Marquez na temeljitem pregledu, kosti cele

Vzhajajoči zvezdnik motociklističnega razreda motoGP Marc Marquez je po vrnitvi s preizkušnje za veliko nagrado Španije obiskal barcelonsko bolnišnico, kjer so ga po hudi nesreči še enkrat temeljito pregledali in zaključili, da so kosti pri padcu v Mugellu ostale cele.

Motociklistična karavana razreda motoGP je po nedeljski dirki zapustila Mugello, Marc Marquez pa je odpotoval domov in v Barceloni obiskal tamkajšnjo kliniko. Razlog je preprost – vodstvo Honde je namreč zahtevalo dodatne preiskave po hudi nesreči, ki jo je utrpel na prostem treningu, ko je padel pri veliki hitrosti in si poškodoval brado.

Marc Marquez

Marc Marquez (Foto: Damjan Žibert)

"Že na samem prizorišču slikanje ni pokazalo ničesar posebnega, zato smo mu dovolili nastop na dirki, a naš cilj je bil, da ga kar najhitreje po končanem dirkaškem vikendu temeljito pregledamo še enkrat. Opravili smo še eno slikanje, poškodbe pa so resnično minimalne in kar je najbolj pomembno – prav nič ni zlomljeno. Pri takšni nesreči bi lahko bilo namreč veliko huje. Še posebej pozorni smo bili na ramo, ki bi si jo lahko huje poškodoval, vendar k sreči ni prav nič polomljeno,'' je po pregledu dejal ugledni španski zdravnik dr. Mir.

Dejstvo je, da je Marquez po nesreči okreval zelo dobro, celo bolje, kot je zdravniška služba pričakovala. "Sprva smo imeli kar nekaj težav, ko gre za gibljivost roke, a se je nato stanje umirilo,'' je še dodal Mir in neustrašnemu mladeniču predpisal fizioterapijo.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2013

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 16
duce749 05.06.2013 11:54:29
mali ma srečo, sam lahko upa, da ga bo spremljala, rečejo pa, da sreča spremlja najboljše, čas bo pokazal
Več komentarjev