19-letnik iz okolice Novega mesta s pajdaši razgrajal po lokalih, vozil vinjen in brez izpita ter kradel gorivo

Policisti so kar nekaj voznikov zalotili, da vozijo pod vplivom alkohola. Za svoje početje so si prislužili globe, nekaj jih je ostalo tudi brez vozniškega dovoljenja.

Popivanje

(Foto: Thinkstock)

Za novomeške policiste je bil včerajšnji dan precej pester. Že dopoldne so bili obveščeni o tem, da neznanci v gostinskem lokalu v Mokronogu nadlegujejo goste ter kršijo javni red in mir. Pozneje so bili obveščeni, da je voznik vozila z enakimi registrskimi tablicami na bencinskem servisu v Trebnjem v rezervoar natočil gorivo in brez plačila odpeljal.

Na iste kršitelje pa so bili opozorjeni še malo pozneje, ko so kršili javni red in mir v lokalu na Ratežu pri Novem mestu.
Okoli enih zjutraj so šentjernejski policisti vozilo in njegove potnike ustavili v okolici Šentjerneja.

Med postopkom so ugotovili, da 19-letni voznik iz naselja v okolici Novega mesta nima vozniškega dovoljenja in je večkratni kršitelj, saj so ga zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov letos obravnavali že 16-krat. Poleg tega je bil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,86 miligrama alkohola. Policisti so mu začasno zasegli vozilo seat cordoba in napisali obdolžilni predlog.

Med postopkom je javni red in mir kršil tudi 40-letni potnik v vozilu. Kljub ukazom policistov se ni pomiril, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Policisti okoliščine kršitev javnega reda in miru ter tatvine goriva še preverjajo. Zoper kršitelje pa bodo ukrepali, so sporočili s PU Novo mesto.

Vinjen je bil tudi voznik, ki je na parkirnem prostoru brežiškega bencinskega servisa trčil v betonski robnik in podporni steber ter ga poškodoval. Brežiški policisti so 55-letnemu vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti. V litru izdihanega zraka je imel 1,10 miligrama alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Nekaj pred 22. uro pa se je zgodila prometna nesreča v Brežicah. 47-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v drugo vozilo. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,02 miligrama alkohola.

Prometno nesrečo v krožišču Stari Dvor v Škofji Loki pa so obravnavali škofjeloški policisti. 39-letni voznik je zaradi nepravilnega prehitevanja in nepravilnega vključevanja v krožišče trčil v drugo vozilo, nato pa pobegnil. Ko so ga izsledili, so ugotovili, da je bil pod vplivom alkohola, v krvi je imel namreč 1,03 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Ob srečanju s policisti je kršil še javni mir, za vse skupaj pa si je na koncu prislužil globo v znesku 1.295,44 evra, 18 kazenskih točk, ostal je tudi brez vozniškega dovoljenja, čaka ga še srečanje s sodnikom.

Brez vozniškega dovoljena pa je ostal tudi 48-letnik, ki je med vožnjo iz Železnikov proti Škofji Loki trčil v drugo vozilo. Po nesreči je kraj zapustil. Oškodovanec je o dogodku obvestil policijo, medtem pa je povzročitelju sledil. Oba voznika sta se pozneje ustavila v Bukovici in počakala do prihoda policijske patrulje. Ugotovili so, da je povzročitelj storil kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu. Ker je bil pod vplivom alkohola, pa so ga tudi pridržali.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 38
binmister 22.12.2012 20:41:16
Ker je ganci ne upajo objaviti imena in priimka
waco 23.12.2012 00:22:50
ampak res je !
Več komentarjev