Nekdanjemu Armstrongovemu pomočniku znižali kazen

V preteklosti je bil Matthew White moštveni kolega nekdanjega kolesarskega zvezdnika Lanca Armstronga in je bil med tistimi, ki so priznali jemanje nedovoljenih poživil. Avstralska protidopinška agencija mu je kazen znižala.

Matthew White sicer ni več aktiven tekmovalec, temveč je trenutno vodja ekipe Green Edge. Avstralec je zaradi sodelovanja s protidopinško komisijo dobil znižanje kazni, namesto dveh let so mu zdaj izrekli le šestmesečno prepoved nastopanja. White je bil med tistimi kolesarji, ki so priznali jemanje nedovoljenih poživil, s tem pa je pomagal razkriti doping nekdanjega zvezdnika tega športa Lancea Armstronga, ki je dolgo časa tajil svoje početje, nato pa le klonil pod pritiskom in vse skupaj priznal.  White je priznal, da je skupaj z Američanom med letoma 2001 in 2003, ko je bil njegov sotekmovalec v ekipi, uporabljal prepovedana sredstva. Avstralska protidopinška agencija je za začetek kazni postavila 13. oktober 2012, ko je Avstralec priznal svoje početje iz preteklosti.

Lance Armstrong

Lance Armstrong (Foto: Reuters)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
tomy 14 06.07.2013 19:07:50
naslov članka totalno zgrešen vsi v ekipi vejo kaj dobijo od direktorja to kolesarja. ni mu on pomagal ampak sta z klubskimi kolegi skupaj uporabljala ja menda sta si sama kri iskala po Franciji....pa to
Več komentarjev