NHL: Vodstvo lige toži združenje igralcev

Zapletu v ligi NHL ob prekinitvi vseh dejavnosti ni videti konca, saj se vodstvo lige in združenje hokejskih igralcev tudi po treh mesecih nista uspela uskladiti v željah in pričakovanjih. Sezona se vse bolj odmika, kot kaže, pa bo spor reševalo tudi sodišče.

"Lockout" še kar traja in ni videti, da bi sprti strani kaj kmalu našli skupen jezik, čeprav bo prav kmalu število odpovedanih tekem še naraslo in izgubljena bo polovica sezone. Potem ko niti mediacija ni prinesla želenega napredka v pogajanji, se spor med lastniki klubov in hokejisti seli na sodišča.

Vodstvo lige je v petek sporočilo, da je na zveznem sodišču v New Yorku vložilo dve tožbi, s prvo želi s strani sodišča dobiti potrditev o zakonitosti prekinitve vseh dejavnosti (t. i. "lockouta"), z drugo pa se je pritožilo nad ravnanjem združenja igralcev, da niso delovali v dobri veri oziroma da so delovali proti sklenitvi sporazuma. Po drugi strani pa se obeta, da bodo igralci zaščitili tudi svoje pravice ter proti lastnikom vložili protimonopolno pritožbo.

Gary Bettman

Prvi mož lige NHL, Gary Bettman (Foto: Reuters)


 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 5
Peščeni kralj 24.12.2012 09:32:55
Lastniki klubov in sama liga so prepogoltni.
Več komentarjev