Nesojeni boter logističnega holdinga dobil službo na berlinskem letališču

Težavni projekt izgradnje novega mednarodnega letališča v Berlinu bo skušal v življenje spraviti tisti Hartmut Mehdorn, ki je bil kot svetovalec pri neuspeli vzpostavitvi logističnega holdinga dejaven tudi v Sloveniji. Njegova plača bo pol milijona evrov letno.

Hartmut Mehdorn

Mehdorna v Nemčiji cenijo predvsem zaradi zaslug pri modernizaciji Deutsche Bahna. Zdaj bo znanje uporabiti na berlinskem letališču. (Foto: Reuters)

Projekt izgradnje novega mednarodnega letališča v Berlinu bo skušal v življenje spraviti Hartmut Mehdorn, so potrdili v nemški vladi. Mehdorn, nekdanji prvi mož letalskega prevoznika Air Berlin in nekdanji šef logističnega koncerna Deutsche Bahn, je bil kot svetovalec pri neuspeli vzpostavitvi logističnega holdinga dejaven tudi v Sloveniji.

Načrt izgradnje novega mednarodnega letališča Hauptstadtflughafen v nemški prestolnici je nastal že leta 1996, a je vmes zašel v slepo ulico. Stroški njegove izvedbe so se namreč močno zvišali, zamude pa se kar vrstijo.

Letališče bo po zadnji časovnici odprto z dveletno zamudo leta 2014, pri izpolnitvi tega načrta pa naj bi pomagal prav Mehdorn. Ta bo za to prejemal 500.000 evrov na leto. Uprava letališča se bo sestala že danes.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 11
 
quantum 19.03.2013 18:27:41
Če je tak car naj Air Berlin potegne ven iz dreka. Dela hub v Berlinu lahko tudi Skobir.
Več komentarjev