Naval na bankomate, ki so 'delili' denar

Na otoku Tenerife so se razširile govorice, da bankomati ne zabeležijo dviga denarja. Ljudje so začeli dvigovati po 500 evrov in se veseliti dobrodelnosti banke. Toda ta je nato sporočila, da se je zgodila napaka in da bodo dvignjeni zneski odbiti z bančnih računov.

Bankomat

(Foto: Reuters)

Na španskem otoku Tenerife se je v petek hitro razširila vest o "radodarnih bankomatih". Proti večeru so se pred bankomati banke CajaCanarias vile dolge vrste čakajočih v upanju na nepričakovano darilo za njihovo denarnico. "Pravkar sem dvignil 500 evrov, ki jih bankomat ni registriral na mojem računu," je lokalnim novinarjem pripovedoval moški v San Cristobalu na severu otoka, ki se je takoj zatem spet postavil v vrsto.

Največje vrste so bile v Santa Cruzu, v največjem mestu na otoku. "To je kot praznik. Dvignil sem 600 evrov, ki niso moji," je razlagal neki moški in dodal, da je pač treba izkoristiti priložnost, ko banke dajejo denar zastonj, je poročala španska tiskovna agencija EFE.

Ljudje pa so se motili, ko so mislili, da je banka za nekaj ur postala dobrodelna ustanova. Že v prihodnjih dneh bodo preklinjali svojo naivnost in pohlepnost. Iz banke CajaCanarias so sporočili, da se je zgodila sistemska napaka na bankomatih, ki niso nemudoma izpisali oziroma zaznali spremembe na računih uporabnikov. Zneski, ki so jih uporabniki dvignili, pa se bodo v prihodnjih dneh odbili z njihovih bančnih računov, je sporočil tiskovni predstavnik banke CajaCanarias.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 18
 
Zokij 10.03.2013 19:39:39
Nakladajo da glava boli. na enkat jaz lahko dvignem samo 240€ in sem že 25 let pri isti banki.
Več komentarjev