Nesreča na smučišču: 11-letnik si je zlomil stegnenico in dobil udarec v glavo

Na smučišču Cerkno se je zgodila nesreča, v kateri sta bila udeležena 11-letni in 62-letni smučar. Otrok si je zlomil desno stegnenico in dobil udarec v glavo. Odpeljali so ga na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski UKC.

Smučanje

Le varna smuka je užitek. (Foto: Thinkstock)

Včeraj se je na smučišču Cerkno poškodoval otrok. 11-letnik je pri smučanju z desnim bokom trčil v levi bok 62-letnega smučarja, je sporočila policija. Pri tem sta oba padla. Otrok si je zlomil desno stegnenico in dobil udarec v glavo. Pomoč so mu na kraju nesreče nudili reševalci in zdravnica ZD Škofja Loka, nato so ga s helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski UKC.

Oglasil se je oče poškodovanega 11-letnika in opisal okoliščine nesreče. Kot je zapisal, je sin smučal počasi in kontrolirano. Za njim je pripeljal starejši gospod, ki se je sicer poskusil ustaviti, vendar mu to ni uspelo. Pri tem je trčil v fanta, ki je vozil pred njim. Deček je pri tem utrpel poškodbe. Poškodbe po obrazu je utrpel tudi starejši gospod. Oče dečka je še pohvalil hiter odziv reševalcev in osebja na smučišču.

Policija svetuje

Policija smučarjem zaradi lastne varnosti in varnosti drugih smučarjev svetuje, da hitrost in način smučanja prilagodijo svojemu znanju, terenskim in vremenskim razmeram ter številu smučarjev na progi.

Poleg tega policija še svetuje, naj smučarji, ki so mlajši od 14 let, uporabljajo zaščitno smučarsko čelado. Med drugim še svetujejo, da prehitevate od zgoraj ali od spodaj, z leve ali desne, vendar vedno v zadostni razdalji, ki prehitevanemu smučarju omogoča dovolj prostora za smučanje. Še več nasvetov policije najdete tukaj.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 42
 
GForce134 24.12.2012 20:30:10
Ne bi vedel kje so umetniki iz 24 ur dobili te informacije, sam sem bil namreč na smučišču, ko se je pripetila nesreča in lahko s skoraj 100% gotovostjo trdim da se ni mali zaletel v starega, ampak obratno. Po mojih informacijah je 62-letnik precenil svoje sposobnosti in pač divjal po smučišču, tako kot še številni drugi "bolniki", katere vse prevečkrat videvamo na slovenskih smučiščih. Grozno je pomisliti, da otrok sedaj leži v bolnišnici, mediji pa še pišejo laži o njem...
Več komentarjev