Golf

VIDEO in FOTO: Boutierjeva je najboljša na stari celini, Pogačarjeva dvajseta

Smlednik, 28. 07. 2012 17.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francozinja Celine Boutier je nova evropska prvakinja v golfu. Na igrišču Diners Ljubljana je v štirih dneh tekmovanja igrala kar 16 udarcev pod parom igrišča in edino resno tekmico premagala za šest udarcev.

Golf je eden izmed najbolj nepredvidljivih športov, kjer smo bili v preteklosti priče mnogim, včasih na videz celo neverjentim preobratom. Toda na Evropskem prvenstvu na igrišču Diners Ljubljana Celine Boutier niti za trenutek ni dopustila, da bi katera izmed tekmic sploh lahko resno razmišljala v tej smeri. Francozinja je namreč tudi v finalu suvereno nadzorovala dogajanje in zadnji dan igrišče zapustila z 68-imi udarci – tremi pod parom. Skupaj pa je nanizala kar 16 udarcev pod parom igrišča pod Šmarno goro, kar je izjemen dosežek! Zgovoren je podatek, da je nova prvakinja najbližjo tekmico premagala kar za 6 udarcev.

Celine Boutier
Celine Boutier FOTO: Mirko Kunšič

Dosežku primerno je bila tudi njeno razpoloženje po prihodu z 18. zelenice: “Zelo sem vesela tega uspeha. Prvenstvo je bilo odlično organizirano. Zelenice so bile iz dneva v dan hitrejše. V Sloveniji sem se zelo dobro počutila,” je ob slovesu povedala zmagovalka, ki se po koncu poletja seli v ZDA, kjer bo študirala in branila barve golfske ekipe univerze Duke. Po koncu študija pa Francozinjo po prikazanem sodeč čaka tudi uspešna profesionalna kariera. Obe Slovenki v finalu sta se tudi danes borili po svojih najboljših močeh. Dosegli sta enak rezultat, 74 udarcev. Katja Pogačar je domače prvenstvo zaključila na 20-em, Nastja Banovec pa na 30-em mestu. Obe sta se strinjali, da sta imeli lepo priložnost, da bi se zavihteli še višje. Toda dejstvo je, da sta kot novinki v elitni konkurenci dokazali, da ima Slovenija v ženskem golfu zelo lepo priložnost.

Katja Pogačar
Katja Pogačar FOTO: Mirko Kunšič

Zelo dobre volje pa je bil v družbi generalnega sekretarja Golf zveze Slovenije, Gorazda Kogoja, tudi gostitelj prvenstva, predsednik kluba Diners Ljubljana, Marko Štirn, ki je z vseh strani prejemal čestitke za brezhibno organizacijo, predvsem pa za prijaznost vseh vključenih v dogajanje: “Ponosen sem, da smo skupaj z Golf zvezo Slovenije uspešno izpeljali tako pomembno tekmovanje. Predvsem pa bi se rad zahvalil šestdesetim prostovoljcem, brez katerih prvenstva nikakor ne bi mogli izpeljati! Prav vsi so skupaj z našo ekipo zaslužni, da so se tekmovalke v Smledniku tako dobro počutile in da so se za naslov najboljše lahko borile na res odlično pripravljenih zelenicah,” je vtise strnil Štirn.

Izidi:

1. Celine Boutier (Fra) 268
2. Shannon Aubert (Fra) 274
3. Marina Stütz (Avt) 274
4. Karolin Lampert (Nem) 275
5. Ann-Katrin Lindner (Nem) 277
...
20. Katja Pogačar (Slo) 285
30. Nastja Banovec (Slo) 287

SORODNI ČLANKI

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1