Ministry ostali brez kitarista

Mike Scaccia, kitarist zasedb Ministry, Rigor Mortis in Revolting Cocks, se je zgrudil zaradi srčnega napada med koncertom v Teksasu. Odpeljali so ga v bolnišnico, a je kmalu zatem umrl. Star je bil 47 let.

Ministry

Mike Scaccia (drugi z desne) je umrl za posledicami srčnega napada v starosti 47 let. (Foto: arhiv izvajalca)

47-letni Mike Scaccia se je zgrudil med nastopom skupine Rigor Mortis, ki je imela koncert v čast 50-letnice pevca Brucea Corbitta. Imel naj bi srčni napad, sicer pa je prej prosil, če ugasnejo stroboskopske luči, a je bilo očitno prepozno. Odpeljali so ga v bolnišnico, a je kmalu zatem umrl.

"Mojega brata ni več! Edini razlog, da sem tukaj, je on. Če ne bi bilo njega, ne bi bil tukaj v bendu. Počivaj v miru, Mike, najboljši kitarist, kar sem jih kdaj koli poznal. Lahko s ponosom povem, da sem bil največji oboževalec Mika Scaccie in to bom tudi ostal," je na Facebook zapisal Corbitt.

Leta 1983 je s Hardenom Harrisonom in Caseyjem Orrom osnoval bend Rigor Mortis, vsi trije pa so bili zagrizeni ljubitelji grozljivk. Ko se jim je pridružil še Corbitt , so osnovali zelo težko različico thrash metala, ki je bil v Teksasu pionirski. Razpadli so leta 1991, a so se 2003 spet združili in igrali določene koncerte, tako kot tega zadnjega, ki je bil usoden za kitarista.

Scaccia je bil od devetdesetih let tudi član industrial metal zasedbe Ministry, s katero je posnel njihov najbolj uspešen album Psalm 69: The Way to Succeed and the Way to Suck Eggs (1992) ter Filth Pig (1996). Zapustil jih je, tik preden bi morali oditi na turnejo v imenu zadnjega albuma. Vrnil se je še dvakrat, med letoma 2003 in 2006, ter nato še 2011, pa vse do bridkega konca. Spomnimo se, da so Ministry letos izdali album Relapse, na katerem je spet mogoče slišati kitaro Scaccie. Ministry so leta 2007 že izgubili tudi basista Paula Ravena, ki je umrl star 46 let, prav tako zaradi odpovedi srca.

Od preostalih bendov, v katerih je Scaccia še igral, velja omeniti Revolting Cocks (aka RevCo), Lard, BloHole, League of Blind Women in Buck Satan and the 666 Shooters.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 3
Trolls 24.12.2012 20:28:41
Velika izguba. Naj počiva v Miru.
Več komentarjev