NLB bo moral zaposlenim izplačati razliko do lanskega regresa

NLB bo moral zaposlenim izplačati razliko do lanskega regresa, je odločilo višje delovno in socialno sodišče. Vsak zaposleni bo tako dobil 777 evrov bruto, hkrati pa tudi zamudne obresti.

NLB - 2

V NLB so lani sledili priporočilu takratne vlade in izplačali regres v višini minimalne plače. (Foto: Reuters)

Višje delovno in socialno sodišče je v kolektivnem delovnem sporu zoper Novo Ljubljansko banko (NLB) je razsodilo, da je kršila kolektivno pogodbo s tem, ko regresa za letni dopust za leto 2012 ni pravočasno do konca lanskega maja izplačala v celotnem bruto znesku.

Iz NLB, kjer so odločbo sodišča prejeli danes, so sporočili, da bodo zaostali znesek zaposlenim, ki so 31. maja 2012 imeli pravico do celotnega lanskega regresa in so bili tedaj zaposleni pri NLB, izplačala v osmih dneh od pravnomočnosti te sodbe.

Tako bodo vsakemu zaposlenemu obračunali še 777,10 evra bruto regresa, od tega zneska odvedli predpisane davke in prispevke, izplačali pa jim tudi dolgovano neto razliko z zakonsko zamudnimi obrestmi od lanskega 1. junija do plačila.

Glede na to, da ima NLB več kot 3000 zaposlenih, bo morala banka zaposlenim skupno izplačati med 2,5 in tremi milijoni evrov.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 284
 
ančka30 05.06.2013 10:03:21
Zjeprt banko,naj grejo na cesto,pa da vidimo kako bojo preživeli.Bo že pršu človek z kapitalom in privat banko odprl,pa bo laufala kot treba!
ančka30 11.06.2013 11:39:18
Pa naj svoje vodstvo še naprej podpirajo,ki so DALI BANKO NA KANT!!!!! E uslužbenci marsikej ste vedeli,kaj se žže let nazaj dogaja na bankah,pa ste bili tiho,sedaj pa nosite posledice!
Več komentarjev