Mila zima z nekaj padavinami in razmeroma visokimi temperaturami

Zadnje dni starega leta bo zaznamovala mila zima. Čez dan se bodo namreč temperature zadrževale nad ničlo. Čaka nas sicer še nekaj padavin, a obilnega deževja ali snega vremenoslovci ne napovedujejo.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Po današnjem oblačnem in deževnem dnevu nas v nadaljevanju tedna čaka nekaj bolj jasnih, celo sončnih dni. Mila zima nam bo jutri prinesla dnevne temperature nad ničlo. Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) bodo jutri namreč najvišje dnevne temperature od 3 do 8 stopinj Celzija. Na Primorskem pa se bo ogrelo do okoli 11 stopinj Celzija.

Tudi do konca tedna bodo čez dan temperature ostale nad ničlo. V petek se bo v povprečju dnevna temperatura gibala okoli 8 stopinj Celzija. Čeprav se bo v noči na petek oblačnost vnovič povečala in bodo ponekod prehodno možne rahle padavine, bo že v soboto spet pretežno jasno. Za zdaj kaže, da bo tudi nedelja jasna.

Državna meteorološka služba sicer za obdobje od 28. decembra 2012 do 2. januarja 2013 napoveduje večinoma suho vreme. Nekaj več možnosti za padavine bo šele zadnji dan tega obdobja. Več o vremenu ...

Par

Temperature bodo v naslednjih dneh čez dan nad ničlo, konec tedna pa bo jasen. (Foto: Reuters)

Tudi naši južni sosedje imajo te dni toplo zimsko vreme. Že danes zjutraj so se v številnih krajih na Hrvaškem zbudili ob prijetnih temperaturah, ki so se gibale okoli 14 stopinj Celzija. Sicer bo tudi pri njih v naslednjih dneh nekaj dežja, do novega leta pa jih čaka še nekaj vremenskih sprememb. V petek popoldne tako pričakujejo oblačno vreme in dež, a že v soboto se bo po napovedih tamkajšnjih vremenoslovcev zjasnilo.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 14
 
luciluk 26.12.2012 21:53:31
Nič skrbet v jauarju bo <-20°C vaj 14dni
Več komentarjev