Ni direktorja, ni elektrike, ni podatkov

Stečajni upravitelj CPL je na sedežu družbe želel do podatkov o delavcih in stanju podjetja, a do njih ni mogel, saj ni bilo direktorja, odklopili pa so jim tudi elektriko. Okoli 250 delavcev naj bi odpovedi začelo prejemati v ponedeljek.

Stavka CPL - 4

(Foto: S.S.)

Stečajni upravitelj Cestnega podjetja Ljubljana (CPL) Veljko Jan pričakuje, da bodo lahko okoli 250 delavcem odpovedi začeli izročati v ponedeljek. Danes se je sicer oglasil na sedežu podjetja, vendar do podatkov o stanju družbe in delavcih ni mogel, saj ni bilo direktorja in tudi elektrike ne.

Vsaj slednje so danes rešili. Jan je namreč povedal, da so plačali elektriko, tako da upa, da bodo v naslednjih dneh prišli do podatkov in da bodo delavci lahko prihodnji teden prejeli odpovedi ter čim prej dobili izplačila iz jamstvenega sklada. Točnih podatkov o številu delavcev še nima, poleg tega tudi ni želel ugibati o višini stečajne mase.

Danes zjutraj se je pred stavbo podjetja zbralo okoli 100 delavcev. Po poročanju nacionalne televizije so protestirali, ker za zadnje štiri mesece niso dobili plač in ker se bojijo, da ne bodo poplačani, saj da so lastniki namerno izčrpali družbo.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 22
 
ex.CPL delavec 01.03.2013 13:03:58
In spet sindikalisti nimajo pojma. Namesto da bi se dogovorili in organizirali skupinski vpis na zavod in jamstveni sklad, se še kar hodijo posvetovat s Petričem. Ljudje pa nimajo pojma kaj sedaj, kako naprej kaj naredit, da ne bi zvisel.
marsam 04.03.2013 12:54:39
JA ČE SO PA OVCE- PAČ DAŠ ODPOVED IN SE BORIŠ NAPREJ NE PA, DA ČAKAŠ OBLJUBE VODILNIH, VSAK SE ZASE BORI , NEKATERI SMO IMELI JAJCA, DRUGI PAČ NISTE , KI STE ČAKALI IN UPALI.. HALOOOOOOOOOOO , SAJ TAKO SO UNIČILI VEGRAD, SCT IN PODOBNA PODJETJA , CESTARJI PAČ SAMO GLEDATE KAJ BO... IN SE OD VAS DELAJO NORCA S SINDIKALISTI VRED, KI SO PA PETRIČEVI DOBERMANI............... DOKLER BOJO DELAVCI OVCE SE BO TO DOGAJALO ..... TISTI , KI SO OSTALI V CPL-JU JIM GRE OČITNO DOBRO, KAJTI , ČE BI MORAL PREŽIVETI DRUŽINO BI SE BORIL, NE PA DA SI BREZ PLAČE 4. MESECE IN ČAKAŠ S ČIM..... HALOO...... NE PRODAJAJTE BUČ............
Več komentarjev