Le kaj bodo z vsem tem? Odnesli za milijon evrov iPadov, iPhonov ...

Oborožena četverica je na silvestrovo vdrla v Applovo trgovino v Parizu in dodobra izpraznila skladišče. Ukradli so za skoraj milijon evrov iPhonov, iPadov, računalnikov in drugih priljubljenih elektronskih naprav. Policija jih še išče.

iPhone 4S

(Foto: Reuters)

Štirje zamaskirani in oboroženi moški so na silvestrovo zvečer vlomili v trgovino ameriškega tehnološkega velikana Apple v središču Pariza in po podatkih oblasti odnesli za skoraj milijon evrov robe. Pri Applu sicer te številke še niso potrdili.

Predstavnik policije je dejal, da so tatovi izkoristili silvestrski večer, ko je večina policistov skrbela za varnost na praznovanju na Elizejskih poljanah. Toda to po drugi strani pomeni, da je bilo v bližini trgovine – ta je le nekaj ulic od znamenite avenije – celo več policistov kot po navadi in da so ropali pred njihovim nosom.

V trgovino so vlomili okoli 21. ure, in sicer skozi zadnji vhod. Nato so šli v skladišče v kleti in pobrali iPhone, iPade, prenosne računalnike in drugo. Pobegnili so v kombiju znamke mercedes.

Policija je prepričana, da so se roparji na podvig dobro pripravili in da so imeli trgovino že dlje časa "na muhi".

Applove naprave so očitno visoko na seznamu želja tatov. Po besedah newyorškega župana Michaela Bloomberga se je v New Yorku v letu 2012 povečala kraja Applovih proizvodov, o vedno več ukradenih napravah pa poročajo tudi iz Londona.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 34
 
RamzesII 11.01.2013 10:11:51
Le kaj neki, očitno že imajo naročnika, ali naročnike.
Več komentarjev