za nastop na ženskem svetovnem prvenstvu, ki bo med 5. in 20. decembrom prihodnje leto na Danskem. Sloveniji je dolgoletni sekretar RZS Leopold Kalin izžrebal Belorusijo, Grčijo in Švico.

Zanimivo: Nizozemec Advocaat (bo) selektor nogometašev Srbije

22.07.2014

Nizozemski strateg Dick Advocaat bo novi selektor srbske nogometne reprezentance. Pogodbe sicer še ni podpisal, a sta dogovor o dveletnem sodelovanju potrdila tako on kot predsednik srbske zveze Tomislav Karadžić.

Pri Šahtarju grožnja nogometašem, ki se ne želijo vrniti: Če ne bodo prišli, bodo prvi trpeli

22.07.2014

Lastnik Šahtarja iz Donecka je zagrozil šesterici tujih nogometašev, ki se zaradi varnostnih razmer v državi ne želijo vrniti na delo v Ukrajino. "Če ne bodo prišli, bodo prvi trpeli," je dejal oligarh Rinat Ahmetov in na spletni strani zagrozil nogometašem z milijonskimi zahtevki po odškodninah.

Forum