Novakova: Slovenija je resen bolnik, ki potrebuje odgovorne in poštene voditelje

Člani in simpatizerji NSi so se zbrali na tradicionalnem taboru stranke, tokrat v Kamniku. Predsednica NSi Ljudmila Novak je dejala, da se stranka med slovenskimi političnimi silami bori za preboj na tretje mesto, cilj za naslednje volitve pa je deset odstotkov glasov.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Ljudmila Novak

(Foto: Miro Majcen)

Člani in simpatizerji NSi so se danes zbrali na tradicionalnem taboru stranke, ki letos poteka v Kamniku. Največje letošnje tovrstne prireditve NSi se je udeležilo okoli 3000 ljudi. Kot je poudarila predsednica stranke Ljudmila Novak, je NSi stranka prihodnosti. "Slovenija je resen bolnik, ki potrebuje odgovorne in poštene voditelje," je poudarila.

"NSi se je izkazala kot stabilna, verodostojna in trdna stranka, na katero lahko dobronamerni partnerji vedno računajo," je poudarila Novakova in zagotovila, da NSi tudi v opoziciji vztraja pri svojih jasnih načelih in stališčih. "Tako v vladi kot opoziciji imamo pred očmi nezavidljiv položaj Slovenije. Vemo, da je potrebno hitro in odločno ukrepati, da se naša država ne sesuje," je opozorila.

V NSi se po njenih besedah zavedajo, da lahko obstane samo država, ki bo čim bolj uravnotežila svoje javne finance in ohranila priložnost za normalno življenje tudi prihodnjim generacijam. "Potrebni bodo spodbujevalni in varčevalni ukrepi. Pri tem pa je pomembno, da bodo čim bolj pravični," je izpostavila Novakova in dodala, da tistim, ki imajo že zdaj malo, ne moremo naložiti dodatnih bremen.

"Žal je dvig obeh stopenj davka na dodano vrednost korak vlade v napačno smer," je opozorila. S tem namreč v Sloveniji ne bodo spodbudili gospodarstva in novih delovnih mest, temveč dodatno obremenili vsa podjetja in tudi vse državljane. Najrevnejši morajo namreč plačati enako višino davka kot najbogatejši. Razlika je le v tem, da si revnejši lahko privoščijo veliko manj kot bogati, je dejala.

Izpostavila je, da je potrebno bolj odgovorno ravnanje vseh vej oblasti v državi – zakonodajne, izvršne in sodne. Ob tem je spomnila, da so številni posamezniki in cele koristoljubne združbe in lobiji izrabili svoj položaj in skoraj zapravili državo. "Zato državna podjetja in banke niso državna srebrnina, pač pa svinec, ki nas obremenjuje in vleče v brezno," je ponazorila in dodala, da se to mora končati, pri čemer je požela aplavz zbranih.

Tabor je največja tovrstna prireditev NSi letos. Zaradi napovedanega slabega vremena so ga s prvotno predvidene lokacije na travniku kampa Pod skalo prestavili v Športno dvorano Kamnik, kjer se je zbralo okoli 3000 članov in simpatizerjev stranke. Med udeleženci so bili tudi vsi štirje poslanci NSi in evropski poslanec Lojze Peterle.

Zbrane je nagovoril tudi kamniški župan Marjan Šarec, ki je član Pozitivne Slovenije, ki je poudaril, da z gostiteljem današnjega dogodka, predsednikom občinskega odbora NSi Kamnik in vodjo poslanske skupine Matejem Toninom dobro sodelujeta pri reševanju problemov občine.

Tonin je tudi glede na izkušnjo v Kamniku, kjer ima NSi največ svetnikov v občinskem svetu, prepričan, da ima NSi potencial, da postane prva stranka v Sloveniji. Ob tem je dodal, da so samozavest, složnost in dober program prvi korak na poti k še večji rasti.

Danes NSi šteje 10.294 članov. "Po večini javnomnenjskih anket smo četrta politična sila v državi. Delamo za preboj na tretje mesto. Naš cilj na naslednjih volitvah je deset odstotkov," je povedala Novakova in dodala, da je takšen cilj realen in da je NSi stranka prihodnosti.

Po uradnem delu programa so se udeleženci posvetili druženju ter kulturnemu in zabavnemu programu z ansamblom Saša Avsenika in ogledu kamniških znamenitosti.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 274
Pošten Zvezdaš 28.05.2013 21:18:54
: Slovenija; je resen bolnik,Novakova.al pa samo slamo v glavi.?
 
batom@pinkponk.com 27.05.2013 13:28:18
admin ma pa res hitre prste. kaj je narobe, če povem, da JJ kadrira njene ljudi brez njene vednosti? Saj je sama to priznala na javni tiskovni konferenci.
Simpa Veder 27.05.2013 10:59:11
hahahahaha,hvala ti Ljudmila,lepo si me nasmejala in polepsala dan,zdaj pa medije prosim,da ze enkrat ignorirajo njene izjave in prav tako Janseve,saj sta bila na vladi,kjer razen arogantnosti teh dveh nisem zasledil,kaksnega velikega napredka :)
Ira Sanctus 27.05.2013 10:57:23
blablablablablab.....
kot vsi politiki!!!
 
pesnitev 27.05.2013 10:49:27
Zopet blablabla, sovražno, selektivno. Pa Ljudmila, daj no že enkrat mir, saj od tvoje "aktivnosti" nimamo nič razen stroškov za tvojo plačo in in plače tvojih strankarskih pripadnikov
 
brsankovi 27.05.2013 10:04:09
politikanci,še naprej samo bluzijo,vi ste naredili slovenijo bolno,hilda tovšak dolgo desna roka peterleta, bivšega vodja krščanske politike za 6miljard mamo luknje v bankah 0,5 miljarde je hildine luknje. Ta denar spravite nazaj ljudmila,boste sloveniji najbolj pomagali ozdraveti.
atamirko 27.05.2013 09:35:33
Preboj na tretje mesto?! Kot da so stranke zato tu, da tekmujejo, na katero mesto se bodo prebile. Zakaj ne bi raje povedala, kaj bo v naslednjem letu zatrdno dobrega naredila za rajo, oziroma cesa bom zaradi njenih potez drugo leto imel vec.
In glede "tezkega bremena drzavnega lastnistva: zdrava kmecka logika mi govori, da kmet brez posestva ni vec kmet in je frajer samo se do takrat ko od prodaje ni ostalo vec nic. Potem postane berac. In to bomo postali tudi mi,ce bomo sledili mantro prodaje vsega, po moznosti se tujcem.
Stranke pa, ki jim je toliko do sparanja naj zacnejo pri sebi: ukinejo naj si drzavno financiranje in naj se financirajo same. Drug varcevalni ukrep bi bil zmanjsanje plac poslancem na povprecno slovensko placo po statistiki. Saj so predstavniki ljudstva, torej bi bilo najbolj posteno placilo za njihovo delo ljudsko povprecje.
Stanko58 27.05.2013 09:07:16
in to kje se nahajamo je kriv tvoj predhodnik PETERLE z zakoni ko jih je sprejemal DEMOS
Kar se pa poš'tenosti tiče najprej pometite pred svojim pragom HILDICA ZVON itd.. in šele nato solite pamet drugim

Da čez čas nebš tako kot HILDICA
 
MARK AUREL 27.05.2013 09:04:16
Ta "ljudomila" samo naklada. Pravi, da se borijo za preboj na tretje mesto. Naj si danes pogleda anketo na katerm mestu je stranka NSi. Kdo pa bo volil stranko, ki nima lastnih ciljev in se podreja saj veste komu. Govori vedno o vrednotah, nisem še slišala, da bi bila kritična do Hilde Tovšak, ki je bila nekdaj član te stranke. Tudi, če ni bila bi morala biti kritična do njenih podlosti. Vse tiho je bilo. Zna se pa osmešiti, ko je novinarju odgovarjala na vprašanja in sicer na strani kjer stoji spomenik padlim borcem in je novinarju rekla, da gre raje na drugo stran kjer ni spomenika. Primitivizem na celi črti. Draga "ljudomila", če ne bi bilo partizanov tudi tebe danes ne bi bilo. To si zapomni !
pesnitev 27.05.2013 10:50:33
Mark, prav si napisal!
 
vzhod 27.05.2013 08:28:22
in to si ti ne?
Več komentarjev