Družba Lipica Turizem se bo poskušala izogniti stečaju

Družba Lipica Turizem je lani pridelala 800 tisoč evrov izgube in ne more več izpolnjevati svojih finančnih obveznosti. Predsednik sveta Kobilarne Lipica Marjan Hribar pravi, da so nadaljnji ukrepi usmerjeni k izognitvi stečaja. Brez dela bo ostalo še 11 zaposlenih.

Kobilarna Lipica-7

(Foto: Miro Majcen)

V Sloveniji smo dobili še eno podjetje, ki se je znašlo na robu stečaja. Družba Lipica Turizem je v minulem letu pridelala 800 tisoč evrov izgube, zaradi česar družba trenutno ne more izpolnjevati svojih finančnih obveznosti, je razložil predsednik sveta Kobilarne Lipica Marjan Hribar.

Odgovor na to, kaj čaka hčerinsko družbo Kobilarne Lipica, bo najbrž dal program finančne sanacije, ki ga mora vodstvo družbe skladno z zakonom pripraviti v 30 dneh, meni Hribar, ki pravi, da so ukrepi usmerjeni k izognitvi stečaja.

Sanacija družbe Lipica Turizem, ki jo tako kot javni zavod Kobilarna Lipica od oktobra lani vodi Boštjan Bizjak, sicer že poteka. S sanacijo bodo nadaljevali tudi v prihodnje, je še dejal Hribar. Brez dela bo tako ostalo še 11 zaposlenih.
Racionalizacija je po besedah Hribarja sicer nujno potreba za zagotovitev normalnega obsega poslovanja. Da so ukrepi racionalizacije nujni, ker si stečaja ne želijo, je nedavno poudaril tudi Bizjak.

Svet zavoda se je na današnji seji seznanil tudi s poslovanjem javnega zavoda Kobilarne Lipica. Ta je v letu 2012 posloval z izgubo v višini 190.000 evrov. Ko gre za kobilarno, razmere po Hribarjevi oceni niso kritične. Po njegovem mnenju je pomembno predvsem to, da je bil izveden rejski program. Člani sveta so delo zavoda v delu, ki zadeva javno službo, tako ocenili kot uspešno.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 4
kalhant 28.02.2013 17:17:12
Lipica sramota slovenskih vlad!
Več komentarjev