Članki

Mati petošolca: Govorila sem mu, da je nov v razredu, da bo minilo

18.12.2014

Medtem ko Amnesty International Slovenije poziva vodstvo šole v Desklah k disciplinskim ukrepom zoper nasilne učence, varuh človekovih pravic poudarja, da je treba primere skrbno preiskati. "Govorila sem mu, da je nov v razredu, da bo minilo, /.../ A ni se prenehalo," pripoveduje mati petošolca.

'Varčevalni ukrepi so kršitev človekovih pravic'

18.12.2014

Priznavamo, da lahko izredne okoliščine zahtevajo izredne odgovore, vendar pa pri sprejemu in uresničevanju politik v tem primeru niso bili spoštovani mednarodni standardi, menijo v organizaciji FIDH, kjer pravijo, da so bile z varčevalnimi ukrepi v Grčiji kršene človekove pravice.

VIDEO: Pazite se Francozinj!

18.12.2014

Zgodbe enajstih nevrotičnih, duhovitih in strastnih žensk bodo zagotovo še dodatno začinile veselo decembrsko vzdušje. Z 28-dnevnim ciklom se tako med drugim spopadejo tudi Vanessa Paradis, Laetitia Casta in Isabelle Adjani. Oglejte si napovednik!

Pri 64 letih se je razveselil devetega otroka

18.12.2014

Legendarni 64-letni pevec Stevie Wonder in njegova partnerica Tomeeka Robyn Bracy sta se razveselila rojstva deklice, ki sta jo poimenovala Nia. To je za Stevieja, ki je bil poročen dvakrat, že deveti otrok.

Za pot okoli sveta je iskal dekle z imenom bivše ... in jo našel!

18.12.2014

Jordan Axani iz Toronta je zase in za svoje dekle rezerviral karti za potovanje okoli sveta. Kmalu zatem sta se razšla, on pa na potovanje ni želel sam. Zato se je mrzlično lotil iskanja novega dekleta z enakim imenom. Javilo se mu je kar 18 deklet, on pa je zdaj izbral pravo ...

FOTO: Sneg odnesel trening smuka, Tina Maze trenirala slalom

18.12.2014

Pretoplo vreme je terjalo nov davek. Pomanjkanje snega sta prireditelje paralelnega slaloma v Münchnu prisilila k odpovedi dogodka. V francoskem Val d'Iseru pa so zaradi obilnega sneženja odpovedali trening pred ženskim smukom, Tina Maze pa je opravila slalomski trening.

Slovenski nogometaši leto končali na 47. mestu

18.12.2014

Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je objavila zadnjo kakovostno lestvico v letu 2014. Na njenem vrhu ni sprememb, saj še naprej vodi Nemčija pred Argentino, Kolumbijo in Belgijo. Slovenija je od novembra izgubila dve mesti, leto bo končala kot 47. reprezentanca sveta.

Elton se bo (končno) poročil z Davidom

18.12.2014

67-letni glasbenik Sir Elton John se bo naslednji vikend poročil z dolgoletnim partnerjem, nekdanjim oglaševalcem Davidom Furnishem, s katerim sta skupaj od leta 1993 naprej in sta roditelja dvema otrokoma.

Neznanci sredi Ljubljane pretepli osebo, uporabili so tudi hladno in strelno orožje

18.12.2014

Na Sketovi ulici v Ljubljani je ponoči več oseb fizično napadlo eno osebo, med pretepom pa so uporabili tudi hladno in strelno orožje. Policija je sporočila, da je poškodovani zdravniško pomoč poiskal sam. Incident se je zgodil samo dva dni po streljanju na Viču.

Blatter presenečen po odstopu glavnega preiskovalca, Platini o novem udarcu za Fifo

17.12.2014

Odstop glavnega preiskovalca domnevnih nepravilnosti pri podeljevanju nogometnih SP leta 2018 in 2022 Michaela Garcie je že sprožil prve odzive. Predsednik Fife Sepp Blatter je izrazil presenečenje nad njegovim odstopom, predsednik evropske zveze Michel Platini pa je korak Garcie ocenil kot nov udarec za Fifo.

Forum