Ledeni možje bodo prinesli ohladitev

Do petka bo še nekaj sonca, nato pa se bo pooblačilo in zajele nas bodo padavine. Teh bo največ v soboto in v noči na ponedeljek. Ledeni možje, ki godujejo med 12. in 14. majem, bodo prinesli tudi ohladitev.

Oblaki

(Foto: Thinkstock)

Danes bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami ali nevihtami. Najvišje temperature bodo od 19 do 24 stopinj. Jutri bo sončno in večinoma suho. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13, najvišje dnevne od 23 do 27 stopinj Celzija, so sporočili z Agencije za okolje.

V petek se bo nato začelo oblačiti, začele se bodo pojavljati tudi padavine. Najbolj deževna bo sobota in potem noč na ponedeljek. Te dni nas je že udarila tudi toča, za prihajajoče dni pa ne kaže na takšne ekstreme. Ohladilo se bo.

Dnevne temperature bodo padle za 10 stopinj

''Danes, jutri in v petek bo še toplo, v povprečju bodo temperature okoli 25 stopinj. Sobota, ki bo bolj oblačna in deževna, bo hladnejša. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 12 do 15 stopinj. To je padec za 10 stopinj, če gledamo najvišje dnevne temperature. Jutranje temperature bodo do nedelje še okoli 10 stopinj, tako da ne bo mraza,'' je za 24ur.com pojasnil Brane Gregorčič z Agencije za okolje.

Ledeni možje bodo ponekod res ledeni

Fronta z ohladitvijo bo v gore prinesla tudi nekaj snega. V soboto bo snežilo na višini okoli 2000 metrov, v noči na ponedeljek pa bo meja sneženja na okoli 1500 metrov.

Hladnejša jutra bodo v začetku prihodnjega tedna, je nadaljeval Gregorčič. ''Ponedeljkovo jutro, po deževni in oblačni noči, še ne bo zelo mrzlo. Bo okoli 8 stopinj. Torkovo jutro pa bi lahko v alpskih dolinah ali notranjskih planotah prineslo tudi slano. V večjem delu Slovenije pa bo v torek zjutraj okoli 5 stopinj,'' je dejal Gregorčič in dodal, da se pa bo čez dan segrelo do okoli 20 stopinj Celzija.

''Ta ohladitev bo res ravno v času ledenih mož (Pankracij, Servacij in Bonifacij), ki godujejo med 12. in 14. majem,'' je povedal.

Nato temperature spet navzgor, ampak do 30 še ne bo šlo

Po ledenih možeh pa kaže znova navzgor. Od ponedeljka do četrtka bo delno jasno in povečini suho. Sprva bo še razmeroma sveže, sredi tedna pa bo počasi topleje.

''Kakšne hude vročine v tem mesecu še ne bo. Maja gredo temperature lahko tudi do 30 stopinj, ampak do 20. maja tako izrazite vročine še ni videti,'' je povedal.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 18
the provokator 08.05.2013 18:55:18
Meni paše dež
Več komentarjev