Najstarejši dvojčici dočakali 103 leta!

Najstarejši enojajčni dvojčici na svetu, Charlotte Eisgrou in Ann Primac, sta na zadnji dan leta 2012 proslavili 103. rojstni dan. "Tudi če bi poznali recept za dolgo življenje, vam ga ne bi izdali!" sta se nagajivo in letom v brk namuznili sivolaski.

Charlotte Eisgrou in Ann Primac

Charlotte Eisgrou in Ann Primac pravita, da nimata recepta za visoko starost. Popolnoma zdravi sta dočakali že 103 leta. (Foto: Facebook)

Charlotte Eisgrou in Ann Primack sta se rodili leta 1909 v Chicagu. Bili sta rojeni prezgodaj in ker takrat še niso izumili inkubatorja, so ju zavili v odeje in ju greli ob pečki. Na zadnji dan lanskega leta sta sestri dvojčici dočakali častitljiva 103 leta, obe sta popolnoma zdravi, še vedno pa ne potrebujeta slušnega aparata ali očal. Rojstnega dne pa nista mogli proslaviti skupaj, ker sta imeli obe malo pred tem nesrečna padca in še okrevata.

Charlotte se je na Florido preselila leta 1949, Ann pa je za njo tja prišla leta 1971, obe pa sta preživeli svoja moža, po njunih smrtih pa sta se preselili skupaj, saj sta najboljši prijateljici. Priznavata pa, da ne moreta verjeti, da sta še vedno živi.

"Ne morem verjeti, da sva dočakali 103 leta. Edina pozitivna stvar visoke starosti pri nama je, da sva še vedno v glavah zelo bistri," je Ann povedala za ABC. Glede skrivnosti visoke starosti nimata posebnih nasvetov. Ann zatrjuje, da je skrivnost najbrž v genih in dejstvu, da se nikoli ni zredila, njena sestra pa pravi, da je skrivnost v mleku, ki ga neprestano pije. Dodali sta še, da v mlajših letih nikoli nista pazili na prehrano, obe pa sta tudi precej zgodaj začeli kaditi.

"Ne vem, v čem je skrivnost dolgega življenja. In tudi, če bi vedela, vam ne bi povedala," se je za konec pošalila Charlotte.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev