Mourinho: Ne bojim se, da bi ostal brez službe …

Portugalski strateg španskega nogometnega velikana Real Madrida Jose Mourinho po vnovičnem spodrsljaju ne razmišlja o odstopu. Po porazu z Malago (3:2) je spregovoril tudi o odločitvi, zakaj je na igrišče namesto kapetana Ikerja Casillasa poslal Antonia Adana.

Nogometaši madridskega Reala so svojo nemoč še enkrat v letošnji sezoni prikazali na gostovanju pri udeležencu Lige prvakov Malagi. Poraz s 3:2 nedvomno pomeni poglobitev rezultatske krize, mnogi pa že namigujejo, da je serija skromnih dosežkov tolikšna, da bi moral glavni trener moštva Jose Mourinho počasi zapustiti nasedlo barko, ki za največjim tekmecem, katalonsko Barcelono, zaostaja že za velikih 16 točk. A Portugalec o morebitnem slovesu s Santiago Bernabeua ni niti pomislil. "O odstopu ne razmišljam, o njem nisem razmišljal niti med tekmo. Ne bojim se, da bi ostal brez službe,“ je na novinarski konferenci med drugim povedal trener, ki priznava, da ima energijsko povsem izpraznjeno moštvo. "Ko bom začutil, da si igralci ne želijo zmagati, potem ne mislim voditi izgubljene bitke. Poraz boli, a menim, da smo tokrat dali vse od sebe. Odigrali smo po najboljših močeh, ampak enostavno smo izpraznjeni in premor prihaja v pravem trenutku.

Iker Casillas

Iker Casillas je obsedel na klopi za rezerve. (Foto: Reuters)

Eden izmed očitkov pa na Portugalca po porazu v Malagi leti tudi zaradi izbire prvega vratarja. Ikerja Casillasa je zamenjal Antonio Adan, kapetan moštva pa je tako prvič po skoraj desetih letih obsedel na klopi za rezerve. "Gre za povsem tehnično odločitev, odločitev trenerja, če tako želite. Trener je tisti, ki pripravlja analize in preverja, kateri igralci so pripravljeni za igro. Lahko sestavljate najrazličnejše zgodbice, ampak povem vam, da gre za povsem tehnično odločitev. Nič drugega. Šteje moje mnenje in ne mnenje koga drugega. Menim, da je Adan ta hip boljši. In glede na to, da odloča trener skupaj s pomočniki, je bila naša odločitev takšna,“ je še dodal Mourinho.

Klubsko vodstvo po novem prvenstvenem porazu še ni stopilo pred poročevalce, bržkone pa se Portugalcu obeta vroč predbožični teden, v katerem niti menjava stratega, ki je klub lani popeljal do naslova španskega prvaka, ne bi bila veliko presenečenje. Nenazadnje za Real štejejo le lovorike, vsaj prvenstvo pa je za zdaj pod velikim vprašajem.

Prenesi v

Povezani članki

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 205
Ultras Sur 26.12.2012 14:12:32
Mourinho je GOTOF!
Več komentarjev