Od 20 poslancev, ki so na dopustu, jih največ prihaja iz vrst SDS

Ker 2. januar ni več dela prost dan, so si tisti, ki so si želeli podaljšati praznike, morali vzeti dopust. Med tistimi, ki jih ni bilo v službo, je tudi 20 poslancev. Od ministrov pa je bil odsoten le pravosodni minister Senko Pličanič.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Državni zbor

(Foto: Blaž Garbajs)

Državni zbor je maja lani sprejel zakon za uravnoteženje javnih financ, ki je med drugim 2. januar iz dela prostega dneva spremenil v delovnega. Številni so se tako danes morali odpraviti v službe, 2. januar pa so si lahko spremenili spet v praznični dan, če so vzeli dopust. Za takšno potezo se je po podatkih, ki smo jih dobili v državnem zboru, odločilo 20 poslancev.

Največ poslancev, ki so na dopustu, prihaja iz vrst SDS. To so Franc Breznik, Branko Grims, Eva Irgl, Ivan Pišek, Marko Pogačnik, Sonja Ramšak, Jože Tanko in Romana Tomc. Iz koalicijske DL so na dopustu Rihard Braniselj, Polonca Komar in Kristina Valenčič. Od koalicijskih poslancev je na dopustu še Matej Tonin iz vrst NSi.

Od poslancev opozicijske PS so na dopustu Maja Dimitrovski, Lejla Hercegovac, Alenka Pavlič in Alojzij Potočnik. Iz vrst SD so na dopustu poslanka Andreja Črnak Meglič, Srečko Meh in Dejan Židan.

Na dopustu je še nepovezani poslanec Borut Ambrožič.

Od ministrov je danes odsoten le minister za pravosodje in javno upravo Senko Pličanič.

Zakon o uravnoteženju javnih financ je sicer lani državni zbor izglasoval z 49 glasovi za in 31 proti. Zakon so podprli poslanci SDS, DL, DeSUS, SLS in NSi, nasprotovali pa so mu poslanci PS in SD. Po prvotni ideji bi tudi 2. maj postal delovni dan, a so se takrat vlada in sindikati dogovorili, da 2. maj ostane dela prost dan.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1491
 
24vohomurckov 03.01.2013 16:12:45
no ,internega praznika njihovog sveca...pa ne bodo imeli mostiščarji....
Več komentarjev