Nevarna gola Jennifer Lopez

Na svetovnem spletu se je pojavil nov uničujoči računalniški virus, poroča nemški časnik PC-Welt. Tokrat naj bi bili v nevarnosti predvsem oboževalci ameriške zvezdnice Jennifer Lopez. Gre za elektronsko sporočilo z naslovom "re: Where are you?", ki mu je pripeta datoteka Jenniferlopez_naked.jpg.vbs, ki je dejansko virus, podoben znanemu "I love you" virusu, ki je med uporabniki elektronske pošte pustošil lani.

Gola Jennifer Lopez je tako imenovani računalniški črv, ki se takoj, ko uporabnik priloženi programček zažene, samodejno razpošlje na vse elektronske naslove v uporabnikovem imeniku, za nameček pa se sproži še uničujoči virus Win32/CIH, ki "počisti" računalnikov trdi disk.

Prek elektronske pošte se trenutno širi tudi virus z imenom Miss World. Ime priložene datoteke sicer ni vedno enako, gre pa za zelo nevaren virus vrste EXE s približno 130 kb. Če se virus zažene, se razpošlje na prvih petdeset naslovov uporabnika, na zaslonu pa se prikaže slika opice v bikiniju. Virus ob tem zamenja še datoteko AUTOEXEC.BAT, ko pa uporabnik naslednjič zažene računalnik, ima že formatiran celotni trdi disk.

Spletne povezave:

Sophos

Norton antivirus

McAfee

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: