Med mrtvimi predvsem otroci in učitelji

Domnevni islamisti so s posodami, polnimi goriva, vstopili v šolo na severovzhodu Nigerije in zanetili ogenj. Nekaj učencev je zgorelo, drugi so bili ustreljeni, ko so se poskušali rešiti. Med žrtvami naj bi bilo vsaj 29 učencev in en učitelj oziroma učiteljica.

Domnevni islamisti so danes zjutraj v šoli na severovzhodu Nigerije ubili več deset ljudi. Med mrtvimi so predvsem otroci in učitelji. BBC poroča o vsaj 30 žrtvah, medtem ko francoska tiskovna agencija AFP poroča, da je bilo v napadu ubitih 42 ljudi.

Predstavnik bolnišnice, kamor so prepeljali žrtve, je dejal, da so ponoči k njim pripeljali 42 trupel učencev in zaposlenih na šoli. BBC pa poroča, da naj bi bilo med žrtvami vsaj 29 učencev in en učitelj oziroma učiteljica.

Nekaj žrtev naj bi živih zgorelo, poroča BBC, sklicujoč se na priče napada, ki se je še pred zoro zgodil v mestu Mamudo v provinci Yobe.

BBC poroča tudi, da je novinar ameriške tiskovne agencije AP v bližnji bolnišnici naletel na kaotičen prizor, saj mnogi starši poskušajo identificirati svoje otroke med zoglenelimi trupli in žrtvami, ki so umrle zaradi strelnih ran.

Zanetili ogenj v šoli

Preživeli so povedali, da so domnevni islamisti prispeli s posodami, polnimi goriva, in zanetili ogenj v šoli. Nekaj učencev je zgorelo, drugi so bili ustreljeni, ko so se poskušali rešiti.

Yobe je ena od treh provinc, za katere je predsednik Goodluck Jonathan maja razglasil izredno stanje in tja poslal tisoče vojakov. Islamisti so od leta 2010 zanetili ogenj na več deset šolah.

BBC poroča, da je bilo območje današnjega napada pogosto tarča militaristične skupine Boko Haram. Samo lani naj bi ta skupina ubila več kot 600 ljudi.

Boko Haram se bori proti nigerijski vladi, saj si prizadeva, da bi na pretežno muslimanskem severu države ustanovili islamsko državo.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 9
Boschtjan Zupanchich 07.07.2013 06:20:22
OOOooooo, Grozaaaa, ... keeeeeri Norciii !!! A res ni več zdrave pameti pri folku ?? A so samo pripadniki "mirne religije" (beri: zlagane) taki barbari ? Ker, v Ameriki se to ponavadi dogaja ko se enemu zmeša. Oni pa so pri normalnizavesti/pameti taki !!! Čudna religija, ... brezveze ... :-/
Več komentarjev